Turiu ir aš šiuos puodus ir keptuvę,tai pastarają naudojau labai retai ,o vat didijį ir mažąjį puodus beveik kasdien.Nemoku ir aš su keptuve elgtis,kažkaip neprieina eilė jai.na o vakar dariau joje žuvį,tai žinokit išėjo puikiai -irlabai skanu ir greitai ir sveikai.O receptas toks:apie 500g šaldytos lydekos,maišelis šaldytų daržovių,2 svogūnai,fermentinis sūris 150g,majonezas.Viską dedam sluoksniais į šaltą keptuvę .Pirma daržovės(aš dėjau ''bonduelle''),paskui gabaliukais šaldyta žuvis,ant jos plonais griežinėliais pjaustytas svogūnas,tada tarkuotas fermentinis sūris ir pabaigai majonezas(aš mėgstu neriebų Vilniaus).tada uždengiam dangčiu ir ant ne pačios aukščiausios ugnies(ašstačiau ant 2,nes pas mane tik iki 3 padalos)palaukti,kol pasieks žalią plotą,o tada sumažinti iki 0.1ir kepti kokias 10 min.Po to išjungti irpalaikyti dar kokias 10min.aišku dangčio nenuimti nuo pradžios iki pabaigos.pabandykit,tikrai patiks.mano net mažius kapojo
QUOTE(dovy @ 2005 12 01, 12:10)
Turiu ir aš šiuos puodus ir keptuvę,tai pastarają naudojau labai retai ,o vat didijį ir mažąjį puodus beveik kasdien.Nemoku ir aš su keptuve elgtis,kažkaip neprieina eilė jai.na o vakar dariau joje žuvį,tai žinokit išėjo puikiai -irlabai skanu ir greitai ir sveikai.O receptas toks:apie 500g šaldytos lydekos,maišelis šaldytų daržovių,2 svogūnai,fermentinis sūris 150g,majonezas.Viską dedam sluoksniais į šaltą keptuvę .Pirma daržovės(aš dėjau ''bonduelle''),paskui gabaliukais šaldyta žuvis,ant jos plonais griežinėliais pjaustytas svogūnas,tada tarkuotas fermentinis sūris ir pabaigai majonezas(aš mėgstu neriebų Vilniaus).tada uždengiam dangčiu ir ant ne pačios aukščiausios ugnies(ašstačiau ant 2,nes pas mane tik iki 3 padalos)palaukti,kol pasieks žalią plotą,o tada sumažinti iki 0.1ir kepti kokias 10 min.Po to išjungti irpalaikyti dar kokias 10min.aišku dangčio nenuimti nuo pradžios iki pabaigos.pabandykit,tikrai patiks.mano net mažius kapojo
As tai sita patiekala puode dariau:) Irgi ziauriai patiko visiems valgiusiems . Ir skanu ir nesudetinga.
QUOTE(dovy @ 2005 12 01, 11:10)
Turiu ir aš šiuos puodus ir keptuvę,tai pastarają naudojau labai retai ,o vat didijį ir mažąjį puodus beveik kasdien.Nemoku ir aš su keptuve elgtis,kažkaip neprieina eilė jai.na o vakar dariau joje žuvį,tai žinokit išėjo puikiai -irlabai skanu ir greitai ir sveikai.O receptas toks:apie 500g šaldytos lydekos,maišelis šaldytų daržovių,2 svogūnai,fermentinis sūris 150g,majonezas.Viską dedam sluoksniais į šaltą keptuvę .Pirma daržovės(aš dėjau ''bonduelle''),paskui gabaliukais šaldyta žuvis,ant jos plonais griežinėliais pjaustytas svogūnas,tada tarkuotas fermentinis sūris ir pabaigai majonezas(aš mėgstu neriebų Vilniaus).tada uždengiam dangčiu ir ant ne pačios aukščiausios ugnies(ašstačiau ant 2,nes pas mane tik iki 3 padalos)palaukti,kol pasieks žalią plotą,o tada sumažinti iki 0.1ir kepti kokias 10 min.Po to išjungti irpalaikyti dar kokias 10min.aišku dangčio nenuimti nuo pradžios iki pabaigos.pabandykit,tikrai patiks.mano net mažius kapojo
Sugundei tu mane su siuo receptu. Bandysiu ir as savaitgali tokius pietus istaisyti.
