Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

sveikutes 4u.gif
norejau pasitarti su jumis ka man daryti..
pas mane yra vienas berniukas, jam 6 metai, sutrikimas- nezymi dizartrija. kalba labai nesuprantamai, netaria daugybes garsu, nezinau nei ka bedaryti, neviltis ima dirbant su juo. dirbu su juo jau 2 men bet rezultato jokio. pastebejau, kad jam liezuvio pasaitelis labai trumpas, jis negali liezuvio i virsu pakelti, jo liezuviuka tiesiog tempia tas trumpas pasaitelis, gal del to jam taip sunku tarti dauguma garsu?... o ka daryti su tuo jo liezuviu? ar dar pakerpa kas? ar isvis dar taip daroma? pasimetusi esu, griauziu save, kad iki mokyklos nieko man neiseis padaryti, kad vaikas kalbetu geriau... tikrai labai stengiuosi, bet rezultatu nera. be to, jo ir dantukai retoki, labai smulkuciai, tariant snypsciamuosius- oras eina pro sonus, tiesiog baisu klausyt. gaila vaiko, juk nuejes i pirma klase patirs psichologiniu problemu kai kiti nesupras jo arba juoksis... sad.gif sad.gif verysad.gif
Atsakyti
semke,2005 10 31, 19:42
sveikutes  4u.gif
pas mane yra vienas berniukas, jam 6 metai, sutrikimas- nezymi dizartrija.

Užjaučiu. Turėjau tokį vaikelį. Tris metus dirbau, rezultatai tokie, kaip su fonetiniu per 1 metus. Ir tik todėl, kad vaikas iš prigimties labai pareigingas, atkaklus ir neemocionalus. Siūlyčiau pasidomėti S.Robertson metodika. Kažką turiu kompe, gal atsiųsti? Parašyk a.ž.
Beje, kyla klausimas: kur tėvai žiūrėjo? Turėtum iš karto juos nuteikti, kad darbo rezultatai bus menki, nes sulauksi priekaištų. g.gif
Atsakyti
clap.gif Logopedai jau turi interneto svetainę! clap.gif Žiūrėti čia: logopedas. Nors informacija tik apie Kalbos korekcijos centrą Kaune, bet ... žingsnis pirmyn! clap.gif
Atsakyti
Ar būtų galima ir man tą metodiką gauti ax.gif Ačiū.
rasyte31@yahoo.com
Atsakyti
Man, kaip pradedančiai, irgi būtų įdomu pastudijuoti S. Robertson metodiką, gal ir pritaikyti. Gal galėčiau ir aš gauti mirksiukas.gif ax.gif (Kiek suprantu yra viena mergaitė, taip pat su nežymia dizartrija. Su ja dirbama jau antri metai, o rezultato nėra, nors verk g.gif verysad.gif )
Padėkite help.gif greta.k@splius.lt. Labai ačiū.
Atsakyti
Cha! Aš pati tos metodikos neturiu! Apie ją išgirdau jau "post faktum", todėl truputį pasidomėjau book.gif . Dabar tokio vaiko neturiu, tai ir nesigilinu, o ką turiu, galiu visoms išsiuntinėti. ax.gif
Atsakyti
Aciū, klopedija. Einu dabar studijuoti S. Robertson ir rytoj pritaikyti šia metodiką dirbdama su mergaite, nes kaip tik ji neatostogauja ir galima isbandyti.
ACIŪ. thumbup.gif
Atsakyti
Klopedija,

labai norėčiau ir aš tos metodikos.Gal kitą kartą ir aš galėsiu kuo nors padėti.Mano adresas violeta48@one.lt
Turiu berniuką su nežymia dizartrija.Ko tik nebandžiau.Jis jau paruošiamukas,o kalba labai neaiški.Būčiau dėkinga.

Atsakyti
4u.gif Gal kas galėtų mainais į "dizartriją" pamesti man individualių programų darbui su mikčiojančiais? Tik šiemet apturėjau tikrų mikčių, todėl gerokai vargstu fitness3.gif . Būčiau labai dėkinga!
Atsakyti
Klopedija,

labai ačiū už "dizartriją" .O mikčiukų neturiu jau daug metų.Buvo pora,bet abu nusiunčiau pas kitą logopedę,kuri tuo labai domėjosi,lankė paskaitas,domėjosi įvairiomis metodikomis.Ji pati norėjo pabandyti padirbti su mikčiojančiais.Labai džiaugiausi.Aš paklausiu apie programas.Jei ką sužinosiu-parašysiu.
Atsakyti
Sveikos logopedes,
priimkite mane i savo buri. 4u.gif .Man labai reikia pagalbos, esu neakivaizdininke, bet jau pradejau dirbti logopede darzelyje.Pas mane yra du vaikai su zymiai suletejusia kalbos raida, praktiskai nekalbantys. SOS!Duokit patarimu, kaip efektyviau su jais dirbti.Labai lauksiu
Atsakyti
lipra,2005 11 04, 21:29
Pas mane yra du vaikai su zymiai suletejusia kalbos raida, praktiskai nekalbantys.

Sveika! 4u.gif
Kaip Karlsonas sakė, nesijaudinti, tiktai nesijaudinti! Jei vaikai praktiškai nekalba, tai, greičiausiai, yra žymus kalbos neišsivystymas. Reikėtų įsigyti tas dvi programas apie neišsivysčiusios kalbos ugdymą, jei dar neturi. (Kiekvieną dieną jas čiupinėju, bet niekaip neįsimenu autorių ir tikslių pavadinimų doh.gif ) Jei vaikai apie 3 m., rimto darbo nebus, visa kalbinė veikla per žaidimus. Reikia sekti paprastas pasakėles, dainuoti daineles, pagal jas atlikti įvairius judesius, veiksmus, žaisti pirštukinius žaidimus, t.y., mokyti įsiklausyti į kalbą, kalbos ir aplinkos garsus, suprasti elemetarias instrukcijas. Galima mokyti tarti garsažodžius: ką sako šuniukas, kačiukas, karvytė, paprastus dviskiemenius žodžius.
Sėkmės darbe! 4u.gif
Atsakyti