Dėl PORTAGE seminarų, manyčiau , reikėtų kreiptis į PPT, PPC. Kauno PPT, tikrai žinau, yra žmogus, kuris tuo užsiima.
Klopedija, gal ir as galeciau gauti ta S. Robertson metodika? Mano adresas SvajunasG@takas.lt. Labai aciu.
Prašom, tikrai negaila. Ir aš retkarčiais gaunu gerų dalykų... dar norėčiau gauti individualių programų mikčiojantiems...
... kodėl forumas nepereina į žiemos laiką? Dabar yra 08.19
Sveikutės, gavau pasiūlymą ketvirtį etato dirbti mokykloje, bet ne pradinėje, o vidurinėje. Patarkit, tos kurios dirba mokykloje, kokios galėtų būti problemos pas penktokėlius ir vyresnius mokinius? Gal neverta visai ten eiti? Aš nuo baigimo dirbu darželyje, tai neturiu žalio supratimo kokios problemos gali būti pas vyresnius mokinius Nu pradinukai dar suprantu, bet vyresni Gal jiems daugiau spec. pedagogo reik, nei logopedo? Vienžo laukiu jūsų patarimų
[quote=Elvita,2005 11 17, 14:31]
Sveikutės, gavau pasiūlymą ketvirtį etato dirbti mokykloje, bet ne pradinėje, o vidurinėje.
Jei ten nėra išvis logopedo. tai bus daugybė užleistų atvejų. o jei kas nors dirba su pradinukais, tai vistiek bus pakankamai penktokų, šeštokų net vyresnių su disgrafijomis. Su jomis ir dirbsi, aišku, tas darbas labiau panašės į mojytojo ar spec. pedagogo darbą, tačiau su disgrafijomis pas mus pakolkas dirba logopedai. Pas mane yra net su dizartrijomis, mikčiojančių. Būna, kad ateina iš kitų mokyklų į 5 kl neištaisyti, yp jei iš rajono atvažiuoja. tik čia problema - jau nelebai jie nori lankyti užsiėmimus. bet kita vertus, atsiranda jau vienas kitas tikrai sąmoningas, kurie nori, kad padėtum. Manęs dažnai prašo ir padėti pasiruošti kontroliniams, kai pajaučia, kad gali padėti ir su kitais dalykais, traukia matematikos , ko nesupranta, net užsienio kalbų. Atsisakyti neverta, visada suspėsi, pirma pamėgink. Kai dar pailgins valandas , vistiek turėsim kažko atsisakyti.
Įdomu, kaip bus nuo sausio? Mokytojams tai prideda valandą, o mums?
Sveikutės, gavau pasiūlymą ketvirtį etato dirbti mokykloje, bet ne pradinėje, o vidurinėje.
Jei ten nėra išvis logopedo. tai bus daugybė užleistų atvejų. o jei kas nors dirba su pradinukais, tai vistiek bus pakankamai penktokų, šeštokų net vyresnių su disgrafijomis. Su jomis ir dirbsi, aišku, tas darbas labiau panašės į mojytojo ar spec. pedagogo darbą, tačiau su disgrafijomis pas mus pakolkas dirba logopedai. Pas mane yra net su dizartrijomis, mikčiojančių. Būna, kad ateina iš kitų mokyklų į 5 kl neištaisyti, yp jei iš rajono atvažiuoja. tik čia problema - jau nelebai jie nori lankyti užsiėmimus. bet kita vertus, atsiranda jau vienas kitas tikrai sąmoningas, kurie nori, kad padėtum. Manęs dažnai prašo ir padėti pasiruošti kontroliniams, kai pajaučia, kad gali padėti ir su kitais dalykais, traukia matematikos , ko nesupranta, net užsienio kalbų. Atsisakyti neverta, visada suspėsi, pirma pamėgink. Kai dar pailgins valandas , vistiek turėsim kažko atsisakyti.
Įdomu, kaip bus nuo sausio? Mokytojams tai prideda valandą, o mums?
Čia galima įžvelgti tik vieną pavojų - skaičius vaikų neatitiks tavo krūvio, t.y. jis bus gerokai didesnis. Šiaip tai geriau jau pasiieškoti bent 0,5et, bet...ir tai gera pradžia įkeliant koją į mokyklos logopedės voetą (beje, man ji smagesnė nei darželio). M-kloje privalumai: rudenio, žiemos pavasario atostogos vaikams, na ir tau laisvų dienų nubyra ir šiaip, mano požiūriu m-kloje geriau. Maži vaikučiai labai mieli, su jais smagu, bet...nerašysiu geriau kas darželyje įgriso
Tai tiek. Patarimo čia Tau duot nelabai gausis, nes visai neaišku, kur Tu papuoli: koks kolektyvas, jo požiūris į logopedą, tėvų ir vaikų kontingentas, m-klos vardas...
Bet jei taip kapstytis, tai ir visai gali nepradėt dirbti
Tai tiek. Patarimo čia Tau duot nelabai gausis, nes visai neaišku, kur Tu papuoli: koks kolektyvas, jo požiūris į logopedą, tėvų ir vaikų kontingentas, m-klos vardas...
