Kai pries jau nemazai metu ( gal 12 ) dirbau mazoje kavineje barmene, virejas mane ismokino paruosti kepenu (Kiaules arba jautienos) kepsnius. Man jie labai patikdavo, o ir kavineje juos gan daznai uzsisakydavo kepeneliu megejai.
Taigi reikes:
Jautienos arba kiaulienos kepenu ismirkytu piene
druskos
pipiru
vegetos
miltu
isplakto kiausinio
dziuveseliu
Kepenis supjaustom kepsniais mazdaug 1,5-2cm storio. Jas pamusam plaktuku mesai padeje tarp dvieju maiseliu kaip karbonada(nesitasko). Padruskinam, papipirinam, truputeli pabarstom vegeta. Tada pavoliojam miltuose, plaktame kiausinyje, dziuvesekiuose ir dedam i keptuve su ikaitintu aliejum. Kepam ant letos ugnies is abieju pusiu, kol graziai apskrunda. O garnyras pagal jusu fantazija - bulviu kose, svieziu darzoviu salotos arba marinuotos darzoves.
Beje nepaminejau padazo. Prie sio kepsnio tiekdavo pievagrybiu ir grietineles padaza: sukepinam smulkintus pievagrybius aliejuje su smulkintu svogunu, pabarstom miltais, pakepinam, pilam grietinele, uzkaitinam, druskinam, pipirinam pagal skoni.
Kepsneliai super
QUOTE(kauke26 @ 2009 01 23, 14:53)
Kepeneles darau labai paprastai, bet kaip skanu:
supjaustau gabaliukais, isverdu. Pakepinu morkyciu, saliero "droz;es", viska sumetu i viena puoda, uzpilu grietineles padazo ir pakaitinu kol tas padazas susyla. Super skonis!! Patiekiu su bulviu kose ir raugintais agurkiukais!!
supjaustau gabaliukais, isverdu. Pakepinu morkyciu, saliero "droz;es", viska sumetu i viena puoda, uzpilu grietineles padazo ir pakaitinu kol tas padazas susyla. Super skonis!! Patiekiu su bulviu kose ir raugintais agurkiukais!!
Labai panasiai snd dariau - tik vietoj grietineles dejau grietine (nes neturejau), bet gavosi , padazas tai
QUOTE(kauke26 @ 2009 01 23, 14:53)
Kepeneles darau labai paprastai, bet kaip skanu:
supjaustau gabaliukais, isverdu. Pakepinu morkyciu, saliero "droz;es", viska sumetu i viena puoda, uzpilu grietineles padazo ir pakaitinu kol tas padazas susyla. Super skonis!! Patiekiu su bulviu kose ir raugintais agurkiukais!!
supjaustau gabaliukais, isverdu. Pakepinu morkyciu, saliero "droz;es", viska sumetu i viena puoda, uzpilu grietineles padazo ir pakaitinu kol tas padazas susyla. Super skonis!! Patiekiu su bulviu kose ir raugintais agurkiukais!!
pagaminau šiandien visai tiko ir patiko
o as tai dariau snd Kalakuto kepeneliu pasteta su pomidorais. (4 asm.)
Reikes:
500g Kalakutienos kepeneliu
300 g vistienos farsiuko
1 didelio svoguno
2 skilteles cesnako
4 pomidorai
džiūvėsėliu
sviesto
2 kiaušinių
Eiga: kepenėles iškepame keptuvėje, (prieš tai piene 5 min pamirkau)
iskepu farsa, kepeneles sumalu mesmale ir viska sumaisome kartu su supjaustytu smulkiai svogunu, cesnaku. imusame ir ismaisome kiausinius.
bleka padarstome ir patepame riebalais(sviestu) sudedame ant dugno pomidorus supjaustytus. viska uzklojame paruosta mesos mase. ant virsaus galima dar pomidoro prismaigstyt. ir vel apibarstome dziuvesiais ir pasmaigstome sviesto gabaleliu. Kepame orkaiteje 45 min (~200 C). . Skanus r siltas ir saltas. skanu su salotomis ar siaip ant batono
Reikes:
500g Kalakutienos kepeneliu
300 g vistienos farsiuko
1 didelio svoguno
2 skilteles cesnako
4 pomidorai
džiūvėsėliu
sviesto
2 kiaušinių
Eiga: kepenėles iškepame keptuvėje, (prieš tai piene 5 min pamirkau)
iskepu farsa, kepeneles sumalu mesmale ir viska sumaisome kartu su supjaustytu smulkiai svogunu, cesnaku. imusame ir ismaisome kiausinius.
