Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

Labas, carramele hi.gif O kas ankstyvajame ugdyme? Žmogeliukų per daug?
Kaip darbas? Ar nekyla noras keist profesiją? Jaučiu, jau greit reikės pasitobulinit, ns privažiuos čia visokių užsieniečių mainais į Europos sąjungą -mano dukros mokyklėlėj yra dvi islandės. Tai ne daug ką jos moka lietuviškai.
Atsakyti
Hi, lapuk! Neturiu nieko prie "ankstyvaji ugdyma", ale ten musu tema labai pasimesdavo, jei ilgesni laika niekas nieko neparasydavo. Cia viskas vienoj vietoj - ir mum patogiau, ir kitiem paprasciau aki uzmest biggrin.gif

Specialybes keist kol kas tikrai neplanuoju unsure.gif O mano darzely islandu dar nei su ziburiu nerasi:D Tik libanieciu vaikuciai keli bei viena mulaciuke mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, kolegės! 4u.gif
Mano vardas Klopedija. Taip mane pavadino vienas mano "logopedinis" ir labai prajuokino. O jus kaip vadina jūsų ugdytiniai?
Taigi, šitą klubą tik šiandien atradau ir suskubau registruotis. Esu kaunietė, dirbu su ikimokyklinukais. Mane taip pat domina dvikalbystės problema. Viena labai gerbiama, žymi ir nusipelniusi kolegė išreiškė nuomonę, jog dvikalbystė - ne logopedo problema. Mano nuomone, kai vaikui galvoje "viskas tvarkoj", dvikalbystė nemaišo, vaikas išmoksta svetimą kalbą be didelių sunkumų. Tačiau susiduriu su situacijomis, kai vaikas turi fonologinių problemų... tada - nors verk.
O ar žinote, kad pvz. spec. mokyklose vaikai, kurių gimtoji kalba nėra lietuvių, mokomi lietuviškai. Sutrikusio intelekto vaikai savo gimtosios kalbos nemoka, o yra priversti mokytis valstybine kalba.
Na, mielos kolegės, iki!
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2005 06 06, 15:59)

O ar žinote, kad pvz. spec. mokyklose vaikai, kurių gimtoji kalba nėra lietuvių, mokomi lietuviškai.

Nežinojau, net neįsivaizdavau. Taip išeina, kad visos spec. m-los yra tik lietuvių? Nėra rusų ar lenkų? Bet juk daug suaugusiųjų, beigusių spec. mokyklas net nemoka lietuviškai iš viso. Tai ką jie tada tose mokyklose veikdavo, t.y. kaip su jais užsiimdavo? Jo... Geras čia tavo teiginys pamąstymui g.gif
Atsakyti
Dar klausimėlis logopedėms: o ką, jūsų vaikai nevadina vardais, tik pagal pareigas?
Atsakyti
Sveikos logopedės, klopedijos ir kitaip vadinamos kolegės 4u.gif
Man labiausiai patinka, kai vaikai mane vadina vardu. Deja, bet pasitaiko ir nelabai malonių kreipinių. Turbūt visoms teko pabūti logopedijom. Pačius "geriausius" mūsų profesijos pavadinimus, ko gero, sukuria kalbos neišsivystymą turintys vaikai. Pvz., vienas penkiametis pareiškė, kad aš - LOPOKĖDĖ blink.gif Va tada ir baigėsi žavėjimasis mažųjų kūryba: nusprendžiau -nebūsiu logopedė, jei neišmokysiu to žodžio. Visas pratybas paaukojom, bet manęs daugiau nebepravardžiavo biggrin.gif
Atsakyti
Mane vadina tik vardu-man taip ir gražu, ir priimtina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva Noreikytė @ 2005 06 07, 15:26)
Sveikos logopedės, klopedijos ir kitaip vadinamos kolegės 4u.gif
Man labiausiai patinka, kai vaikai mane vadina vardu. Deja, bet pasitaiko ir nelabai malonių kreipinių. Turbūt visoms teko pabūti logopedijom. Pačius "geriausius" mūsų profesijos pavadinimus, ko gero, sukuria kalbos neišsivystymą turintys vaikai. Pvz., vienas penkiametis pareiškė, kad aš - LOPOKĖDĖ  blink.gif  Va tada ir baigėsi žavėjimasis mažųjų kūryba: nusprendžiau -nebūsiu logopedė, jei neišmokysiu to žodžio. Visas pratybas paaukojom, bet manęs daugiau nebepravardžiavo  biggrin.gif

Atsakyti
vienas penkiametis pareiškė, kad aš - LOPOKĖDĖ blink.gif Va tada ir baigėsi žavėjimasis mažųjų kūryba: nusprendžiau -nebūsiu logopedė, jei neišmokysiu to žodžio.

Kažkaip čia viskas sudėtinga, nemoku pacituoti...

Taigi, sveikos kolegės!
Anaiptol, neskatinu tokios vaikų "kūrybos", tiesiog man tai sukėlė juoką. Maloniausias betarpiškas bendravimas, kai vaikas tavimi pasitiki ir vadina vardu. O tos pravardės... juk jos ne iš blogos širdies. Mano duktė, būdama 3 metų ir neturėdama absoliučiai jokių sutrikimų, kineziterapeutę vadino "tiriripeutė" (r puikiai "išbirbdavo"). cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 09 birželio 2005 - 12:43
O... atsiprašau, ką čia pridirbau, esu tikra naujokė. Ta proga noriu paskelbi visai nesavo eilėraštį. Atsiprašau autoriaus, kad truputį perfazavau:

Padovanojau logopedei puokštę rožinių žibučių.
Ir nesvarbu, kad iškarpytos iš kartono -
Aš gi iš visos širdies.
Logopedė paėmė tylėdama su šypsena,
Pažvelgė į žibutes, ir į mane -
Juk nesvarbu, kad iškarpytos iš kartono,
jos gi iš visos širdies.
doh.gif
Atsakyti
sveikos merginos! narsydama internete atradau si kluba ir labai apsidziaugiau. as esu logopede, dirbu mokykloje, esu dirbusi ir darzelyje. savo darbe mes esam siek tiek "vienisos", nera su kuo padiskutuoti mums rupimais klausimais, kai tuo tarpu mokytojos ar aukletojos gali kruvon suejusios narstyti kokia problema is visu pusiu. tai sis klubas yra didele atsvara tam vienisumui.labai del to dziaugiuosi ir tikiuosi , kad priimsit i savo buri.
Atsakyti
QUOTE(Mytė @ 2005 06 06, 23:29)
Dar klausimėlis logopedėms: o ką, jūsų vaikai nevadina vardais, tik pagal pareigas?

Mano vardas toks, kad vaikai greičiau liežuvį nusilaužtų, nei logopede vadindami biggrin.gif
Atsakyti