Labas,
Kazin ar dar kas diskutuoja sia tema?
As taip pat isigijau zepter puodus ir noreciau suzinot ar imanoma pasigamint puode jautiena arba versiena? Siaip juos reikia ilgiau virti ar ketpi, tai kaip pasigamint su darzovem ko nors neprisvilinus???
Kazin ar dar kas diskutuoja sia tema?
As taip pat isigijau zepter puodus ir noreciau suzinot ar imanoma pasigamint puode jautiena arba versiena? Siaip juos reikia ilgiau virti ar ketpi, tai kaip pasigamint su darzovem ko nors neprisvilinus???
Sveikutės,
pagalvojau ir nusprendžiau prie jūsų prisijugti, nes jau du metus naudojų Zepter puodais, kurios gavau vestuvių proga dovanų nuo močiutės.
Kadangi mano darbas jau baigėsi, tai savo receptais pasidalinsiu rytoj arba kitą dieną
IKI
pagalvojau ir nusprendžiau prie jūsų prisijugti, nes jau du metus naudojų Zepter puodais, kurios gavau vestuvių proga dovanų nuo močiutės.
Kadangi mano darbas jau baigėsi, tai savo receptais pasidalinsiu rytoj arba kitą dieną
IKI
Labas rytas,
matau retai čia kas užsuka, bet vis tiek pasidalinsiu savo receptais.
Turiu didelį puodą, mažą puodą su viena rankena, vadinamą garo puodą ir keptuvę. Prie jų gavau ir receptų knygą, bet joje man mažai kas patinka, dėl to ji padėta į šalį.
Keptuvė man nepamainoma kepti mėsą, o ją kepu tarytum kepčiau paprastoje keptuvėje, tik be aliejaus. Išmušu kepsniukus, apvolioju prieskoniuose, po to merkiu į kaušinį, apvolioju džiuvesėliuose ir į įkaitintą keptuvę (mėsą galima dėti, kai jau rodyklė yra per vidurį geltonos zonos, bet pasitikslindama įlašinu lašą vandens, ir jeigu pradeda lakstyti, dedu kepsniukus). Po kokių 5 min juos apverčiu, uždedu sūrio ir išjungiu keptuvę. Dar palaukus kokias 5-10 min mėgaujames skaniu kepsniuku.
Lygiai taip pat kepu ir kotletus, na tik nemerkiu į kiaušinį, o apvolioju džiuvėsiuose ir nededu sūrio.
Paprasčiausia kepti vištienos sparnelius ar kulšeles. Į keptuvę dedu taip pat marinuotą su prieskoniais, po 10-15 min galima valgyti.
Kepant su prieskoniais ar džiuvėsiais mėsą, svarbu neperkaitninti keptuvės, nes kartą buvau prisvilinusi, kad teko šveisti
Bulves verdu mažame puode, ir tik su lašu vandens (na gal kokį stikliuką įpilu) ir visai be druskos.
Puode sriubą verdu įprastai, pirma vanduo, o po to mėsa, daržovės ir t.t. Gal kada reikės pamėginti ir kitokį sriubos virimo būdą.
Mėginau virti balandėlius, naudojant garo puodą tuo pačiu išvirti bulves, bet man nelabai patiko, nes ilgai bulvės virė ir ryžius reikėjo dėti į mėsą jau išmirkytus (to aš nežinojau ir teko vandens pilti)
Keptuvėje patinka virti plovą. Supjaustau gabaliukais mėsą ir dedu į įkaitintą keptuvę. Kada išsiskiria sultys, dedu supjaustytus svogūnus ir juos pakepinu šiek tiek, tuomet pilu truputį aliejaus ir ryžių. Po to ilgai nelaukus sudedu sutarkuotas arba supjaustytas morkas ir supilu atskirai į puodelį paruošto gatavo sultinio (naudoju univeresalius magi priesonius) šauktas prieskonių į didelį puodelį, užpilu verdančiu vandeniu ir tą visą sultinį pilu į keptuvę. Kadangi vieno puodelio skysčio mažai, tai iš karto tokį patį puodelį supilu verdančio vandens. (Bandžiau naudoti vegetą, bet man ji smirda ir skonis buvo visai ).
