Įkraunama...
Įkraunama...

Plytelių priežiūra, valymas

QUOTE(ad23 @ 2007 01 06, 09:59)
Kaip būtų galima nuvalyt plyteles, kad bent keliem mėnesiam būtų ramu: nesikauptų garų kalkės ant sienu, nes labai dėmėtos lieka ir dažnai valyt tenka? Tai gal jūs jau naudojot ir radot kokia priemonę?

Labai sunku kazka patarti, nes tos demes ant plyteliu, ciaupu, voniu ir kriaukliu lieka del didelio vandens kalketumo. Nori nenori, o valyti tenka daznai ir darbo ideti tenka daug, nes sunkiai nusivalo.
As kai buvau pas broli Norvegijoje, tai ten tokios problemos beveik nera, nes vanduo labai minkstas, kalkiu nuosedos atsiranda negreitai, o ir nusivalo jos daug lengviau, nuiluotu skudureliu patrynus.
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2006 10 09, 13:28)
Atradau labai gerą valiklį nuo pelėsių, kurie atsiranda ant plytelių tarpukų - "senukuose" pirkau tamsiai mėlynas buteliukas kaina apie 10 Lt, o vadinasi Tofic.

QUOTE(pupa@ @ 2006 10 09, 15:02)
g.gif na reiks ieškoti ir pabandyti mirksiukas.gif

QUOTE(jausma @ 2006 10 09, 15:46)
bet ar išbandei?

QUOTE(Zuika1 @ 2006 10 10, 15:00)
Taip aš pati išbandžiau jau šitą daikčiuką - kvapas stiprokas, bet už tat efektas yra. Nu pas mane buvo jau belogai įsipelyję tie tarpukai, tai per du kartus vel viskas kaip nauja.

O man Tofix nelabai nuima pelesius verysad.gif

Uztat siandien Senukuose nusipirkau antipelesini skysti(Pufas,Polska), su purkstuvu, juodam plastmasiniam buteliuke. Radau prie dazu. Veikia fantastiskai. Tik pripurskiau, o po 10 min pelesis dingo, net trinti nereikejo. tongue.gif Tik kvapas labai stiprus, geriau su kauke dirbti.
Atsakyti
Atradau gerą valiklį nuo kalkių... Nusipirkau Mr. Proper purškiamą voniai. Labai gražiai nusivalė ne tik plytelės, net ir pats dušas (čiaupas, dušo galva ir pan.) Neliko jokių kalkių. O su Tofic tai naikinau pelėsį nuo lubų, tai nežinau ar jau nuo to pelėsio dažai luptis pradėjo ar čia nuo to valiklio g.gif Siaubas kažkoks, reiks iš naujo remontą daryt. verysad.gif
Atsakyti
Labas,

Gal kas patartų kaip nuvalyti aliuminio žymes nuo plytelių. mirksiukas.gif
Turiu aš tokį krepšą aliuminį, tai vat su juo netyčia per plyteles su pakrautom bulvytėm perbraukiau ir liko siaubingos dryžės. Kuom aš tik nebandžiau valyt tų pilkų žymių nuo šviesių plytelių- jokio rezultato. Jokia soda, skalbimo milteliai, tualeto valikliai- niekas negelbeja. Nebežinau ko greibtis doh.gif s
Atsakyti
Vat ir man idomu kaip nuvalyti nuo akmens mases plyteliu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2007 03 07, 19:02)
Gal kas patartų kaip nuvalyti aliuminio žymes nuo plytelių.

Aliuminis -- labai aktyvus metalas.
Jį geriausiai ėda geležies chloridas. Galima dirbti ir be pirštinių -- protinga konsentracija rankų neėda.
Atsakyti
smile.gif+2007 03 08, 14:49-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2007 03 08, 14:49)
Aliuminis -- labai aktyvus metalas.
Jį geriausiai ėda geležies chloridas. Galima dirbti ir be pirštinių -- protinga konsentracija rankų neėda.

O kur jo ieškot to geležies chlorido. Parduotuvese buitinių prekių ar būna? blush2.gif
Atsakyti
jo pas mane irgi tokia beda yra doh.gif , sveiciu su milteliais, bet vistiek graitai vel susitepa g.gif
Atsakyti
Galvojau tik pas mane viena tokia beda... Buvau nusipirkusi kazkoki valikli - kalkems ir rudims, pavadinimo nepamenu, bet gerai isvale. taip suputojo visas, net sveisti nereikejo. Dabar niekur nerandu, o kai dar pavadinimo neprisimenu... Vel kazkoki nupirkau, reiks bandyti... Tik tas isvalymas max porai savaiciu... Patys tokio glaisto norejom.
Atsakyti
QUOTE(Mojito @ 2006 08 28, 22:09)
maciau per svaros misija, kaip plyteliu tarpelius su dantu pasta ir sepeteliu sveite....

Arba dar su soda valo, arba soda+dantu pasta.

As sveisdama uztepu, pasveiciu ir palieku truputi, po to po keliu minuciu vel griztu ir pasveiciu.. mirksiukas.gif man kuo pukiausiai nusisveicia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prunskiene: 21 gegužės 2007 - 11:19
Sveiki, remontas į pabaigą, o kaip nuplauti kalkes? Padėkit, gal patarsit.
Atsakyti
Pas mus irgi vien kalkes doh.gif doh.gif Kaip viska isvalyt, jei net oras dulketas, visi tarpukai prilinde smilteliu doh.gif Bandysiu su siurbliu kiek eina traukt ir su dregnom sluostem valyt. Gavau gera patarima, kad reikia valyma daryti is virsaus zemyn, t.y. pradeti nuo lubu, paskui sienu ir leistis zemyn link grindu.
Atsakyti