Bet jei taip kapstytis, tai ir visai gali nepradėt dirbti
Anot direktoriaus, jiems logopedo reikia tik 2 vaikams. Pradiėje yra labai gera logopedė, už tai ir baiminuos, jei jau ji nieko nepadarė, tai ką aš čia su darželio praktika
...yra labai gera logopedė...
O kur taip parašyta, kad ji labai gera? Žinom mes geras logopedes...patylėsiu šia tema...
o gal Tu kaip tik, būdama jauna, dar visokių idėjų galvoj turėdama padarysi kažką tokio.
Tu irgi gera, nes mano manymu logopedo gerumo išvis neįmanoma pasverti, nes vienimes tėvams tu geras, kitiems kažkuo neįtinki. O sverti pagal administracijos, o juolabiau pagal kvalifikacinius vardus NESĄMONĖ. Tie popieriniai varda ir lindimai į subines, tiems kuriems reikia dažnai ir atneša gerus vardus. Aišku yra išimčių.
Kažkokia aš pikta šį rytą
Beje, ELVITA, gal šiandien Virgą matysiu, tai linkėjimus perduosiu, na o jei ne šiandien, tai kitą savaitę tikrai
Sėkmės.
O kur taip parašyta, kad ji labai gera? Žinom mes geras logopedes...patylėsiu šia tema...
o gal Tu kaip tik, būdama jauna, dar visokių idėjų galvoj turėdama padarysi kažką tokio.
Tu irgi gera, nes mano manymu logopedo gerumo išvis neįmanoma pasverti, nes vienimes tėvams tu geras, kitiems kažkuo neįtinki. O sverti pagal administracijos, o juolabiau pagal kvalifikacinius vardus NESĄMONĖ. Tie popieriniai varda ir lindimai į subines, tiems kuriems reikia dažnai ir atneša gerus vardus. Aišku yra išimčių.
Kažkokia aš pikta šį rytą
Beje, ELVITA, gal šiandien Virgą matysiu, tai linkėjimus perduosiu, na o jei ne šiandien, tai kitą savaitę tikrai
Sėkmės.
QUOTE(Elvita @ 2005 11 17, 22:16)
Anot direktoriaus, jiems logopedo reikia tik 2 vaikams. Pradiėje yra labai gera logopedė, už tai ir baiminuos, jei jau ji nieko nepadarė, tai ką aš čia su darželio praktika
jei sąrašuose parodys tik tuos 2 vaikus, jiems papreasčiausiai neleis steigt ir to 0,25 etato . o jei jis jau įsteigtas, vadinas tų vaikų yra daugiau. . Jei pasikalbėsi su lietuvių k mokytojomis, jos Tau tikrai pririnks vaikų. Negali būti kad tik 2
ir aš už mokyklą lyginant su darželiu. Vien tai, kad valandos dar trumpesnės, vaikų atostogos. o dar jiems visokios šventės, išvykos.
Jei jau direktorius įvardina konkrečiai du mokinius, kuriems reikalingas logopedas, ko gero tai ryškūs atvejai. Gali būti mikčiojimas, disgrafijos, disleksijos. Atsisakyti tikrai neverta. Pradžioje išstudijuok rašto darbus, pasikalbėk su mokytojais, kokios problemos jiems iškyla dirbant su vaiku, aišku išsitirk vaiko kalbą. Čia bus svarbiausia foneminė klausa ar girdimasis suvokimas, kaip dabar vadina, gramatinė kalbos sandara( kaip sugeba iškelti žodžiams klausimus, kaip skiria žodžius pagal gram. požymius ir pan.). Jau iš rašto darbų matysi, kokios klaidos vyrauja, akustinės ar gramatinės. Na ir l. svarbu skaitymas, kaip skaito, ar supranta tekstą, ar gali atpasakoti, ar tik atsako į klausimus.Remiantis tuo , ką išsiaiškinsi, susidarysi programą. Aš programą derinu su liet. kalbos programa, ypač jei yra semantinė gramatinė disgrafija. Imkis to darbo, tikrai patiks.
Pritariu, kad darbas mokykloje įdomesnis, bent man. Sėkmės
Nu žinokit, pasiskaičius jūsų postus apie tas visas disgrafijas, disleksijas ir t.t. apėmė baimė, kad tikrai aš nesugebėsiu su jais dirbti
O dėl to 0,25et. ir dviejų vaikų, tai nežinau kaip yra iš tikrųjų, bet mano darželio direktorė sakė, kad jiems reikalinga logopedė 2 vaikams ir galiu pradėti dirbti nors ir šiandien, tai matyt jau jie gavę tuos 0,25 etato
light blue, būtinai perduok
O dėl to 0,25et. ir dviejų vaikų, tai nežinau kaip yra iš tikrųjų, bet mano darželio direktorė sakė, kad jiems reikalinga logopedė 2 vaikams ir galiu pradėti dirbti nors ir šiandien, tai matyt jau jie gavę tuos 0,25 etato
light blue, būtinai perduok