Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

Sveikos, kažką aš čia pridirbau, nesuprantu, kodėl neišsiuntė mano teksto g.gif . Norėjau pasakyti, kad žinia apie ilgesnes darbo valandas skirta ko gero visai Lietuvai verysad.gif , ne tik Vilniui. Kiek žinau, taip pradedamas įvesti etatinis pedagogų darbo apmokėjimas, kuris truks keletą metų. Tikriausiai girdėjote, kad mokytojai turės kontaktines ir nekontaktines valandas, kad darbo savaitė bus 36 ar 38val.( tiksliai neprisimenu). Tai dabar jau ir pradeda ilginti valandas, kt. metais dar pailgins irt.t. blink.gif . Baisiai nepatinka, bet logopedai irgi pedagogai...Girdėjau, kad ta val. skirta ne pratyboms, o kt. veiklai. Čia aš kalbu apie mokyklas, o dėl darželių tai nežinau.Įdomu, ar daug iš čia besilankančių dirbate mokykloje?
Atsakyti
QUOTE(mamytuke3 @ 2005 08 26, 23:44)
Įdomu, ar daug iš čia besilankančių dirbate mokykloje?

Labas, mamytuke3, aš dirbu mokykloje. Na kad ta pridėtoji valanda skiriama darbui su "savimi" smile.gif tai gerai, nes darbas su vaikais ir taip pakankamai atima energijos, aisku jei dirbi labai su įkvėpimu biggrin.gif
O šiaip tai galėtų ponai iš aukštųjų postų parašyti, kam galima skirti tą valandą. Pavyzdžiui aš daug darbų, ypač užduotis, darausi kompu, o kabinete jo neturiu, nebent atsinešu savo nešiojamą, tai...man žymiai geriau grįžti namo ir atsilikti tai, kas reikia. O jei kaip ir seniau reiks pasirašyti, kad tai konsultacijų laikas...nieko nuo to gero. Konsultacijos tuomet brangiai kainuoja, nes jos dažnai skiriamos kavai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2005 08 27, 09:53)
Labas, mamytuke3, aš dirbu mokykloje. Na kad ta pridėtoji valanda skiriama darbui su "savimi" smile.gif tai gerai, nes darbas su vaikais ir taip pakankamai atima energijos, aisku jei dirbi labai su įkvėpimu  biggrin.gif
O šiaip tai galėtų ponai iš aukštųjų postų parašyti, kam galima skirti tą valandą. Pavyzdžiui aš daug darbų, ypač užduotis, darausi kompu, o kabinete jo neturiu, nebent atsinešu savo nešiojamą, tai...man žymiai geriau grįžti namo ir atsilikti tai, kas reikia. O jei kaip ir seniau reiks pasirašyti, kad tai konsultacijų laikas...nieko nuo to gero. Konsultacijos tuomet brangiai kainuoja, nes jos dažnai skiriamos kavai smile.gif

Labas, light blue, pritariu, kad daug darbų darome namuose. Kompiuterį kabinete tikriausiai retai kuri turi. Bet kad niekam tai nerūpi sad.gif . Laaabai abejoju, kad tą valandą leistų išnaudoti savo nuožiūra. Valdininkai labai nepasitiki mokytoju. O kam skirti tą valandą, manau, tikrai parašys, jei dar neparašė.
Skaičiau, kad vedi seminarus. Mes irgi su kolege turim parengusios dvi programas ir vedam seminarus. Smagu rasti bendraminčių drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytuke3 @ 2005 08 28, 12:36)
Labas, light blue, pritariu, kad daug darbų darome namuose. Kompiuterį kabinete tikriausiai retai kuri turi. Bet kad niekam tai nerūpi sad.gif . Laaabai abejoju, kad tą valandą leistų išnaudoti savo nuožiūra. Valdininkai labai nepasitiki mokytoju. O kam skirti tą valandą, manau, tikrai parašys, jei dar neparašė.
Skaičiau, kad vedi seminarus. Mes irgi su kolege turim parengusios dvi programas ir vedam seminarus. Smagu rasti bendraminčių drinks_cheers.gif

Kaip besielvartautumėm, tai nieko nepakeisim nei dėl ilgėjančių valandų, nei dėl naedkvataus, darbo neatitinkančio atlyginimo. Vis tiek aš žiauriai nenori dirbti nei už didelį, nei už mažą atlyginimą (dar smegenys giliai atostogose) cry.gif
Beje, mamytuke3, iš kur tu? smile.gif Visai norėčiau apie Jūsų semininarus pakalbėt.
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2005 08 28, 13:18)
Kaip besielvartautumėm, tai nieko nepakeisim nei dėl ilgėjančių valandų, nei dėl naedkvataus, darbo neatitinkančio atlyginimo. Vis tiek aš žiauriai nenori dirbti  nei už didelį, nei už mažą atlyginimą (dar smegenys giliai atostogose) cry.gif
Beje, mamytuke3, iš kur tu? smile.gif Visai norėčiau apie Jūsų semininarus pakalbėt.

