Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

QUOTE(agniukee @ 2010 04 01, 19:28)
As labai megstu troskintas vistienos kepeneles su pievagrybiais,  labai skanu  4u.gif Vistienos kepeneles supjaustom, apkepam su smulkintu svogunu, tarkuota morkyte, pievagrybiais (didesnius supjaustau i keturias dalis, mazesnius i dvi), druskyte, prieskoniais.Iskepus troskinam grietineleje. Megstam su bulviu kose, ir darzoviu salotomis  wub.gif


Skamba labai neblogai reikes pasidaryti kaip tik turiu kepeneliu
Atsakyti
QUOTE(agniukee @ 2010 04 01, 20:28)
As labai megstu troskintas vistienos kepeneles su pievagrybiais,  labai skanu  4u.gif Vistienos kepeneles supjaustom, apkepam su smulkintu svogunu, tarkuota morkyte, pievagrybiais (didesnius supjaustau i keturias dalis, mazesnius i dvi), druskyte, prieskoniais.Iskepus troskinam grietineleje. Megstam su bulviu kose, ir darzoviu salotomis  wub.gif


Reikės pabandyti su pievagrybiais - turėtų būti skanu:)
Atsakyti
Skaniausias kepeneles savo gyvenime valgiau Siauliuose, Sodziaus kavineje prie stoties... kepeneliu apkepas ten toks yra... va kas galit sita recepta man parasyt, nes i Siaulius nuvaziuoju karta i penkmeti , tik netycia biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus tarp kepenų kotletų viršų ima šie pagal Sonatina Kepenys karališkai tikrai rekomenduoju.
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(Jurgana @ 2004 03 23, 13:14)
Man tai vištienos kepenėlės - nea  dry.gif , bet vat veršiuko kepenis tai kertu, nes geležies kiek trūksta.

Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.

Supjaustau kokius  800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios... g.gif , nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta  biggrin.gif . Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.

Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė"  blink.gif , o aš jam - sorry - rytoj - itališka  biggrin.gif


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Laaabai skaniai gavosi, ir kepeneles tokiso sultingos, man kiek darydavau jos perdziudavo ir kaip guma gaudavosi, o dabar super skaniai gavosi drinks_cheers.gif Didelis aciu uz receptuka aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(*Smilga* @ 2005 09 03, 14:14)
Aš dar naudoju kepenėles (keptas..virtas..ar troškintas) lietinių ir žemaičių blynų įdarams.

lb gera ideja 4u.gif

QUOTE(starbee @ 2006 01 10, 20:31)
sveikos merginos,

pasidalinsiu labai skanių kepenų blynelių receptu  biggrin.gif Imame apie 800g jautienos kepenų, 1-2 kiaušinius, porą svogūnų, 2-3 šaukštus manų kruopų ir prieskonių (aš dedu vegetos, įvairių žolelių, pipirų). Kepenis reikia pamirkyt piene arba vandenyje. Tada kepenys ir svogūnus sumalame (kai netingiu svogūnus smulkiai supjaustau ir pakepinu aliejuje), tada imušame kiaušinius ir įdedame manų kruopų bei prieskonius. Tešla turi būti skistoka. Kepame blynelius. Valgome su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. essen.gif  Mano vyras gali iš kart suvalgyti 6  ax.gif  thumbup.gif


snd pabandysiu iskepti 4u.gif

QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 07, 18:00)
keptos-troskintos su morkom,svogunais vistienos kepeneles grietineles padaze  4u.gif
user posted image


kaip skanu atrodo 4u.gif

QUOTE(AkvileZ @ 2011 04 12, 19:20)
Pas mus tarp kepenų kotletų viršų ima šie pagal Sonatina Kepenys karališkai tikrai rekomenduoju.

Atsakyti
vakar pasigaminau kepeneliu kotletu, beje pirma karta; kepeneles kiaules, taigi padauginau krakmolo ir manu, tokie truputuka guminiai gavosi;sakykit kaip galeciau kokiu padaziuku patroskinti, kad butu minkstesnes, aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 12 08, 10:14)
vakar pasigaminau kepeneliu kotletu, beje pirma karta; kepeneles kiaules, taigi padauginau krakmolo ir manu, tokie truputuka guminiai gavosi;sakykit kaip galeciau kokiu padaziuku patroskinti, kad butu minkstesnes, aciu labai 4u.gif



Manyčiau reiktų patroškinti grietinėlėje, įdėjus pvz krapų daug...ir morkyčių galima, spalva padažo bus gražesnė
Atsakyti
As jautienos ar kiaulienos kepeneles apvolioju miltuose,tada apkepinu,sudedu i puoda,troskinu grietineleje arba grietineje su prieskoniukais,tada i pabaiga miltu kad padazas sutirstetu ir sumetu pjaustytus obuolius.Man sis variantas pats skaniausias.Ideja is Nidos ,,Kursio,,
Taip pat ir su pievagrybiais skanus variantas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 12 08, 17:31)
As jautienos ar kiaulienos kepeneles apvolioju miltuose,tada apkepinu,sudedu i puoda,troskinu grietineleje arba grietineje su prieskoniukais,tada i pabaiga miltu kad padazas sutirstetu ir sumetu pjaustytus obuolius.Man sis variantas pats skaniausias.Ideja is Nidos ,,Kursio,,
Taip pat ir su pievagrybiais skanus variantas smile.gif


O kokius obuolius deda-saldžius ar rūgštesnius?
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(vaivai @ 2011 12 08, 17:01)
Manyčiau reiktų patroškinti grietinėlėje, įdėjus pvz krapų daug...ir morkyčių galima, spalva padažo bus gražesnė

aciu labai, taip ir padariau, cia Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smilte1212 @ 2011 12 08, 20:54)
O kokius obuolius deda-saldžius ar rūgštesnius?
Ačiū

Labiau tinka rugstesni,bet dedu tokius,kokie tuo metu yra namuose smile.gif
Atsakyti