Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

[quote=light blue,2005 08 31, 16:35]
[quote=aily,2005 08 31, 15:44]
Aš tvarkaraštyje nurodau užsiėmimus tokius, kaip ir pamokos. Mums per posėdį direktorius paskaitė kažkokį įstatymą ar įsakymą, kuriame nurodoma, jog pertraukų laikas tai irgi darbo laikas. Jo teigimu, kad reikalui esant pertraukos skiriamos ne mūsų poilsiui o darbiniams reikalams spręsti. Tai va.
[/quote]

Pertraukos turi buti skiriamos musu poilsiui- pagal Darbo kodeksa. bet man ir iskaiciavus pertraukas vistik lieka laisvo laiko. Pakolkas nieko geriau nesugalvojau, kaip tas minutes isdestyti pries ir po uzsiememimu laiko, ty pries darba ir po jo. Bunu ar nebunu per tas minutes - tai jau kitas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(aily @ 2005 08 31, 17:42)
Pertraukos turi buti skiriamos musu poilsiui- pagal Darbo kodeksa. bet man ir iskaiciavus pertraukas vistik lieka laisvo laiko. Pakolkas nieko geriau nesugalvojau, kaip tas minutes isdestyti pries ir po uzsiememimu laiko, ty pries darba ir po jo. Bunu ar nebunu per tas minutes - tai jau kitas reikalas.

Deja, kaip mums sakė direktorius pertrauka ne poilsiui skirta, o dabrui. Pertrauka turi būti skirta tuomet, kai tu dirbi daugiau nei 6val per dieną. O šiaip aš tai nesismulkinu tomis minutėmis. apvalinu savo nenaudai, tipo dirbu ilgėliau. Ir man ramu, ir skaičiavimas paprastesnis.
Atsakyti
cry.gif cry.gif cry.gif clap.gif clap.gif smile.gif smile.gif
Su rugsėjo pirmąja. Sveikos grįžusios į darbinę padėtį smile.gif Tikiuosi, kad su krintančiais auksiniais lapais ateis ir auksinės mintys, susilauksite artimųjų ypatingo dėmesio...O gal ir koks simpatiškas vyriškis gatvėje akimis nulydės... blush2.gif
Tad sėkmės darbuose ir linksmai pasitikime rudenį hi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 01 rugsėjo 2005 - 08:01
Prisijungiu prie tokio šaunaus sveikinimo smile.gif
Atsakyti
[quote=light blue,2005 08 31, 17:46]
Deja, kaip mums sakė direktorius pertrauka ne poilsiui skirta, o dabrui. Pertrauka turi būti skirta tuomet, kai tu dirbi daugiau nei 6val per dieną. O šiaip aš tai nesismulkinu tomis minutėmis. apvalinu savo nenaudai, tipo dirbu ilgėliau. Ir man ramu, ir skaičiavimas paprastesnis.

Ačiū už sveikinimus, Light blue, visų mūsų skaitančių vardu. Nors aš nusprendžiau dar negrįžti į darbą, vistiek man ši diena sukelia kažkokias ypatingas emocijas. Aš jau galvoju, kaip po 7 metų savo vaikiną lydėsiu į pirmą klasę.

Dėl pietų pertraukos Tu visiškai teisi. Tačiau mums, kaip ir kitiems, kurių darbas susijęs su didesne protine įtampa, priklauso specialios pertraukos, netrumpesnės kaip 10 min. ir įskaitomos į darbo laiką. Tai ir galėtų būti pertraukos tarp pamokų ar užsiėmimų . bet čia tik tarp kitko. (žr. Darbo kodeksą 159 str)

