QUOTE(Užsispyrusi @ 2006 01 09, 11:00)
Daina, o kaip kepei biskvitus tortui? Pasidalink patirtim:)
Aš darau pagal šitą receptą:
Tešlai:
50 g. sviesto,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3-4 valg. šaukštai medaus,
3 arb. šaukšteliai sodos (gesintos actu),(sodos gali būti ir mažiau)
4 stiklinės miltų.
Į Zepter puodą įpilu vandens ir įstatau tokio pat skersmens Zepter gilų dubenėlį ir jame tirpinu sviestą.Kol sviestas tirpsta su mikseriu suplaku kiaušinius,cukrų,sodą,medų.Ant ištirpusio sviesto viską supilu ir gerai išmaišau ir beriu po stiklinę miltų(išlėto pilant ir gerai maišant)Tada nukeliu puodą, bet nenuimu nuo garų ir kočioju į plonus blynus kol šilta tešla, nes lengviau kočiojasi(kočiodama butinai pasibarstyk miltų nes tešla labai lipni)Įkaitink Zepter keptuvę iki geltonos juostelės vidurio ir kepk blynus nenaudodama aliejaus(Įdėjus pirmą blyną temperatūrą sumažinu iki pačio mažiausio.Apkepus vienai pusei apversk kitą nes labai greitai kepa.Tada atvėsink blynus ir pertepk kokiu nors kremu.Sėkmės kepant Aš kepiau ir buvo Jei kas neaišku klausk pasistengsiu atsakyti