Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

As labai megstu troskintas vistienos kepeneles su pievagrybiais, labai skanu 4u.gif Vistienos kepeneles supjaustom, apkepam su smulkintu svogunu, tarkuota morkyte, pievagrybiais (didesnius supjaustau i keturias dalis, mazesnius i dvi), druskyte, prieskoniais.Iskepus troskinam grietineleje. Megstam su bulviu kose, ir darzoviu salotomis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agniukee: 01 balandžio 2010 - 19:29
Iš žurnalo Mažylis (2010 gegužė, Nr. 5 (125) )

Jautienos paštetas

2 porcijoms reikės:
300 g. jautienos kepenų
2 bulvių
1 didesnės morkos
100 g. sviesto
3 česnako skiltelių
druskos
pipirų


Morkas su bulvėm išvirkite, išvirus nulupkite. Kepenis kepkite keptuvėje įkaitinusi šaukštą sviesto, tada 2 kartus permalkite mėsos malimo mašinėle kartu su morkomis ir bulvėmis. Sviestą suminkštinkite ir su išspaustu česnaku bei prieskoniais įmaišykite į jautieną. Sudėjus į indelius padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei norite, česnaką galite pakeisti kepintais svogūnais.

------------------------------

Nežinau, ar aš dariau jautienos paštetą, nes ant pakuotės buvo parašyta - galvijų kepenys, bet dariau pagal šį receptą ir gavosi labai skaniai. Nereikia nei E621, - kai maistas gaminamas iš maisto produktų - skonis net nesulyginti su parduotuviniu. thumbup.gif
Tiesa, kepenis valandą mirkiau piene ir labai gerai nuploviau, dar išrinkau stambiąsias visokias plėves ir pan. Kadangi pirmą kartą gaminau kepenėles, tai nenorėjau rizikuoti. ax.gif Ir ant galo maišiau su keptais svogūnais vietoj česnakų. Ir krapukų dar įdėjau. smile.gif Gavosi visas molinis bliūdukas pašteto!

user posted image
Atsakyti
Vakar troskinau vistienos kepeneles

Kepeneles pamirkom piene, tada apvoliojam miltuose ir dedam i ikaitinta alieju, druskytes, pipiriuku, apkepam is abieju pusiu, tada sudedam i puoda ir dar biskeli patroskinam, imetam lauro lapeli, pipiru zirniuku, pries baigiant troskintis dar grietines sauksta mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Mickute7, 4u.gif
atrodo labai jau skaniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agniukee @ 2010 04 01, 20:28)
As labai megstu troskintas vistienos kepeneles su pievagrybiais,  labai skanu  4u.gif Vistienos kepeneles supjaustom, apkepam su smulkintu svogunu, tarkuota morkyte, pievagrybiais (didesnius supjaustau i keturias dalis, mazesnius i dvi), druskyte, prieskoniais.Iskepus troskinam grietineleje. Megstam su bulviu kose, ir darzoviu salotomis  wub.gif

Skamba skaniai, reiks pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
Turiu daug triušio kepenėlių. Kaži,ar jų skonis geras, nebūna papildomo kvapo? Nesu dar triušio kepenėlių dariusi. blush2.gif
Atsakyti
Aš naudoju tik kiaulienos kepenis.Darau paštetą-"kepeninę"arba kepeninę dešrą.Paštetą pagaminti labai paprasta:išverdi kepenis,atskirai kokios riebios pažandės ar šoninės gabalėlį viską permali smulkiai įdedi 3-4česnako skiltelias,lauro lapelį,druskos,pipirų.Vėl viską paverdi ir paštetas gatavas. tongue.gif
Kepeninei dešrai verdi kepenis,plaučius,širdį.Kai išverda viską permali smulkiai pridedi prieskonių(kaip paštetui).Tada pripjaustai smulkiai,smulkiai žalių lašinukų(maždaug reikia 1\4kepenų kiekio)ir kemši į žarnas.Kai virsi valgymui tai nepamiršt su adata subadyt nes gali sutrūkti beverdant.Skanu su raugintais kopūstais ir bulvėmis.
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 10 16, 14:25)
Turiu daug triušio kepenėlių. Kaži,ar jų skonis geras, nebūna papildomo kvapo? Nesu dar triušio kepenėlių dariusi. blush2.gif

Žolele,
aš esu dariusi triusio kepenelių šaslykus apsukus juostelemis cukinijos.

Prieš ruošiant pamerk šaltame vandenyje,į kurį imesk saliero lapkočio kelis lapelius gali idėt aitriosios paprikos gabaliukų.

Skonis pasikeis.
Atsakyti
As tai nematau nieko skanesnio ir papratesnio, apvolioji dziuveseliuose, smarkiai iskepi ir valgai su majonezu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 10 17, 09:54)
As tai nematau nieko skanesnio ir papratesnio, apvolioji dziuveseliuose, smarkiai iskepi ir valgai su majonezu  4u.gif



galima vištienos kepenėles?
Atsakyti
Kepeneliu sriuba

verdam sultini dedam bulves.
morkos, svogunai, pomidorai apkemapi.
kepeneles apkepamos su smulkintu cesnaklu, viskas dedama i sultini.
"ciumak" pomidoru pasta taip pat apkepama, kad nebutu rugsti sriuba ir dedama i sriuba. viskas paverdama kokiu 10-15min. (ipakuota kortonineje pakuoteje nediduke, melyna)

sriuba pagardinama grietine, skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 18 spalio 2010 - 14:53
o as visai neseniai nusipirkau vistienos kepenu pasteta, labai nustebau- jis buvo su spanguolem - man labai patiko tas derinys, rekomenduoju ruosiant kepenu pasteta pabandyti ir toki derini mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusele_: 03 vasario 2011 - 18:43