Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto gaminimas su Zepter

QUOTE(Užsispyrusi @ 2006 01 09, 11:00)
Daina, o kaip kepei biskvitus tortui? Pasidalink patirtim:)

Aš darau pagal šitą receptą: ax.gif

Tešlai:
50 g. sviesto,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3-4 valg. šaukštai medaus,
3 arb. šaukšteliai sodos (gesintos actu),(sodos gali būti ir mažiau)
4 stiklinės miltų.

Į Zepter puodą įpilu vandens ir įstatau tokio pat skersmens Zepter gilų dubenėlį ir jame tirpinu sviestą.Kol sviestas tirpsta su mikseriu suplaku kiaušinius,cukrų,sodą,medų.Ant ištirpusio sviesto viską supilu ir gerai išmaišau ir beriu po stiklinę miltų(išlėto pilant ir gerai maišant)Tada nukeliu puodą, bet nenuimu nuo garų ir kočioju į plonus blynus kol šilta tešla, nes lengviau kočiojasi(kočiodama butinai pasibarstyk miltų nes tešla labai lipni)Įkaitink Zepter keptuvę iki geltonos juostelės vidurio ir kepk blynus nenaudodama aliejaus(Įdėjus pirmą blyną temperatūrą sumažinu iki pačio mažiausio.Apkepus vienai pusei apversk kitą nes labai greitai kepa.Tada atvėsink blynus ir pertepk kokiu nors kremu.Sėkmės kepant biggrin.gif Aš kepiau ir buvo thumbup.gif Jei kas neaišku klausk pasistengsiu atsakyti ax.gif ax.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina... @ 2006 01 09, 15:17)
Aš darau pagal šitą receptą: ax.gif

Tešlai:
50 g. sviesto,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3-4 valg. šaukštai medaus,
3 arb. šaukšteliai sodos (gesintos actu),(sodos gali būti ir mažiau)
4 stiklinės miltų.

Į Zepter puodą įpilu vandens ir įstatau tokio pat skersmens Zepter gilų dubenėlį ir jame tirpinu sviestą.Kol sviestas tirpsta su mikseriu suplaku kiaušinius,cukrų,sodą,medų.Ant ištirpusio sviesto viską supilu ir gerai išmaišau ir beriu po stiklinę miltų(išlėto pilant ir gerai maišant)Tada nukeliu puodą, bet nenuimu nuo garų ir kočioju į plonus blynus kol šilta tešla, nes lengviau kočiojasi(kočiodama butinai pasibarstyk miltų nes tešla labai lipni)Įkaitink Zepter keptuvę iki geltonos juostelės vidurio ir kepk blynus nenaudodama aliejaus(Įdėjus pirmą  blyną temperatūrą sumažinu iki pačio mažiausio.Apkepus vienai pusei apversk  kitą nes labai greitai kepa.Tada atvėsink blynus ir pertepk kokiu nors kremu.Sėkmės kepant biggrin.gif Aš kepiau ir buvo  thumbup.gif Jei kas neaišku klausk pasistengsiu atsakyti ax.gif  ax.gif  tongue.gif



Aciuuuu! Reiks pabandys, kai turesiu laiko:)
Atsakyti
As irgi turiu Zepter puodus, tai dabar praktikuojam sveika gyvenimo buda. Man patinka virti viska garuose. Tiesiog i puoda ipilu vandens, o ant virsaus uzdedu toki kostuva. I ji sudedu produktus. Pro tas skilutes ir praeina garai. Zinokit labai sveika ir skanu. Net jokiu prieskoniu nereikia. Neseniau bandziau virt tuos darzoviu misinius, kur saldytus parduoda, tai man liux isejo. O ypac su ryziais essen.gif O geriausia tai, kad kai verda, net nereikia ziureti, kad neisbegtu...

Beje, ar jum dave tokias Zepter knygas, kai pirkot puodus? As is tos dideles knygos bandziau kept idarytus pomidorus, tai man prisvilo. Ir isvis as kept Zepter keptuveje nemoku... Man prisvyla... verysad.gif
Atsakyti
Knygą turiu, bet tik pavartau, pasigrožiu ir užverčiu biggrin.gif lotuliukas.gif Kad neprisviltų Zepter keptuvę įkaitinus karštį reikia sumažinti iki mažiausios temperatūros. Ir jei uždengi dangčiu atsiranda to produkto sulčių ir troškinasi, o norint kepti nereikia naudoti dangčio ax.gif bet tada siūlyčiau naudoti keletą lašų aliejaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina... @ 2006 01 10, 22:53)
Knygą turiu, bet tik pavartau, pasigrožiu ir užverčiu biggrin.gif  lotuliukas.gif



Na va... o mums nedave jokios knygos. Tik paskui mama vos ne vos issiprase kazkokiu atsviestu receptu...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrusi @ 2006 01 11, 09:15)
Na va... o mums nedave jokios knygos. Tik paskui mama vos ne vos issiprase kazkokiu atsviestu receptu...sad.gif

Keista g.gif Siaip mums dave ta receptu knyga (tokia didele) ir dar tuos atsviestus receptus rusu kalba.
Atsakyti
Nors ir turiu tą receptų knygą, bet varčiau ją, kai tik gavau puodus, bet... Varčiau, varčiau ir užverčiau, nes tuo metu kada man reikėjo, nebuvo jokio aprašymo kaip gaminti, ta prasme į kokį puodą dėti (įkaitintą ar ne) ir dar nervavo tai, kad visi patiekalai turi ne viena sudedamąją dalį, kurios mes su vyru nevalgome. Tai teko viską daryti iš lempos...
O jokių rusiškų receptų aš negavau sad.gif
Atsakyti
Man l skanu kepti šoninę, marinuotą ir ne, ji gaunasi minkšta ir visai tie riebalai nesijaučia (ne taip, kaip kas virta), dar gerai iškepa šonkauliukai.

