Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(bertė @ 2007 01 16, 10:23)
Is  pradziu, kol gydo jodu, kol derina tyroxino dozes, visko bus. Pas mane irgi praejus 1,5 men po operacijos buvo 0,006, paskui, pries joda, kai ilgai buvau be vaistu - virs 40. Manau, kad po truputi susitvarkys, suprantama, organizmui, ypac sirdziai,  tokie kruviai ne i nauda, bet ka darysi, toks skydiaukes gydymas.

Berte, o Tau tai visa skydliaukė pašalinta, ar ne? Tai kaip keista, kad pas mane taip greit šoktelėjo TTH - 10 d po op buvo iš viso 12 blink.gif O pas tave taip ilgai mažas buvo. Kaip čia suprast? Nors viena endokr man sakė, kad net iki 6 mėn gali TTH būt mažas, kol pradeda didėt - atseit operacijos metu vyksta skydl hormonų nutekėjimas ir ilgai jie kraujyje išlieka. Tai matyt pas mane jie nenutekėjo biggrin.gif Tiesa, tie du kiti hormonai jau normoj, tai šitas "vejasi".
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2007 01 16, 23:55)
Berte, o Tau tai visa skydliaukė pašalinta, ar ne? Tai kaip keista, kad pas mane taip greit šoktelėjo TTH - 10 d po op buvo iš viso 12  blink.gif O pas tave taip ilgai mažas buvo. Kaip čia suprast? Nors viena endokr man sakė, kad net iki 6 mėn gali TTH būt mažas, kol pradeda didėt - atseit operacijos metu vyksta skydl hormonų nutekėjimas ir ilgai jie kraujyje išlieka. Tai matyt pas mane jie nenutekėjo  biggrin.gif Tiesa, tie du kiti hormonai jau normoj, tai šitas "vejasi".

labas, Upyte, man pasalino visa skydliauke, regis, mazdaug menesiu veliau nei tau. Zinai, as itin nesidomejau tais hormonu svyravimais ir ka tai reiskia. Suprantu, kad jie turi sokineti - as gi pries operacija negeriau jokiu vaistu, mano harmonu tyrimai buvo geri. Pirma tyrima dariau praejus 1,5 men po operacijos. Tada labiausiai mane domino TG. O pries joda visi parametrai buvo kaip isproteje -desimtimis ir pan. kartu neatitiko normu. Taip pat ir kepenu fermentai, cholesterolis, etc. Dabar tyrimus man paskirta daryti vasario 5 d., tai ir nelendu papildomai - nemanau, kad galima ka nors pakeisti. Kiek suprantu, tyroksino normu negali per diena kita nustatyti - reikia tam tikra laika ji gerti, taigi ir hormonu normalizavimas - ilgas procesas. Jauciuosi pakenciamai, tai ir laukiu pasyviai, atsibodo galvoti apie tai.
O kaip tau del jodo -ar reikes dar karta? Kaip TG?
Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 17 sausio 2007 - 10:18
QUOTE(bertė @ 2007 01 17, 10:15)
labas, Upyte, man pasalino visa skydliauke, regis, mazdaug menesiu veliau nei tau. Zinai, as itin nesidomejau tais hormonu svyravimais ir ka tai reiskia. Suprantu, kad jie turi sokineti - as gi pries operacija negeriau jokiu vaistu, mano harmonu tyrimai buvo geri. Pirma tyrima dariau praejus 1,5 men po operacijos. Tada labiausiai mane domino TG. O pries joda visi parametrai buvo kaip isproteje -desimtimis ir pan. kartu neatitiko normu.  Taip pat ir kepenu fermentai, cholesterolis, etc. Dabar tyrimus man paskirta daryti vasario 5 d., tai ir nelendu papildomai - nemanau, kad galima ka nors pakeisti. Kiek suprantu, tyroksino normu negali per diena kita nustatyti - reikia tam tikra laika ji gerti,  taigi ir hormonu normalizavimas - ilgas procesas.  Jauciuosi pakenciamai, tai ir laukiu pasyviai, atsibodo galvoti apie tai.
O kaip tau del jodo -ar reikes dar karta? Kaip TG?
Sekmes

