Man tai vištienos kepenėlės - nea
, bet vat veršiuko kepenis tai kertu, nes geležies kiek trūksta.
Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.
Supjaustau kokius 800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios...
, nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta
. Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.
Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė"
, o aš jam - sorry - rytoj - itališka
Laaabai skaniai gavosi, ir kepeneles tokiso sultingos, man kiek darydavau jos perdziudavo ir kaip guma gaudavosi, o dabar super skaniai gavosi