Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

QUOTE(Jurgana @ 2004 03 23, 14:14)
Man tai vištienos kepenėlės - nea  dry.gif , bet vat veršiuko kepenis tai kertu, nes geležies kiek trūksta.

Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.

Supjaustau kokius  800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios... g.gif , nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta  biggrin.gif . Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.

Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė"  blink.gif , o aš jam - sorry - rytoj - itališka  biggrin.gif


Jurgana, geras pasakojimas thumbup.gif jei gausiu kepenėlių, ryt bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepenėlių pavyko gauti, nors keista, parduotuvės salės darbuotoja sakė, kad taip vėlai vakare nebebus, bus išpirkta, tai čia tipo toks populiarus dalykas tos kepenėlės? g.gif

Bet aš vieną pakelį dar radau ir šiandien pagal Jurganos receptą pasidariau - man patiko. Turint omeny, kad aš kepenėles valgiau pirmą kartą nuo vaikystės laikų, nes nemėgstu. Bet vaikams reikia geležies, tad teko valgyti ir tėvams smile.gif

Tiesa, kad prie kepenėlių reikia dėti cukraus, gyvenime nepagalvočiau schmoll.gif gal dar mano kulinarinė karjera per trumpa biggrin.gif
Atsakyti
Kepeneles darau labai paprastai, bet kaip skanu:
supjaustau gabaliukais, isverdu. Pakepinu morkyciu, saliero "droz;es", viska sumetu i viena puoda, uzpilu grietineles padazo ir pakaitinu kol tas padazas susyla. Super skonis!! Patiekiu su bulviu kose ir raugintais agurkiukais!!
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiam kepenelių vyniotiniui reikės:
200{mazdaug}vištienos faršo,
400g vištų kepenėlių,
svogūno,morka,
kiaušinis,
1/2stiklinės džiuvėsėlių,,
prieskonių vištienai,druska.
Smulkiai pjaustykite kepenėles,jas maišykite su faršu.
Morką tarkuokite,svogūną smulkiai susmulkinkite.
Suberkite į kepenėlių masę.
Įmuškite kiaušinį,sūdykite,,skaninkite prieskoniais..
Kruopščiai išmaišykite,suberkite džiuvėsėlius,sumaišykite..
Lipdykite vyniotinį.
Jį suvyniokite į foliją ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite maždaug 45min.
Kaip baigsite kepti paslėkite.
Atsakyti
Na, dar pateršiu eterį su labai paprastu, bet išties skaniu receptu (jau rašiau kažkur, bet šįkart su vaizdine medžiaga):

Vištienos kepenėlių troškinys su pievagrybiais

500 g vištienos kepenėlių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
250 g pievagrybių
250 ml grietinėlės
druskos, pipirų
1 v.š. sviesto

Įkaitintoje keptuvėje ištirpitni sviestą ir apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, į keptuvę dėti susmulkintas česnako skilteles ir dar minutę pakepinti. Ten pat dėti riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepti kol grybai gražiai apskrus. Tuo tarpu nuplauti vištienos kepenėles, jas nusausinti, nupjaustyti plėveles ir gysleles (jei tokių yra) ir supjaustyt kąsnio dydžio gabalėliais. Kepenėles dėti į keptuvę, kartu su svogūnais, česnakais ir pievagrybiais, pabarstyti druska bei pipirais ir kepti kol gražiai paruduos bei nebebus rausvos. Supilti grietinėlę, sumažinti ugnį ir troškinti ~10 min.
Jei padažas pasirodys per tirštas, galite jį praskiesti paukštienos sultiniu arba sultinio ir grietinės mišiniu (santykiu 1:1).

Kartais kartu su druska ir pipirais, kepenėles pagardinu bazilikais, kartais visą troškinį gausiai pabarstau šviežiais krapais ar svogūnų laiškais. Priklausomai nuo nuotaikos.

Valgėme su bulvių koše ir raugintais agurkėliais.