Man gi jodo nereikia visai...Ačiūdie rolleyes.gif Tai va, kiek tas žmogelis gali ištverti su visokiais normų svyravimais... g.gif Ai, gal ir aš nesigilinsiu, ramiau gyvent bus. be to, pastebėjau, kad daktarai labai nepalankiai žiūri į pasiskaičiusius pacientus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2007 01 17, 13:34)
Man gi jodo nereikia visai...Ačiūdie  rolleyes.gif Tai va, kiek tas žmogelis gali ištverti su visokiais normų svyravimais... g.gif Ai, gal ir aš nesigilinsiu, ramiau gyvent bus. be to, pastebėjau, kad daktarai labai nepalankiai žiūri į pasiskaičiusius pacientus  biggrin.gif

A, atsiprasau, as per ta gausa informacijos jau susimaisiau, kam kokios bedos. Tai tavo hormonai po truputi susitvarkys, neskubek. As tai labai daug skaiciau apie gydymo budus, perspektyvas ir pan., bet dabar tai stengiuosi pasitiketi savo gydytojais - jie tikrai viska tiria (tikiuosi) ir nurodo, kada ka daryti. Na, matysime.
Sekmes
Atsakyti
Mergaitės, o kaip jums tiroksinas kompensuojamas? Praeitą kartą man išrašė 3 mėnesiams, 80 proc kompensuoja, tai reikėjo primokėti 4 litus, šiandien(po 3 mėnesių) už tą patį kiekį tiroksino, viskas taip pat, reikėjo primokėti 16 litų blink.gif . Tai nesuprantu ar čia tiek pabrango ar kame čia reikalas g.gif
Atsakyti
labas merytės, ačiū jums visoms už patarimus ir palaikymą ir ką be jūsų daryčiau.Buvau Vilniuje pas endokrinologę tai padidino tiroksino dozę nes TTh 18,7. Ar prieš jodą reikia kokių vitaminų pagerti ? Dar gimdoje miomą rado neperdižiausia, tik sekt reikia, baisiai kraujuoju be vaistų nei žingsnio gal dėl to ir hb93 geriu spanguoles , burokėlius ir medų kartu sumaišius gal ir kiek geriau, kaip jūs žiūrite į jogą? Gal kuri bandėte, kažkuri klausėte diagnozės tai papilominė karcinoma su metastazėmis. sako būna ir blogiau. Ką geriate nuo širdies permušimų? Žinokit mergaitės aš už jus ir su jumis bet siūlau nepasiduoti dar tikriausiai mums už moterų teises reiks pakovoti ar ne? Sėkmės jums visoms, laikykitė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2007 01 18, 18:05)
labas merytės, ačiū jums visoms už patarimus ir palaikymą ir ką be jūsų daryčiau.Buvau Vilniuje pas endokrinologę tai padidino tiroksino dozę nes TTh 18,7. Ar prieš jodą reikia kokių vitaminų pagerti ? Dar gimdoje miomą rado neperdižiausia, tik sekt reikia, baisiai kraujuoju be vaistų nei žingsnio gal dėl to ir hb93 geriu spanguoles , burokėlius ir medų kartu sumaišius gal ir kiek geriau, kaip jūs žiūrite į jogą? Gal kuri bandėte, kažkuri klausėte diagnozės tai papilominė karcinoma su metastazėmis. sako būna ir blogiau. Ką geriate nuo širdies permušimų? Žinokit mergaitės aš už jus ir su jumis bet siūlau nepasiduoti dar tikriausiai mums už moterų teises reiks pakovoti ar ne? Sėkmės jums visoms, laikykitė smile.gif

