Prašome reikštis, dalintis mintimis. Tikiuosi, gyvuosim, nes pradėjom kaip ir nuo dviejų logopedžių
Carramele, Kur tu?Prisistatyk....(Jaučiu, kad linksma mergikė esi

QUOTE (Mytė @ 2004 09 19, 20:41) |
dėl ko dažniausiai atsiranda vaikams logopedinių trūkumų. |
QUOTE (Nenuka @ 2004 09 21, 07:19) |
Sveikos,merginos! Priimkit ir mane i savo buri. |
QUOTE (Nenuka @ 2004 09 21, 06:19) |
Sveikos,merginos! Priimkit ir mane i savo buri. As irgi dirbu logopede su dideliu problemu turinciais vaikuciais (nekalbanciais, su kompleksiniais sutrikimais, pasitaiko neprigirdinciu, autistu ir t. t.) Dziugu, kad atsirado toks klubas. Galima bus dalintis patirtimi. |
QUOTE (lapukas @ 2004 09 20, 17:25) |
Mytule, pasakysiu savo nuomonę (kitos logopedės išsakys savo). Vaikams kalbos sutrikimai atsiranda ne dėl to, kad tėvai švepluoja -nors tokių sutrikimų irgi būna, bet jie lengviau ištaisomi ir , jei nėra Centrinės Nervų sistemos patologijos ar fizinių defektų ("vilko gomurys, kiškio lūpa -taip vadinasi nesuaugimai), tai nesunkus sutrikimas. Bet ![]() ![]() Bet tai labai priklauso nuo konkretaus sutrikimo...Vienodi sutrikimai pasitaiko gana retai -dažniausiai jie yra individualūs (kaip ir vaikai). O kuo mamytė su tėveliu gražiau šnekės, rišliau pasakos ir apskritai stengsis išklausyti vaiką, tuo lengviau bus vaikui kalbėti, kad ir kokio "plauko" būtų jo sutrikimas. Tai kaip homeopatiniai vaistai. Ypač tinka DAINUOTI. Taip lavinama klausa, pirščiukų mankšta irgi super... Kartais sutrikimas priklauso nuo paveldėjimo, tačiau tokiu atveju vistiek nereikia nuleisti rankų. Ir kuo ankščiau sutrikimą nustatysim ir imsimės priemonių, tuo geriau ir greičiau jį pašalinsim. Myte, kokio amžiaus vaikų sutrikimais domiesi?Aš dirbu daugiau su mažiukais, ![]() Savo mintis parašiau, norėčiau sužinot, ką mano kitos kalbos taisytojos (ir apskritai geros valios žmonės). ![]() |
QUOTE (Mytė @ 2004 09 21, 21:50) |
kodėl, darželio logopedė, patikrinusi vaikus ir surašiusi tevams jų sutrikimus, absoliučiai visiems vaikams parašė: komunikacinis sutrikimas - dislalija. O, kaip aš supratau, atseit visiems bendrai - šveplavimas. |
QUOTE (Dainuska @ 2004 09 22, 14:47) |
Ir aš manau, kad vaikui logopediniai užsiėmimai nuo 3-jų metų pats tas. . Gal priešmokyklinukams reikėtų skirti daugiau dėmesio, o ne mažiukams. |