Oj merginos kosmosas tie Zepteriai. Patarkite man naujokei, snd bandysiu kepti kotletus, tai keptuvę reik ikaitint iki zalio vidurio ir tada dėti kotletukus? ar juos reik uzdengt?kogero kad ne jei noriu apkeptu? o po kiek laiko reik apversti juos? ar butina pilti alieju? jei yra pilamas aliejus, ar ji reik pilti i salta keptuve, ar tada kai keptuve ikaista pilam alieju ir iskart dedam kotletus? Aciu uz atsakymus,gal ir as kada ismoksiu kept
QUOTE(Neringasha @ 2009 10 22, 14:31)
Oj merginos kosmosas tie Zepteriai. Patarkite man naujokei, snd bandysiu kepti kotletus, tai keptuvę reik ikaitint iki zalio vidurio ir tada dėti kotletukus? ar juos reik uzdengt?kogero kad ne jei noriu apkeptu? o po kiek laiko reik apversti juos? ar butina pilti alieju? jei yra pilamas aliejus, ar ji reik pilti i salta keptuve, ar tada kai keptuve ikaista pilam alieju ir iskart dedam kotletus? Aciu uz atsakymus,gal ir as kada ismoksiu kept
Norint suzinoti ar keptuve ikaitusi as ipilu sauksteli vandens jai vanduo vazinejasi kaip rutuliukas dedu kotletus aliejaus nepilu keptuve uzdengiu jai per karsta sumazinu ugni.
QUOTE(Neringasha @ 2009 10 22, 12:31)
Oj merginos kosmosas tie Zepteriai. Patarkite man naujokei, snd bandysiu kepti kotletus, tai keptuvę reik ikaitint iki zalio vidurio ir tada dėti kotletukus? ar juos reik uzdengt?kogero kad ne jei noriu apkeptu? o po kiek laiko reik apversti juos? ar butina pilti alieju? jei yra pilamas aliejus, ar ji reik pilti i salta keptuve, ar tada kai keptuve ikaista pilam alieju ir iskart dedam kotletus? Aciu uz atsakymus,gal ir as kada ismoksiu kept
Kai būna žalio lauko vidury, tai jau iškepę kotletai būna Kaitint reikia iki geltono lauko pabaigos, na, kad beveik geltono lauko pabaigoj būtų. Tada (bent jau aš vandeniu netikrinu, užtenka į rodyklę pažiūrėt) reikia sudėt kotletus, bet juos reikia paspaust, kad gerai prisilipintų (kaip kad ir mėsą su šakute prispaust, kad priliptų reikia) ir uždengt. Na ir tada nukėlus nuo kaitros arba kaitrą sumažinus iki minimumo reikia laukt, kol ten toj keptuvėj visas šnypšt ir čirškėt nustoja, tada jau atidengt, apverst ir ant minimumo (ar šiek tiek daugiau, nei ant minimumo) kept iki kol rodyklė pakyla iki žalio lauko vidurio. Ir viskas
QUOTE(Jucy @ 2009 10 22, 19:39)
Kai būna žalio lauko vidury, tai jau iškepę kotletai būna Kaitint reikia iki geltono lauko pabaigos, na, kad beveik geltono lauko pabaigoj būtų. Tada (bent jau aš vandeniu netikrinu, užtenka į rodyklę pažiūrėt) reikia sudėt kotletus, bet juos reikia paspaust, kad gerai prisilipintų (kaip kad ir mėsą su šakute prispaust, kad priliptų reikia) ir uždengt. Na ir tada nukėlus nuo kaitros arba kaitrą sumažinus iki minimumo reikia laukt, kol ten toj keptuvėj visas šnypšt ir čirškėt nustoja, tada jau atidengt, apverst ir ant minimumo (ar šiek tiek daugiau, nei ant minimumo) kept iki kol rodyklė pakyla iki žalio lauko vidurio. Ir viskas
Sveikos merginos, gal esat kuri kepusi zemaitiskus blynus zepter keptuveje?
gal kokiu rekomendaciju duotumete kaip juos iskepti? i bulvinius blynus deti pora saukstu miltu reikia kad nekibtu, o kaip su zemaitiskais?
gal kokiu rekomendaciju duotumete kaip juos iskepti? i bulvinius blynus deti pora saukstu miltu reikia kad nekibtu, o kaip su zemaitiskais?
QUOTE(esca @ 2009 10 24, 13:48)
Sveikos merginos, gal esat kuri kepusi zemaitiskus blynus zepter keptuveje?
gal kokiu rekomendaciju duotumete kaip juos iskepti? i bulvinius blynus deti pora saukstu miltu reikia kad nekibtu, o kaip su zemaitiskais?
gal kokiu rekomendaciju duotumete kaip juos iskepti? i bulvinius blynus deti pora saukstu miltu reikia kad nekibtu, o kaip su zemaitiskais?
