Įkraunama...
Įkraunama...

Plytelių priežiūra, valymas

QUOTE(Amalia @ 2006 09 25, 18:05)
Esu tokias turėjusi, prakeikiau proto aptemimą, tokių užsimaniusi.  doh.gif Galų gale jos buvo nudaužytos ir pakeistos lygiomis, kai vyras nusprendė, kad pakankamai pasimokiau ir kitą sykį jo  klausysiu. Nieko neišgalvosi, lygias nubraukti vienas juokas,kad ir su lango valytuvu, o čia reikia duobėsna įlįsti, schmoll.gif , aš nieko patarti nesugebu -  užsimauk pirštines, pasiimk kempinę ir šiūruok po gabalėlį, nes turi atmirkti nešvarumai, prisirinkę duobelėse. Kokį valiklį imti - priklausomai, kas nusėdę - kalkės su rūgštimi, riebalai su šarmu ir ttt, kaip ir kitkam.

Ačiū tau, kad pasidalinai patirtimi, o tai jau galvojau, kad pas mane tik tokia bėda, dabar ramiau savotiškai ax.gif
vat ir mes su tom banguotom prasidėjom, gražu gi labai buvo blush2.gif dabar su šepetuku vis einu, bet neatrandu valiklio kuris nuvalytų gerai, ech ... reiks ekperimentuoti tada toliau su valikliais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2006 09 26, 09:25)
Ačiū tau, kad pasidalinai patirtimi, o tai jau galvojau, kad pas mane tik tokia bėda, dabar ramiau savotiškai ax.gif
vat ir mes su tom banguotom prasidėjom, gražu gi labai buvo  blush2.gif dabar su šepetuku vis einu, bet neatrandu valiklio kuris nuvalytų gerai, ech ... reiks ekperimentuoti tada toliau su valikliais verysad.gif

Pabandyk naują universalų CIF 4u.gif
Atsakyti
Kaip geriau nuvalyti susidariusias vandens kalkes nuo plytelių? Gal kas žino efektingų būdų?
Atsakyti
Plyteliu tarpams tai sako,kad ece ir sodos mišinukas padeda, tai gal ir pačias plyteles nuvalys?
Atsakyti
O ką reiškia banguotos plytelės? g.gif
Mes ką tik įsirengėm butą, jau turėtumėm persikelt "ant" dienų ax.gif
Pas mus plytelių paviršius nėra visiškai lygus, bet nepasakyčiau kad tie nelygumai labai matosi. Tai ar jau čia skaitosi banguotos ar ne?
Man irgi šiaip klausimas su kuo tas plyteles reiks prižiūrėt, nesinori taip užleist kaip dabartiniam bute - jos yra juodos tiksliau buvo juodos tongue.gif dabar liko pilkos nuo kalkių ties vonia kur daug vandens papuola doh.gif Naujam bute šiaip rinkomės šviesesnes bet vis tiek manau kad jas reikia reguliariai prižiūrėt.
O tas CIF ar tikrai universalus? Prisimenu kaip vieną kartą mano senelis užpylė kažko panašaus ant plytelių norėdamas nuvalyti kalkes tai kaip supotojo doh.gif ir sakau vietom iš juodų plytelių liko pilkos, kažkas ten blogai buvo, kažkokia reakcija įvyko. Reikia labai atsargiai su bandymais unsure.gif
Dar man atrodo kad plytelių parduotuvėse yra pirkti spec priemonių joms prižiūrėti, na mes pirkom iš Dvarčionių keramikos kažkokią spec priemonę kuri apsaugo plyteles nuo kalkių ir t.t. Bet tokia chemija ten doh.gif Vos ne reikia labai saugotis, dirbti su respiratorium nes dirgina kvėpavimo takus ir t.t. Vieną kartą tik išklojus plyteles galima panaudoti bet dažniau tai nenorėčiau naudoti tokių chemikalų. Geriau kokios natūralesnės priemonės va kaip vanduo su soda ar pan.
Jeigu kas žinot tokių natūralių priemonių tai prašom pasidalinti biggrin.gif Kad ir su ta soda, kiek ten jos dėti, kiek vandens ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 28 rugsėjo 2006 - 10:58
Visai ne seniai baigėm tvarkyti vaikų studijos patalpas ir siu vadove padarėm atradimą , kad geriau kaip acto ir sodos tirpalas , niekas tiap gerai nenuvalo plytelių , tualetų ( o patikėkit jie tikrai baisūs buvo) grindų po remonto .Tai labai ne brangu ir labai efektinga priemone . Namuo)se savo vonios plyteles valau su AMway skysčiu , bet kai jį pabaigsiu tai pereisiu prie sio tirpalo.
Atsakyti
O tai kokiu santykiu tą tirpaliuką pasigamint? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(astavi @ 2006 09 27, 11:17)
Kaip geriau nuvalyti susidariusias vandens kalkes nuo plytelių? Gal kas žino efektingų būdų?

pvz pigus variantas :
ypili biski acto ir įdedi sodos bei biski drusko išmaišai viską ir su tuo šnypščiančia mase valai 4u.gif

SEKMĖS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agle @ 2006 09 28, 12:02)
Visai ne seniai baigėm tvarkyti vaikų studijos patalpas ir siu vadove padarėm atradimą , kad geriau kaip acto ir sodos tirpalas , niekas tiap gerai nenuvalo plytelių , tualetų ( o patikėkit jie tikrai baisūs buvo) grindų po remonto .Tai labai ne brangu ir labai efektinga priemone . Namuo)se savo vonios plyteles valau su AMway skysčiu , bet kai jį pabaigsiu tai pereisiu prie sio tirpalo.

O koks santykis acto ir sodos turėtų būti? g.gif Ar tiesiog iš akies ax.gif
Atsakyti
Aš tai daug ką išbandžiau, bet man geriausias "Cilitas".Jis ne tik nuo plytelių gerai kalkes nuvalo, bet ir nuo kranų, net blizga thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusnemi: 28 rugsėjo 2006 - 15:44
QUOTE(rusnemi @ 2006 09 28, 16:41)
Aš tai daug ką išbandžiau, bet man geriausias "Cilitas".Jis ne tik nuo plytelių gerai kalkes nuvalo, bet ir nuo kranų, net blizga thumbup.gif

Cilitas tirkrai puikiai nuvalo kranus, thumbup.gif atrodo kaip nauji, bet su pluteliu valymu atsargiai-puikiai isgrauzia ir siules
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 09 28, 11:56)
O ką reiškia banguotos plytelės?  g.gif

Banguotos plyteles, kuriu virsus nelygus, tokiomis kaip bangelemis eina visa plytele, nzn ar aiskiai parasiau, reiks foto idet, gal bus aiskiau ax.gif
Atsakyti