Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltalankiai

Pries kelias sav buvau ju rinkti, per geras 2 val pririnkau tiek, kad gavos 2l sulciu thumbup.gif Kita karta vaziuosiu po salnu, girdejau, kad tada jos lengviau skinasi, nes anakart tai prasikeikiau- jos tokios sunokusios, kad skinant trinasi ir sprogineja tarp pirstu..
Atsakyti
QUOTE(Violettta @ 2011 10 05, 11:32)
Pries kelias sav buvau ju rinkti, per geras 2 val pririnkau tiek, kad gavos 2l sulciu  thumbup.gif  Kita karta vaziuosiu po salnu, girdejau, kad tada jos lengviau skinasi, nes anakart tai prasikeikiau- jos tokios sunokusios, kad skinant trinasi ir sprogineja tarp pirstu..


rolleyes.gif
kam tiek vargti? mes su vyru vakar per 1val tris didelius kibirus mazom sakelem prikarpem. Dabar jas plausiu, po to ant patiestos medziageles nudziovinsiu, po to sudesiu i saldikli, o kai susals lengvai nuskinsiu nuo sakeliu ir spuasiu sultis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamapapa @ 2011 10 17, 11:56)
rolleyes.gif
kam tiek vargti? mes su vyru vakar per 1val tris didelius kibirus mazom sakelem prikarpem. Dabar jas plausiu, po to ant patiestos medziageles nudziovinsiu, po to sudesiu i saldikli, o kai susals lengvai nuskinsiu nuo sakeliu ir spuasiu sultis  mirksiukas.gif

bet tada vitaminai zusta
Atsakyti
QUOTE(miskininkele @ 2011 10 17, 13:11)
bet tada vitaminai zusta

Žūsta ne visi vitaminai, lieka apie 85-90%
Atsakyti
taip karpant kibirais sakeles, nebeliks greitai ir medeliu smile.gif
Atsakyti
Sakykite, o jei šltalankius spausti su sulčiaspaude? Nes kiek žinau kaitinant žūva vitaminas C, kurio labai gausu šaltalankiuose.
Papildyta:
QUOTE(svajone74 @ 2011 09 29, 12:23)
Aš tai išspaudžiu sultis (su baltarusiška sulčiaspaude), super gerai spaudžia, iš atliekų - super aliejus, su visom sėklom, kurias išdžiovinu ir po to sumalu, o iš lapų (nuskabytų) darau nuovirą plaukam ir po kiekvieno plovimo juo skalauju - man dar niekada plaukai taip nežvilgėjo  thumbup.gif


O kaip vadinasi šita baltarusiška sulciaspaudė? Nes aš bijau su Skarlet spausti, tikrai ana man jau baigiasi smile.gif. Norėčiau tokios patvarios, kad sausai išspaustų – būtent šaltalankiams. Nes kiekvienais metais aš jų po pora kibirų prisišaldau blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2011 10 22, 00:02)
taip karpant kibirais sakeles, nebeliks greitai ir medeliu smile.gif


Tikrai liks smile.gif , čia parašyta apie jų gajumą
http://www.7ravioli....alankiu-sultys/
Atsakyti
Na ir as dabar rasau gerdama saltalankiu arbatele. Niekada nebuvau apie sias sultis nei girdejusi. Bet draugai papasakojo ir tada vaziavome visi kartu skinti tu sakeliu. Grize namo su peiliu tas uogas braukem i dideli dubeny, poto ploviau. Kadangi neturiu nei mesmales nei sulciaspaudes tai tas uogas sublenderiavau o tada vyras spaude rankomis per marle. I isspaustas sultis dejau cukraus ir supilscius i indelius uzsaldziau. Kadangi yra cukraus tai mase nesusala i leda, tad paemus sauksteli pakabiname mases ir dedame i silta vandeni o tada jau geriame smile.gif
Na man tai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Momita @ 2011 10 22, 15:54)
O kaip vadinasi šita baltarusiška sulciaspaudė? Nes aš bijau su Skarlet spausti, tikrai ana man jau baigiasi smile.gif. Norėčiau tokios patvarios, kad sausai išspaustų – būtent šaltalankiams. Nes kiekvienais metais aš jų po pora kibirų prisišaldau blush2.gif


Pavadinimo nežinau, bet reikia klausti būtent Baltarusiškos ir parduotuvėje ją parodys mirksiukas.gif

QUOTE(Naomyte @ 2011 10 26, 22:34)
I isspaustas sultis dejau cukraus ir supilscius i indelius uzsaldziau. Kadangi yra cukraus tai mase nesusala i leda, tad paemus sauksteli pakabiname mases ir dedame i silta vandeni o tada jau geriame  smile.gif
Na man tai labai skanu  thumbup.gif

O kam šaldyti, pačios sultys su cukrumi šaldytuve gali stovėte iki sekančio šaltalankių skynimo smile.gif
Atsakyti
gerai yra su sekatorium karpyt jaunas šakeles sprindžio ilgio ir parsinešus dedu ant dvigubos marlės į puodą po kokias 8vnt -susuku marlę ir traiškau su bulvių med.grustuve.Po to lyg gręžiu į puodą,kad netaškytų.Išpilu į kitą indą ir vel iš pradžių.Po to dedu cukraus 1L-1kg ir išsuku med.šaukštu.Supilu į stiklainius ir į šaldytuvą.Neplaunu,nes renku iš ekolog.vietos.
Atsakyti
As vakar antra karta buvau saltalankiu. Oras nebuvo pats silciausias, todel prisikarpem smulkiu saluci kur uogu daugiau ir parsiveze namo su mazom zirklutem nukarpinejom uogas... Iki velumos tas darbas truko, todel perrinkimas, plovimas ir spaudimas laukia siandien doh.gif
Atsakyti
QUOTE(audrike52 @ 2011 11 06, 20:12)
gerai yra su sekatorium karpyt jaunas šakeles sprindžio ilgio ir parsinešus dedu ant dvigubos marlės į puodą po kokias 8vnt -susuku marlę ir traiškau su bulvių med.grustuve.Po to lyg gręžiu į puodą,kad netaškytų.Išpilu į kitą indą ir vel iš pradžių.Po to dedu cukraus 1L-1kg ir išsuku med.šaukštu.Supilu į stiklainius ir į šaldytuvą.Neplaunu,nes renku iš ekolog.vietos.

o toje ekologiskoje vietoje vejas nepucia? uogu dulkemis ir smeliu neapnesa? ax.gif
Atsakyti
nu va ir as siemet turiu arbateles drauges deka biggrin.gif
nuejau pirkti i turgu tu uogu,taigi pries perkant kazkaip susiprotejau pasiklausti tos mociuteles is kur rinko tas uogas,pasirodo jau is tokios baisios vietos kur pravaziuoja simtai masinu ir dar vieskelis.Nu tai ir nepirkau schmoll.gif
Po keliu dienu drauges mociute pririnko jau is patikimos vietos.Tai prisispaudziau su sulciaspaude Hurom ir uzkaitinau su cukrumi .Labai skanu! biggrin.gif
Atsakyti