QUOTE(TetisG @ 2007 02 08, 01:54)
Na, šiaip jau tu apie gydymą parašei labai konkrečiai - plataus spektro antibiotikai + operacija. Bent jau aš nesugebėjau suprasti kitaip...
Aš prie žodžių nesikabinėju.... Cituoju "Taip kad bakterijos, o iš jų E. coli vaidina lemiamą vaidmenį...."; "Pirmiausia, pašalimas pats savaime prostatito nesukelia. Tai yra jį išprovoluojantis faktorius".
Logiška minties seka, pataisyk, jei kurioje vietoje klystu... Einame maudytis. Iškart susiduriame su abiem veiksniais. Vandenyje mūsų laukia, dantis galąsdama, E. coli
, be to ir didesnis ar mažesnis pašalimas beveik garantuotas. Veiksniai, ko gera tolygūs per visą laiką - vadeniui šalant didėja pašalimo galimybė, bet mažėja E. coli gausumas, vandeniui šylant mažėja galimybė sušalti, bet gausėja ir E. coli. Jei, kaip tu sakei "E. coli vaidina lemiamą vaidmenį", tuomet tik laiko klausimas iš kelinto maudymosi pasigausi prostatitą, o mergaitėm vulvavaginitas turėtų jau po pirmo maudymosi būt (vaikai vandenyje mirksta ilgai ir garantuotai pašala, riebalinis sluoksnis plonas, apsauga menka).
Na, bet aš ir pats puikiai žinau, kad serga ne visi. Vėlgi, manau sutiksi, kad mano argumentai visai logiški.... Tai kurgi čia tas "šuo pakastas"????....
Papildyta:
P.s. Na ką aš žinau....
Gal kokį nors atsakymą ir mano klausime galima rast......
TėtiG, šuo pakastas tame, kad bakterijos į prostatą patenka ne per išorę, ne iš vandens kuriame maudaisi. Nėra iš viso tokio užskrėtimo kelio. Čia jau tavo fantazija suveikė
Infekcija į prostatą patenka:
iš infekuotos šlaplės, esant jos uždegimui
iš tiesiosios žarnos per limfinius takus.
Kraujo keliu iš kitų infekuotų organizmo vietų
sergant šlapimo takų infekcija per infekuotą šlapimą. Šlapimo takams priklauso ir šlapimtakiai bei inkstų geldelės.
PRIE KO ČIA TAS MAUDYMASIS
Ir neužsiciklink ant ros E.coli. Ji tik dažniausiai randamas sukėlėjas. Sukelia prostatitą ir kitos bakterijos, klebsiela, ureaplazmos, gramteigiami kokai. Chlamidijos irgi. Ir kadangi jos yra intraląstelinis sukėlėjas, todėl pasėlyje neišauginamos.
O apie gydymą aš parašiau labai nekonkrečiai, nes tai nėra konkretus atvejis, tiesiog buvo paminėti bendri konservatyvaus ir operacinio gydymo principai. PAGRINDINIAI. Yra ir kiti medikamentai skiriami kaip papildomas simptominsi gydymas.
Atsakiau į klausimus?