As labai megstu troskintas vistienos kepeneles su pievagrybiais, labai skanu Vistienos kepeneles supjaustom, apkepam su smulkintu svogunu, tarkuota morkyte, pievagrybiais (didesnius supjaustau i keturias dalis, mazesnius i dvi), druskyte, prieskoniais.Iskepus troskinam grietineleje. Megstam su bulviu kose, ir darzoviu salotomis
Iš žurnalo Mažylis (2010 gegužė, Nr. 5 (125) )
Jautienos paštetas
2 porcijoms reikės:
300 g. jautienos kepenų
2 bulvių
1 didesnės morkos
100 g. sviesto
3 česnako skiltelių
druskos
pipirų
Morkas su bulvėm išvirkite, išvirus nulupkite. Kepenis kepkite keptuvėje įkaitinusi šaukštą sviesto, tada 2 kartus permalkite mėsos malimo mašinėle kartu su morkomis ir bulvėmis. Sviestą suminkštinkite ir su išspaustu česnaku bei prieskoniais įmaišykite į jautieną. Sudėjus į indelius padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei norite, česnaką galite pakeisti kepintais svogūnais.
------------------------------
Nežinau, ar aš dariau jautienos paštetą, nes ant pakuotės buvo parašyta - galvijų kepenys, bet dariau pagal šį receptą ir gavosi labai skaniai. Nereikia nei E621, - kai maistas gaminamas iš maisto produktų - skonis net nesulyginti su parduotuviniu.
Tiesa, kepenis valandą mirkiau piene ir labai gerai nuploviau, dar išrinkau stambiąsias visokias plėves ir pan. Kadangi pirmą kartą gaminau kepenėles, tai nenorėjau rizikuoti. Ir ant galo maišiau su keptais svogūnais vietoj česnakų. Ir krapukų dar įdėjau. Gavosi visas molinis bliūdukas pašteto!
Jautienos paštetas
2 porcijoms reikės:
300 g. jautienos kepenų
2 bulvių
1 didesnės morkos
100 g. sviesto
3 česnako skiltelių
druskos
pipirų
Morkas su bulvėm išvirkite, išvirus nulupkite. Kepenis kepkite keptuvėje įkaitinusi šaukštą sviesto, tada 2 kartus permalkite mėsos malimo mašinėle kartu su morkomis ir bulvėmis. Sviestą suminkštinkite ir su išspaustu česnaku bei prieskoniais įmaišykite į jautieną. Sudėjus į indelius padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei norite, česnaką galite pakeisti kepintais svogūnais.
------------------------------
Nežinau, ar aš dariau jautienos paštetą, nes ant pakuotės buvo parašyta - galvijų kepenys, bet dariau pagal šį receptą ir gavosi labai skaniai. Nereikia nei E621, - kai maistas gaminamas iš maisto produktų - skonis net nesulyginti su parduotuviniu.
Tiesa, kepenis valandą mirkiau piene ir labai gerai nuploviau, dar išrinkau stambiąsias visokias plėves ir pan. Kadangi pirmą kartą gaminau kepenėles, tai nenorėjau rizikuoti. Ir ant galo maišiau su keptais svogūnais vietoj česnakų. Ir krapukų dar įdėjau. Gavosi visas molinis bliūdukas pašteto!
