Nu tai rytoj ir aš ieškosiu tos knygos , tikiuosi dar nebus išpirkta
QUOTE(Nenuka @ 2004 09 21, 07:18)
Sveikos,merginos! Priimkit ir mane i savo buri. As irgi dirbu logopede su dideliu problemu turinciais vaikuciais (nekalbanciais, su kompleksiniais sutrikimais, pasitaiko neprigirdinciu, autistu ir t. t.) Dziugu, kad atsirado toks klubas. Galima bus dalintis patirtimi.
Sveika,
matau dirbi su šiokiom tokiom problemom turinciais vaikais. Noriu paklausti.
Mano mergytei jau 4 metai, ji kalba daug, bet labai neaiškiai , galima sakyti sava kalba. Vaiksciojom pas logopeda, bet mazai naudos buvo. Tada pradejom ieskoti kitu nekalbejimo priezasciu, o pasirodo ji neprigirdi ir dabar mum skyre klausos aparatus. Gal gali patarti kaip mum aiskiai ir teisingai ismokti kalbeti.
Sveikutės, manau, kad yra jau pasikėlusių kvalifikacijas į vyr. logopedžių. Pasidalinkit patirtimi, kaip ten laikomos įskaitos, ar labai reikia mokytis. Šiandien gavau įskaitų klausimus, gruodį laikysiu įskaitas. bet jau klausimų
QUOTE(Elvita @ 2005 10 27, 19:29)
Sveikutės, manau, kad yra jau pasikėlusių kvalifikacijas į vyr. logopedžių. Pasidalinkit patirtimi, kaip ten laikomos įskaitos, ar labai reikia mokytis. Šiandien gavau įskaitų klausimus, gruodį laikysiu įskaitas. bet jau klausimų
Nepavydžiu. Tavęs laukia misija įmanoma
Aš tai išvengiau įskaitų laikymo, todėl galiu paprotinti tas, kurios logopedauja arba spec. pedagogauja nesenai. Geriausia pirmi metai. Taigi, žaibo greičiu reikia pasitvirtinti logopedo vardą. ten reikia keletą rodikliukų būti susirinkus ir viskas. Atlyginimas pakyla taip pat. Bet...geriausias dalykas yra tai, kad atėjus laikui gintis vyr. vardą nereikia jokių įskaitų laikytis. Tai jau antrinis kvalifikacijos kėlimas ir jame įskaitos nelaikomos. Taip aš išvengiau nervinančio, kainuojančio ir laiką užimančio užsiėmimo.
O Tau, Elvita, good luck Ką jau ir bepridirsi
O dėl tų knygų iš parodos...
Aš irgi turiu abi knygas, kurias čia paminėjote. Viskas su jomis gerai, bet...dirbant per užsiėmimus tokias knygas pravartu turėti bent 5-ias Kodėl? Ogi todėl, kad individualūs užsiėmimai m-kloje prabanga (bent pas mane vaikų tiek, kad individualiai dirti nėr laiko), o per pogrupinius sėdi 3-6vaikiukai. Tai pačios patogumui ir užduotys turėtų būti vienodos
Aš irgi turiu abi knygas, kurias čia paminėjote. Viskas su jomis gerai, bet...dirbant per užsiėmimus tokias knygas pravartu turėti bent 5-ias Kodėl? Ogi todėl, kad individualūs užsiėmimai m-kloje prabanga (bent pas mane vaikų tiek, kad individualiai dirti nėr laiko), o per pogrupinius sėdi 3-6vaikiukai. Tai pačios patogumui ir užduotys turėtų būti vienodos
Sveikos gyvos! Buvau parodoje, paliko l. gerą įspūdį . Planavau išklausyti 4 pranešimus, bet kol apžiūrėjau, "iščiupinėjau" visas priemones... O kaip norėjau daug pirkti!.. Ypač patiko "LOGICO" sistema.
D. mama,2005 10 27, 12:06
Gal gali patarti kaip mum aiskiai ir teisingai ismokti kalbeti.
Gal gali patarti kaip mum aiskiai ir teisingai ismokti kalbeti.
Nors kreipiatės ne į mane, bet įkišiu savo trigrašį . Jums būtina nedelsiant kreiptis į Jūsų vietovėje esantį neprigirdinčiųjų centrą, jei toks yra. Klausos negalę turinčių vaikų kalbos ugdymo metodika gerokai skiriasi nuo girdinčiųjų ugdymo motodikos. Aišku, logopedas taip pat gali daug padėti.
