Įkraunama...
Įkraunama...

Kruizas Nilu

QUOTE(mot99 @ 2006 10 26, 15:28)
Mes vaziavom su Novus Orbis  " Ramzis II"  2006 vasario menesi ( 12 - 26dienomis,  atrodo)
Kelione likom labai labai labai patenkinti.
Programa - super. Man be galo patiko, kad galima aplankyti ir Aleksandrija. Aisku Asuanas ir BUTINAI Abu- Simbelis.
Kadangi gidas Saidas egiptietis ir labai myli savo sali, tai parode ir papasakojo viska labai nuosirdziai. Ir viskuo, ka isigijome esam  patenkinti.
Jei vaziuosiu dar karta - tik su Novus orbis. Is esmes jie tik keliones i Egipta ir organizuoja, todel jos puikiai atidirbtos. Musu draugai vaziavo ir su Novaturu, tai sake nera net ka ir lyginti.
Veztis i egipta reikia tik alkoholinius gerimus. Ir tiek, kad nepritruktu, nes pirkti  brangu ir nieko gero schmoll.gif  O dezinfekcija butina ax.gif

Jei bus kokiu klausimu - pasistengsiu atsakyti.

kilo blush2.gif kaip oras? ar dažnai ir daug tekdavo mokėt už filmavimą/fotografavimą? kadangi mokestis nešikams įskaičiuotas, tai gal jau nebereikėjo po bakšišą ant kiekvieno kampo jiems dalint? kol kas tiek smile.gif

QUOTE(GileBite @ 2006 11 01, 13:01)
Susidomejau ir as kruizu Egipte. Tik vyras labai skeptiskai i tai ziuri. Kazkaip reikia ikalbint g.gif  Tik truputi gasdina virskinimo problemos, kuriu daugeliui nepavyksta isvengt. Jeigu issitempsiu vyra, suplosim kruva pinigeliu ir prasedesim tualete. Ziauru. Bet kaip sako kas nerizikuoja tas negeria sampano biggrin.gif

surizikuokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Oras........ tikejomes, kas bus silciau. Gal cia tik mums taip pasitaike - net buvom "isskalbti" lietaus iki siulo galo prie piramidziu - sake cia karta i kokius 15 metu taip buna biggrin.gif
Aleksandrijoj visai salta buvo - storoka striukyte buvo pats tas, o galva saliku teko apsivynioti - forte nezmoniskas vejas pute. Bet visa tai niekis palyginus su miesto groziu.
Na o pietuose jau atsilom - deginomes laivo denyje. Karsta nebuvo, bet pats tas. Dzinsai ir plona palaidine. I Hurgada kai grizom tai aplamai geras oras visa laika buvo. Bet siaip tai is mano patirties tai aplamai veztis siltoka striuke reiketu........
Tiesa, Karaliu slenyje tai nezmoniskas karstis buna. Reikia visokiu apsauginiu kremu ir galvos apdangalo.

Filmuoti mes nefilmavom - daugkartine patirtis sako, kad filma paziurim max pora kartu blush2.gif Uz tai nuotrauku kelis simtus parsivezem. Uz nieka atskirai moketi neteko - kai kur tiesiog draudziama (pvz Kairo muziejuje ar karaliu slenyje) - tikrina rankines, kad net neisinestum foto. Verciau nebandyti apgauti, jei liepia palikti - vis tiek patikrina, o paskui visa grupe turi laukti, kol is naujo pridavineji eilese.
Na, gidas viska pasako, nes siaip ten tvarka daznai kinta. Tai neleidzia filmuoti, tai nei filmuoti nei fotografuoti, tai ir ta ir ta galima........

Baksisas.
Mes palikdavom kas ryta po doleri kambario tvarkytojams. Kiti girdejau, palikdavo maziau.... Na kai lagaminus atnesdavo i kambari tai irgi po doleri duodavom. ( na gal 3 kartus is viso). Kiti taupe ir nedave - irgi nieko nenutiko, bet man tai kazkaip blush2.gif - tiek kelione kainuoja, tai jau tie kelis doleriai.......

Vaziuoti tikrai verta. Mes valgem tik laive ar viesbutyje arba ten, kur gidas nuvede. Todel nei vienos problemos nekilo. Aisku, pastoviai po kelis gramus dezinfektoriaus naudojom tongue.gif
Bet kai paziuri kiek kai kurie lietuvaiciai EDA - visko prisikrauna, kalnai is leksciu virsta - tai nekeista, kad po to sedi tualete visa laika.
Rankas plauti pastoviai zinoma reikia. Bet siaip - nieko ten tokio baisaus.