Vakar troskinau vistienos kepeneles
Kepeneles pamirkom piene, tada apvoliojam miltuose ir dedam i ikaitinta alieju, druskytes, pipiriuku, apkepam is abieju pusiu, tada sudedam i puoda ir dar biskeli patroskinam, imetam lauro lapeli, pipiru zirniuku, pries baigiant troskintis dar grietines sauksta
Kepeneles pamirkom piene, tada apvoliojam miltuose ir dedam i ikaitinta alieju, druskytes, pipiriuku, apkepam is abieju pusiu, tada sudedam i puoda ir dar biskeli patroskinam, imetam lauro lapeli, pipiru zirniuku, pries baigiant troskintis dar grietines sauksta
Mickute7,
atrodo labai jau skaniai
atrodo labai jau skaniai
QUOTE(agniukee @ 2010 04 01, 20:28)
As labai megstu troskintas vistienos kepeneles su pievagrybiais, labai skanu Vistienos kepeneles supjaustom, apkepam su smulkintu svogunu, tarkuota morkyte, pievagrybiais (didesnius supjaustau i keturias dalis, mazesnius i dvi), druskyte, prieskoniais.Iskepus troskinam grietineleje. Megstam su bulviu kose, ir darzoviu salotomis
Skamba skaniai, reiks pabandyti
Turiu daug triušio kepenėlių. Kaži,ar jų skonis geras, nebūna papildomo kvapo? Nesu dar triušio kepenėlių dariusi.
Aš naudoju tik kiaulienos kepenis.Darau paštetą-"kepeninę"arba kepeninę dešrą.Paštetą pagaminti labai paprasta:išverdi kepenis,atskirai kokios riebios pažandės ar šoninės gabalėlį viską permali smulkiai įdedi 3-4česnako skiltelias,lauro lapelį,druskos,pipirų.Vėl viską paverdi ir paštetas gatavas.
Kepeninei dešrai verdi kepenis,plaučius,širdį.Kai išverda viską permali smulkiai pridedi prieskonių(kaip paštetui).Tada pripjaustai smulkiai,smulkiai žalių lašinukų(maždaug reikia 1\4kepenų kiekio)ir kemši į žarnas.Kai virsi valgymui tai nepamiršt su adata subadyt nes gali sutrūkti beverdant.Skanu su raugintais kopūstais ir bulvėmis.
Kepeninei dešrai verdi kepenis,plaučius,širdį.Kai išverda viską permali smulkiai pridedi prieskonių(kaip paštetui).Tada pripjaustai smulkiai,smulkiai žalių lašinukų(maždaug reikia 1\4kepenų kiekio)ir kemši į žarnas.Kai virsi valgymui tai nepamiršt su adata subadyt nes gali sutrūkti beverdant.Skanu su raugintais kopūstais ir bulvėmis.
QUOTE(žolelė @ 2010 10 16, 14:25)
Turiu daug triušio kepenėlių. Kaži,ar jų skonis geras, nebūna papildomo kvapo? Nesu dar triušio kepenėlių dariusi.
Žolele,
aš esu dariusi triusio kepenelių šaslykus apsukus juostelemis cukinijos.
Prieš ruošiant pamerk šaltame vandenyje,į kurį imesk saliero lapkočio kelis lapelius gali idėt aitriosios paprikos gabaliukų.
Skonis pasikeis.
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 10 17, 09:54)
As tai nematau nieko skanesnio ir papratesnio, apvolioji dziuveseliuose, smarkiai iskepi ir valgai su majonezu
galima vištienos kepenėles?
Kepeneliu sriuba
verdam sultini dedam bulves.
morkos, svogunai, pomidorai apkemapi.
kepeneles apkepamos su smulkintu cesnaklu, viskas dedama i sultini.
"ciumak" pomidoru pasta taip pat apkepama, kad nebutu rugsti sriuba ir dedama i sriuba. viskas paverdama kokiu 10-15min. (ipakuota kortonineje pakuoteje nediduke, melyna)
sriuba pagardinama grietine, skanaus!
verdam sultini dedam bulves.
morkos, svogunai, pomidorai apkemapi.
kepeneles apkepamos su smulkintu cesnaklu, viskas dedama i sultini.
"ciumak" pomidoru pasta taip pat apkepama, kad nebutu rugsti sriuba ir dedama i sriuba. viskas paverdama kokiu 10-15min. (ipakuota kortonineje pakuoteje nediduke, melyna)
sriuba pagardinama grietine, skanaus!
o as visai neseniai nusipirkau vistienos kepenu pasteta, labai nustebau- jis buvo su spanguolem - man labai patiko tas derinys, rekomenduoju ruosiant kepenu pasteta pabandyti ir toki derini