As į bulvinius blynus miltų nededu, blynai skanasni
QUOTE(berta4 @ 2009 10 24, 13:00)
As į bulvinius blynus miltų nededu, blynai skanasni
man labai pritrauke paskutini karta kai kepiau.
O kaip su zemaiciu kazin? pritrauks?
kokia temp reiketu laikyti?
QUOTE(esca @ 2009 10 24, 11:48)
Sveikos merginos, gal esat kuri kepusi zemaitiskus blynus zepter keptuveje?
gal kokiu rekomendaciju duotumete kaip juos iskepti? i bulvinius blynus deti pora saukstu miltu reikia kad nekibtu, o kaip su zemaitiskais?
gal kokiu rekomendaciju duotumete kaip juos iskepti? i bulvinius blynus deti pora saukstu miltu reikia kad nekibtu, o kaip su zemaitiskais?
Aš žemaitiškus visada orkaitėj kepu, nėr geriau
na va prakepiau as tu zemaiciu blynu, tai tokie komentarai butu...
malti bulves TIK saltas..mano buvo laabai siltos...
deti ne miltus o krakmola,
o del temperaturos manau kepiau tinkamoje, tik jie buvo per minksti ir per dideli kad eitu normaliai apversti...nepritrauke
aisku labai susinervinau issitraukiau teflonine ir ten iskepiau dar du blynus... kaip suprantu is antro blynu valgytojo, teks tuos tefloninenje keptus trenkt lauk.. nes jie buvo neskanus lyginant su "negraziais" taciau skaniais zeptery keptais zemaiciu blynais.
malti bulves TIK saltas..mano buvo laabai siltos...
deti ne miltus o krakmola,
o del temperaturos manau kepiau tinkamoje, tik jie buvo per minksti ir per dideli kad eitu normaliai apversti...nepritrauke
aisku labai susinervinau issitraukiau teflonine ir ten iskepiau dar du blynus... kaip suprantu is antro blynu valgytojo, teks tuos tefloninenje keptus trenkt lauk.. nes jie buvo neskanus lyginant su "negraziais" taciau skaniais zeptery keptais zemaiciu blynais.
QUOTE(esca @ 2009 10 24, 15:33)
na va prakepiau as tu zemaiciu blynu, tai tokie komentarai butu...
malti bulves TIK saltas..mano buvo laabai siltos...
deti ne miltus o krakmola,
o del temperaturos manau kepiau tinkamoje, tik jie buvo per minksti ir per dideli kad eitu normaliai apversti...nepritrauke
aisku labai susinervinau issitraukiau teflonine ir ten iskepiau dar du blynus... kaip suprantu is antro blynu valgytojo, teks tuos tefloninenje keptus trenkt lauk.. nes jie buvo neskanus lyginant su "negraziais" taciau skaniais zeptery keptais zemaiciu blynais.
malti bulves TIK saltas..mano buvo laabai siltos...
deti ne miltus o krakmola,
o del temperaturos manau kepiau tinkamoje, tik jie buvo per minksti ir per dideli kad eitu normaliai apversti...nepritrauke
aisku labai susinervinau issitraukiau teflonine ir ten iskepiau dar du blynus... kaip suprantu is antro blynu valgytojo, teks tuos tefloninenje keptus trenkt lauk.. nes jie buvo neskanus lyginant su "negraziais" taciau skaniais zeptery keptais zemaiciu blynais.
Pabandykit kitąkart orkaitėj, nei verst ką reikia, nei pritraukia, apkepa gražiai ir skanūs Aš paprastoj skardoj ant sviestinio popieriaus kepu
QUOTE(adatiene @ 2009 10 21, 09:50)
Labas rytas,
vakar bandžiau kepti cukinijos blynus, ir nepavyko , teko traukti paprastą keptuvę. Prilipo mano blynai baisu.
Keptuvę truputi pakaitinau ( gal per mažai ), aliejuko irgi truputuka įpyliau , ir vistiek reikėjo mirkyti KĄ DARIAU NE TAIP
vakar bandžiau kepti cukinijos blynus, ir nepavyko , teko traukti paprastą keptuvę. Prilipo mano blynai baisu.
Keptuvę truputi pakaitinau ( gal per mažai ), aliejuko irgi truputuka įpyliau , ir vistiek reikėjo mirkyti KĄ DARIAU NE TAIP
man cukinijos blynai puikiai iškepė įkaitinau tiek kad vanduo po keptuvę "lakstytų" įpyliau labai nedaug aliejaus ir dėjau tešlą. Nepritraukė, labai puikai iškepė. Gal per daug arba per mažai keptuvę įkaitinai. Ir dar kai įkaista primažinu ugnį.
QUOTE(esca @ 2009 10 24, 14:16)
man labai pritrauke paskutini karta kai kepiau.
O kaip su zemaiciu kazin? pritrauks?
kokia temp reiketu laikyti?
O kaip su zemaiciu kazin? pritrauks?
kokia temp reiketu laikyti?
Jai traukia tai tai jiem per karsta reikia mazinti kaitrą.