Vaziuokit butinai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 02 lapkričio 2006 - 11:54
Na kruize nebuvau, bet Egipte teko pabuvoti smile.gif siaip patarimas, jei leidzia galimybės ir jėgos pabandykite savarankiškai pakeliauti.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2006 11 02, 11:52)

Vaziuoti tikrai verta. Mes valgem tik laive ar viesbutyje arba ten, kur gidas nuvede. Todel nei vienos problemos nekilo. Aisku, pastoviai po kelis gramus dezinfektoriaus naudojom tongue.gif
Bet kai paziuri kiek kai kurie lietuvaiciai EDA - visko prisikrauna, kalnai is leksciu virsta - tai nekeista, kad po to sedi tualete visa laika.
Rankas plauti pastoviai zinoma reikia. Bet siaip - nieko ten tokio baisaus.

Vaziuokit butinai

lotuliukas.gif
dar del viešbučio ir maisto... viešbutyje duodavo tik pusryčius ir vakarienę, ar ne? o kaip su gėrimais? o laive ir kitur - labai brangūs vaisvandeniai, alus ir pan.?
Atsakyti
Aš irgi buvau ruize Nilu šiais metais. Nepamenu kada išvažiavom, bet grįžom balandžio 8. Keliavau su Novaturu, man patiko net labai. Kelionė man rodos buvo 11 dienų. Po kruizo gyvenome "Sun Rise Palacio". Viešbutis super - viskas įskaičiuota.
Mano patarimas - imti viešbutį ne mažiau 4 žvaigždučių. Nelabai tikėjau tais patarimais, bet teko įsitiniknti savo kailiu. Pirmą naktį visi kruizininkai nakvoja tame pačiame viešbutyje - Roma, 3 žv. Kai pažiūri nuotraukoje - viskas super, o realiai...
Viešbutis šalia gatvės, tai baseinas visas dulkinas. Paplūdimyje vyko kokios tai statybos, rankšluosčiai ne balti, o pilki. Lovos kojos priekyje vienokios, užpakaly kitokios, maistas nu toks irgi šiaip sau. Fufelas vnž.
Negiriu besąlygiškai Sun rise palacio, bet jau su Roma tai jo visai nėra ko lyginti.
Sun rise nepatiko tik dėl didelio rusų skaičiaus. Jokių nacionalinių jausmų, tik tiek, kad buvę "broliai" elgiasi labai jau beceremonijų ir tas užkala.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2006 11 03, 13:47)
lotuliukas.gif
dar del viešbučio ir maisto... viešbutyje duodavo tik pusryčius ir vakarienę, ar ne? o kaip su gėrimais? o laive ir kitur - labai brangūs vaisvandeniai, alus ir pan.?