Dar viena naujeina: yra naujas ministro įskaymas, kuriuo keičiamas specialiosios pedagog pagalbos teikimo aprašas, ir nustatoma, kad į spec. pedagogui priklausančių vaikų skaičių kompleksiniai ir su intelekto sutr vaikai įeina taikant koeficientą 2; logopedui - su žymiais kalbos sutrikimais ir komplesiniais sutrikimais taip pat su koef 2. Atitinkamai ir tifloped. surdoped. Tai liečia bendrojo lav mokyklas. Įsakymas turi įsigalioti artimaiusiu metu .
Atsakyti
Su praėjusia Rugsėjo pirmąja. Tikrai ypatinga diena: ir kaip pedagogėms, ir kaip mamoms. Žodžiu dviguba šventė thumbup.gif . Bet šventės baigiasi, prasideda kasdienybė, o ji ne tokia graži sad.gif . Dėl darbo laiko tai mes diskutavome jau seniau. Aš dirbu pagal mokyklos tvarką , t.y. dirbu pamokomis ir turiu pertraukas. Vedu 20 pratybų: buhalterė sakė, kad ji kitaip ir atlyginimo nepaskaičiuotų, mokytojų darbas skaičiuojamas pamokomis. Nors mes etatiniai darbuotojai, bet tas pratybų tvarkaraštis kažkodėl l. svarbus, bent jau pas mus. Jei turiu indv. pratybas, tai pamoką skiriu per pusę, išeina dvejos . Tačiau savo darbo valandas, kurias pristatau į PPT ir pasikabinu ant kabineto durų, apvalinu taip, kad susidarytų 20 astronominių val. Į tą laiką įeina ir pertraukos, na ir dar 20 - 25 min. prieš ar po pratybų. Juk iš tiesų ir neateinam į pamoką su skambučiu. Sutikimus ( 6-tas formas) aš imu naujas, jei naujais m. metais pasikeitė kalbos vystymosi išvada, pvz. nežymus klb. neišsivystymas "perėjo" į gramatinę ar kt. disgrafiją. Taip pat pildau kalbos korteles pagal sutrikimą ir braižau grafikus spec. poreikių lygiui nustatyti. Kaip suprantu, jūs tų grafikų nedarot? Pas mus prieš 2 metus( kai išėjo tas istat.) PPT organizavo seminarus ir apmokė juos braižyt. Kiek žinau, daug kur jų ir nedaro, nes niekas nereikalauja. Bet pagal įstatymą jie turėtų būti. Prašau pasidalinti savo patyrimu apie tai, kaip yra pas jus.
Spec. pedagogas pildo dar kitokias formas , kuriose savo įrašus, vertinimus rašo ir logopedas. Dokumentų iš tiesų daug ir tai man laaabai nepatinka schmoll.gif .
Atsakyti
Dar viena naujeina: yra naujas ministro įskaymas, kuriuo keičiamas specialiosios pedagog pagalbos teikimo aprašas, ir nustatoma, kad į spec. pedagogui priklausančių vaikų skaičių kompleksiniai ir su intelekto sutr vaikai įeina taikant koeficientą 2; logopedui - su žymiais kalbos sutrikimais ir komplesiniais sutrikimais taip pat su koef 2. Atitinkamai ir tifloped. surdoped. Tai liečia bendrojo lav mokyklas. Įsakymas turi įsigalioti artimaiusiu metu .
[/quote]

Aily, o ką mums tas koeficientas duos? Čia litą vieną pridės, ar dar kokią valandą?
Ir beje, ta pridėtoji valanda tikrai yra nekontaktinė valanda? Tingėjau labai atidžiai tą įsakymą pasiskaityti tongue.gif
Atsakyti
Mamytuke3, o Tu kartais tik ne Šiauliuose dirbi? (lyg jau esi tai minėjusi g.gif ) Aš taip sprendžiu iš to, kad kiek žinau Šiauliuose labai populiaru ten tas kreives sutrikimams braižyti. Ka stdijavau magistrantūrojue, tai visos kursiokės šiaulietės nušilusios jas braižė smile.gif Aš Kaune ir jų nebraižau smile.gif Man gerai...Tiksliau musm, kaunietėms ax.gif
Atsakyti
Pagaliau radau laiko prisėsti. Pirmiausiai sveikinu visas su naujais mokslo metais 4u.gif Dėl tos valandos, kaip supratau, dar niekas neaišku? Aš dirbu darželyje, tai pas mus reikalauja, kad užsiėmimas prasidėtų lygiai tada, kai tu ateini į darbą (aš pvz.8.30) ir baigtusi lygiai tada, kai tau baigiasi darbo laikas (pvz.12.18). bet juk logikos nedaug, bent jau 5 min. reikalingos pasiruošimui, bet taip reikalaujama blink.gif Dabar nervinuosi-atvažiuoja apskritis tiikrinti, o aš 4 formas ne visas turiu. Nusimato karšta savaitėlė blink.gif
Atsakyti