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 03 vasario 2009 - 15:27
QUOTE(kauke26 @ 2009 01 23, 12:53)
Kepeneles darau labai paprastai, bet kaip skanu:
supjaustau gabaliukais, isverdu. Pakepinu morkyciu, saliero "droz;es", viska sumetu i viena puoda, uzpilu grietineles padazo ir pakaitinu kol tas padazas susyla. Super skonis!! Patiekiu su bulviu kose ir raugintais agurkiukais!!
mirksiukas.gif

As irgi panasiai gaminu vistienos kepeneles. Tik as jas apkepinu kartu su svoguniukais, tada supilu viska i puoda, ant virsaus pakepintu morkyciu, cukiniju, druskos ir prieskoniu ir troskinu viska.. Pries gala dar ipilu grietineles, imetu lauro lapeli ir viskas.
Valgom su bulviu arba bulviu + morku kose. Nu man ir MB tai labai skanu.
Atsakyti
As si kepeneliu recepta nusikopijavau is maximos: vistienos kepeneles supjaustau smulkais gabaleliaisir patroskinu keptuveje su smulkiai pajaustytu svoguniuku ir slakeliu aliejaus. Issiskaptuoju obuolius. I patroskintas kepeneles su svogunu ir prieskoniais idedu sutarkuoto fermentinio surio. Viska ismaisau ir sudedu idara i obuolius . Kepu orkaiteje.
Atsakyti
Sveikos,
Kepiau labai seniai lauktus kepenėlių blynelius.
Receptą ėmiau iš šios temos. Labia skanūs gavosi - padėkos, pagyrimai :ax:Mažoji valgė net čepsėdama, o jai paskutiniu metu įtikti sunkoka.
Vištienos kepenėles , svogūno galvą sumaliau blenderiu, įbėriau daug prieskonių visokių,druskos, porą kiaušinių, manų kruopų porą šaukštų, nepilną arbatinį šaukštelį sodos, nugesintą kefyre, jo irgi šliūkštelėjau(-tai man buvo naujiena, bet pasiteisino) .Paruošiami labai greitai.Ypač skanu su bulvių koše ir burokėlių salotomis.
Dėkui už idėjas.
Sėkmės gaminant
Atsakyti
O kur būna pirkti veršio kepenėlių?Pvz.Maximoj kur jos būna padėtos?Niekad neužmačiau. g.gif Pardėj prie namų, tai visad prie žalios mėsos supakuotų produktų būna
Atsakyti
Iš vištienos kepenėlių darau troškinuką:
Išverdu kepenėles, truputi pasmulkinu. Pakepinu svoguną ,tada dedu kepenėles taippat pakepinu, užberiu šaukšta miltu išmaišau ir kepinu kol pagels tada pilu pienuko prieskoniu ir dar truputi patroškinu pamaišant.
Dar darau pašteta:
Indelis kepenėliu(apie400gr) apie600gr lašinuku, 2šaukštai grietinės 2 kiaušinio tryniai. Kepenėles ir lašinukus išverdu (atskiruose puoduose) sumalu (kepenėles būtinai karštas ir bent tris kartus) pridedu pipiriuku, druskytes, pakepintą ir sumaltą didelį svogūną, išmaišau ir verdu ant silpnos ugnies apie 10min pabaigoj sudedu trynius ir grietine ,paverdu dar pora minučiu .
Atsakyti
kepeneles su idaru
500g versienos kepeneliu,
100g sonines,arba rukytu lasinuku,
100g. aliejaus,
50g. dziuveseliu,
grietines,
kiausinio,
svogunas,
pipiru,
druskos,
zaliu petrazoliu.
Kepeneles,perpjauti pusiau,kiekviena ipjauti,kad atsirastu "kisene"
Indelyje pasildyti alieju{puse},suberti smulkiai supjaustyta sonine,svoguna,,zalias petrazoles,ir pabarstyti dziuveseliais. I iskepta ir atvesinta mase,imusti kiausini,ipilti grietines,ideti pipiru,druskos ir kruopsciai iskmaisyti..
Po to ranka praplesti angas kepeneliu gabaleliuose ,ideti idaroir susegti smeigtukais virtuviniais..
Kepeneles sudeti i troskintuva,apipilti likusiu aliejumiir vidutinio karstumo orkaiteje kepti apie 1val.
Patiekalas pasudomastik ji iskepus.
Pjaustomas plonais griezineliais. sudedamas i dubeni ir apipilamas padazu kuriame kepe.
Atsakyti
Kepenėlės
user posted image
http://2.bp.blogspot...d-35-798424.jpg

Kepenėles kokią valandą pamirkiau piene, tada druskytės, pipirų, apvoliojau miltuose ir į keptuvę. Į puodą prisipjausčiau nemažai morkų, apsiviriau. Apkepintas kepenėles sudėjau į tą patį puodą, buljono kubelį, patroškinau, įdėjau miltų kad sutirštėtų ir pabaigą dar grietinės kelis šaukštus ir uždengus patroškinau
gal taip matysis ax.gif
Atsakyti