Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

QUOTE(vilyte48 @ 2005 12 19, 16:46)
Labai ačiū pasvaistei už informaciją.
Dar noriu paklausti logopedžių, kurios dirba mokykloje.Ar dirbate su mokiniais,kurie dar neturi modifikuotų programų,nors tikrai reikėtų jų,bet nesutinka tėvai.Pvz. aiški akustinė disgrafija-vaikas silpnai skaito, daug disgrafinių klaidų arba stringa garsinė analizė.
Aš iki šiol dirbau.Tačiau pastebėjau,kad tada mokytojos ,nenorėdamos ,kaip jos sako pyktis su tėvais ,ėmė ir nebereikalauti tų programų(vis tiek logopedė ima).
Gal galima dirbti,kai užrašoma išvada-bendro lavinimo programa+logopedo pagalba.Tada tėvai pasirašo be problemų.Patarkite ar pasidalykite patirtimi.

Ilgai skaičiau Tavo klausimą ir sunkiai suvokiau problemą. Matyt Kalėdos ir pirkiniai apsuko galvą, kad nebesuprantu, kame problema lotuliukas.gif
Aš dirbu m-kloje ir logopede, ir spec.ped. Tokiu tėvų, kurie nesutinka dėl programų yra visa krūva. Ir... kaip logopedė aš juos imu TIK dėl logopedinės diagnozės ir į kitus dalykus nesikišu, o dėl programų individualizavimo pas mus yra taip - jei tėvai nesutinka, tai mokytojas veda semestro gale NP (nėra pažangos). Prieš tai apie tai informuojami tėvai. Jie tiesiog "gauna" galimybę rinktis programą arba NP. Aišku, labai tėvelių neterorizuojame, nes juk tai jų vaikas ir jų sprendimas, bet...pastūmėti kai kuriuos būtina.
Tavo problema laiau yra mokytojos, kurios nenori konfliktuoti su tėvais. O gal jos tingi programas rašyti? manau, kad tikroji priežastis būtent čia. O ir dirbti reikės... g.gif Mokytojams irgi yra teroristinė priemonė ph34r.gif . Aš pasakau, kad 4klasėje dėl šito vaiko nesikreiptų, nes jei specialiųjų poreikių "nepastebėjo" 4 metus, tai...sorry. Pačios kaltos.
Na o grįžtant prie logopedinio darbo. Toks vaikas gali ir turi lankyti logopedines pratybas kaip disgrafikas ar panašiai, pagal savo diagnozę. Ir dar. Manau apie jokias individualias pratybas čia nei kalbos neturi būti. Tai tiek.
Atsakyti
Manyčiau, kad visas logopedines kalbas laikas padėti į šalį. Dabar metas džiūgauti, spygauti ir kaip mažiukėms pasidžiaugti tuo, kad gražiausios metų šventės jau visai čia pat. newyear.gif
Reiktų ir palinkėti kažką. Jums visoms ir kiekvienai drinks_cheers.gif
Tad linkiu:
1. Skaičiuok džiaugsmus, o ne rūpesčius.
2. Nežiūrėk į dalykus per daug rimtai.
3. Neribok savęs.
4. Suprask kad niekada ne vėlu.
5. Daryk įprastus dalykus neįprastu būdu.
6. Žinok, kad Tu esi unikali ir kitos tokios daugiau nėra.
Na ir dar linkiu dosnaus santa2.gif . Smagių ir šiltų švenčių drinks_cheers.gif (gaila nėra žmogeliukų su šampano taurėmis). Bet pakelkime bent po vieną taurę ir pasidžiakime, kad esame pačios gražiausios, protingiausios, geidžiamiausios, reikalingiausios......... biggrin.gif
Atsakyti
light blue Paskelbta Šiandien, 18:21
Na o grįžtant prie logopedinio darbo. Toks vaikas gali ir turi lankyti logopedines pratybas kaip disgrafikas ar panašiai, pagal savo diagnozę. Ir dar. Manau apie jokias individualias pratybas čia nei kalbos neturi būti.

Gerai,aš ištyriau vaiką ,parašiau išvadą-.........disgrafija,gaunu tėvų sutikimą jį mokyti ,įtraukiu į sąrašus.Ar užtenka mano vienos parašytos diagnozės,ar kas dar ją turi patvirtinti?Tėvai dažniausia nesutinka tirti vaiką psichologinėje-pedagoginėje tarnyboje ar švietimo įstaigos spec. komisijoje.Jau nekalbu apie palengvintą programą.
Man išsiaiškinti tai labai svarbu,nes ruošiuosi kalbėti seminare mokytojoms ir dėlioju savo argumentus.Kuo daugiau galvoju,tuo labiau nebeaišku,nors tą darbą dirbu jau labai seniai.

