Varškes apkepas
500g varškės
3-4 kiaušiniai
6-8 a.š.cukraus
1.5 st. manų kruopų
pieno
razinų (pagal skonį)
cinamono
sviesto
manų kruopas užpilti pienu, kad jas apsemtų ir palikti 30min., kad išbrinktų. tuo tarpu atskirti kiaušinių trynius nuo baltymo. trynius ištrinti su cukrumi iki purios šviesios masės. ją užpilti ant varškės (varškę pertrinu mixsi).taip pat supilti razinas, manų kruopas ir viską gerai išmaišyti. kiaušinio baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į masę. Po to ją sukrėsti į sviestu išteptą indą. viršų galima pabarstyti cinamonu, taip pat papjaustyti ir pabarstyti šiek tiek sviesto. Pašauti į orkaitę. priklausomai nuo to, kokiu storiu jūs supylėte masę, kepti apie 1-1.5val. patiekti su grietine, arba uogiene, arba kartu:) Su mixsiu labai greitai viskas išsiplaka.Skanaus
QUOTE(berta4 @ 2009 09 18, 07:49)
Varškes apkepas
Pašauti į orkaitę. priklausomai nuo to, kokiu storiu jūs supylėte masę, kepti apie 1-1.5val. patiekti su grietine, arba uogiene, arba kartu:) Su mixsiu labai greitai viskas išsiplaka.Skanaus
Pašauti į orkaitę. priklausomai nuo to, kokiu storiu jūs supylėte masę, kepti apie 1-1.5val. patiekti su grietine, arba uogiene, arba kartu:) Su mixsiu labai greitai viskas išsiplaka.Skanaus
Aš taip supratau, kad žmogus kepti norėjo Zepter keptuvėje, o ne su zepter mikseriu sutrinti Bet turbūt tą patį apkepą ir keptuvėje galima kepti? Tik į kokią dėti? Įkaitintą, ar šaltą? Tepti ją svestu, ar ne? Ant kokios kaitros kepti?
QUOTE(berta4 @ 2009 09 18, 07:49)
Varškes apkepas
500g varškės
3-4 kiaušiniai
6-8 a.š.cukraus
1.5 st. manų kruopų
pieno
razinų (pagal skonį)
cinamono
sviesto
manų kruopas užpilti pienu, kad jas apsemtų ir palikti 30min., kad išbrinktų. tuo tarpu atskirti kiaušinių trynius nuo baltymo. trynius ištrinti su cukrumi iki purios šviesios masės. ją užpilti ant varškės (varškę pertrinu mixsi).taip pat supilti razinas, manų kruopas ir viską gerai išmaišyti. kiaušinio baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į masę. Po to ją sukrėsti į sviestu išteptą indą. viršų galima pabarstyti cinamonu, taip pat papjaustyti ir pabarstyti šiek tiek sviesto. Pašauti į orkaitę. priklausomai nuo to, kokiu storiu jūs supylėte masę, kepti apie 1-1.5val. patiekti su grietine, arba uogiene, arba kartu:) Su mixsiu labai greitai viskas išsiplaka.Skanaus
500g varškės
3-4 kiaušiniai
6-8 a.š.cukraus
1.5 st. manų kruopų
pieno
razinų (pagal skonį)
cinamono
sviesto
manų kruopas užpilti pienu, kad jas apsemtų ir palikti 30min., kad išbrinktų. tuo tarpu atskirti kiaušinių trynius nuo baltymo. trynius ištrinti su cukrumi iki purios šviesios masės. ją užpilti ant varškės (varškę pertrinu mixsi).taip pat supilti razinas, manų kruopas ir viską gerai išmaišyti. kiaušinio baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į masę. Po to ją sukrėsti į sviestu išteptą indą. viršų galima pabarstyti cinamonu, taip pat papjaustyti ir pabarstyti šiek tiek sviesto. Pašauti į orkaitę. priklausomai nuo to, kokiu storiu jūs supylėte masę, kepti apie 1-1.5val. patiekti su grietine, arba uogiene, arba kartu:) Su mixsiu labai greitai viskas išsiplaka.Skanaus
bet per pristatyma tai ant virsaus kepe ir nepamenu ar itune sviestu keptuve ar ne
QUOTE(Jucy @ 2009 09 18, 10:32)
Aš taip supratau, kad žmogus kepti norėjo Zepter keptuvėje, o ne su zepter mikseriu sutrinti Bet turbūt tą patį apkepą ir keptuvėje galima kepti? Tik į kokią dėti? Įkaitintą, ar šaltą? Tepti ją svestu, ar ne? Ant kokios kaitros kepti?
As kazkada jau buvau rasiusi apkepo recepta Salta keptuve itrinti sviestu, sudedu mase ir kepti 3min ant stiprios ugnies ir apie 10-12min ant pacios silpniausios.Tai irgi priklauso nuo storio apkepo.Paskui dar uzdengus kelias min palaikau.
O dedu
du pakeliai varskes, 3-4 kiausiniai, 5 saukstai manu, cukraus pagal skoni, truputi druskos ir vanilinio cukraus. Baltymus plaku atskirai, tai buna puresnis
QUOTE(berta4 @ 2009 09 18, 08:49)
Pagal mane čia manų žiauriai per daug, kai jos dar išbrinks, valgysit vien manus
QUOTE(Miledi.N @ 2009 09 18, 10:07)
Pagal mane čia manų žiauriai per daug, kai jos dar išbrinks, valgysit vien manus
cia gal tureta galvoj saukstu, o ne stikliniu nes kitaip tikrai manu kose bus
Labai atsiprasau turejo būti 0,5 stiklinės manų,aš kepu zepter skardoje lazanijai man taip skaniau dariau ir keptuvėje tik manus prieš tai paviriau viską suplakiau na skonis tai geras tik to vaizdo nėra.
