QUOTE(Jurgana @ 2004 03 23, 14:14)
Man tai vištienos kepenėlės - nea , bet vat veršiuko kepenis tai kertu, nes geležies kiek trūksta.
Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.
Supjaustau kokius 800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios... , nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta . Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.
Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė" , o aš jam - sorry - rytoj - itališka
Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.
Supjaustau kokius 800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios... , nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta . Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.
Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė" , o aš jam - sorry - rytoj - itališka
Jurgana, geras pasakojimas jei gausiu kepenėlių, ryt bandysiu