Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

QUOTE(Gosh @ 2004 03 23, 19:22)
Jau kazkurioj temoj rasiau si recepta,tai va perkopijuoju i sia  rolleyes.gif
                  KEPENELES GRIETINES PADAZE
  Kepeneles(500gr) nuvalyti,nuplauti,perpjauti pusiau.Keptuveje pakaitinti sauksta aliejaus ir 3 saukstus sviesto,imesti ten kepeneles ir smulkiai supjaustyta svoguna,kepint ant vidutines ugnies.Tada sumaisom sauksta miltu stiklineje pieno ir supilam i keptuve kur kepa kepeneles,maisant uzvirinam ir pridengus troskinam 10 min.Baigiant troskintis supilam stikline plaktos grietines ir pasildom.Valgom su bulvemis ;D




Aciu uz si receptuka, katik isbandziau , tik truputi kepimo laikas buvo kitos, pakepiau kokias 15-20 min ant sviesto kepeneles, tada viska nupyliau, nes daug buvo kraujo susimaisiusio su sviestu, tada idejau vel sviesto, truputi pakepiau kad paskrustu, supyliau piena, ir man tas pienas su miltais pradejo truputi degti, tad pakepiau gal max 5 min ir dejau grietine.. palikau dar 5 minutem..
gavosi tikrai labai skaniai, valgem su bulviu kose ir burokeliais smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 07 19, 20:49)
Aciu uz si receptuka, katik isbandziau , tik truputi kepimo laikas buvo kitos, pakepiau kokias 15-20 min ant sviesto kepeneles, tada viska nupyliau, nes daug buvo kraujo susimaisiusio su sviestu, tada idejau vel sviesto, truputi pakepiau kad paskrustu, supyliau piena, ir man tas pienas su miltais pradejo truputi degti, tad pakepiau gal max 5 min ir dejau grietine.. palikau dar 5 minutem..
gavosi tikrai labai skaniai, valgem su bulviu kose ir burokeliais smile.gif

user posted image



as ta recepta pabandziau praeta savaite ir isejo puikiai kaip nuotraukoje, ir net grietineles nedejau ax.gif ir nei sviesto nei pieno nedejau ir liuks gavos good.gif essen.gif
Atsakyti
Megstancioms i patiekalus deti vyna, galiu pasiulyti labai skanu recepteli. As tik taip ruosiu kepeneles. Patiekalui reikia:

~800 g. jautienos ar kiaulienos kepenu,
4 vidutinio dydzio svogunu'
taure raudono sauso vyno
alyvuogiu aliejaus

Kepenis supjaustau juostelemis, idedu prieskoniuku ir kepu ant ikaitinto aliejaus (kol graziai apskrunda is abieju pusiu, bet neperkepa). Kepeneles isemus i ta pacia keptuve dedu ziedais supjaustytus svogunus. Pakepinu, kol suminksteja, iberiu ziupsneli druskos ir pilu vyna. Leidziu vynui nugaruoti ir atgal supilu kepeneles. Dar pakaitinu ir pamaisau, kol kepeneles susyla ir... patiekalas baigtas. Mums su vyru labai labai skanu. Nesu didele didelio kiekio svogunu megeja, bet cia jie labai skanus buna. Valgom su bulviu kose. Kas megsta naudoti vyna virtuveje - siulau pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 01 10, 19:31)
sveikos merginos,

pasidalinsiu labai skanių kepenų blynelių receptu  biggrin.gif Imame apie 800g jautienos kepenų, 1-2 kiaušinius, porą svogūnų, 2-3 šaukštus manų kruopų ir prieskonių (aš dedu vegetos, įvairių žolelių, pipirų). Kepenis reikia pamirkyt piene arba vandenyje. Tada kepenys ir svogūnus sumalame (kai netingiu svogūnus smulkiai supjaustau ir pakepinu aliejuje), tada imušame kiaušinius ir įdedame manų kruopų bei prieskonius. Tešla turi būti skistoka. Kepame blynelius. Valgome su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. essen.gif  Mano vyras gali iš kart suvalgyti 6  ax.gif  thumbup.gif



as pati tiek suvalgau blush2.gif poto kai zinau kad saldytuve yra - keleta kartu per vakara einu baltos duonos ir kepenele uzsidedu... ir taip kol ju nebera... daugiau nei diena pas mus nera uzsilaike nes labai labai megstam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 03, 13:19)
O koki padaza galima isvis prie kepeneliu kotlietu pvz. patiekti  g.gif

Grietinės-sviesto padažiukas tinka labai labai thumbup.gif
Atsakyti
Galima paukščio kepenėles pabarstyti prieskoniai ,suverti ant medinių jiešmelių su daržovėmis,ir apsukus šonine iškepti orkaitėje ant grotelių.labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 25, 01:03)
Galima paukščio kepenėles pabarstyti prieskoniai ,suverti ant medinių jiešmelių su daržovėmis,ir apsukus šonine iškepti orkaitėje ant grotelių.labai skanu.



MB dare panasiai, tik sonine vere pakaitom su vistienos kepenelem, svoguniukais, pomidorais ir pakepe ant keptuves... Buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Kaledoms kapu zasi.
Kadangi prie jos gavau poros zasu kepeneles, noreciau is ju pagaminti pasteta. Gal kas zinot receptuka? Ar gaminti pagal vistienos kepeneliu pasteta? Nesinori tokio dalikateso sugadinti...
Atsakyti
As paukstienos, dazniausiai vistienos, kepeneles pamirkau vandeny, tada ji nupilu, imu jas, subadau keleta kartu su sakute, merkiu i kiausinio ir prieskoniu plakini, tada i miltus ir i keptuve smile.gif
Atsakyti
As, kartais is paukscio kepenu pasigaminu kotletu.
juos galima valgyti ir siltus,ir karstus.
Atsakyti
Dažniausiai gaminu vištos arba kalakuto kepenėles. Pamirkau jas šaltame vandenyje, nuvalau, supjaustau, apvolioju miltuose, apkepu keptuvėje kartu su supjautytais svogūnais, pabarstau pipiriukų ir Vegetos. Tada imu puodą, pilu grietinėlės (būtent grietinėlės, o ne grietinės) ir suverčiu apkeptas kepenėles su svogūnais. Grietinėlės turi būti tiek, kad apsemtų kepenėles. Viską troškinu ant silpnos ugnies apie 20 min. Tiesą sakant, į laikrodį nežiūriu, vis pasižiūriu, kokia situacija puode cool.gif
Vyras labai džiaugėsi tuo patiekalu, ir man pačiai labai skanu ax.gif
Atsakyti
Prisijungsiu ir as:)
Kiek skaiciau tai niekur tokio receptelio neradau:)Man skaniausios kepeneles keptos orkaitej wub.gif
Pamirkau vistos kepeneles piene,nuimu riebaliukus.Tuomet pavolioju miltu+krakmolo+prieskoniu misinuke.Imu skarda,ilasinu truputi aliejaus ir dedu kepeneles.I tarpus pridedu ziedais pjaustytu svogunu ir kepu.Pries pabaiga itarkuoju surio.Kam patinka galima ideti prie kepeneliu ir obuoliu.
Kepeneles man asocijuojasi su burokeliais ax.gif
Taigi visuomet prie kepeneliu patiekiu burokeliu salotu ir bulviu kosyte wub.gif
Gaila tik,kad siuo metu neturiu orkaites verysad.gif
Atsakyti