Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

Rozarka, nesigavo man nei drebuciai nei tuo labiau marmeladas-tik sultys smile.gif Gali buti, kad gal cukraus pagailejau, na bet pyliau pyliau, o tirstejimo visai nesimate g.gif Tai pasidariau keleta litru sulciu, kuriu mes nelabai megstame, bet gal kaip nors suvartosime.
Atsakyti
Na, nors vynuogiu derlius jau seniai nuimtas, bet as is ju irgi gaminu labai skanu kompota. nuplautas uogas (su sakelemis) isdalinu per stiklainius taip, kad uzimtu daugiau nei trecdali. uzvirinu vandeni ir uzpilu tik kad apsemtu uogas, pridengiu dangteliu ir laikau, kol vanduo atvesta (apie 5min). Taip ir stiklainiai sterilizuojasi... Tada vandeni nupilu i puoda, uzvirinu, idedu cukraus (mazdaug 3trilitriakams : 1kg cukraus), tuo sirupu uzpilu dar syki uogas ir uzsuku. Ir vsio, labai skanu thumbup.gif Daug kas sako, kad cukraus mazoka, bet taip staciau jau 3 metus ir puikiai stovi, be to atidarius beveik nereikia skiesti, skonis kaip sulciu. thumbup.gif
Atsakyti
O kaip pasidaryti vynuogių sultis be to "stebuklingo" puodo g.gif Gal kas nors darot , kiek cukraus reikia dėti? Būtų thumbup.gif jei kas parašytų receptuką.
Atsakyti
QUOTE(simuks @ 2007 07 31, 17:53)
O kaip pasidaryti vynuogių sultis be to "stebuklingo" puodo g.gif Gal kas nors darot , kiek cukraus reikia dėti? Būtų  thumbup.gif jei kas parašytų receptuką.



mama tiesiog jas pakaitina, po to išspaudžia sultis, cukraus deda nedaug, pakaitinus supilsto į butelius ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 07 31, 20:20)
mama tiesiog jas pakaitina, po to išspaudžia sultis, cukraus deda nedaug, pakaitinus supilsto į butelius ir viskas smile.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 07 31, 20:20)
mama tiesiog jas pakaitina, po to išspaudžia sultis, cukraus deda nedaug, pakaitinus supilsto į butelius ir viskas smile.gif

Na bet vis tiek - kiek tas nedaug, kad neprarūgtų? Labai labai reikia sužinot, net per porą dienų turiu sunaikinti savo bebaigiančias pernokti vynuoges
Atsakyti
Radau tokį receptą, bet pati dar nebandžiau:
[COLOR=red]Raudonųjų vynuogių sultys
2l raudonųjų vynuogių
800 ml vandens
600 ml cukraus
1š. vanilinio cukraus

1. Uogas nuplauti. Suberti į nerūdijančio plieno puodą ir įpilti vandens. Užvirinti ir pavirti 10 min.
2. Sutrinti uogas į puodo kraštą. Supilti uogų košę į koštuvą ir palikti varvėti 30 min.
3. Supilti sultis į puodą. Suberti cukrų ir pavirinti 10 min.
4. Atskirti mažą kiekį sulčių ir jame išmaišyti vanilinį cukrų. Po to supilti atgal į sultis.
5. Supilstyti į šiltus, švarius butelius biggrin.gif .

Pastaba: recepte tai pat buvo parašyta, kad reikia dėti 1 ml natrio benzoato g.gif (aš manau ir be šito brudo gerai laikytūsi per žiema)
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 08 02, 21:41)
Na bet vis tiek - kiek tas nedaug, kad neprarūgtų? Labai labai reikia sužinot, net per porą dienų turiu sunaikinti savo bebaigiančias pernokti vynuoges


tai va, iškamantinėjau mamą:
į puodą su uogomis ji pylė truputuką vandens, kad uogos suminkštėtų, truputį pavirė ir išsunkė. Jos gavos tirštos. tuomet dėjo cukraus pagal skonį,m kam reik saldžiau-gali daugiau įdėt, po to jas pakaitino ir buteliuosna. pačios sultys gaunas labai koncentruotos, todėl prieš vartojimą reikia praskiesti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 08 03, 16:15)
tai va, iškamantinėjau mamą:
į puodą su uogomis ji pylė truputuką vandens, kad uogos suminkštėtų, truputį pavirė ir išsunkė. Jos gavos tirštos. tuomet dėjo cukraus pagal skonį,m kam reik saldžiau-gali daugiau įdėt, po to jas pakaitino ir buteliuosna. pačios sultys gaunas labai koncentruotos, todėl prieš vartojimą reikia praskiesti. biggrin.gif

Ačiū, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi iš vynuogių darau sultis su šitokiu puodu 4u.gif


user posted image

Kompotą irgi verdu iš vynuogių, bet būtinai su svarainiais, labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Aš darau drebučius: rankomis sumaigau ir išspaudžiu uogas, o poto nuverdu iki pusės, pagal skonį cukraus dedu - skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eimi @ 2006 10 01, 14:05)
o gal žinot, kur yra tų puodų  sulčių gaminimui pirkt, ir kiek daugmaž kainuoja



QUOTE(Pingvinukas @ 2007 10 28, 11:09)
Aš irgi iš vynuogių darau sultis su šitokiu puodu  4u.gif


mačiau ir šiemet tokį puodą, tik jau suapvalintų formų, matyt, modernizuotą biggrin.gif Kainavo apie 90 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alimonza: 28 spalio 2007 - 21:02