Blynų nekepiau, man nelabai pavyko, o ypač bulviniai tarkuoti, tai juos kepu įprastoje keptuvėje. Kartą kepiau ir kūgelį, bet jis skanesnis gaunasi, kai jį kepu orkaitėj formoje arba čenakuose.
Dar puode nepamainomas dalykas verdant obuoliebę arba bruknių uogienę... Arba visa tai kas prisvyla ar pritraukia kituose puoduose. Bet nevirkit jose braškių, nes jos sušunta, na nebent norėtumėt uogienės be cielų uogų.
Per 2 metus puodų naudojimo, pastebėjau kelis + ir kelis -
+ labai gerai plaunasi; nereikia riebalų; daržovės nepraranda prekinės išvaizdos
- nežmoniškai sunkūs; ne viskas gaminasi kaip norėtūsi (pvz. žuvis apvoliota miltuose ir pakepta aliejuje, nes į keptuvę aliejaus nepilu išskyrus į plovą arba kiniškų patiekalų).
Ale ir prirašiau
matau retai čia kas užsuka, bet vis tiek pasidalinsiu savo receptais.
Turiu didelį puodą, mažą puodą su viena rankena, vadinamą garo puodą ir keptuvę. Prie jų gavau ir receptų knygą, bet joje man mažai kas patinka, dėl to ji padėta į šalį.
Keptuvė man nepamainoma kepti mėsą, o ją kepu tarytum kepčiau paprastoje keptuvėje, tik be aliejaus. Išmušu kepsniukus, apvolioju prieskoniuose, po to merkiu į kaušinį, apvolioju džiuvesėliuose ir į įkaitintą keptuvę (mėsą galima dėti, kai jau rodyklė yra per vidurį geltonos zonos, bet pasitikslindama įlašinu lašą vandens, ir jeigu pradeda lakstyti, dedu kepsniukus). Po kokių 5 min juos apverčiu, uždedu sūrio ir išjungiu keptuvę. Dar palaukus kokias 5-10 min mėgaujames skaniu kepsniuku.
Lygiai taip pat kepu ir kotletus, na tik nemerkiu į kiaušinį, o apvolioju džiuvėsiuose ir nededu sūrio.
Paprasčiausia kepti vištienos sparnelius ar kulšeles. Į keptuvę dedu taip pat marinuotą su prieskoniais, po 10-15 min galima valgyti.
Kepant su prieskoniais ar džiuvėsiais mėsą, svarbu neperkaitninti keptuvės, nes kartą buvau prisvilinusi, kad teko šveisti
Bulves verdu mažame puode, ir tik su lašu vandens (na gal kokį stikliuką įpilu) ir visai be druskos.
Puode sriubą verdu įprastai, pirma vanduo, o po to mėsa, daržovės ir t.t. Gal kada reikės pamėginti ir kitokį sriubos virimo būdą.
Mėginau virti balandėlius, naudojant garo puodą tuo pačiu išvirti bulves, bet man nelabai patiko, nes ilgai bulvės virė ir ryžius reikėjo dėti į mėsą jau išmirkytus (to aš nežinojau ir teko vandens pilti)
Keptuvėje patinka virti plovą. Supjaustau gabaliukais mėsą ir dedu į įkaitintą keptuvę. Kada išsiskiria sultys, dedu supjaustytus svogūnus ir juos pakepinu šiek tiek, tuomet pilu truputį aliejaus ir ryžių. Po to ilgai nelaukus sudedu sutarkuotas arba supjaustytas morkas ir supilu atskirai į puodelį paruošto gatavo sultinio (naudoju univeresalius magi priesonius) šauktas prieskonių į didelį puodelį, užpilu verdančiu vandeniu ir tą visą sultinį pilu į keptuvę. Kadangi vieno puodelio skysčio mažai, tai iš karto tokį patį puodelį supilu verdančio vandens. (Bandžiau naudoti vegetą, bet man ji smirda ir skonis buvo visai ).
Blynų nekepiau, man nelabai pavyko, o ypač bulviniai tarkuoti, tai juos kepu įprastoje keptuvėje. Kartą kepiau ir kūgelį, bet jis skanesnis gaunasi, kai jį kepu orkaitėj formoje arba čenakuose.
