keptos-troskintos su morkom,svogunais vistienos kepeneles grietineles padaze
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 07, 19:00)
keptos-troskintos su morkom,svogunais vistienos kepeneles grietineles padaze
Skanumelis
QUOTE(Rykute @ 2010 01 02, 19:33)
As be galo megstu kepeneles, bet labiausiai vistienos
R ykute,kai tik bandysiu šiandiena kopinti,tavo receptuką.
Aš,manau,kad turėtų pavykti
Niam,niam megstu kepenėles
QUOTE(regna @ 2010 02 10, 11:58)
R ykute,kai tik bandysiu šiandiena kopinti,tavo receptuką.
Aš,manau,kad turėtų pavykti
Niam,niam megstu kepenėles
Aš,manau,kad turėtų pavykti
Niam,niam megstu kepenėles
Parasyk kaip sekesi As manau poryt taip pat begsiu kepeneliu pirkt
QUOTE(Rykute @ 2010 02 10, 14:51)
Parasyk kaip sekesi As manau poryt taip pat begsiu kepeneliu pirkt
Rykute -sekėsi puikiai,tik vietoj bulviu dariau kuskusą.
Ačiukas dabar turėsiu gera ,skanų receptuką,kurį trauksiu į sąrašiuką
QUOTE(regna @ 2010 02 10, 21:50)
Rykute -sekėsi puikiai,tik vietoj bulviu dariau kuskusą.
Ačiukas dabar turėsiu gera ,skanų receptuką,kurį trauksiu į sąrašiuką
Ačiukas dabar turėsiu gera ,skanų receptuką,kurį trauksiu į sąrašiuką
Kas tas kuskusas ???
QUOTE(Rykute @ 2010 02 10, 21:55)
Kas tas kuskusas ???
Rykute -tai yra tokios gelsvos spalvos kruopos,kurias galima užpylus sultiniu,arba įmetus sviestuko,. arba kepintų daržovių užpylus vandenuku virintu,uždengus po tiek laiko,kol kruopos sugers skystį ,galima valgyti.
QUOTE(regna @ 2010 02 10, 22:26)
Rykute -tai yra tokios gelsvos spalvos kruopos,kurias galima užpylus sultiniu,arba įmetus sviestuko,. arba kepintų daržovių užpylus vandenuku virintu,uždengus po tiek laiko,kol kruopos sugers skystį ,galima valgyti.
Dabar jau zinau, Aciu Esu valgius, bet ne mano skoniui
As tai irgi labai paprastai gaminu Dazniausiai vistienos, jos lengvesnio skonio ir mano mazajam laaaabai patinka
Pirma apverdu su svoguniukais ir cesnaku, kol verda pjaustau svoguno galva, tarkuoju norka (0.5 kg kepeneliu dedu diiiiidele galva svoguno, ir didesne morka). Isvirtas kepeneles dedu i keptuve, sudedu pjaustytus svogunus, tarkuota morka, barstau prieskoniais (galima visus kokius megstat) ir ant lengvos ugnies kepu Baigiant kept dedu grietines, jei per tiratsi ipilu pieno ir truputi pakaitinu
Vagom su bulviu kose, burokeliais, agurkais
Pirma apverdu su svoguniukais ir cesnaku, kol verda pjaustau svoguno galva, tarkuoju norka (0.5 kg kepeneliu dedu diiiiidele galva svoguno, ir didesne morka). Isvirtas kepeneles dedu i keptuve, sudedu pjaustytus svogunus, tarkuota morka, barstau prieskoniais (galima visus kokius megstat) ir ant lengvos ugnies kepu Baigiant kept dedu grietines, jei per tiratsi ipilu pieno ir truputi pakaitinu
Vagom su bulviu kose, burokeliais, agurkais
Megstu kepeneles, tik visada ruosiu vistienos , bet pasiskaicius Jusu receptukus reiks pabandyti paruosti kiaulienos ar jautienos , o dazniausiai troskinu kepeneles su darzovemis grietineles padaze .
Papildyta:
Dar prisiminiau patinka salotos su vistos kepenelemis ir vynuogemis: ivairios salotos, vynuoges, keptos vistienos kepeneles ,citrinos sulciu, aliejaus truputeli,prieskoniu ir padazui medaus+truputelis acto+cesnako
Papildyta:
Dar prisiminiau patinka salotos su vistos kepenelemis ir vynuogemis: ivairios salotos, vynuoges, keptos vistienos kepeneles ,citrinos sulciu, aliejaus truputeli,prieskoniu ir padazui medaus+truputelis acto+cesnako
Užsidegiau rytoj pasigaminti iš vištienos kepenėlių paštetą.Neseniai skaičiau žurnale receptą ir pamečiau.Nu niekaip nerandu.Žinau,kad pradžioje penkias minutes reikia apkepti kepenėles,tada su blenderiu sumalti.Žinau,kad pilasi šiek tiek degtinės(tik nesupratau dėl ko?) ir kepti lygtai paskui.Bet kokie prieskoniai dedasi? Gal kas patartumėte?
QUOTE(IngridaB @ 2010 04 01, 14:22)
Užsidegiau rytoj pasigaminti iš vištienos kepenėlių paštetą.Neseniai skaičiau žurnale receptą ir pamečiau.Nu niekaip nerandu.Žinau,kad pradžioje penkias minutes reikia apkepti kepenėles,tada su blenderiu sumalti.Žinau,kad pilasi šiek tiek degtinės(tik nesupratau dėl ko?) ir kepti lygtai paskui.Bet kokie prieskoniai dedasi? Gal kas patartumėte?
Su degtine negirdejau,bet su brendziuku daro.Va Nerytes receptas
As tai sian irgi bandziau pirma karta pati daryt pasteta,bet paprastuti,be laipsniu
1kg kepeneliu,2 morkos,2 svogunai,pipirai,druska,petrazoles,pokiukas sviesto ir pieno apie 1/3 stiklines.Morkas ir svogunus pakepinau ,imeciau kepeneles,visus prieskoniu,kelis lauro lapus,uzdengiau ir troskinau apie 20min.Tada viska i blenderi(be lauro lapu) su sviestu ir pienuku,ir ragauji ar netruksta kokiu prieskoniu.Laukiu,kol sustings,bet ir nesustinges skanu buvo