Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

QUOTE(mamytuke3 @ 2005 09 23, 08:32)
Sveikos, kolegės.Visos matyt įnikusios į darbus, forume tyla. Girdėjau, kad ministerijos užsakymu, apskritys tikrina mokyklose spec. ugdymą. Gal ką nors žinot apie tai?  g.gif

Tikrins blink.gif ir beje, tikrinimą iš lapkričio mėnesio atkėlė į spalį. Taip, kad tvarkykitės mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes visos 4u.gif

Su tuo tikrinimu tai man stresa varo, katik dirbti pradejau, nelabai ka suprantu apie tuos visus popierius, o jie jau tikrins cry.gif
bukit geros, pasakykit kokius popierius reikia buti uzpildzius iki spalio, kad tikrinant nebutu bedos? dirbu darzelyje ir mokykloje.
juk neuztenka tik kalbos korteliu ir sutikimu, ar tik tiek? jezau jezau kaip baisu darosi... cry.gif blink.gif
dar paskaiciau, cia rasot apie kazkoki veiklos plana, nieko nezinau apie ji, neturiu nei pavyzdelio, nei supratimo kaip ji rasyti, gal kas galetumet padeti...

labai labai dekoju is anksto uz pagalba... sad.gif
Atsakyti

Sveikos, žinot apie tikrinima, o nepasidalinat su kolegėm tuo žinojimu sad.gif Nežinau, kada tikrins kitur, bet Šiaulių apskr. jau tikrina. Neaišku, ar pačius Šiaulius tikrins.
Dėl dokumentų tai aš pildau tokius:
mokinių sąrašas, suderintas SUK, PPT ir patvirtintas m-klos direktoriaus įsakymu;
sutikimai ( naujo pav., kad tėvai sutinka, jog jų vaikų duomenys gali būti panaudoti kompiuterinėj duomenų bazėj);
kalbos kortelės;
programos, kurias patvirtina ( suderina) pavaduotoja ar direktorius. Pagal 2005-2007 m.m. standartus spec. poreikių mokinių programas tvirtina pavaduotoja. Kiekv. pogrupiui turi būti programa su tikslais , uždaviniais, šaltiniais ir pan. Atšviestų naudoti negalima, turi būti surinkta kompu. Taip yra mano mokykloje. Gal kitur kitaip.
dienynas;
užsiėmimų tvarkaraštis;
spec. ugdymo komisijos veiklos planas, jį darom kartu su spec. pedagogais, pavaduotoja;
logopedo veiklos programa ar planas;
Atrodo kaip ir viskas, jei ką pamiršau, papildykit. Semke, tu taip nesinervink. Viską išmoksi, paprasčiausiai tam reikia laiko. O valdininkų toks darbas tikrinti, o kaip kitaip įrodys , kad dirba... Kuo daugiau popierių, tuo geriau dirba...Reikia išmokti ramiai reaguoti į tikrintojų pastabas ir apsiginti, nes niekas geriau už mus nežino, kaip mūsų vaikiukams geriau. Mūsų mokytojai jau pradeda kalbėti ,kad jie vieną gražią dieną tų tikrintojų neįsileis, nes jie nieko neduoda mokytojui, nepadeda, o trukdo dirbti. Po paskutinio atlyginimų "padidinimo", jau sklinda kalbos apie streikus. Dabar visi laukia pirmos algos su nerimu, nes didelė tikimybė, kad ji gali sumažėti, o ne padidėti. Tai tokios pas mus nuotaikos. Gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytuke3 @ 2005 09 24, 15:11)
Sveikos, žinot apie tikrinima, o nepasidalinat su kolegėm tuo žinojimu sad.gif

