QUOTE(Vika852 @ 2012 05 01, 22:08)
Man idomu pasidare, o norint iregistruoti santuoka reikia butinai uzsiregistruoti pries menesi? Ar galima kokia paprasta diena pasiemus pasus ir liudininkus nueiti ir susirasyti, be jokios is ankstines registracijos?
taip, būtina. Esant svarbioms priežastims užtenka lygtais trijų sav. (pvz nėštumas). Taip paprastai tikrai nepriims. Net bažnyčioje ir tai yra tam tikras laikas (teoriškai tai trys mėn., bet praktiškai nuo kunigo priklauso).
QUOTE(Balerina:) @ 2012 05 02, 11:05)
Mes irgi nenorim baliaus, pasisedejomo su giminem, bet abu zinom, kad tevai, artimieji tikrai nori baliaus

del to maniskis buvo linkes nusileisti ir daryti kaip kiti nori, nei kaip pats nori
Bet jau priejom nuomones, kad visgi darysim taip kaip norim patys, nes tai musu svente, o tevams teks susitaikyti su musu sprendimu
Planuojam nueiti i baznycia, i CMB, o kviesim tik tevelius ir brolius, seses su ju antrom puselem. ir susidarys jau ir taip nemazai zmoniu

na ir dabar svarstom ar po visko is karto lekti i kelione meducio kopineti be pasisedejimo, ar pavakarieniauti kukliai kavinukeje ir tik tada islekti

man tai norisi is karto lekti meducio kopineti, ziuresiu ka berniukas mano sakys
o tai jei jau taip giminės nori baliaus - tai sakykit, kad patys tegul ir kelia jį

Va mano pusbrolis irgi greitu laiku ženijasi, tai jie visus pakvietė į bažnyčią ir viskas, tą pačią dieną išlekia medaus kopinėti, o vat tėvai patys daro šiokį tokį pasisėdėjimą namuose, nes jie to nori. Arba pasakykit kad pin. neturit ar kad tiek, kiek turit, tik kelionei povestuvinei užtenka. O gal nelabai įsivaizduoja kiek kainuoja toks malonumas? manau pamačius sumas, noras daugeliui tokių "spaudėjų" atšoktų
ir dar - kodėl yra galvojančių, kad žmogui tik vargas atvykti dėl kelių valandų? Jei man tai būtų vargas tikrai niekur ir nevažiuočiau, nes visgi kvietimas neįpareigoja būtinai atvykti. Man pačiai yra malonu pasveikinti jaunuosius ir pasidžiaugti tokia svarbia jiems akimirka.