Pries verdant bulves tai koki pusvalandi palaikau vandeny ,kad krakmolas issiskirtu o po to verdu be vandens.Man taip konsultante patare.Ir tikrai nesvyla.O kaip jus mesa gaminat?Juk verdat ar ne???
As mesos neverdu, o troskinu ikaitinu puoda, sudedu mesa, prispaudziu ir uzdengiu dangti, kai pakyla iki zalios vidurio pervartau ir vel uzdengus laukiu zalios vidurio ir tada isjungiu. Palaikau, kol nukrenta iki zalios pradzios arba net iki geltonos.
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 13, 08:36)
As mesos neverdu, o troskinu ikaitinu puoda, sudedu mesa, prispaudziu ir uzdengiu dangti, kai pakyla iki zalios vidurio pervartau ir vel uzdengus laukiu zalios vidurio ir tada isjungiu. Palaikau, kol nukrenta iki zalios pradzios arba net iki geltonos.
Na jautienai šitas variantas tikrai netiks, kiaulienai ir paukštienai nebent..QUOTE(Egloshke @ 2009 11 13, 08:41)
Na jautienai šitas variantas tikrai netiks, kiaulienai ir paukštienai nebent..
jautienai nebandziau, nes ja verdu greitpuodyje
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 13, 09:45)
jautienai nebandziau, nes ja verdu greitpuodyje
Ir as tik greitpuody na koky plona mesos gabala tai kepu bet man ne kas iseina..Klausiau apie mesos gabalus .
QUOTE(Magira @ 2009 11 13, 09:56)
Ir as tik greitpuody na koky plona mesos gabala tai kepu bet man ne kas iseina..Klausiau apie mesos gabalus .
Kol neturėjau greitpuodžio viriau. Iš jautienos darau guliašą. Kartais greitpuody, kartais troškintuve. Troškintuve man kažkaip skaniau gaunasi.
O didelį kiaulienos gabalą labai gerai išsikepu orkaitėj. Jautienos nebandžiau taip išsikepti. Nors knygoj mačiau aprašymą, kad tą mėsos gabalą pradžioj apkepi įkaitintam troškintuve iš visų pusių, paskui uždengi dangtį ir kepi. Bet pati nebandžiau.
Čia ne į temą, bet gal kam patiks.
Mano tingėjimo patiekalas. Kepu dažnai ir visada gerai gaunasi. Naudoju sprandinę arba nugarinę, bet gal ir iš kitokio gabalo gautūsi.
Esminės taisyklės
1 Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių
2 Prieš kepant NEDĖTI DRUSKOS
3 Mėsą nuplauti ir marinuoti nesvarbu kokiais prieskoniais arba išvis nemarinuoti, o įtrinti visai prieš kepant. Aš dažniausiai tiesiog aptepu garstyčiom ir kišu į įkaitintą orkaitę. Kepimo rankoves ir foliją irgi naudoju pagal nuotaiką. O jei nenaudoju man mažai kuo skiriasi, nes gale kepimo vis tiek foliją ar rankovę nuimu nuo viršaus. Į skardą įpilu truputį vandens , tik nežinau kiek, nes šliūkšteliu iš akies.
4 Kilogramui mėsos kepti 1 valanda ( apytikriai ). Bet pati darau iš kilo iki pusantro kilo gabalo. Žiūriu kokia mėsos spalva. Jei per mažai apskrudus , tai šiek tiek pailginu laiką. LABAI SVARBU NEBADYTI MĖSOS IR NETIKRINTI AR IŠKEPĖ , nes išbėgs visos sultys ir mėsa gausis sausa.
6 Ištraukiu iš orkaitės , barstau druską ir svarbiausias dalykas uždengiu folija. Taip palieku pastovėti apie 10 - 15 min, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.
Skanaus
Papildyta:
QUOTE(adatiene @ 2009 11 12, 13:21)
Laba diena,
papasakokit kaip verdate mėsą, ar irgi įkaitinat ir išjungiat, ar ant mažos ugnies visą laiką verdat? Aš vis dar mokausi, tai dar daug neaiškumų
papasakokit kaip verdate mėsą, ar irgi įkaitinat ir išjungiat, ar ant mažos ugnies visą laiką verdat? Aš vis dar mokausi, tai dar daug neaiškumų
Prieš verdant mėsą reikia sugalvoti ką gaminsi. Ta prasme mėsa bus pagr. patiekalas ar norėsi sultinio, o mėsą naudosi kokiems blynams ar pan.
Jei pagr. patiekalas vandenį reikia užvirti ir dėti mėsą. Tada sultinys būna šiaipsau.
Jei nori skanaus buljono mėsą dedi į šaltą vandenį.
Druską ir prieskonius dedu tik baigiant virti.
Šitaip gaminant gerai išeina bet kokiuose puoduose. Storadugniuose tik elektra ar dujos susitaupo.
Sveikos šeimininkės
jungiuosi ir aš į Jūsų ratą... vakar gavom pagaliau savo rinkinį žinau, tik kad jau moku kept blynus, kadangi vakar su konsultante kepėme
Šiandien bandysim kepti mėsą
jungiuosi ir aš į Jūsų ratą... vakar gavom pagaliau savo rinkinį žinau, tik kad jau moku kept blynus, kadangi vakar su konsultante kepėme
Šiandien bandysim kepti mėsą
QUOTE(Ievuliuks @ 2009 11 13, 18:56)
Sveikos šeimininkės
jungiuosi ir aš į Jūsų ratą... vakar gavom pagaliau savo rinkinį žinau, tik kad jau moku kept blynus, kadangi vakar su konsultante kepėme
Šiandien bandysim kepti mėsą
jungiuosi ir aš į Jūsų ratą... vakar gavom pagaliau savo rinkinį žinau, tik kad jau moku kept blynus, kadangi vakar su konsultante kepėme
Šiandien bandysim kepti mėsą
Linkiu sekmes gaminant maista.
QUOTE(Magira @ 2009 11 13, 23:19)
Linkiu sekmes gaminant maista.
Uoj ačiū
žinau viena, keptuvę jau įsimylėjau keptas mėsiukas
vat su puodais bus įdomiau... viriau sriubą puode - kolkas nieko ypatingo.... nors matyt tikėjausi kaaažkooo įspūdingo....
Nu mergaites, greita man pasakot kaip skaniai kotlietukus iskept man toj keptuvej
QUOTE(Užmirstuole @ 2009 11 19, 14:09)
Nu mergaites, greita man pasakot kaip skaniai kotlietukus iskept man toj keptuvej
Tai, kad labai paprasta - ikaitini keptuve, sudedi kotlietus, uzdengi, kepi kol pakils iki zalio vidurio, atidengi, apverti juos, vel uzdengi ir vel palaikai, kol pakils iki zalio vidurio - ir isjungi. Tikiuosi aiskiai parasiau
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 14:37)
Tai, kad labai paprasta - ikaitini keptuve, sudedi kotlietus, uzdengi, kepi kol pakils iki zalio vidurio, atidengi, apverti juos, vel uzdengi ir vel palaikai, kol pakils iki zalio vidurio - ir isjungi. Tikiuosi aiskiai parasiau
o su aliejum ar be? nes bijau kad nepriliptu