Įkraunama...
Įkraunama...

Kruizas Nilu

QUOTE(Nmergyte @ 2007 05 21, 21:04)
Na pasakykit kas nors ar labai nuvargot? Mano vyras sako, kad bus ne kelionė, o tikras vargas. Ar tekdavo kas dieną kur nors bent jau pasimaudyti per pažintines dienas? blink.gif

Buvom kruize 2006 lapkricio pradzioje. Keliavom su Novus Orbis, marsrutu Ramzis II. Kiek paskui dalinomes ispudziais su bendradarbiais, kurie keliavo su kitomis agenturomis, tai mes pamatem tikrai daugiau ir gyvenimo salygos musu buvo geresnes. Dar ir marsrutas buvo geresnis, Kaire praleidom net 3 dienas, vykom i Aleksandrija. Mat, Novus Orbis, nors ir maza firmele, bet specializuojasi butent kelionemis i Egipta.
Keliaudami, aisku pavargdavom, bet zinojom kur keliaujam. Po dienos poilsio Hurgadoje norejosi vel sugristi i lava.
Atskiri komentarai del ju gido Egipte, Saido. Labai issigandom, kai pasitiko arabas, nors buvo zadetas Novus Orbis gidas, tikejomes, kad bus lietuvis. Bet tikrai nenusivylem per visa kelione. Idomiausia, kad jis yra pirmas egiptietis turintis Vilniaus universiteto diploma. Aisku, jo lietuviu kalba skurdi, rusiskai sneka vis tik geriau, bet sali savo pazista labai gerai, ir ja labai myli. Bet kada galima buvo gauti is jo patarimo, pagalbos ar tiesiog koki paaiskinima.
Del virskinimo problemu... Pasireiskia 99% grupes. Kaip pastebejom, tai pajuryje (kur vanduo yra nudruskinamas) problemu neturejo niekas, o vat Kaire bei plaukiant Nilu... Ir idomiausia, kad mum iprasti vaistai nelabai padeda. Kaip perspeja dar Lietuvoje agenturoje, reikia gerti ju vaistus, nes bakterijos yra kitos! Baisu buvo pirkti vaistineje pas araba pakuote, kurioje parasyta tik ju "kirminukais" smile.gif Vyras ilgai galvojo gerti ar negerti, galiausiai nutare, kad blogiau nebus... ir jam padejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nmergyte @ 2007 05 21, 21:04)
Na pasakykit kas nors ar labai nuvargot? Mano vyras sako, kad bus ne kelionė, o tikras vargas. Ar tekdavo kas dieną kur nors bent jau pasimaudyti per pažintines dienas? blink.gif

noriu pasidalinti savo ispudziais. Novaturo organizuojamam kruize buvau 2006 vasario pabaigoje. Labai patiko ju programa - skrydis i Hurgada, ryte anksti isvyka i Kaira, jame dvi dienos, kruizas Nilu ir likusios, berods, penkios dienos viesbutyje Hurgadoje.

Lygiai taip pat bijojome nuovargio. Nebuvo jo. Lagaminus is autobuso ir i ji visur nesiojo viesbucio darbuotojai, servisas laive tikrai saunus, pavargti nebent buvo galima nuo keletos nepilnai ismiegotu naktu (i Kaira isvykome antra valanda nakties, visa naktis autobuse, ekskursija i Abu Simbeli irgi prasidejo anksti ryte). Maudytis, zinoma, neteko kruizo metu - Nile juk nepasimaudysi smile.gif Tik baseine laive. Bet penketo dienu viesbutyje po kruizo pilnai uzteko ir pailseti, ir patinginiauti.

Jei daugiau norite ilsetis - rinkites paprasta kelione i Egipta ir pirkite ekskursijas. Jei jusu tikslas - pamatyti sali, tikrai siulau rinktis kruiza. Nors jis ir brangokas atrodo, taciau suskaiciavus, kiek atskirai kainuoja visos perkamos ekskursijos - kaina daugiau maziau susilygina.

As asmeniskai (pati dirbu kelioniu versle) visgi siulyciau Egipta lankyti rudeni arba ziema. Zinoma, vasaros metu (ten juk ne sezonas tada) kainos yra patrauklesnes.

Nelabai patenkinta likau tik gidu. Na, bet nesiplesiu. smile.gif

Jei noresite daugiau patarimu - klauskite, mielai padesiu.
Atsakyti
Seniai jau plaukiau Nilu, gal prie astuonis metus, bet ispudziai patys nuostabiausi. Neisivaizduoju keliones i Egipta be kruizo Nilu thumbup.gif
Atsakyti
Buvom sausio mėnesi "kleopatra" pamatėm daug, kelionės organizavimas nelabai, ir tas taupymas mūsų sąskaita. Plačiau http://www.biteplius....35-=(410542204
Atsakyti
aš buvau kruize 2004 metais, tada man už 12 dienų sumokėti 2500 lt atrodė daug, ale dabar kai pasižiūriu dabartines Novaturo kainas "nuo...", tai pagalvoju, kad neprašoviau smile.gif