Aš esu iš Šiaulių.Į darbą jau kaip ir norisi eiti, tik žinau , kad paskui greit vėl norėsiu atostogų rolleyes.gif . Mūsų seminarai yra apie rašymo ir skaitymo sutrikimus, jų priežastis bei šalinimą. Kitas seminaras yra apie dizartrijas, jų atpažinimą, korekcijos galimybes. Man arčiausiai "dūšios" yra rašymo, skaitymo sutrikimai, jų korekcija. Gal todėl, kad dirbu mokykloje.
Atsakyti
Sveikos, koleges,
ta zinia tikrai visai Lietuvai. Ir kazin, ar ta viena valanda nebus kontaktiniam darbui skirta. kadangi mokytojams pridedama 1 val ir nurodyta, kad ji uz kitus darbus tarifikuojama. o mums paprasciausiai nurodyta, kad atlyginimas nustatytas uz 21 val (mokykloms) ir atitinkamai darzeliams. Nera parasyta, kad ji uz kitus darbus. Jei taip istikruju, gal neturetu mums krauti kitu darbu, kaip auditas ir pan. Atlyginimas man atrodo dides kiek daugiau nei 4 proc, nes dideja koeficientas, pvz mano buvo 9,8, o bus 10,25; o nuo to dar priedas skaiciuojamas.
Atsakyti
Labutis, mergaitės. Labai noriu jūsų pagalbos - labai prašau man pasakyti, kokius dokumentus spec.ugdymo komisijoje turite pildyti kiekvienam vaikui, kokias formas/ Ir dar, ar kiekvienais metais imate naują tėvų sutikimą, ar galioja senas. Labai man prašau atsakyti....
Atsakyti
rasyte31,2005 08 30, 09:24
Labutis, mergaitės. Labai noriu jūsų pagalbos - labai prašau man pasakyti, kokius dokumentus spec.ugdymo komisijoje turite pildyti kiekvienam vaikui, kokias formas/ Ir dar, ar kiekvienais metais imate naują tėvų sutikimą, ar galioja senas.

Aš imu vieną sutikimą visam laikui, net nepagalvojau, kad reikėtų kasmet. Spec. ugdymo komisijos dokumentacijos formos yra "Valstybės žiniose" 2000-08-25, Nr.71 bei 2000-10-11, Nr.85. rolleyes.gif Kai kurias formas esu susirinkusi kompu, galiu atsiųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte31 @ 2005 08 30, 09:24)
Labutis, mergaitės. Labai noriu jūsų pagalbos - labai prašau man pasakyti, kokius dokumentus spec.ugdymo komisijoje turite pildyti kiekvienam vaikui, kokias formas/ Ir dar, ar kiekvienais metais imate naują tėvų sutikimą, ar galioja senas. Labai man prašau atsakyti....

O Tu daržiukyje ar m-kloje dirbi? Mokykloje SUK-o poprierių kiekvienam vaikui daugiau pildosi. Galiu pakomentuot ir tuos ir tuos, nes tiek m-kloj, tiek daržiukį dirbu smile.gif
Atsakyti
Sveikutes !Gera kluba sukurete.Pati pradesiu dirbti logopede m-kloje.Gal galetum, Light blue, parasyti, kokius dokumentus reiketu pildyti kiekvienam vaikui.Kiek zinau, tai kaip sutikimas pildoma 6 forma.Iki.
Atsakyti
QUOTE(inga77 @ 2005 08 30, 17:00)
Sveikutes !Gera kluba sukurete.Pati pradesiu dirbti logopede m-kloje.Gal galetum, Light blue, parasyti, kokius dokumentus reiketu pildyti kiekvienam vaikui.Kiek zinau, tai kaip sutikimas  pildoma 6 forma.Iki.

6 forma pildoma kaip sutikimas.
Reikia pildyti viena is kalbos korteliu - renkiesi kuria pagal sutrikima. As dar pildau pazyma del specialiojo ugdymo skyrimo, berods 6 forma. Kitoje mokykloje be jos pildau ir pazyma del specialiuju ugdymosi poreikiu pradinio vertinimo, berods 4 forma. manyciau, kad siu dvieju formu pildyti netureciau, bent jau taip seka perskaicius dokumentus, bet kad is manes taip reikalauja, tai uzpildau. be to, kiek kartu tikrino, buvo viskas gerai. Aisku, susidarai pratybu tvarkarasti, grupiu sarasa. nors gal jis irgi nelabai bereikalingas, nes zurnale prie kiekvieno vaiko irasai grupes numeri.
As susiduriu su viena problema: musu darbo laikas 20 (bus 21) astronominiu valandu, bet uzsieminai - tai akademines valandos. Butu labai idomu, jei parasytumet, kaip darote kitos. Juk nuo 20 akademiniu valandu lieka daug laiko , ka veikiate per ji? Kaip ji parodote tvarkarastyje?
Taip pat dvi pirmasias rugsejo savaites tiriame vaiku kalba, sudarinejame sarasus ir tt. Visa tai pildome dienynuose prie Kitos veiklos. bet ar yra kur parasyta, kad tos dvi savaites skirtos kalbos tyrimui? Gal reiketu pildyti kaip pratybas, tik vietoj temos rasyti "Kalbos tyrimas"? Kaip darote kitos?
Atsakyti
[quote=aily,2005 08 31, 15:44]
As susiduriu su viena problema: musu darbo laikas 20 (bus 21) astronominiu valandu, bet uzsieminai - tai akademines valandos. Butu labai idomu, jei parasytumet, kaip darote kitos. Juk nuo 20 akademiniu valandu lieka daug laiko , ka veikiate per ji? Kaip ji parodote tvarkarastyje?

Aš tvarkaraštyje nurodau užsiėmimus tokius, kaip ir pamokos. Mums per posėdį direktorius paskaitė kažkokį įstatymą ar įsakymą, kuriame nurodoma, jog pertraukų laikas tai irgi darbo laikas. Jo teigimu, kad reikalui esant pertraukos skiriamos ne mūsų poilsiui o darbiniams reikalams spręsti. Tai va.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 31 rugpjūčio 2005 - 15:36