Gal kas kepate omleta Zepter keptuvėje?Ten galima iškepti tik biskvitinį ar ir paprastas iškepa.mano pirmas bandymas patyrė visišką "fiasko".Ir keptuvė patinka ,ir omleto vaikai prašo.Padėkite.
Nu va, ir as turiu tuos mandrus puodus. Kai draugui pasakiau, kad galima bulves isvirti be vandens, tai tas tik paziurejo i mane kaip i O siaip tai as jose nieko dar negaminau. Nusipirkau ir ateiciai laikau nu ne, meluoju...gaminau gal pora kartu, bet siaip tai man ir paprasta keptuve tinka kasdieniam maisto ruosimui
QUOTE(Kaira @ 2005 05 05, 18:40)
Nu va, ir as turiu tuos mandrus puodus. Kai draugui pasakiau, kad galima bulves isvirti be vandens, tai tas tik paziurejo i mane kaip i O siaip tai as jose nieko dar negaminau. Nusipirkau ir ateiciai laikau nu ne, meluoju...gaminau gal pora kartu, bet siaip tai man ir paprasta keptuve tinka kasdieniam maisto ruosimui
Maniau ,kad tik aš turiu įprotį visus man labai patinkančius daiktus ir drabužius naudoti kaip gera vyną -su šiokiu tokiu išlaikymu.Bet puodai tai jau šeimos nuosavybė.pasidėti vėlesnim laikui negaliu. Pradėjau gaminti maistą nuo pat pirmos dienos.Užtai kiek adrenalino gaunu-kasdien vis bijau , ar valgys.
Bet štai jau savaitė praėjo,o šeimininkės dar nieks neišmetė.
Tau irgi patiks su jais gaminti,bet senuosius puodus ir keptuves aš irgi dar pasilikau
Jau perkandau kaip tais puodais naudotis.Šiandien iškepiau labai skaniai vištienos kumpelius.
Pirmiausia juos reikia ištrinti prieskoniais vištienai su druska.Valandai palikti.Po to nudžiovinti popieriniu rankšluosčiu.Įkaitinti keptuvę iki žalio lauko.Kumpelius apvolioti miltuose po to plaktame kiaušinyje,po to džiuvesėliuose.Į keptuvę įpilti porą šaukštų aliejaus ir neuždengiant keptuvės apkepti vištieną iki geltonumo iš abiejų pusių.Užberti prieskonių ir uždengus kepti 15-20 min.Valgyti su ryžiais ir daržovėmis.
Skanaus
Gal kas nors jau puikiai naudojatės Zepter mikseriu.Pasidalinkite patirtimi
Pirmiausia juos reikia ištrinti prieskoniais vištienai su druska.Valandai palikti.Po to nudžiovinti popieriniu rankšluosčiu.Įkaitinti keptuvę iki žalio lauko.Kumpelius apvolioti miltuose po to plaktame kiaušinyje,po to džiuvesėliuose.Į keptuvę įpilti porą šaukštų aliejaus ir neuždengiant keptuvės apkepti vištieną iki geltonumo iš abiejų pusių.Užberti prieskonių ir uždengus kepti 15-20 min.Valgyti su ryžiais ir daržovėmis.
Skanaus
Gal kas nors jau puikiai naudojatės Zepter mikseriu.Pasidalinkite patirtimi
gal kas galit parasyt ka reiskia tos spalvos ant puodo dangcio ir kokius produktus kokioj sparvoj virti ar kepti reik.darzoves tikriausiai iki raudonumo nereik lauykti kol ikais?plz parasykit!
QUOTE(gutute @ 2005 07 14, 17:34)
gal kas galit parasyt ka reiskia tos spalvos ant puodo dangcio ir kokius produktus kokioj sparvoj virti ar kepti reik.darzoves tikriausiai iki raudonumo nereik lauykti kol ikais?plz parasykit!
Suprantu ka jauti žiūrėdama į siuos puodus.
Jei ruošiesi kepti mėsytę ,tai įkaitink keptuvę iki žalio lauko pradžios.Po to nudengusi apkepk iš abiejų pusių,po to uždenk.Pakaitink iki pirmo taškelio žaliame lauke ir išjungusi palik ,kol rodyklė nusileis atgal.Daržoves kaitinti irgi reikia iki pirmojo taškelio.Varškės apkepo nekaitink daugiau kaip iki žalio lauko pradžios ,nes prisvils.Taip pat kepama ir pica,gaunasi labai skani.Verdant irgi viskas kaitinama ne daugiau kaip iki vidurinio taškelio.Svarbiausia neatidarinėti puodų ir turėti kantrybės palaukti kol išjungus ugnį maistas pasigamins pats. Netikėk jei konsultantė sakė kad tai greitas maisto paruošimas.Man jis geriausia išverda jei įkaitinu ryte išeidama į darbą,o vaikai jį valgo pietums.