bleka padarstome ir patepame riebalais(sviestu) sudedame ant dugno pomidorus supjaustytus. viska uzklojame paruosta mesos mase. ant virsaus galima dar pomidoro prismaigstyt. ir vel apibarstome dziuvesiais ir pasmaigstome sviesto gabaleliu. Kepame orkaiteje 45 min (~200 C). . Skanus r siltas ir saltas. skanu su salotomis ar siaip ant batono
Vakar nusipirkau turguje kalakuto kepenų.
Paruošus{nuvalius,išplovus}sudėjau į kombainą+sudėjau kalakuto mėsytės,pasiruošiau faršo.
Įdėjau svogūno {sviežio}pakepinto ant sviesto+petražolių[šviežių} kapotų+krapų{šviežių} baltų pipirų+pora šaukštų namuose ruošto jogurto+druskytės.
Sudėjau į keptuvą su lizdeliais,kepiau orkaitėje.
Gavosi skanūs kotletukai
Padažiuką ruošiau iš garstyčių{švediškų}jogurto+marinuoto česnako.
Paruošus{nuvalius,išplovus}sudėjau į kombainą+sudėjau kalakuto mėsytės,pasiruošiau faršo.
Įdėjau svogūno {sviežio}pakepinto ant sviesto+petražolių[šviežių} kapotų+krapų{šviežių} baltų pipirų+pora šaukštų namuose ruošto jogurto+druskytės.
Sudėjau į keptuvą su lizdeliais,kepiau orkaitėje.
Gavosi skanūs kotletukai
Padažiuką ruošiau iš garstyčių{švediškų}jogurto+marinuoto česnako.
sakykit prasau kaip reiketu paruosti kepeneles vistienos?
Reik nuplauti?Kiek laiko mirkyti piene ir svarbiausia nzn kiek laiko virti rektu? deti prieskoniu kazkokiu ar ne?
Gaminsiu salotas panasiai kaip Cili picerijoje, su vynuogemis, salotu lapais, apelsinu skiltelemis ir medaus-citrinos padazu (o gal kuri esate kazka panasaus gaminusi, butu smagu jei pasidalintumete ispudziais ir gaminimo procesu, receptu)
Reik nuplauti?Kiek laiko mirkyti piene ir svarbiausia nzn kiek laiko virti rektu? deti prieskoniu kazkokiu ar ne?
Gaminsiu salotas panasiai kaip Cili picerijoje, su vynuogemis, salotu lapais, apelsinu skiltelemis ir medaus-citrinos padazu (o gal kuri esate kazka panasaus gaminusi, butu smagu jei pasidalintumete ispudziais ir gaminimo procesu, receptu)
gal ši nuoroda pravers?
http://www.15min.lt/naujiena/53/24936/
http://www.15min.lt/naujiena/53/24936/
Man kepeneles skanuparuostos,ta prasme ismirkytos .
Suvertos ant iesmelio,apsuktos cukinijos juostele,dar galima uzverti bryzeli sonines ,arba apsukti sonines juostele-bryzeliu.
Suvertos ant iesmelio,apsuktos cukinijos juostele,dar galima uzverti bryzeli sonines ,arba apsukti sonines juostele-bryzeliu.
Makedonijoj teko valgyti labai skaniu kepeneliu kepsniu Tie kepsniai buvo itrinti zoleliu, smulkinto cesnako ir aliejaus misiniu. Kepeneles buvo patiektos su keptomis bulvytemis ir graikinemis salotomis. Nu nerealiai skanu Dar ir dabar prisiminus seile nutysta Gaila, kad nezinau tikslaus recepto. Turbut eksperimentuosiu siandien.
kepenys keptos su apelsinais
mums reikia kepenų{maždaug500g},
šaukštelio garstyčių,
pora šaukštų miltų,
pora šaukštų sviesto,,
pora apelsinų,
aliejaus,pipirų,druskos,
1/2stiklines vyno,
Nuvalytas kepenissupjaustyti griežinėliais,aptepti garstyčiomisir apvolioti miltais.