aš su ancilijumi keliavau, gera programa buvo, pirmiausiai 3,5 dienos hurgadoje, nardymas, maudynės ir t.t.
tada kelionė į luksorą, iš jo kruizas iki Asuano, tada Abu simbelis, tada traukiniu iki Kairo, Alksendrija ir diena Kaire, piramidės buvo jau kaip razinka pačiame gale

patiko, laivas tik gal ne pats geriausias buvo, bet kentėti galima smile.gif
gidas iš pradžių kruize buvo rusiakalbis, tai ten visai bėda buvo, mūsų gidė viską mums iš jo rusų perversdavo, tada papykom ir kitą dieną gavome tokį labai puikų angliakalbį smile.gif

ai, svarbiausia, kad grupė nedidelė, apie 17 žmonių
dėl virškinimo, atsilaikė tik vienas žmogus, visiems kitiems, daugiau ar mažiau, bet buvo blogai
kruize mums specialiai virdavo ryžius be nieko smile.gif

iš tiesų, tiems, kam Hurgadoje buvo gerai, tai visi atkrito kruize, mes tada galvojome, ar tik ne Nilo vanduo pravalytas naudojamas maistui, o arbata buvo tokia drungnoka termosuose, kai ją lioviausi gerti, tai man viskas apsitvarkė
Atsakyti
Sveiki, kaip su rūbais laive, kuo žmonės būna apsirengę? Siūlo pasiimti puošnesnių rūbų vakarams laive, kas buvote gal galite pakomentuoti, nes man aktualu, užsakiau naujametinę kelionę Kruizą Nilu g.gif
Atsakyti
Planuojam su vyru vaziuot vasario arba kovo mėnesį. Gal galite patart kada geresnis oras ir su kokia gentūra pigiausiai ir geriausiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2007 12 19, 12:00)
Planuojam su vyru vaziuot vasario arba kovo mėnesį. Gal galite patart kada geresnis oras ir su kokia gentūra pigiausiai ir geriausiai smile.gif

Kaip visada reikia rinktis kelionių organizatorius o ne agentūras.

Kruizus Nilu organizuoja :
Novaturas
Neoturas
Izidė (Novus Orbis)

Renkantis labai gerai išstudijuokite programą, nes labai galite pasimauti ant to.

Be to Teztour kaip papildoma ekskursiją gali pasiūlyti kruizą Nilu, tačiau be Kairo. Užsakoma nuvykus į vietą.
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2007 12 19, 11:52)
Kaip visada reikia rinktis kelionių organizatorius o ne agentūras.

Kruizus Nilu organizuoja :
Novaturas
Neoturas
Izidė (Novus Orbis)

Renkantis labai gerai išstudijuokite programą, nes labai galite pasimauti ant to.

Be to Teztour kaip papildoma ekskursiją gali pasiūlyti kruizą Nilu, tačiau be Kairo. Užsakoma nuvykus į vietą.

Dėkui, o koks oras būna? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2007 12 19, 12:12)
Dėkui, o koks oras būna? rolleyes.gif

Praeitais metais kovo pradžioje, mūsų kruizo metu, temperatūra svyravo nuo 21 iki 34 laipsnių, priklausomai nuo vietovės. Pavyzdžiui, atvykus į Hurgadą temperatūra buvo vos 22 laipsniai, pūtė stiprus vėjas, o nuvykus į Asuaną pirmą kartą nusirengiau striukę - 32 laipsniai kraščio. smile.gif Beje, vėjas lydėjo mus ir nenurimo iki pat kelionės pabaigos - atgalios netgi teko skristi per smėlio audrą. Nenorėčiau pakartoti to reikalo. doh.gif

Papildyta:
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 08 17, 09:13)
iš tiesų, tiems, kam Hurgadoje buvo gerai, tai visi atkrito kruize, mes tada galvojome, ar tik ne Nilo vanduo pravalytas naudojamas maistui, o arbata buvo tokia drungnoka termosuose, kai ją lioviausi gerti, tai man viskas apsitvarkė

Laive man vienintelei sutriko virškinimas, visi kiti lietuvaičiai valgė ir dar į tašes krovėsi. lotuliukas.gif Matyt, labai atsparūs pasitaikė... g.gif vienas pliusas - iš Egipto grįžau lengvesnė net 6 kg. biggrin.gif
Atsakyti
Aišku tai kovo pradžia smėlio audrų metas, man tai ypač aktualu, nes lėktuvu skrisiu pirmą kartą biggrin.gif O vasario mėn irgi gali būti tos audros? Gal geriausiai balandžio mėnesį skrist? rolleyes.gif
Atsakyti
o kaip del neoturo I programos? gera? kiek dienu labiausiai apsimoka imt? nu ta prasme be pacio kruizo kiek dar papildomu dienu geriausia?
ir kaip supratau, tai vaziuojant su neoturu, tai viesbucio issirikti negalima, tik kategorija? g.gif tai cia laimes dalykas poto kur pataikysi gyvent? kaip ten buvo?

p.s. o kokios rozetes ten? blush2.gif
Atsakyti