Skaičiau aš jūsų - Elvita, Klopedija pasisakymų dėl atestacijos ir sėdėjau visa kaip povas Buvau 100proc. įsitikinusi, kad man tai negresia. Bet...prieš pat Naujuosius gavau kaip su kūju per pakaušį
Manu "karjera" turėjo 2006m. II ketvirtį pakilti iki metodininko lygio, bet...nuostabioji chebrytė sumąstė, kad negalima man bus gintis vardo . O priežastis nurodoma tokia: aš buvau kitoj įstaigoj planavusi atestuotis, bet kadangi ten nebedirbu, tai visus popierius atsinešiau į naują darbovietę.
Man pareiškė, kad taip negalima
Bet aš ir su ministerija kalbėjau, ir žinau, kad taip galima . Tik tai jiems neparanku, nes mano atlyginimas padidėja, tai yra atsiranda nepaskaičiuoti finansai.
Šiaip tai norėčiau eiti iki galo, nes nesmagu kai durnina į akis. Bet bijau užsikiršinti širšių lizdą, nes nežinau kiek dar ten dirbsiu. Jau ir dabar nenoriu ten būti, nes dūrą vaidinti tikrai ne man
Taigi, Klopedija, ir Tu paieškok tikrojo atsakymo ministerijoje, nes įstaigų administracija oi kaip mažai žino (o ir nenori žinoti) atestacijos vingrybių. Dar žiūrėk ir turi teisę atestuotis.
Parašyk laiškiuką į SMM.
Kaip manot, ką man daryti? Nutylėti ir dar iki 2008m. laukti savo eilės kaip kokiai aviai, ar pakovot už save - surizikuot...
light blue, galima tikrai, nes pas mane buvo tokia pati situacija. As turejau gintis atestaciją vienoje darbovietėje, o nuo rugsėjo 1d. perėjau į kitą su visais atestacijos popieriais. Man nė vienu žodžiu neužsiminė, kad reikia naujų rodiklių, viskas kuo puikiausiai tiko. Taigi, kovok, aš tavo vietoje tikrai nenusileisčiau. Nors būsi nemėgiama tikrai, man tas pats buvo senojoje darbovietėje, kai dirikei pasakydavau savo teises ir išsikovodavau, kas man priklauso, oi, kaip ji manęs nemėgo
Prisikasiau prie tų "rekomendacijų". Ten yra ne tai, apie ką galvojau. Rašoma apie metodinių grupių, būrelių, tarybų funkcijas.
Dėl atestacijos...
Žinau tokį atvejį: pradinėj mokykloj atestavosi tik metus dirbusi choreografė. Anksčiau dirbo su gerai žinomais Lietuvoje kolektyvais, kolektyvai dalyvavę tarptautiniuose festivaliuose, laimėję visokių prizų ir t.t. Choreografė tuo metu buvo paskirta vyriausiaja Pasaulio lietuvių dainų šventės choreografe (bet ko tokioms pareigoms neskiria). Taigi, ekspertų komisija Vilniuje iš karto siūlė eksperto kategoriją, mūsų "švietimas" - tik "vyr.", ir nors pasiusk. Moteriškė perėjo kryžiaus kelius, bet šiaip taip išsikovojo ir apsigynė eksperto kategoriją.
Dėl atestacijos...
Žinau tokį atvejį: pradinėj mokykloj atestavosi tik metus dirbusi choreografė. Anksčiau dirbo su gerai žinomais Lietuvoje kolektyvais, kolektyvai dalyvavę tarptautiniuose festivaliuose, laimėję visokių prizų ir t.t. Choreografė tuo metu buvo paskirta vyriausiaja Pasaulio lietuvių dainų šventės choreografe (bet ko tokioms pareigoms neskiria). Taigi, ekspertų komisija Vilniuje iš karto siūlė eksperto kategoriją, mūsų "švietimas" - tik "vyr.", ir nors pasiusk. Moteriškė perėjo kryžiaus kelius, bet šiaip taip išsikovojo ir apsigynė eksperto kategoriją.
light blue,2006 01 06, 12:39
Bet aš ir su ministerija kalbėjau, ir žinau, kad taip galima . Tik tai jiems neparanku, nes mano atlyginimas padidėja, tai yra atsiranda nepaskaičiuoti finansai.
Algą moka stegėjas, t.y., savivaldybė, ir tie finansai savivaldybėje paskaičiuoti, Tu savo algą "persineši" iš vienos darbovietės į kitą. Būtų sunkiau, jei iš gydymo įstaigos pereitum į švietimo įst., šiuo atveju vadovas gali pareikšti, kad darbo profilis pakito ar pan., todėl nepakanka patirties.
Mūsų direktorė kažką minėjo, kad galima ir naujoje darbovietėje atestuotis aukštesnei kategorijai, kadangi nesiatestuoji ankstesnėje.
Siūlyčiau pakovoti Aš ir pati gana agresyviai nusiteikusi, bet...
Sveikutes,
Matau visos karingai nusiteikusios šiais metais, kaip ir priklauso. Kažkur girdėjau, kad šiemet išgyvens tik tie, kurie stipriausi. Sėkmės!
Aš taip pat nusiteikusi kovoti, bet ne už ateitį, o už praeity įgytą magistro laipsnį. Sakykite, prašau, ar turinčios magistro laipsnį, vyresniosios logopedės kategoriją ir 5-erių metų stažą gaunatę visus priedus. Aš atkasiau, kad man visus tuos metus nebuvo priskaičiuotas priedas už 2000 m. įgytą mokslo laipsnį. Aišku, įsakyme nurodyta, jog atestuotiems logopedams, įgijusiems mokslo laipsnį ir dirbantiems pagal specialybę, įstaigos vadovas gali nustatyti 1 bazinės mėnesinės algos dydžio tarnybinio atlyginimo priedą (tai 115 Lt ant popieriaus). Taigi, vadovai tuo ir naudojasi, kad 'gali nustatyti', o 'gali ir nenustatyti'. Bet pinigų prašau ne iš vadovo kišenės, tai kodėl negali užplanuoti finansų. Patarkite, ką daryti. Ar kovoti, ar nusiraminti ir nutilti?
