tai taip ir neradau atsakymo kaip iš spalvotų tarpų panaikint pelėsį pas mane tokia pati spalva kaip SM forumo
nes kaip suprantu čia siūlytos priemonės tik balina
o iš vis nervas paėmė, kai žmonės "puikuojasi" savo aparačiukais, nu ne visi juos turi ir ką, nebėgsi pirkti dėl 3 plytelių siūlių. manau čia žmonės ieško patarimų dėl normalių ir prieinamų priemonių
Sveikos!
Turim dydele beda!
Pries metus pasidarem remontus. Su plytelem buvo viskas liuks. Bet vat db, uzpuole kazkokia tai "liga" Nu baisu! Ji plinta!
Ant plyteliu pavirsiaus, is glazuros skverbiasi juodi taskeliai jie tokie kieti, nenugrandomi... Nebezinom ka ir bedaryt... Gal kas esat susidure su sia problema? Gal bent zinot sprendima? Ar bent kas tai gali buti?
Idedu kelias foto, kad isivaizduotumet...
Turim dydele beda!
Pries metus pasidarem remontus. Su plytelem buvo viskas liuks. Bet vat db, uzpuole kazkokia tai "liga" Nu baisu! Ji plinta!
Ant plyteliu pavirsiaus, is glazuros skverbiasi juodi taskeliai jie tokie kieti, nenugrandomi... Nebezinom ka ir bedaryt... Gal kas esat susidure su sia problema? Gal bent zinot sprendima? Ar bent kas tai gali buti?
Idedu kelias foto, kad isivaizduotumet...
QUOTE(saliutas @ 2010 10 06, 23:56)
Jeigu kalbant apie plyteliu tarpus tai geriausia priemone Domestos SU VANDENIU i karsta vandeni ipili domestos ir sveiti su sveistuku arba dantu sepeteliu. Dirbau kambarine uzsieni, tai plyteliu tarpus valydavom tik su karstu vandeniu ir domestos, gaunasi misinukas. Tik jau kvapelis geriau uzsidekit raspiratoriu pries tai o ir siaip pastebejau ir is darbo patirties ir namie, kad ipylus toleto valiklio paprastai nuleidus , tai neishsiblizgina iki spindesio. Reikia uzpilti kad ir domestos ir su sepeciuku slapiu istrinti tada blizga visos tos priemones, o ypac Domestos pradeda reaguoti kai susijungia su vandeniu
sveikos,juk tai labai stiprus cheminis valiklis, kiek prisikvepuojat kol isvalot, yra ekologisku priemoniu.
As pavyzdziui naudoju Norwex kalkiu nuosedu valymo skysti, labai gerai veikia. Uzpurskiu ant plyteliu vonioje, apie kranus, palieku apie gera pusvalandi ir nuvalau su mikropluosto sluoste. Sis valiklis taip pat palieka apsaugine plevele ant plyteliu, nesikaupia kalkiu nuosedos. Ir plyteliu tarpuose nebesikaupia kalkes. Aisku, jeigu kiekvienas nusiprauses nuvalytu su mikropluosto sluoste sausai plyteles, vonia- tai ir nesikauptu kalkes
QUOTE(Borzika @ 2010 09 10, 15:11)
Tepiau as su juo ir is pradziu atrode, kad padeda, nes pasidenge kaip laku. O po kokio menesio tarpai vis tiek patamsejo. Daugiau nebetepciau. Girdejau kad dar kazkokia priemone yra kuri i pati glaista pilasi
Kaip gerai,kai tiek daug naudingu patarimu, nes mane tie tarpai jau i nevilti vare. Musu koridoriaus,virtuves ir prieskambario plyteles baltos,ir tarpai balti, isivaizdavau,kad bus nezmoniskai grazu, bet nezinojau su kokiu absoliuciu BLOGIU teks susidurti.. Kol sios temos neperskaiciau, galvojau, kad as viena tokia nevala, net geda buvo klaust kaip su tais tarpais kovot..
Nuprikau siandien senukuse hg valiklio plyteliu siulems, bandysiu naudot. Parasysiu jei gerai pasiseks. bet siaip radau labai daug visokios chemijos ir specialiai pajuodavusioms nuo pelesiu plytelems, ir kitokiu ..
http://lt.hg.eu/index/home
O ne viena nebandet iskrapstyti sviesu-nesvaru glaista ir perglaistyti tamsesniu ? Man meistriukas sake kad tai imanoma. Tai dabar gundausi, nes visame pirmame aukste svieus tarpai......... buvo
QUOTE(lencia @ 2010 12 01, 18:29)
Nuprikau siandien senukuse hg valiklio plyteliu siulems, bandysiu naudot. Parasysiu jei gerai pasiseks. bet siaip radau labai daug visokios chemijos ir specialiai pajuodavusioms nuo pelesiu plytelems, ir kitokiu ..
Neparašei... reiškia, nepasisekė?
QUOTE(Lauragana @ 2010 12 04, 23:16)
Neparašei... reiškia, nepasisekė?
Dar nepabandziau. nusvytrinau virsutini sluoksni su svytriniu popieriumi tai pabaltavo gerokai. Tai dabar vis neprisiruosiu su tuo valikliu pavalyt
QUOTE(Sara33 @ 2010 12 03, 21:59)
O ne viena nebandet iskrapstyti sviesu-nesvaru glaista ir perglaistyti tamsesniu ? Man meistriukas sake kad tai imanoma. Tai dabar gundausi, nes visame pirmame aukste svieus tarpai......... buvo
va va ir mane sis klausimas domina,atsibodo su dantu sepetuku valyti siules sviesias....o dar giliau ispaustos
tik esu girdejus,kad gali iskilt plyteles
kazi gal kas jau taip dare?
QUOTE(Sara33 @ 2010 12 03, 21:59)
Pas mane jau dirba plyteliu klojejas,isimineja senas siules tarp plyteliu.yra toks specialus peiliukas dantytas,per 1h isima 1kvadrata,pokol kas viskas gerai plyteliu nesugadino,darbas tai slykstokas,pati bandziau padeti,tai sunku isbruzyti,dulkiu pilna,bet tikiuosi kad i nauda bus...
Tik db nepasirenku kokia deti pilka spalva?Ziuriu is Ceresit pilku yra silver,gray ,Knauf firmos-manhaten,gal kas koki turit ir nedaug terliojas?Patarkit prasau.
Sveiki,
Noriu pasiteirauti kuo valote vonios kambario plyteles. Esmė tame, kad pas mane visas dušas ir stalviršis ant kurio padėta kriauklė iškloti tamsiai rudomis, matinėmis plytelėmis. Jeigu valau kokiais milteliais, tai šiek tiek "balina" plyteles ir tarpai tarp plytelių sunkiai išsivalo ((
Gal galite paterti kokią priemonę, kuri gerai nuvalytų vandens nuosėdas, bet ir neliktų baltų ruožų nuo pačio valiklio.
Noriu pasiteirauti kuo valote vonios kambario plyteles. Esmė tame, kad pas mane visas dušas ir stalviršis ant kurio padėta kriauklė iškloti tamsiai rudomis, matinėmis plytelėmis. Jeigu valau kokiais milteliais, tai šiek tiek "balina" plyteles ir tarpai tarp plytelių sunkiai išsivalo ((
Gal galite paterti kokią priemonę, kuri gerai nuvalytų vandens nuosėdas, bet ir neliktų baltų ruožų nuo pačio valiklio.