Na kadangi mano visa seima tvarkomes dantis, galiu pasidalinti savo patirtimi. Esu lankiusi pas kelis stomotologus, tiek vaikai, tiek as ir tikrai galiu papasakoti.
Tai va, mano mergytei buvo 3 metukai lankemes pas gydytoja vaiku Jusu Semos klinikoje , baltu pr. pirmas kartas vaikui buvo labai baisus, nei nepaaiskino , nei pristate vaikui , kaip kitose kabinetuose daroma, puole vaikui danti grezti, mergytei suskaudo ji pradejo verkti, o gydytoja predejusi grieztu balsu sakyti, kad lipk nuo kedes, nes tokiu verksniu mums nereikia. Vaikas kelis metus bijojo i kede atsisesti, labai to skausmo bijojo ir grazto. Siuo metu mums isdyge kruminiai nuolatiniai dantukai, kuriuos
reikia taisyti ir negalima laukti, surizikavau nuvesti pas labai giriama Birute is Neodentos. Gydytoja labai maloniai pasitiko, paaiskino viska , pagaliau mergyte isedo i kede, aisku as pabegau is kabineto, kad nematyciau, ko gero as labiau bijojau nei vaikas. Prizadejau ausko kalnus, kad tik nieko neispardytu ir neverktu.
Vis sedziu uz duru ir laukiu kada mano mergyte prades cirkur kresti. Praejus 1 val. isena gydytoja ir sako mes sutvarkem du dantukus be nuskausminamu, mergyte labai era , tik pavelavom su dantukais, del to dabar jau reikia gydyti. Eina sau, negalejau patiketi ka ten gydytoja jai padare
. Dabar mergyte vel laukia su malonumu kada eis pas gydytoja ir toliau gydys dantukus. Tas tikrai galiu drasiai rekomenduoti Birute.
Dabar papasakosiu apie sunu, kuris irgi nuolatinis dantuku gydymo pacientas.
Teko pas kelis stomotologus lankytis, kol nusprendem pasilikti ties viena klinika tai Neodenta. Tik kadangi pas Birute nebuvo vietu, o vaikui reikejo tvarkyti dantuka uzsirasem pas Vilija , kuria irgi labai esam patenkinta. Tik Vilijos deka suzinojom, kad musu pries puse metu uzplombuotas dantukas po plomba genda ir gali pradeti puliuoti, cia tvarkemes pas musu poliklinikos stomotologe Jurniene, kuri dirba Dainavos poliklinikoje. Dantuka atverus gydytoja nieko jau negalejo padaryti, reikia valyti kanalus ir plombuoti , kuris dabar mums kainuoja 400 lt. + plomba 100. Tad stai kokios musu gydytojos, kurioms nereikia moketi.
Dabar apie save: Pati stomotologu bijau kaip velnias kryziaus, kol vaikai sedi kedeje, mama visa spalia laukia uz duru, net nuo kvapo silna budavo. Kai dantys pradejo byreti, persizegnojau ir nusprendziau, kad reikia ir man eiti tvarkytis. Mano dantys kreivi, norejau, kad butu padarytas estetis plombavimas ir visa kita, kaip sakau, kad butu holivudiska sypsena. Apsialnkius rekomenduotoje klinikoje Extradent, pasikonsultavus su stomotologais, pradejau gydyti, tvarkyti dantis. Siai diena galiu pasakyti, kad kedziu, stomotologu ir kvapu nebijau. As ten miegu
. Taip pat nebijau ir dantu rovimo, nes per savo kvailuma, vaikysteje isivarytas baimes, netekau 9 dantu, kuriuos siuo metu dar raunu, visu priekiniu dantu kanalu perplombavimo,kadangi kai kurie kanalai buvo tik iki puse uzplombuoti, o kiti visai neplombuoti, o tik pats dantis uzplombuotas. Man dabar kanuoja tukstanciais. Tad linkiu visoms tikrai pasirinkti gera stomotologa.