Va tame ir esmė, kad atsibodo viską ,,daryti kaip reikia, o ne kaip yra", tuo labiau, kad visi tai supranta...
QUOTE(inga77 @ 2005 09 02, 20:33)
Gal zinot, koks logopedo max kruvis?Kiek daugiausia kontaktiniu val. galima dirbti?Kiek girdejau ,tai 36 val.Bet ar cia iskaiciuota ir konsultacines val., ar tai tik kontaktines val. Prasau, koleges, padekit susigaudyti.
Koks logopedo max krūvis - nežinau, bet pas mus nereta dirba 1,5 etato, t.y. 30 val.Manau, kad konsultacinės val. turėtų būti įskaičiuotos, nes jų metu konsultuojame mokytojus, tėvus ir pan.( taip teoriškai turi būti), t.y. būname darbe. O darbo valandos dubliuotis negali, bent jau dokumentuose, o praktikoje gal ir visaip būna . Pas mus į tai griežtai žiūrima. Įdomu, koks iš tikrųjų tas max? Kas žinote, parašykite.
QUOTE(light blue @ 2005 09 02, 08:07)
Mamytuke3, o Tu kartais tik ne Šiauliuose dirbi? (lyg jau esi tai minėjusi ) Aš taip sprendžiu iš to, kad kiek žinau Šiauliuose labai populiaru ten tas kreives sutrikimams braižyti. Ka stdijavau magistrantūrojue, tai visos kursiokės šiaulietės nušilusios jas braižė Aš Kaune ir jų nebraižau Man gerai...Tiksliau musm, kaunietėms
light blue, kaip jau minėjau, aš dirbu Šiauliuose. Didelė neteisybė, kad Kaune tų kreivių nereikia, o Šiauliuose reikia , bet ką padarysi. Tiesą sakant ir pas mus niekas neprašė jų parodyti ar kitaip atsiskaityti, tik informavo, kad bet koks tikrintojas gali jų paprašyti, o tada jau bus mūsų reikalas, kaip mes pasiaiškinsime.
Liūdna, kad daug dalykų darome tik dėl tikrintojų. Per popierius greit nebematysim vaikų
[logpedo, kaip ir spec pedagogo max krūvis 36 valandos. Per visas darbo sutartis. čia įeina viskas, daugiau negali būti nei valandos. Kitą sykį galėsiu įdėti nuorodą į vyriausybės nutarimą ( ar tai ministro įsakymą), dabar l neturiu laiko. tos 36 val galioja nuo žiemos.
Pas mus Panevėžy taip pat niekas nereikalauja jokių kreivių. Man atrodo, jos bus reikalingos, kai Spec por vaikams krepšelį skaičiuos pagal sutrikimą, tada teks braižyti. o gal taip ir nebus, nes jau seniai žada kad bus.
Gero savaitgalio visoms! atitrūkit nuo darbų!
Pas mus Panevėžy taip pat niekas nereikalauja jokių kreivių. Man atrodo, jos bus reikalingos, kai Spec por vaikams krepšelį skaičiuos pagal sutrikimą, tada teks braižyti. o gal taip ir nebus, nes jau seniai žada kad bus.
Gero savaitgalio visoms! atitrūkit nuo darbų!
Sveikutės , kažkuri yra minėjusi jog rašo individualias programas, gal galėtų man kokį pvz. atsiųsti . Perėjau į naują darbą, ten yra vaikutis su žymiu kalbos neišsivystymu. Kaip žinia tokiam reikia rašyti individualią programą. Deja, ten dirbusi logopedė jokių programų nerašė, o aš iki šiol neturėjusi tokių vaikų visai neturiu žalio supratimo kaip ją rašyti . Gal kuri galėtumėt pagelbėti, kuri jau turi programų rašymo patirties
Elvita, man tenka tas programas rašyti-tai baisiausia man mano darbe. Nuėjusi pas vieną kolegę pasikonsultuoti dėl tų ind programų sužinojau tokį dalyką-ji paprasčiausiai atsišviesdavo tą mėlyną knygutę su žymiu kalbos neišsivystymu ir viskas.Kam daryti tai, kas jau padaryta. Suprantu, kad gal tai ir ne geriausia išeitis, bet jei pildysi tiek, kiek jie nori, paprasčiausiai su vaiku nebeliks kada dirbti.
Deja...
Būtų malonu, kad ir kitos pasisakytų ir pasidalintų savo patirtimi ir idėjomis.
Deja...
Būtų malonu, kad ir kitos pasisakytų ir pasidalintų savo patirtimi ir idėjomis.
