Mes šiemet prisirinkom šaltalankių ir pirmą kartą pamatėme, kad jie gali būti sukirmyję Pilna baltų kirminų. Vos ne pusę reikia išmest .
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 25, 00:15)
Mes šiemet prisirinkom šaltalankių ir pirmą kartą pamatėme, kad jie gali būti sukirmyję Pilna baltų kirminų. Vos ne pusę reikia išmest .
Geras, niekad nebuciau pagalvojusi apie tai, reikes tikrinti, kai savaitgali skinsiu
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 24, 23:15)
Mes šiemet prisirinkom šaltalankių ir pirmą kartą pamatėme, kad jie gali būti sukirmyję Pilna baltų kirminų. Vos ne pusę reikia išmest .
Mes kasmet pasidarom po 30 litriniu buteliu sirupo,bet dar niekada neteko matyti kirmeletu saltalankiu.Buna jie su tokiais taskeliais,bet kaip suprantu cia jau kuo senesnis medis-krumas,tuo daugiau taskeliu.
Beje po salnos rinkti geriau spaudziasi,o nuo spygliu kazkiek padeda odines pirstines.
uogas skintas šakelėmis,susuku į marlę ir emaliuotam dideliam puode traiškau su med.grūstuve.Po to tą marlę su likučiais-gręžiu.Iš marlės šakeles su uogų likučiais išmetu lauk.Išpilu gautas sultis į kitą bliūdą.Vėl iš pradžų-į marlę šaltalankių šakeles ir t.t.Į sulčių 1L-1kg cukraus.Bliūde su med.šaukštu išsuku kol ištirpsta.Ilgai neužtrunka,nes sultys labai rūgščios.Dalį pasidarau su medum(visai kitoks skonis)1L sulčių-1Lmedaus.Taip pat išsukti su med.šaukštu.Išpilstau į stiklainius.Nieko nekaitinu,nes laikyti reika tik šaldytuve.Išsilaiko iki balandžio mėn.
Papildyta:
Tiesa,pas mus šiemet dvigubai mažiau uogų nei pernai.Labai puola jau paukščiai lesti.Tad paskubėkit
Papildyta:
Tiesa,pas mus šiemet dvigubai mažiau uogų nei pernai.Labai puola jau paukščiai lesti.Tad paskubėkit
QUOTE(audrike52 @ 2012 10 12, 16:07)
uogas skintas šakelėmis,susuku į marlę ir emaliuotam dideliam puode traiškau su med.grūstuve.Po to tą marlę su likučiais-gręžiu.Iš marlės šakeles su uogų likučiais išmetu lauk.Išpilu gautas sultis į kitą bliūdą.Vėl iš pradžų-į marlę šaltalankių šakeles ir t.t.Į sulčių 1L-1kg cukraus.Bliūde su med.šaukštu išsuku kol ištirpsta.Ilgai neužtrunka,nes sultys labai rūgščios.Dalį pasidarau su medum(visai kitoks skonis)1L sulčių-1Lmedaus.Taip pat išsukti su med.šaukštu.Išpilstau į stiklainius.Nieko nekaitinu,nes laikyti reika tik šaldytuve.Išsilaiko iki balandžio mėn.
Papildyta:
Tiesa,pas mus šiemet dvigubai mažiau uogų nei pernai.Labai puola jau paukščiai lesti.Tad paskubėkit
Papildyta:
Tiesa,pas mus šiemet dvigubai mažiau uogų nei pernai.Labai puola jau paukščiai lesti.Tad paskubėkit
As,tik sakeles ismetu lauk,isspaudu man gaila mesti,nes kazkaip itikejau,kad labai jau stebuklingas tas aliejukas saltalankiu.
Noriu paklausti tų, kas augina šaltalankius- susigalvojom su MB kad jų mums reikėtų, bet giminės puolė šaukti, kad jie plečiasi kaip velniai, ir kad tik bėdos įsiveisim Tai ar tikrai tokie jie baisingi? Gal yra atitinkamos veislės, kurios nėra tokios vislios, gal tik laukiniai taip elgiasi?
Dar vienas klausimas- ar kai skinate uogas, tai kerpate su visomis šakelėmis? Literatūroje minima, kad reik iš karto su visom šakelėm dėt į šaldiklį, ir tik po to skinti. Jei taip darot, ar kito derliaus reikia kelis metus laukti kol regeneruoja augalas?
Labai ieškome šaltalankių uogų. Gal kas Vilniuje parduodate arba žinote kur galima prisiskinti? Labai laukiame atsakymo į AŽ.
Man taip pat labai aktualu, kur galima nusipirkti saltalankio uogu ar sulciu. Aciu!
Neverta spausti sultis žiemai! Šaltalankius galima šaldyti ir paskui spausti sultis. Pasterizuodami sunaikinate enzimus, fermentus ir svarbiausius vitaminus. Lieka fruktozė ir kalorijos. Spauskite kasdien iš šviežių vaisių ir daržovių ir galvokite , kaip išlaikyti namuose užaugintas gėrybes, kuo ilgiau, bent iki kalėdų. O vėliau pirkite parduotuvėje ir nebijokite ūkininkų pertrešimų, spaudžiant su lėtaeige sulčiaspaude nitratai ir nitritai lieka išspaudose.
gal yra zinianciu kaip pasigaminti salankiu alieju?