Rozarka, nesigavo man nei drebuciai nei tuo labiau marmeladas-tik sultys Gali buti, kad gal cukraus pagailejau, na bet pyliau pyliau, o tirstejimo visai nesimate Tai pasidariau keleta litru sulciu, kuriu mes nelabai megstame, bet gal kaip nors suvartosime.
Na, nors vynuogiu derlius jau seniai nuimtas, bet as is ju irgi gaminu labai skanu kompota. nuplautas uogas (su sakelemis) isdalinu per stiklainius taip, kad uzimtu daugiau nei trecdali. uzvirinu vandeni ir uzpilu tik kad apsemtu uogas, pridengiu dangteliu ir laikau, kol vanduo atvesta (apie 5min). Taip ir stiklainiai sterilizuojasi... Tada vandeni nupilu i puoda, uzvirinu, idedu cukraus (mazdaug 3trilitriakams : 1kg cukraus), tuo sirupu uzpilu dar syki uogas ir uzsuku. Ir vsio, labai skanu Daug kas sako, kad cukraus mazoka, bet taip staciau jau 3 metus ir puikiai stovi, be to atidarius beveik nereikia skiesti, skonis kaip sulciu.
O kaip pasidaryti vynuogių sultis be to "stebuklingo" puodo Gal kas nors darot , kiek cukraus reikia dėti? Būtų jei kas parašytų receptuką.
QUOTE(simuks @ 2007 07 31, 17:53)
O kaip pasidaryti vynuogių sultis be to "stebuklingo" puodo Gal kas nors darot , kiek cukraus reikia dėti? Būtų jei kas parašytų receptuką.
mama tiesiog jas pakaitina, po to išspaudžia sultis, cukraus deda nedaug, pakaitinus supilsto į butelius ir viskas
QUOTE(jurginėlis @ 2007 07 31, 20:20)
mama tiesiog jas pakaitina, po to išspaudžia sultis, cukraus deda nedaug, pakaitinus supilsto į butelius ir viskas
Ačiū
QUOTE(jurginėlis @ 2007 07 31, 20:20)
mama tiesiog jas pakaitina, po to išspaudžia sultis, cukraus deda nedaug, pakaitinus supilsto į butelius ir viskas
Na bet vis tiek - kiek tas nedaug, kad neprarūgtų? Labai labai reikia sužinot, net per porą dienų turiu sunaikinti savo bebaigiančias pernokti vynuoges
Radau tokį receptą, bet pati dar nebandžiau:
[COLOR=red]Raudonųjų vynuogių sultys
2l raudonųjų vynuogių
800 ml vandens
600 ml cukraus
1š. vanilinio cukraus
1. Uogas nuplauti. Suberti į nerūdijančio plieno puodą ir įpilti vandens. Užvirinti ir pavirti 10 min.
2. Sutrinti uogas į puodo kraštą. Supilti uogų košę į koštuvą ir palikti varvėti 30 min.
3. Supilti sultis į puodą. Suberti cukrų ir pavirinti 10 min.
4. Atskirti mažą kiekį sulčių ir jame išmaišyti vanilinį cukrų. Po to supilti atgal į sultis.
5. Supilstyti į šiltus, švarius butelius .
Pastaba: recepte tai pat buvo parašyta, kad reikia dėti 1 ml natrio benzoato (aš manau ir be šito brudo gerai laikytūsi per žiema)
[COLOR=red]Raudonųjų vynuogių sultys
2l raudonųjų vynuogių
800 ml vandens
600 ml cukraus
1š. vanilinio cukraus
1. Uogas nuplauti. Suberti į nerūdijančio plieno puodą ir įpilti vandens. Užvirinti ir pavirti 10 min.
2. Sutrinti uogas į puodo kraštą. Supilti uogų košę į koštuvą ir palikti varvėti 30 min.
3. Supilti sultis į puodą. Suberti cukrų ir pavirinti 10 min.
4. Atskirti mažą kiekį sulčių ir jame išmaišyti vanilinį cukrų. Po to supilti atgal į sultis.
5. Supilstyti į šiltus, švarius butelius .
Pastaba: recepte tai pat buvo parašyta, kad reikia dėti 1 ml natrio benzoato (aš manau ir be šito brudo gerai laikytūsi per žiema)
QUOTE(laukinukė @ 2007 08 02, 21:41)
Na bet vis tiek - kiek tas nedaug, kad neprarūgtų? Labai labai reikia sužinot, net per porą dienų turiu sunaikinti savo bebaigiančias pernokti vynuoges
tai va, iškamantinėjau mamą:
į puodą su uogomis ji pylė truputuką vandens, kad uogos suminkštėtų, truputį pavirė ir išsunkė. Jos gavos tirštos. tuomet dėjo cukraus pagal skonį,m kam reik saldžiau-gali daugiau įdėt, po to jas pakaitino ir buteliuosna. pačios sultys gaunas labai koncentruotos, todėl prieš vartojimą reikia praskiesti.
QUOTE(jurginėlis @ 2007 08 03, 16:15)
tai va, iškamantinėjau mamą:
į puodą su uogomis ji pylė truputuką vandens, kad uogos suminkštėtų, truputį pavirė ir išsunkė. Jos gavos tirštos. tuomet dėjo cukraus pagal skonį,m kam reik saldžiau-gali daugiau įdėt, po to jas pakaitino ir buteliuosna. pačios sultys gaunas labai koncentruotos, todėl prieš vartojimą reikia praskiesti.
į puodą su uogomis ji pylė truputuką vandens, kad uogos suminkštėtų, truputį pavirė ir išsunkė. Jos gavos tirštos. tuomet dėjo cukraus pagal skonį,m kam reik saldžiau-gali daugiau įdėt, po to jas pakaitino ir buteliuosna. pačios sultys gaunas labai koncentruotos, todėl prieš vartojimą reikia praskiesti.
Ačiū, bandysiu
Aš irgi iš vynuogių darau sultis su šitokiu puodu
Kompotą irgi verdu iš vynuogių, bet būtinai su svarainiais, labai skanu
Kompotą irgi verdu iš vynuogių, bet būtinai su svarainiais, labai skanu
Aš darau drebučius: rankomis sumaigau ir išspaudžiu uogas, o poto nuverdu iki pusės, pagal skonį cukraus dedu - skanu
QUOTE(eimi @ 2006 10 01, 14:05)
o gal žinot, kur yra tų puodų sulčių gaminimui pirkt, ir kiek daugmaž kainuoja
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 10 28, 11:09)
Aš irgi iš vynuogių darau sultis su šitokiu puodu
mačiau ir šiemet tokį puodą, tik jau suapvalintų formų, matyt, modernizuotą Kainavo apie 90 Lt.