Aš tai neturiu kuo dalintis, nes dirbu darželyje, su mokyklos dokumentacija, kaip žinia, neturiu nieko bendro mirksiukas.gif
O Vilniuje pradės tikrinti nuo spalio 15d.
Atsakyti
Sveikos senai kalbintosios smile.gif
...sutikimai ( naujo pav., kad tėvai sutinka, jog jų vaikų duomenys gali būti panaudoti kompiuterinėj duomenų bazėj);
O pas mus kitos m-klų spec.pedagogės gana skeptiškai žiūri į tuos sutikimus ir net neduoda pildyti tėvams. Daugelis mano, kad tai konfidencialumo, kurį pačios žadame pažeidimas. Man irgi taip atrodo, bet...dėl šventos ramybės aš irgi susirinkau praeitais metais juos. Ir TIK iš SPM, jokiems logopediniams vaikams jų nedalinome. Beje, pildome ir sutikimus logopedines pratybas lankyti+laikau atskirame segtuve sutikimus, kuriuos pildo tėvai, leisdami SUK nariams tirti jų vaiką.
Atsakyti
O dėl to tikrinimo vajaus...Pas Kauną ramu tongue.gif
Aš tik iš Jūsų apie tai ir sužinojau g.gif
Bet...pradėjau kaip meškutė žiemai ruoštis, bus žiauriai karšta smile.gif
Labiausiai knisa tų programų kūrimas. *****, parašyk tu jų 18, kad toks mandras. na turiu aš knygutę, kurioje yra programos mūsų pačių, spec.pedagoių sukurtos, aprobuotos ir tt. Bet...ką gali žinoti, koks tas tikrintojas atsivilks, kaip į tai pažiūrės. Be to ir tie vadovėliai, kaip suknelės pas mus kas metai mainosi g.gif
Aš manau, kad šiame tikrinime daugiau būtent spec,pedagogai spirgės. Pradėjau popierius dėliotis, visus protokolus, tėvų sutikimus, tas programas, veiklos programas žiūrinėtis, derintis, ką raštinėje direktorius patvirtinęs, ką ir kur prikabinti, nukabinti... mega_shok.gif
Bet man labaisiai ne už save, o už mokytojus baisu. Jei užsimanys jų pamokas pastebėti, ar dar kokio bieso užsimanys g.gif
Su jais tai kaip su mažais vaikais, jie net pagal po nosimi pakištą pavyzdį nepadaro identiškai, tai ką jau ten galima rasti, kur aš savo nosies nekišu...
Teks prievaizdu įsidarbti ir dailinti popierius, o vaikai lai palaukia. Aš tai tik taip tokius tikrinimus suprantu
protest.gif
Atsakyti
light blue,2005 09 26, 17:09
O pas mus kitos m-klų spec.pedagogės gana skeptiškai žiūri į tuos sutikimus ir net neduoda pildyti tėvams.

Pernai turėjau bėdos, kai nepaprašiau raštiško abiejų tėvų sutikimo filmuoti vaiko pratybas: tėvas paklaustas gražiai galva palinksėjo, o motinėlė po kokio mėnesio pagiežingai pareiškė: "Jūs negavot mano raštiško sutikimo." Šiemet panaši situacija, kai nutraukiau logopedinę pagalbą, negavus raštiško sutikimo: c,č,dz,dž kalboje neįsitvirtino, per vasarą vaikas juos užmiršo, viskas vėl susivėlė, - motinėlė pareiškė pretenzijas.
Išvada: visi tie popierėliai - formalumas, kol nekyla konfliktas; konfliktinėj situacijoj - skydas, saugantis nuo nemalonumų. cry.gif
Šį rudenį iškabinau grupėse skelbimus, kad be raštiško tėvų sutikimo logopedinė pagalba nebus teikiama. Man labai nepatinka atsainus tėvų požiūris į vaiko problemas. Ai, ką čia dabar sųstis... cool.gif
Atsakyti
sųstis...

doh.gif Norėjau pasakyti "skųstis" doh.gif
Atsakyti
Aš tai irgi dėl šventos ramybės padaviau sutikimus, pasirašė ir dabar ramu thumbup.gif , nes visokių tų tėvų būna blink.gif
Atsakyti
Labutis, kolegės 4u.gif Tikuosi, kad tie tikrinimai praeis ramiai smile.gif . Dabar noriu paklausti tų, kurios darbuojasi mokykloje-kaip dirbate su tais vaikais, kurie labai painioja raides p, b, l, t ir pan. tarpusavyje? Aš dirbu darželyje, todėl su tokiomis problemomis nesusiduriu, o dabar paprašė padirbėti su vienu 2 klasės vaiku. Gal galit parekomenduoti kokių logopedinių pratybų ar pan. Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
rasyte31,2005 09 27, 20:08
painioja raides p, b, l, t ir pan. tarpusavyje

Ar garsų nepainioja? Šiaip dirbti reikėtų panašiai, kaip darželyje, lavinti regimąjį suvokimą. Aš naudojuosi: S.Denikytė, O.Pečiulienė: IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ, TURINČIŲ KALBOS SUTRIKIMŲ, ORIENTAVIMOSI ERDVĖJE UGDYMAS, I-II dalys, Šiauliai, 1999. II dalis, manau, g.gif tiks antrokui. ax.gif Yra logopedinių pratybų sąsiuvinių, bet aš jų nenaudoju, todėl nieko nagaliu pasakyti. schmoll.gif
Atsakyti
Ne, garsų nepainioja, foneminė klausa gera. Bet rašo ir skaito baisiai...Ir aš apie tą knygos II dalį mąstau, reikės kai ką atsišviesti. Gal dar kas ką patars, nes truputėli neužtikrintai jaučiuosi blush2.gif .
Atsakyti