Keptikarštame aliejuje,kol apsitrauks rusva plutele,apibarstyti druska,pipirais,įdėti smulkinto imbiero ir dar pakepti.
Iškepusias kepenėlias išimti į kita indą.
Į keptuvę įpilti šiek tiek vandens.
Tuomet skystį perkosti ,įdėti sviesto
Apelsinus nulupti,iš vieno išspausti sultis
Kitą supjaustyti gražiomis skiltelėmis.
Skystį ,kuriame kepė kepenys ,sumaišyti su apelsinų sultimis ,vynu ir pakaitinti.
Kepenis sudėtiį indą,užpilti padažu,papuošti apelsino skiltelėmis.
mums reikia kepenų{maždaug500g},
šaukštelio garstyčių,
pora šaukštų miltų,
pora šaukštų sviesto,,
pora apelsinų,
aliejaus,pipirų,druskos,
1/2stiklines vyno,
Nuvalytas kepenissupjaustyti griežinėliais,aptepti garstyčiomisir apvolioti miltais.
Keptikarštame aliejuje,kol apsitrauks rusva plutele,apibarstyti druska,pipirais,įdėti smulkinto imbiero ir dar pakepti.
Iškepusias kepenėlias išimti į kita indą.
Į keptuvę įpilti šiek tiek vandens.
Tuomet skystį perkosti ,įdėti sviesto
Apelsinus nulupti,iš vieno išspausti sultis
Kitą supjaustyti gražiomis skiltelėmis.
Skystį ,kuriame kepė kepenys ,sumaišyti su apelsinų sultimis ,vynu ir pakaitinti.
Kepenis sudėtiį indą,užpilti padažu,papuošti apelsino skiltelėmis.
QUOTE(evve @ 2006 02 09, 10:49)
Galima naudoti įvairias kepenėles. Bet prieš jas naudodama, nuplaunu ir nulupu ta ploną odelę, kur jas dengia, tada kepenėlės neturi kartumo ir tampa minkštesnės. Čia pati didžiausia recepto paslaptis
na tai dabar man isduokit ir kita paslapti - kaip tas odeles nuimti be isterijos priepuolio? Nugis vakar uzsimaniau pasigamint kepeneliu antra karta gyvenime (pirmas kartas nepavyko, nes kepeneles buvo karcios, nors ir mirkiau piene). Tai sakau reikia tada bandyt nulupt ta pleve... Nu zinokit ipusejus jau norejosi rekt ir begt, o einant i pabaiga buvo visai blogai... Ir taip prasikankinau puse dienos!!! Apie mozolius ant pirstu ir isvarvejusias akis nebesneku... Maza to, po viso sito proceso virtuve atrode kaip po sunkaus laipsnio zmogzudystes... Ir spekit, ar as vakar tas kepeneles valgiau... Po tokiu kanciu numeciau i saldytuva, nes nuo ju jau koktu daresi, ir issiviriau agurkines sriubos...
Tai jus man dabar paaiskinkit vistai, kaip jus tas pleves nuiminejat? Tai gal pirma apverdat tas kepeneles ar dar koki velnia darot? Nes jei kito metodo tom odom nuimt nera, tai tada ant pakuotes salia ispejimo nesciosioms apie dideli vit A kieki turetu buti ir uzrasas ''vartoti tik itin stipriu nervu zmonems''....
PAUKŠTIENOS KEPENĖLĖMS PLĖVIŲ NEREIKIA NUIMTI, O BE TO JOS NET NĖRA KARČIOS, BET NET SALDOKOS. AŠ NET NEMIRKIUSI JAS NAUDOJU. kITA KALBA- KIAULIENOS. BET GAL KARTUMAS DĖL TO, KAD NEIŠPJAUTA TULŽIS, ARBA BUVO PALEISTA... MIRKYTI KIAULIENOS KEPENIS BŪTINA, BET PLĖVĖS AŠ VISTIEK NEIMU.