Dėl tų idv programų. Manau tikrai neverta išradinėti dviraqčio. Elvita, vadovaukis ta mėlyna knygute+dar gali medžiagos pasirankioti iš spec.pedagogams skitos knygos(II dalys yra), nesenai Šliauliuose išleista. Deja, pavadinimo dabar neatgaminsiu, bet ten išplanavimai darbui su vaikais, kurie turi sutrikimų. Manau, kai vaiko kalba žymiai sutrikusi verta darbą labiau nukreipti į įvairių pažintinių procesų ugdymą. Praktiškai pradžioje jis Tau mažai ką ir su kalba nuveikti galės, tai gali artikulaicinį aparatą mankštinti ir pasyvų žodyną lavinti. O va smulkioji motorika, masažiukai ir tt ir bus pagrindas darbo.
O šiaip tai sėkmės. Toks vaikiukas tikrai nėra dovanėlė, darbine prasme. Dažnai žiauriai daug savęs reikia atiduoti, o po to jau visas išsunktas lieki ir kitiems Tavęs nėra.
O šiaip tai sėkmės. Toks vaikiukas tikrai nėra dovanėlė, darbine prasme. Dažnai žiauriai daug savęs reikia atiduoti, o po to jau visas išsunktas lieki ir kitiems Tavęs nėra.
[quote=aily,2005 09 03, 09:57]
[logpedo, kaip ir spec pedagogo max krūvis 36 valandos. Per visas darbo sutartis. čia įeina viskas, daugiau negali būti nei valandos. Kitą sykį galėsiu įdėti nuorodą į vyriausybės nutarimą ( ar tai ministro įsakymą), dabar l neturiu laiko. tos 36 val galioja nuo žiemos.
Oi pažįstu ne vieną logopedę, kurios pauikiai šį įstatymą apeidavo, dirbdamaos dviejose darbovietėse Ir spjovė jos į tas 36val Tokia ir aš buvau, bet tik dvi valandžiukes "užsimesdavau"
Bet nuo šių metų būsiu pavyzdinga, įstatymų nelaužysiu, atidirbu kiek priklauso, uždarau duris ir...čiau
O šiaip tai tikrai, jei laikaisi visų nurodymų spe.per. ir logopedams priklauso 36val. Reiškia daugiau nei 1,5et. nesusikrapžtysi. Juk retas kuris darbdavys leis dirbti 1,6et
Beje, jei dar dviejose darbovietėse dirbi, tai reikia ir laiko bent 15min. palikti, tipo kad iš vieno darbo nueini į kitą.
Oi pažįstu ne vieną logopedę, kurios pauikiai šį įstatymą apeidavo, dirbdamaos dviejose darbovietėse Ir spjovė jos į tas 36val Tokia ir aš buvau, bet tik dvi valandžiukes "užsimesdavau"
Bet nuo šių metų būsiu pavyzdinga, įstatymų nelaužysiu, atidirbu kiek priklauso, uždarau duris ir...čiau
O šiaip tai tikrai, jei laikaisi visų nurodymų spe.per. ir logopedams priklauso 36val. Reiškia daugiau nei 1,5et. nesusikrapžtysi. Juk retas kuris darbdavys leis dirbti 1,6et
Beje, jei dar dviejose darbovietėse dirbi, tai reikia ir laiko bent 15min. palikti, tipo kad iš vieno darbo nueini į kitą.
QUOTE(rasyte31 @ 2005 09 03, 10:15)
atsišviesdavo tą mėlyną knygutę su žymiu kalbos neišsivystymu ir viskas
QUOTE(light blue @ 2005 09 03, 14:10)
Elvita, vadovaukis ta mėlyna knygute+dar gali medžiagos pasirankioti iš spec.pedagogams skitos knygos(II dalys yra), nesenai Šliauliuose išleista. gali artikulaicinį aparatą mankštinti ir pasyvų žodyną lavinti. O va smulkioji motorika, masažiukai ir tt ir bus pagrindas darbo.
Ačiū už patarimus
QUOTE(inga77 @ 2005 09 03, 18:35)
Bet paskaiciavus 36 val. priklauso daugiau nei 1,5 etato .Mano galva,max prikalusytu 1,7 etato.Arba negerai kazka skaiciuoju?
Skaičiuoti tu moki Bet šiaip visos dirba 1et, 1,5et arba 1,75et krūviu. Dar neesu girdėjusi, kad kuri nors logopedė ar spec.pedagogė dirbtų 1,7et krūviu. Tokio gal net nėra. Vat ir gaunasi tada, kad pagal normas, dirbi 1,5et. ir įsivaizduoji, kad tai maximumas.
Bet va ką tik su mama savo pasikonsultavau, tai sako, kad galima 1,7et dirbti, ir pas ją žmonės dirba.