Tas koeficientas 2 duos mums tai, kad turėtumėm dirbti su mažiau vaikų nei dirbome lig šiol, nes tie įsiskaičiuoja vienas už 2. Tai būtų svarbu steigiant naują etatą - reikia mažiau vaikų. Ypač spec pedagogas tai pajustų. pinigų niekas nepridės jei dirbsim su daugiau vaikų. tame įskayme būtent ir pasakyta kad šie vaikai mažina vaikų skaičių steigiant etatus. Tas įsakymas rugpj 30 d, tik dar neišspausdintas Valstybės žiniose, todėl ir neįsigaliojo. kai išspausdins, galėsiu parašyti.

Dėl tos vienos 1 valandos - aš suprantu, kad ji paparsčiausiai mūsų etatinė valanda. Nes parašyta, kad atlyginimas nustatomas už 21 etatinę valandą. Greičiausiai kontaktinė, nors galėtų būti ir konsultacinė. kol nieks neatsiuntė naujų rekomendacijų, kiek iš tos 21 skirti konsultaciniam darbui, lieka kontaktinė. Kaip aš suprantu, jei mums kraus kitus papildomus darbus, turi tarifikuoti ir dar 1 valandą, kaip ir mokytojams. kiekvienas kiekvieną dokumentą galėtų išskaityti kiek kitaip, bet aš išskaitau būtent taip. ištikrųjų taip po truputį einama prie to, kad mūsų etatas bus 36 val, ir tegalėsime dirbti vienu etatu.

aš tikrai nepaskaičiau, ką Jūs diskutavote anksčiau dėl valandų. Man patiko kaip daro Mamytuke3- ir aš taip darysiu.
Atsakyti
[Manau, kad is Tavęs neteisingai reikalauja, Rasyte 31, dėl pertraukėlių. Jei tai aktualu, pasiskambink į Valstybinę darbo inspekciją. Jei išaiškins taip kaip aš, galėsi tuo remtis ir sakyti direktorei. Na, o jei išaiškins kitaip, būtinai parašyk čia. Kažkada aš norėjau susitatyti tvarkaraštį be pertraukėlių, tai man neleido. Bet tai buvo mokykloje, ir tada dar negaliojo Darbo kodeksas. Dabar ir DK yra parašyta apie papildomas ir specialias pertraukas. mums priklauso specialios. Jos netrumpesnės nei 10 min.. Tau visiškai ne taspats kaip pietų pertrauka.
Atsakyti
Nu va, išgirdau čia iš jūsų gerą naujieną, kad koeficientas atneša galimybę plėsti savo etatą smile.gif Tai man patinka. Nes šiaip tai absurdas su SPM dirbti jiems per savaitę skiriant vieną lietuvių ir vieną matematikos pamoką. g.gif
Va dėl tos pridėtos 1valandos...žiauriai norėtųsi, kad ji būtų be mokinukų.
O dėl pertaukų tarp užsiėmimų...m-klų logopedai, bent Kaune turi tokią žalią knygutę, kurioje parašytą, kad tarp užsiėmimų daromos 5-10min.pertraukos. Bet ir nerealu būtų, kad vaikai eitų kaip konvejeriu.

Rasyte31, pavyzdžiui man, kaip darželio logopedei valdžia liepė apvalinti valandas. Juk tikrai nesąmonė darbą baigti 12.18val. schmoll.gif Bet...kažkada mes buvo prašomos sudaryti užsiėmimų tinklelį, tai jame tikrai nebuvo daromos jokios pertaukėlės. Aišku, vaikus nuvesti ir parvesti į grupę laiko reikia, bet...koks kieno reikalas. Juk aišku viskas kaip dieną, tie grafikai dauguma atvejų yra tik popiergalis. O dirbi taip, kaip tau reikia. Juk į grafiką orientuotis labai sunku. Vaikai suserga, vyksta šventės, atvažiuoja teatrai...
Taip, kad reikia daryti viską, ko prašo valdžia, o toliau...kaip kam reikia. Aišku, kai valdžios norai kvaili ir nepamatuoti...reikia gun_bandana.gif kovoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 02 rugsėjo 2005 - 13:12