QUOTE(light blue @ 2005 10 27, 20:45)
žaibo greičiu reikia pasitvirtinti logopedo vardą. ten reikia keletą rodikliukų būti susirinkus ir viskas. Atlyginimas pakyla taip pat. Bet...geriausias dalykas yra tai, kad atėjus laikui gintis vyr. vardą nereikia jokių įskaitų laikytis. Tai jau antrinis kvalifikacijos kėlimas ir jame įskaitos nelaikomos. Taip aš išvengiau nervinančio, kainuojančio ir laiką užimančio užsiėmimo.
Tai šitą aš žinau, dabar irgi dar galiu pasitvirtinti jaunesniojo logopedo vardą, ir antrą kartą tvirtinantis įskaitų nebereikės. Nu, bet laukti tuos 3 metus, kažkaip nebesinori švaistyti laiko
Kiek girdėjau, kas laikės Vilniuje, tai nieko baisaus, sakė, kad pasirašo, bet jei nepasirašys ir nieko nežinosi, va tas baisu
QUOTE(klopedija @ 2005 10 28, 09:17)
Sveikos gyvos! Buvau parodoje, paliko l. gerą įspūdį . Planavau išklausyti 4 pranešimus, bet kol apžiūrėjau, "iščiupinėjau" visas priemones... O kaip norėjau daug pirkti!.. Ypač patiko "LOGICO" sistema.
priemonės, ypač tos Logico Primo, mano mama jas jau seniai naudoja. na, o man darželis dabar užsakė visą komplektą
Klopedija, o tu užsisakei?
Papasakokit prašau apie tą stebuklingą priemonę. Kur ją galima užsisakyti? lauksiu info
rasyte31,2005 10 28, 12:58
Papasakokit prašau apie tą stebuklingą priemonę. Kur ją galima užsisakyti? lauksiu info
Manau, rasi info čia: UAB "Kronta"
Principas: Vaikas įdeda kortelę į spec. rėmelius, kurių apačioje yra stumdomi spalvoti rutuliukai. Kiekviena užduotis priskiriama vienam iš spalvotų rutuliukų. Vaikas, pasirinkęs reikiamos spalvos rutuliuką, stumia jį į atsak. vietą dešinėje rėmelio pusėje. Atlikęs visas užduotis v. gali savarank. pasitikrinti darbą, apversdamas kortelę ir palygindamas spalv. rutuliukų atitikimą kortelės atsakymams.
[quote=Elvita,2005 10 28, 12:48]
[b][i][color=red]...dar galiu pasitvirtinti jaunesniojo logopedo vardą, ir antrą kartą tvirtinantis įskaitų nebereikės. Nu, bet laukti tuos 3 metus, kažkaip nebesinori švaistyti laiko
Tau jau nėra ko su logopedo vardu terliotis, varyk pirmyn Aš tik pradedančioms logopedėms pasiūliau
O šiaip tai net nesinori galvoti apie visokias atestacijas. Nors aš vieną etapą jau praėjau, bet bijau pagalvoti, kad tuoj ateis kita atestacija. Kiek ruošimosi, knisalynės prie popierių, tikrintojai ...
Bet geriau jau apie tą jūsų apkalbėta priemonę (-es) LOGICO (lyg ir toks pavadinimas ) Patiko ir man. Prašysiu direktoriaus, kad nupirktų, nes kaina, kai perka įstaiga visai padori.
Gerai, kad kartas nuo karto direktorius pasiūlo pinigų priemonėms įsigyti, kitaip...
[b][i][color=red]...dar galiu pasitvirtinti jaunesniojo logopedo vardą, ir antrą kartą tvirtinantis įskaitų nebereikės. Nu, bet laukti tuos 3 metus, kažkaip nebesinori švaistyti laiko
Tau jau nėra ko su logopedo vardu terliotis, varyk pirmyn Aš tik pradedančioms logopedėms pasiūliau
O šiaip tai net nesinori galvoti apie visokias atestacijas. Nors aš vieną etapą jau praėjau, bet bijau pagalvoti, kad tuoj ateis kita atestacija. Kiek ruošimosi, knisalynės prie popierių, tikrintojai ...
Bet geriau jau apie tą jūsų apkalbėta priemonę (-es) LOGICO (lyg ir toks pavadinimas ) Patiko ir man. Prašysiu direktoriaus, kad nupirktų, nes kaina, kai perka įstaiga visai padori.
Gerai, kad kartas nuo karto direktorius pasiūlo pinigų priemonėms įsigyti, kitaip...