Skanu kepti "čielas" bulves: įkaitini keptuvę, kad šokinėtų vandens rutuliukai, pili kelis lašus aliejaus ir dedi bulves (jei didesnės - perpjauni per pusę). Ugnį sumažini iki min. Kepi apie 20min uždengus dangtį, galima apversti, galima ir ne. taip pat galima dėti ir neskustas, tik gerai nuplautas. gaunasi toks kaimiškas patiekalas prie kastinio ar rūgpienio.
Prie anksčiau kažkieno minėtos lašišos (visada gaunasi:)) l. skanu ryžiai su daržovėmis: morkas, brokolius ir žirnelius verdi be vandens, ryžius atskirai, paskui viską sumaišai.

Taip pat skanu virti apvalių ryžių košę. Užverdi pieną skiestą su vandeniu (man taip skaniau ir ne taip riebu), pili kruopas (kiekiai pateikiami ant pakelio), palauki kol užvirs, pamaišai, išjungi. Brinksta jos ilgokai, pažiūriu, jei kietokos, o rodyklė nukritus nuo vidurinės padalos, dar trumpam įjungiu ugnį. Paskui dedu sviesto, razinų ir medaus (su cukrum ne taip kvepia:)), gerai išmaišau. Turi gautis košė, o ne birios kruopos.

Kas man dar patinka - l gerai išverda bulvės, tinkamos cepelinams, "stiklinukams", iš jų neišbėga krakmolas, tad nereikia terliotis, tiesiog nuskuti, supjaustai, išverdi, paskui mali per mėsmalę ir darai, kad reikalinga: žemaičių blynai, didžkukuliai...

Vištos krūtinėlę įpjauni, įkiši sviestuko gabaliuką, pabarstai kokoso drožlėm, dedi į įkaitintą keptuvę, uždengi, išjungi ugnį, kepi kokias 5min, apverti, dar 5min, viskas.

Sako, kepant bulvinius blynus, tarkius reik šiek tiek nusunkti, skonis gaunasi irgi kiek kitoks.

Dar kepu kumpį su kauliuku per vidurį, kartais marinuoju majoneze su česnaku, kartais dar įdedu kečupo, o kartais nieko, tiesiog vėlgi dedu į įkaitintą keptuvę, uždengiu, l sumažinu ugnį ir kepu.

Skaniai išėjo ir gerai gavosi iš Maximos pirkta marinuota kalakuto kulšis, kepė apie pusę val., bet mėsytė buvo minkšta ir sultinga.

Sėkmės gaminant drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos
oi tai ačiū receptelių prirašėte esu dar naujokas šituose reikaluose, todėl dėkoju.
o šiaip tai gailiuosi, kad zepter nepirkau ankščiau vis atrodė brangu...o dabar reikia iš naujo mokytis gaminti ir valgyti. Bet tikiuosi su Jūsų pagalba išmokti.
Atsakyti
Čia rusiškas zepter saitas tenlaabai daug receptų:
http://www.zepter-mo...recept&idrazd=2
Atsakyti
prisiminiau dar vieną receptrą: troškinta žuvis piene

žuvies (kuri turi nedaug kaulų, pvz. jūros lydeka arba bet kokia kita, gali būti file)
svogūno
morkos
miltų
pieno (grietinėlės)

žuvį, prieskoniuotą ir apvoliotą miltuose apkepti keptuvėje (galima paprastoje, galima zepterinėj, su šlakeliu aliejaus, kas už natūralumą - visai neapkepinkit smile.gif), kad pasidengtų apskrudusia miltų plutele.
Pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką taip pat apkepinti. (Jei kas už ypatingą natūralumą - galima to ir nedaryti).
Į puodą (arba gilesnę keptuvę) sudėti žuvį, ant viršaus morkas su svogūnais, užpilti pienu (kas nebijo kalorijų - grietinėle), kad apsemtų bent žuvį, uždengti dangčiu.
Užkaitinti puodą iki žalio taškelio vidurio ir išjungti (jei pienas užvirė greičiau, išjungti anksčiau). Troškinti apie pusę val.
Skanu su ryžiais, grikiais.

Pasidalinkit ir kitos savo paslaptimis, ką smile.gif
Atsakyti
Aš patenkinta, isiskaičiau į Jūsųs patarimus, skaičiau nuorodas rusiškuose tinklapiuose, taigi didelių fiasko nebuvo. Maistas super...visai kitoks skonis. kolkas dar "rimtų receptų" nesugalvojau, bet kai sugalvosiu parašysiu. Sėkmės gaminant ir dėkui už patarimus. 4u.gif
Atsakyti