Sėkmės atradimuose.
QUOTE(Babalia @ 2005 07 15, 17:30)
Suprantu ka jauti žiūrėdama į siuos puodus.
Jei ruošiesi kepti mėsytę ,tai įkaitink keptuvę iki žalio lauko pradžios.Po to nudengusi apkepk iš abiejų pusių,po to uždenk.Pakaitink iki pirmo taškelio žaliame lauke ir išjungusi palik ,kol rodyklė nusileis atgal.Daržoves kaitinti irgi reikia iki pirmojo taškelio.Varškės apkepo nekaitink daugiau kaip iki žalio lauko pradžios ,nes prisvils.Taip pat kepama ir pica,gaunasi labai skani.Verdant irgi viskas kaitinama ne daugiau kaip iki vidurinio taškelio.Svarbiausia neatidarinėti puodų ir turėti kantrybės palaukti kol išjungus ugnį maistas pasigamins pats. Netikėk jei konsultantė sakė kad tai greitas maisto paruošimas.Man jis geriausia išverda jei įkaitinu ryte išeidama į darbą,o vaikai jį valgo pietums.
Sėkmės atradimuose.
Jei ruošiesi kepti mėsytę ,tai įkaitink keptuvę iki žalio lauko pradžios.Po to nudengusi apkepk iš abiejų pusių,po to uždenk.Pakaitink iki pirmo taškelio žaliame lauke ir išjungusi palik ,kol rodyklė nusileis atgal.Daržoves kaitinti irgi reikia iki pirmojo taškelio.Varškės apkepo nekaitink daugiau kaip iki žalio lauko pradžios ,nes prisvils.Taip pat kepama ir pica,gaunasi labai skani.Verdant irgi viskas kaitinama ne daugiau kaip iki vidurinio taškelio.Svarbiausia neatidarinėti puodų ir turėti kantrybės palaukti kol išjungus ugnį maistas pasigamins pats. Netikėk jei konsultantė sakė kad tai greitas maisto paruošimas.Man jis geriausia išverda jei įkaitinu ryte išeidama į darbą,o vaikai jį valgo pietums.
Sėkmės atradimuose.
tai dekui.babalia o.sako.kad maistas ilgiau issilaiko tuose puoduose nesugedes.a tai tiesa?o gal gali parasyt kaip kepi pica?mano sunus jas tiesiog dievina.
Kad maistas išsilaiko ilgiau nesugedęs man nesakė.Paprastai aš kaip ir paprastai paruošto maisto likučius laikau šaldytuve.Šildant jis sušyla labai greitai,net nereikia kaitinti iki žalio lauko.
O picą gaminu paprasčiausiu būdu.Paplotėlį ruošiu iš Malsenos miltų mišinio picai.Keptuvę ištepu aliejumi,iškloju dugną.Po to jau tepu kečupu ir trupučiu aliejaus ir dedu viską ką turiu po ranka ir ,aišku, ką mėgstame:dešrą ,kumpį,kaušinius,daržoves..lydytą sūrį.Tada keptuvę uždengiu,kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi palieku kokioms 10-15 min.
O šiaip su šitais puodais reikia daug eksperimentuoti.Aš pradžioje net užrašus užsivedžiau kur visas pastabas rašiau.Parašyk kaip seksis.
O picą gaminu paprasčiausiu būdu.Paplotėlį ruošiu iš Malsenos miltų mišinio picai.Keptuvę ištepu aliejumi,iškloju dugną.Po to jau tepu kečupu ir trupučiu aliejaus ir dedu viską ką turiu po ranka ir ,aišku, ką mėgstame:dešrą ,kumpį,kaušinius,daržoves..lydytą sūrį.Tada keptuvę uždengiu,kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi palieku kokioms 10-15 min.
O šiaip su šitais puodais reikia daug eksperimentuoti.Aš pradžioje net užrašus užsivedžiau kur visas pastabas rašiau.Parašyk kaip seksis.
QUOTE(Babalia @ 2005 07 17, 01:25)
Kad maistas išsilaiko ilgiau nesugedęs man nesakė.Paprastai aš kaip ir paprastai paruošto maisto likučius laikau šaldytuve.Šildant jis sušyla labai greitai,net nereikia kaitinti iki žalio lauko.
O picą gaminu paprasčiausiu būdu.Paplotėlį ruošiu iš Malsenos miltų mišinio picai.Keptuvę ištepu aliejumi,iškloju dugną.Po to jau tepu kečupu ir trupučiu aliejaus ir dedu viską ką turiu po ranka ir ,aišku, ką mėgstame:dešrą ,kumpį,kaušinius,daržoves..lydytą sūrį.Tada keptuvę uždengiu,kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi palieku kokioms 10-15 min.
O šiaip su šitais puodais reikia daug eksperimentuoti.Aš pradžioje net užrašus užsivedžiau kur visas pastabas rašiau.Parašyk kaip seksis.
