Sita, o kaip tu bulves kepi?
Zalias pjaustai ir beveik be aliejaus ar kaip?
Kuo skonis skiriasi nuo paprastoj keptuvek keptu?
Zalias pjaustai ir beveik be aliejaus ar kaip?
Kuo skonis skiriasi nuo paprastoj keptuvek keptu?
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 09 22, 12:24) |
Sita, o kaip tu bulves kepi? Zalias pjaustai ir beveik be aliejaus ar kaip? Kuo skonis skiriasi nuo paprastoj keptuvek keptu? |
.......as pati bulviu nevalgau,o seimai,tai verdu be vandens ,arba pakepinu ant aliejaus paprastoj keptuvej,jie dietu nesilaiko
.......kepant ta pyraga ,nereikia iskaitinti tos keptuves,as truputuka tik pasildau,kad nebutu salta...........o del kepimo puode,tai as manau ,kad jokio skirtumo,iskeps ,pabandyk,tada zinosi
..............sudedi darzoves i puoda,uzdengi dangciu ir ant letos ugnies verdi,is paciu darzoviu iseina vanduo,uztat jos neprisvyla ir lieka visi vitaminai ir mikroelementai!
Kadangi bulves kaip verdi vandenyje,isvirusias gi nupili,tai i kriaukle ispili visus vitaminus ..........va cia ir yra gerosios tu puodu savybes....sveikas ir vitaminizuotas maistas!
Kadangi bulves kaip verdi vandenyje,isvirusias gi nupili,tai i kriaukle ispili visus vitaminus ..........va cia ir yra gerosios tu puodu savybes....sveikas ir vitaminizuotas maistas!
vakar viriau bulves be vandens (sauksta ipyliau, nes buvo jau nuvarvejusios nuplautos) labai bijojau kad neprisviltu... neturiu knygutes (pas anyta) todel visiskai zalia.. paskaiciau tinklapyje kad ikaitinti iki berods vidurinio raudono taskelio (ai, pries tai gal cia skaiciau kad ant didesnes ugnies kol dangtis sokines), ir isjungiau... aisku bijojau kad neisvirs... bet pasirodo tikrai kitoks kazkoks skonis
ka dar gaminat? prasom pasidalinti informacija smulkiai - iki ko kiek ikaitinti, kiek laiko ir t.t.
skaiciau kad kepsnius kepant - ikaitinti iki raudono laukelio, deti nusausinta mesa, uzdengti dangciu - 3min ir kepsnys yra ar bandet?
ka dar gaminat? prasom pasidalinti informacija smulkiai - iki ko kiek ikaitinti, kiek laiko ir t.t.
skaiciau kad kepsnius kepant - ikaitinti iki raudono laukelio, deti nusausinta mesa, uzdengti dangciu - 3min ir kepsnys yra ar bandet?
QUOTE (Zhiema @ 2004 10 09, 09:01) |
skaiciau kad kepsnius kepant - ikaitinti iki raudono laukelio, deti nusausinta mesa, uzdengti dangciu - 3min ir kepsnys yra ar bandet? |
Aš su Bauerio keptuve kotletus kepiau be riebalų. Mėsą padarau kaip paprastai. Įkaitinu keptuvę tiek, kad užtėškus šalto vandens, jis kaip gyvsidabris laksto keptuvėje. Dedu suformuotus kotletus ir šiek tiek prispaudžiu su šakute. Jie prilimpa, pakepu kelias minutes tai atšoka nuo keptuvės dugno, tada apverčiu, uždengiu ir dar kokią minutę pakepu, išjungiu keptuvę ir dabaigiu kepti. Kiek laiko kepu tiksliai negaliu pasakyti, bet iškepa labai greitai. Na, man tokie skaniau nei riebaluose kepti.
Panašiai ir kepsnius kepu. Tik juos dedu nepriekoniuotus, o kai apverčiu tada pabarstau įvairiais prieskoniais.