Atsakyti
gal aš ko nesuprantu, bet negavę tėvų sutikimo, kad jie sutinka, kad jų vaikas bus svarstomas įstaigos specialiojo ugdymo komisijoje, mes net netiriame. g.gif
Prisidedu prie sveikinimų ir palinkėjimų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gerai,aš ištyriau vaiką ,parašiau išvadą-.........disgrafija,gaunu tėvų sutikimą jį mokyti ,įtraukiu į sąrašus.Ar užtenka mano vienos parašytos diagnozės,ar kas dar ją turi patvirtinti?Tėvai dažniausia nesutinka tirti vaiką psichologinėje-pedagoginėje tarnyboje ar švietimo įstaigos spec. komisijoje.Jau nekalbu apie palengvintą programą.
Man išsiaiškinti tai labai svarbu,nes ruošiuosi kalbėti seminare mokytojoms ir dėlioju savo argumentus.Kuo daugiau galvoju,tuo labiau nebeaišku,nors tą darbą dirbu jau labai seniai.
[/quote]

Aš kai gaunu tėvų sutikimą (tą vieną bendrą) tik tada tiriu kalbą ir jei reikia įrašau vaiką į savo sąrašus. Vaikų, su kuriais ruošiuos dirbti, sąrašą rugsėjo mėnesį tvirtinu PPt. Jei vaikas dėl programų siunčiamas į PPT, tai kartu įvertina logopedas PPt ir kalbą, parašo diagnozę (patikslina, ar perrašo mano). Aš kaip logopedė siunčiu , ty įkalbu tėvus eiti į PPt tik jei yra sudėtingas ir man neaškus atvejis, gal būt ir numatau, kad PPt patars kartoti 1 kl kursą. Aš priimu kada besikreiptų, net ir 4 kl, 5, 6 . Dažnai taip vėlai būna tada, kai mokytojos dirba su vaiku privačiai, man nerodo todėl, kad neatsisakytų jų paslaugų, ir kai nieko neišeina, tada jau kreipiasi į mane. Na, kaip tik tada jos ir supranta, kad galėjo bent jau pasitarti, kaip su tuo vaiku dirbti anksčiau.
Atsakyti
[quote=Mil@na,2005 12 19, 20:34]
... negavę tėvų sutikimo, kad jie sutinka, kad jų vaikas bus svarstomas įstaigos specialiojo ugdymo komisijoje, mes net netiriame...
Taip netiriame, bet kadangi Tu dirbi kaip logopedė, tai Tau reikia tėvų sutikimo dėl logopedinių pratybų lankymo. O SUK reikalus šiaip daugiau tvarko spec.pedagogas smile.gif . Na nebent jo pas Tave nėra. Bet ir tai, jei tėvai nesutinka, tai šis klausimas baigtas. Geriausiu atveju Tu jiems gali pasiūlyti logopedinę pagalbą. Ir viskas.

Atsakyti
Sveikutės, noriu jūsų patarimo ax.gif Direktorė, šiandien išplepėjo, kad kalėdų proga padovanos įrašantį magnetofoną. Bet visa bėda, kad aš net neįsivaizduoju, ką reik turėti ir kaip dirbama su įrašais. Žinau, kad VRC logopedė taiko tokį mokymo metodą, gal ir iš jūsų kuri nors taiko? Gal žinot kur galima gauti įrašų, skirtų darbui ir kokie jie turi būti? Aš tai "žalia" tuo klausimu blush2.gif
Atsakyti
[quote=Elvita,2005 12 20, 13:38]
[ Direktorė, šiandien išplepėjo, kad kalėdų proga padovanos įrašantį magnetofoną. Bet visa bėda, kad aš net neįsivaizduoju, ką reik turėti ir kaip dirbama su įrašais. Žinau, kad VRC logopedė taiko tokį mokymo metodą, gal ir iš jūsų kuri nors taiko? Gal žinot kur galima gauti įrašų, skirtų darbui ir kokie jie turi būti? Aš tai "žalia" tuo

su mikčiojančiais dirbant tai tikrai reikalinga, o kam daugiau - aš irgi nežinau
Atsakyti
QUOTE(aily @ 2005 12 21, 09:39)

su mikčiojančiais dirbant tai tikrai reikalinga, o kam daugiau - aš irgi nežinau

Pasidalink patirtimi mirksiukas.gif
Atsakyti
O, kokia gera dovana!.. thumbup.gif Įrašai vaiko kalbą rudenį - pavasarį, tėvams akivaizdžiai pademonstruoji vaiko pasiekimus.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2005 12 21, 13:55)
O, kokia gera dovana!..  thumbup.gif  Įrašai vaiko kalbą rudenį - pavasarį,  tėvams akivaizdžiai pademonstruoji vaiko pasiekimus.

Išties gera idėja thumbup.gif
Atsakyti
Mielos Kolegės,
Šventų Kalėdų ramybė ir Gerosios Naujienos džiaugsmas, aplankąs mūsų šeimas drauge su Prakartėlės šieno sauja, te nesibaigia su greitai praeinančiomis švenčių dienomis, te lydi Jus ištisus metus.
santa2.gif
Atsakyti