Dar puode nepamainomas dalykas verdant obuoliebę arba bruknių uogienę... Arba visa tai kas prisvyla ar pritraukia kituose puoduose. Bet nevirkit jose braškių, nes jos sušunta, na nebent norėtumėt uogienės be cielų uogų.
Per 2 metus puodų naudojimo, pastebėjau kelis + ir kelis -
+ labai gerai plaunasi; nereikia riebalų; daržovės nepraranda prekinės išvaizdos
- nežmoniškai sunkūs; ne viskas gaminasi kaip norėtūsi (pvz. žuvis apvoliota miltuose ir pakepta aliejuje, nes į keptuvę aliejaus nepilu išskyrus į plovą arba kiniškų patiekalų).
Ale ir prirašiau
QUOTE(Aistilė @ 2006 01 06, 10:17)
Ale ir prirašiau
Ale tikrai
Saunuole, 2 metu patirtis si ta reiskia, pasinaudosim ja
QUOTE(leduke @ 2004 11 15, 20:12)
sos!prasau pagalbos uosviene padovanojo zepter keptuve ir va nezinau ka joje gaminti,gal galit imesti kokiu nuorodu ar siaip papasakoti apie miasto gaminima jame!Aciu
Aš turiu Zepter puodų rinkinį ir Tefal keptuvę, tačiau jos nenaudojame. Tfal keptuvėje kepto maisto negalime niekaip lyginti su kepto Zepter keptuvėje.
Kepant Zepter keptuvėje beveik nenaudoju aliejaus, atvirkščiai nei Tefal.
Nereikia bijoti kepti Zepter keptuveje, tai labai paprasta. Įkaitinus keptuvę, pradėjus kepti reikia nepamiršti sumažinti karštį ir kepti kaip paprastoje keptuvėje.
pas mane Bauer puoda,nu tai pan.kaip ir Zepter.Viskas puiku,esu patenkinta-svarbiausia kepant perdaug neikaitinti.Blynu as irgi nekepu, o siaip viska darau, turiu jau 5 metai.Pvz. bulves jei nori gerai iskepti, tai reikia supjaustyti, sudeti i vos riebalais patepta SALTA keptuve,uzberti prieskoniu,ir tik tada palengva kaitinti, kai pradeda kepti,tada uzdengi , pakepi 5 min ir isjungi, o jos kepa toliau. Geriau ,kai bulves supjaustai grieziniais ir sudedi kaip stacias,maisyti nereikia, ir jos neprikepa prie dugno.Kai dedavau i ikaitinta keptuve, jas pritraukdavo prie dugno. Dar pastebejimas-puodai nekeicia isvaizdos, kokie buvo , tokie ir liko.Krtais pasveiciu su jiems skirta pasta. Minusas - galetu buti lengvesni.Tai tiek. Jei kas neaisku , klauskit ,atsakysiu, nors cia tema apie Zepterius
QUOTE(Daina... @ 2006 01 06, 23:07)
Aš kepiau blynus ir jie pavyko dar kepiau medaus tortui biskvitus ir pavyko
Daina, o kaip kepei biskvitus tortui? Pasidalink patirtim:)
Daina... tefalinėje keptuvėje taip pat gali nepilti aliejaus ir naudoti taip pat kaip ir Zepterius, tik skirtumas yra tas, kad tefalinėj keptuvėj negalima naudoti jokių aštrių įrankių (peilių, šaukštų, šakučių ir t.t.), kad nesubražyti paviršiaus. Turiu paprastą tefoloninę nusipirkus lietiniams blynams ir šiaip visokiems padažams, tai kai tingiu traukti sunkią zepterinę, retkarčiais pasinaudoju tefloninę. O kepu tai lygiai taip pat. Įkaitinu ir dedu mėsą. Nepilu jokio aliejaus, apkepa viena pusė, apverčiu, kaip visada ir sūrio uždedu, dar šiek tiek pakepu ir vsio.
Savaitgali pagal čia pateiktą receptą viriau burokėlių sriubą, tai kokia gavosi.
Savaitgali pagal čia pateiktą receptą viriau burokėlių sriubą, tai kokia gavosi.