O picą gaminu paprasčiausiu būdu.Paplotėlį ruošiu iš Malsenos miltų mišinio picai.Keptuvę ištepu aliejumi,iškloju dugną.Po to jau tepu kečupu ir trupučiu aliejaus ir dedu viską ką turiu po ranka ir ,aišku, ką mėgstame:dešrą ,kumpį,kaušinius,daržoves..lydytą sūrį.Tada keptuvę uždengiu,kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi palieku kokioms 10-15 min.
O šiaip su šitais puodais reikia daug eksperimentuoti.Aš pradžioje net užrašus užsivedžiau kur visas pastabas rašiau.Parašyk kaip seksis.
tavo pica,babalia,gavosi .gal galetum pasidalint patirtim kaip kepi varskes apkepa?dar zadu kept tavo pyraga tik to laiko vis prie puodu neuztenka.musu seimoje virtuves karalius-vyras .bet jam mano keptuve per mandra.
Varškės apkepas
0,5 kg varškės,4 kiaušiniai,2-4 šaukštai sviesto,2-3 šaukštai cukraus,2-3 šaukštai manų kruopų,pusė stiklinės pieno,truputis druskos.
Manų kruopas užpili pienu ir palieki pusvalandžiui kad išbrinktų.Per tą laiką kaušinių trynius ištrini su cukrumi,į juos sudedi druską,varškę,supjaustytą gabaliukais sviestąir viską labai gerai išsuki.Dedi manų kruopas,dar išmaišai.Po to sudedi iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišai.
Keptuvę šaltą ištepi sviestu.Džiuvesėlių aš nebarstau,nes prisvyla.Supilu masę,uždengiu ir kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi dar palaikau kokių 10-15 min,kol baigia kepti,tik nekaitink ilgiau,nes prisvils.
Skanaus
0,5 kg varškės,4 kiaušiniai,2-4 šaukštai sviesto,2-3 šaukštai cukraus,2-3 šaukštai manų kruopų,pusė stiklinės pieno,truputis druskos.
Manų kruopas užpili pienu ir palieki pusvalandžiui kad išbrinktų.Per tą laiką kaušinių trynius ištrini su cukrumi,į juos sudedi druską,varškę,supjaustytą gabaliukais sviestąir viską labai gerai išsuki.Dedi manų kruopas,dar išmaišai.Po to sudedi iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišai.
Keptuvę šaltą ištepi sviestu.Džiuvesėlių aš nebarstau,nes prisvyla.Supilu masę,uždengiu ir kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi dar palaikau kokių 10-15 min,kol baigia kepti,tik nekaitink ilgiau,nes prisvils.
Skanaus
QUOTE(Babalia @ 2005 07 29, 15:59)
Varškės apkepas
0,5 kg varškės,4 kiaušiniai,2-4 šaukštai sviesto,2-3 šaukštai cukraus,2-3 šaukštai manų kruopų,pusė stiklinės pieno,truputis druskos.
Manų kruopas užpili pienu ir palieki pusvalandžiui kad išbrinktų.Per tą laiką kaušinių trynius ištrini su cukrumi,į juos sudedi druską,varškę,supjaustytą gabaliukais sviestąir viską labai gerai išsuki.Dedi manų kruopas,dar išmaišai.Po to sudedi iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišai.
Keptuvę šaltą ištepi sviestu.Džiuvesėlių aš nebarstau,nes prisvyla.Supilu masę,uždengiu ir kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi dar palaikau kokių 10-15 min,kol baigia kepti,tik nekaitink ilgiau,nes prisvils.
Skanaus
0,5 kg varškės,4 kiaušiniai,2-4 šaukštai sviesto,2-3 šaukštai cukraus,2-3 šaukštai manų kruopų,pusė stiklinės pieno,truputis druskos.
Manų kruopas užpili pienu ir palieki pusvalandžiui kad išbrinktų.Per tą laiką kaušinių trynius ištrini su cukrumi,į juos sudedi druską,varškę,supjaustytą gabaliukais sviestąir viską labai gerai išsuki.Dedi manų kruopas,dar išmaišai.Po to sudedi iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišai.
Keptuvę šaltą ištepi sviestu.Džiuvesėlių aš nebarstau,nes prisvyla.Supilu masę,uždengiu ir kaitinu iki žalio lauko pradžios ir išjungusi dar palaikau kokių 10-15 min,kol baigia kepti,tik nekaitink ilgiau,nes prisvils.
Skanaus
as pirkdama puodus gavau receptu knyga,buten gaminti su Zepter puodais.tai ten tikrai daug pasiulymu,bet apie pyragus ten nieko ir neradau.tai butinai pabandysiu si varskes apkepa. bet kokio didumo puoda tam apkepui geriau butu pasirinkti?kokio didumo jis gausis?