Laba diena,
Gal galite patarti, norėčiau kepti žuvį keptuvėje (gal lašišą), ar reikia įkaitinti keptuvę , ar pilti šiek tiek aliejaus .
Dar neturiu patirties, puodus turiu tik kokį mėnesį, tai vis pritrūksta drąsos. Mėsytę, kotletukus, paukštieną jau kepiau, labai patiko ir pavyko . Puikiai ir daržovės išsitroškino . Perskaičiau visą forumą, daug gerų patarimų Ačiū
Gal galite patarti, norėčiau kepti žuvį keptuvėje (gal lašišą), ar reikia įkaitinti keptuvę , ar pilti šiek tiek aliejaus .
Dar neturiu patirties, puodus turiu tik kokį mėnesį, tai vis pritrūksta drąsos. Mėsytę, kotletukus, paukštieną jau kepiau, labai patiko ir pavyko . Puikiai ir daržovės išsitroškino . Perskaičiau visą forumą, daug gerų patarimų Ačiū
QUOTE(adatiene @ 2009 09 23, 10:37)
Laba diena,
Gal galite patarti, norėčiau kepti žuvį keptuvėje (gal lašišą), ar reikia įkaitinti keptuvę , ar pilti šiek tiek aliejaus .
Dar neturiu patirties, puodus turiu tik kokį mėnesį, tai vis pritrūksta drąsos. Mėsytę, kotletukus, paukštieną jau kepiau, labai patiko ir pavyko . Puikiai ir daržovės išsitroškino . Perskaičiau visą forumą, daug gerų patarimų Ačiū
Gal galite patarti, norėčiau kepti žuvį keptuvėje (gal lašišą), ar reikia įkaitinti keptuvę , ar pilti šiek tiek aliejaus .
Dar neturiu patirties, puodus turiu tik kokį mėnesį, tai vis pritrūksta drąsos. Mėsytę, kotletukus, paukštieną jau kepiau, labai patiko ir pavyko . Puikiai ir daržovės išsitroškino . Perskaičiau visą forumą, daug gerų patarimų Ačiū
lasisos didzkepsnius pabarstau zuvies prieskoniais,apslakstau citrina ir i karsta gerai ikaitinta keptuve dedu,uzdengiu,kai zuvyte atsoks apverciu ir uzpilu apelsinu sultimis ir uzdengus dar keleta minuciu palaikau ir isjungiu,tik is kart neatidenkit,dar tegul pabuna keleta minuciu
apsivalgymas
QUOTE(sollo @ 2009 09 23, 11:08)
LASISA;
lasisos didzkepsnius pabarstau zuvies prieskoniais,apslakstau citrina ir i karsta gerai ikaitinta keptuve dedu,uzdengiu,kai zuvyte atsoks apverciu ir uzpilu apelsinu sultimis ir uzdengus dar keleta minuciu palaikau ir isjungiu,tik is kart neatidenkit,dar tegul pabuna keleta minuciu
apsivalgymas
lasisos didzkepsnius pabarstau zuvies prieskoniais,apslakstau citrina ir i karsta gerai ikaitinta keptuve dedu,uzdengiu,kai zuvyte atsoks apverciu ir uzpilu apelsinu sultimis ir uzdengus dar keleta minuciu palaikau ir isjungiu,tik is kart neatidenkit,dar tegul pabuna keleta minuciu
apsivalgymas
jei nori,kad paprasta zuvis apkeptu tada jau reikia voliot ja miltuose ir kepti ikaitintoj karstoj keptuvej su aliejumi ir atidengus dangti reikia istikruju iprasti prie temperaturos kaitos,neigudus traukia prie dugno bet kai pripranti tai sie indai nepamainomas dalykelis
Papildyta:
QUOTE(adatiene @ 2009 09 23, 11:13)
O sakykit apelsinų sultis pilate iškart apvertus, ar truputi apkepate?
Ar apelsinų sultis spaudžiate pati?
Ar apelsinų sultis spaudžiate pati?
aisku kai po ranka yra tai pati,bet gerai gaunasi ir is pakeliu
kai apversi tai gali truputi palaikyti tik neuzdenk dangcio,nes uzdengus iskrat paleidzia sultis,tas pats ir su mesa
po keleto minuciu uzpili ir uzdengi
QUOTE(sollo @ 2009 09 23, 12:16)
jei nori,kad paprasta zuvis apkeptu tada jau reikia voliot ja miltuose ir kepti ikaitintoj karstoj keptuvej su aliejumi ir atidengus dangti reikia istikruju iprasti prie temperaturos kaitos,neigudus traukia prie dugno bet kai pripranti tai sie indai nepamainomas dalykelis
Papildyta:
aisku kai po ranka yra tai pati,bet gerai gaunasi ir is pakeliu
kai apversi tai gali truputi palaikyti tik neuzdenk dangcio,nes uzdengus iskrat paleidzia sultis,tas pats ir su mesa
po keleto minuciu uzpili ir uzdengi
Papildyta:
aisku kai po ranka yra tai pati,bet gerai gaunasi ir is pakeliu
kai apversi tai gali truputi palaikyti tik neuzdenk dangcio,nes uzdengus iskrat paleidzia sultis,tas pats ir su mesa
po keleto minuciu uzpili ir uzdengi
Ačiū labai, būtinai bandysiu.
Gal dar kokį skanėstą tuose stebuklinguose puoduose gamini?