Laive buvo pilnas maitinimas - pusryciai, pietus, popiecio kava su saldumynais ir vakariene. O viesbutyje tik pusryciai ir vakariene.
Pusryciu metu gerimai iskaiciuoti, o pietu ir vakarienes reikia pirkti atskirai. Nu nepemenu kainos g.gif , bet nebuvo jie astronomiskai brangus, tai tikrai. Gal keli lt stikline. Gi panasiai kaip pas mus. Mes dazniausia gerdavom kazkoki mineralini ir ju arbata karkade - labai neblogai gaivina. Alaus mes negeriam........tai apie ji nezinau. Bet dristu itarti, kad jis visiskas sh arba brangus
Vandens nusipirkdavom mieste ( viesbutin isinesti reikedavo nepermatomam krepsyje, nes kitaip kabinasi - sako buvo atveju, kad net atimdavo ). Mieste vanduo kelis kartus brangesnis nei viesbucio parduotuveje. Bet reikia pirkti egiptietiska. Nes karta neapsiziurejau, buvo kazkoks italiskas, tai apie 7 litus uz 0.33 buteliuka sumokejau blink.gif
Gyvenom mes 4* viesbutyje Bela Vista ( cia Hurgadoje). Visai neblogas.
Bet siaip as nesu priekabi, Kaire buvo prastesnis viesbutis, bet kai grizti - griuni i lova ir viskas dzin. As gi ne i viesbucius vaziavau, o pamatyti kiek galima tikresni Egipta - be ypatingo nupudravimo. Svarbu svaru, maistas geras, personalas malonus. Net pagalvojau - na neprisimenu, kad kas nors butu nemalonaus uzkliuve. Bet kartoju - as neieskojau specialiai priekabiu.
O siaip egiptieciai malonus ir labai silti. Tik reikia juos pazinti ir normaliai bendrauti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 04 lapkričio 2006 - 19:01
Jei nesate iš lepiųjų turistų - kurie tik nori matyti vokišką švarą tvarką ir punktualumą- važiuokit ir būtinai. Pernai žiemą buvau ir aš kruize Nilu, labai patenkinta - krūva nuotraukų, be to kompanija susidarė faina. Dar iki šiol kaifuoju ir jei nemaža smulkmena dar kartočiau tik su vacation1.gif vacation4.gif po to. Dezinfekcija (daugiau nei 30 laipsniukų) būtina net jei maisto ir nepadauginsit. Buvau atsargi- valgiau kas pažįstama skrandžiui, bet po kelių dienų teko dezinfekuotis lotuliukas.gif . nieko rimto ir nebuvo - pilvas šiek tiek neįprastai burzgė, kažkas ten judėjo, bet išsigandau kad nebūtų rimčiau. Aišku prieš tai nedariau- man šiek tiek per stiprūs tokie dezinfektoriai, bet teko verysad.gif . Užtat paskui kaip agurkėlis vaikšiojau.
Papildymas prie patarimų- jei dar bus noras po kruizo pasipležinti ir nebaisiai riboja finansai - imkit 5* ir viskas įskaičiuota. aišku tos * nebus kaip stikliai ar pan.- pas juos * šiek tiek prasilenkia su mūsų supratimu biggrin.gif . smulkiau kiti patars, kas buvo.
Atsakyti
na mes jau gryzome. zinok, esu labai patenkinta(iskyrus paskutines dvi dienas kur reikejo ilsetis viesbutyje, buvo nuobodu ir jau norejosi namo.), o kruizas fantastiskas. musu gidas buvo Vytautas, daug visko paskojo, visos ekskursijos buvo suplanuotos minuciu tikslumu. zinok ispudziu be galo be krasto, tik hurgada labai nepatiko, pilna rusu ir visi rusiskai snekejo.ilsetis i egipta tikrai nevaziuociau niekada, o kruiza mielai pakartociau.
Atsakyti
mes turejom ta trumpesni kruiza 9 naktys, 10dienu, papildomai lankem abu simbeli-65$, jodinejom asiliukais+10$, reikejo uz gerimus moketi patiesm visur na uz arbatas,kavas, sultis.iskyrus pusrycius., jei dar nesusimokejot uz kelione, tai nerekomenduoju rinktis viesbucio atskirai, imkit roma kaip ir yra itraukta i kruiza.mes pasiemem kita visbuti, tipo 5 zvaigzduciu tai tikrai nieko ispudingo. viesbutyje maistas prastesnis nei laive. laivas labai grazus., o tos dvi laisvos dienos, tai emem gilumini nardyma+50$, o kita vaikstinejom po hurgada, deginomies, maudemes, is tikruju tu paskutiniu dienu visai nereikejo, nes visi jau norejo namo, nes nebuvo uzimti taip kaip per kruiza.

Atsakyti
tikrai gali nebijoti del bagazo, mes ir dokumentus palikinejom ir pinigus, na aisku lagamine, niekas ten nieko neimapatikek.Labai sauni visa igula. na maisas kaip sakiau nekainuoja nieko, per pusrycius geimai irgi niekonekainuoja tik per pietus ir vakariene gerimus reik pirkti, butelis mineralinioa pie 7 ju paundus, alus gal 30paundu, vynas virs 100, arbata , kava apie 4lt jau musu pinigais.sultys spaustos gal apie 15 paundu neatsimenu is tiesu.bet pabandyk ju, tikrai skanu labai, nes apelsinai ten labai skanus., mandarinai nelabai nes labai daug kauliuku.
Papildyta:
mes buvom pasieme degtines tai visa ir parsivezem, nes nors as turiu silpna skarndi, negeriau degtines profilaktiskai, maistas puikus, skanus. o kai gryzau tada prasidejo viduriavimo problemos, o ten nieko panasaus nebuvo., maisto didelis pasirinkimas, ir labai skanu/
Atsakyti
O man Hurgadoje laaaabai patiko, ir tikrai jei bus galmybe butinai vaziuosiu dar. Ir rusai beveik nesikandzioja ten, bet cia gal kaip kam sekasi biggrin.gif
Atsakyti
ne jie nesikandzioja, bet atsibodo kad rusais vadina, tai is principo sakiau kad nesuprantu rusiskai. Ir patys zmones na kitokie negu kitur, kaip luksore, adfu, jie tokie silti, o sitiems tik kad prakist ka, apgauti.
Atsakyti