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 09 22, 09:24) |
Sita, o kaip tu bulves kepi? Zalias pjaustai ir beveik be aliejaus ar kaip? Kuo skonis skiriasi nuo paprastoj keptuvek keptu? |
Nuskutu. Supjaustau griežinėliais. Apvolioju bulvių prieskoniais. Dedu dailiai į šaltą keptuvę vieną ant kito. Aliejaus kartais kokį šaukštą pilu, kartais nepilu. Kaip užeina. Uždengiu, ant mažos ugnies kaitinu iki maksimalios temperatūros. Po kokių 10 min. vėl užkaitinu ir vėl kokias 10 min laukiu. Paskui valgom. Man labai patinka, net nežinau, kaip čia pasakyt, kuomi skiriasi, tokios nei virtos nei keptos gaunasi. Galima ir morkų pripjaustyti.
(ilgai neatsakiau, nes dabar tepamačiau žinutę)
Turiu ir as tu puodu visa komplekta (anyta perleido, isvaziuodama i uzsieni). Nu nezinau, man tai nieko ten ipatingo, tik tiek kad karsti gerai sulaiko, galima virt ant pacios maziausios ugnies, bet verda kaip ant didziausios. Tai man tik viena pliusas siu puodu. Vienas puodas yra kaip keptuve, bet viskas, ka joje kepu, prisvyla, ypac bulves Gal ka ne taip darau??? Reiks pabandyt bulves pavirt be vandens, nes vis kazkaip nedrystu, vis atrodo, kad neskanu bus ar prisvils Dar reiks pabandyt pyraga issikept pagal remkos recepta
QUOTE (Ramuniukas @ 2004 10 13, 07:34) |
Turiu ir as tu puodu visa komplekta (anyta perleido, isvaziuodama i uzsieni). Nu nezinau, man tai nieko ten ipatingo, tik tiek kad karsti gerai sulaiko, galima virt ant pacios maziausios ugnies, bet verda kaip ant didziausios. Tai man tik viena pliusas siu puodu. Vienas puodas yra kaip keptuve, bet viskas, ka joje kepu, prisvyla, ypac bulves Gal ka ne taip darau??? Reiks pabandyt bulves pavirt be vandens, nes vis kazkaip nedrystu, vis atrodo, kad neskanu bus ar prisvils Dar reiks pabandyt pyraga issikept pagal remkos recepta |
Ramuniuk, aš irgi labai jau negiriu šių puodų, tik kai mes juos pirkom (prieš kokius gal šešerius metus) tai buvo didelė naujiena, o ir pasiūla buvo ojojoj kokia maža (turiu omeny kitus puodus). Dabar pirkčiau tik keptuvę, ir gal vieną nedidelės talpos puodą, nes tai tikrai liuksiški dalykai, ypač keptuvė. Dėl prideginimo, tai reikia sekti teperatūrą, kai kepi bulves, nedėk į l.karštą arba išvis dėk į šaltą ir pamažu kaitink; o vat kad elementariausia kiaušinienė prisvyla, tai čia faktas, nebent reikia daugiau aliejaus pilt
Nu va, o man vyras vis aiskina, kad bulves reik det i labai karsta keptuve. Bet kad ir kiek bekaitinciau, prisvyla ir viskas. O siaip tai jo...pas mus dabar gal bent 6 tie puodai, bet nesuprantu kam tiek daug??? Mums laisvai uztektu ir dvieju, vieno maziuko ir kito didesnio (sriubai). Dabar tik vieta uzima ir viskas. Parduociau bet gi anyta amzinai nebus isvaziavus. Jauciu gris ir susirinks viska
sos!prasau pagalbos uosviene padovanojo zepter keptuve ir va nezinau ka joje gaminti,gal galit imesti kokiu nuorodu ar siaip papasakoti apie miasto gaminima jame!Aciu