Matau visos karingai nusiteikusios šiais metais, kaip ir priklauso. Kažkur girdėjau, kad šiemet išgyvens tik tie, kurie stipriausi. Sėkmės!
Aš taip pat nusiteikusi kovoti, bet ne už ateitį, o už praeity įgytą magistro laipsnį. Sakykite, prašau, ar turinčios magistro laipsnį, vyresniosios logopedės kategoriją ir 5-erių metų stažą gaunatę visus priedus. Aš atkasiau, kad man visus tuos metus nebuvo priskaičiuotas priedas už 2000 m. įgytą mokslo laipsnį. Aišku, įsakyme nurodyta, jog atestuotiems logopedams, įgijusiems mokslo laipsnį ir dirbantiems pagal specialybę, įstaigos vadovas gali nustatyti 1 bazinės mėnesinės algos dydžio tarnybinio atlyginimo priedą (tai 115 Lt ant popieriaus). Taigi, vadovai tuo ir naudojasi, kad 'gali nustatyti', o 'gali ir nenustatyti'. Bet pinigų prašau ne iš vadovo kišenės, tai kodėl negali užplanuoti finansų. Patarkite, ką daryti. Ar kovoti, ar nusiraminti ir nutilti?
pasvaiste,2006 01 08, 14:23
ar turinčios magistro laipsnį, vyresniosios logopedės kategoriją ir 5-erių metų stažą gaunatę visus priedus. Aš atkasiau, kad man visus tuos metus nebuvo priskaičiuotas priedas už 2000 m. įgytą mokslo laipsnį. Aišku, įsakyme nurodyta, jog atestuotiems logopedams, įgijusiems mokslo laipsnį ir dirbantiems pagal specialybę, įstaigos vadovas gali nustatyti 1 bazinės mėnesinės algos dydžio tarnybinio atlyginimo priedą (tai 115 Lt ant popieriaus)
ar turinčios magistro laipsnį, vyresniosios logopedės kategoriją ir 5-erių metų stažą gaunatę visus priedus. Aš atkasiau, kad man visus tuos metus nebuvo priskaičiuotas priedas už 2000 m. įgytą mokslo laipsnį. Aišku, įsakyme nurodyta, jog atestuotiems logopedams, įgijusiems mokslo laipsnį ir dirbantiems pagal specialybę, įstaigos vadovas gali nustatyti 1 bazinės mėnesinės algos dydžio tarnybinio atlyginimo priedą (tai 115 Lt ant popieriaus)
Mano skurdžiomis žiniomis Lietuvoje pripažįstamas žemiausias mokslinis laipsnis - daktaro (normaliam pasauly jau bakalauras - mokslinis laipsnis). Mačiau konkretų dokumentą, bet nepamenu, kaip jis vadinosi, galėčiau paieškoti. Taigi, priedas nepriklauso. Magistro priedas, jei gauni priedus už kvalifikacinę kategoriją, taip pat nuplaukia. Taigi ...
QUOTE(klopedija @ 2006 01 08, 17:52)
Mano skurdžiomis žiniomis Lietuvoje pripažįstamas žemiausias mokslinis laipsnis - daktaro (normaliam pasauly jau bakalauras - mokslinis laipsnis). Mačiau konkretų dokumentą, bet nepamenu, kaip jis vadinosi, galėčiau paieškoti. Taigi, priedas nepriklauso. Magistro priedas, jei gauni priedus už kvalifikacinę kategoriją, taip pat nuplaukia. Taigi ...
labas, koleges, seniai noriu prie jusu prisijungti, bet nelabai supratau sios sistemos, rasau su dukros pagalba Dirbu darzelyje logopede jau daugiau nei 10 metu su vaikais, turinciais ivairiu kalbos sutrikimu.Siuo metu rupi klausimas del darbo valandu.Nuo sausio 1d. mums mokamas atlyginimas uz 26valandas per savaite.Ar visas tas valandas as tureciau atsedeti darbo vietoje, nes 4 val. is ju skirtos kitai veiklai?Musu direktorei neaisku...
pinca,2006 01 09, 20:01
Nuo sausio 1d. mums mokamas atlyginimas uz 26valandas per savaite.
Nuo sausio 1d. mums mokamas atlyginimas uz 26valandas per savaite.
Ar dar pridėjo valandą?! Nieko apie tai nežinau...
pinca,2006 01 09, 20:01
Ar visas tas valandas as tureciau atsedeti darbo vietoje, nes 4 val. is ju skirtos kitai veiklai?Musu direktorei neaisku...
Ar visas tas valandas as tureciau atsedeti darbo vietoje, nes 4 val. is ju skirtos kitai veiklai?Musu direktorei neaisku...
Šita diskusija jau vyko, man taip pat nevisiškai aišku. Aš savo darbo grafike rašau visas valandas, o pratybų grafikas, kuriame atsispindi kontaktinės valandos, yra atskiras. Kai man reikia į seminarą, biblioteką, metodinį pasitarimą, rašau prašymą direktorei išvykti į "ten ir ten" , išnaudoju nekontaktines valandas, atidirbti nereikia.
Tokia sistema mane tenkina
Valandą pridėjo tikrai , bet ar atlyginimą padidino, tai neaišku
Tikrai? Darže jau 26 val.?!