labas, Lina, na, laikykis, pradzia sunki visoms. O kad skydliaukes Ca isgydoma - tai faktas. Skaiciau nesenai Europos endokrinologu zurnale summary: su I-II stadija 10 metu isgyvenamumas - 100 proc., III-IV - apie 70 ir gi tobulina vis gydymo budus. Taigi dabar tik stiprinkis visaip. As jau 5 men. po operacijos ir visokiu sutrikimu ne tik nemazeja, bet prisideda, bet gydytojai sako, kad tai susije su skydliaukes pasalinimu, praeis. O isgysime visos - tik reikia kantrybes ir save pamilti. Apie TTH: irgi kazkur skaiciau, kad turint Ca, reiketu pirmaisiais 5 metais stengtis, kad TTH butu kuo mazesnis- maziau tikimybiu atsinaujinti.
Sekmes, sveik

Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2007 01 18, 18:05)

Labutis. Apie jogą rimtai pagalvoju, bet nežinau kada pradėsiu, nes grįžtu vakarais visai pavargusi ir jau nieko nebesinori. Sakau, gal pavasrį, kai pailgės vakarai ir nesinorės eiti namo, tikrai mėginsiu. Nuo širdies permušimų tai geriu tik mildronatą ir pananginą, bet čia aš pati savo iniciatyva, pas kardiologą nebuvau. O ką pačiai rekomendavo? Dabar geriu "Rutinoscorbiną", kartais "Imunalį" arba ežiuolės ekstraktą, "Triovit" ax.gif Aš taip pat nežinau nei ką gerti. Merginos, gal kas ką parekomenduotumet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2007 01 18, 16:05)

Sveikute. Viskas bus gerai, patikėk 4u.gif Dėl permušimų tai aš nieko negėriau, nes manau kai hormonai sunormalėja, tai ir permušimai dingsta, svarbu kad parinktų tinkamą tyroxino dozę. O dėl jogos, tai man irgi patiktų, tik bėda, kad gyvenu mažame miestely, tai niekaip grupė nesusirenka, o kiti miestą važinėt kažkaip neprisiruošiu. Šiaip manau labai svarbu išsivalyt organizmą, išmokt mylėti save, pozityviai mąstyti ir viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(bertė @ 2007 01 18, 18:09)
Skaiciau nesenai Europos endokrinologu zurnale summary: su I-II stadija 10 metu isgyvenamumas - 100 proc., III-IV - apie 70 ir gi tobulina vis gydymo budus.  Apie TTH: irgi kazkur skaiciau, kad turint Ca, reiketu pirmaisiais 5 metais stengtis, kad TTH butu kuo mazesnis- maziau tikimybiu atsinaujinti.

nesigasdink čia tu, aš ruošiuos ilgiau gyvent nei 10 metų g.gif , geriau rašyk, kad visiškai išsigydo apie 90 procentų, o tai galima pagalvot, kad su skydliaukės ca gyvensim tik 10 metų. Brrrrrrrr.
O kas dėl TTH tai tikrai mums geriau kai jis per didelis, negu per mažas drinks_cheers.gif
Atsakyti
o kada po operacijos galima realiai pradėt sportuot sporto klube ? g.gif
po 2 mėnesių ar anksčiau/vėliau?
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2007 01 18, 20:05)
o kada po operacijos galima realiai pradėt sportuot sporto klube ? g.gif
po 2 mėnesių ar anksčiau/vėliau?

Na, žiūrint kaip jausies po operacijos, jei paliks puse skydliaukės tai gal daug greičiau, bet jei išpjaus visą, tai kol hormonai susireguliuost tikrai negalėsi sportuot. Aš pvz 3mėnesius net į darbą nėjau schmoll.gif bet kiekvienam individualiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 18 sausio 2007 - 20:13
QUOTE(Joliuke @ 2007 01 18, 20:11)
Na, žiūrint kaip jausies po operacijos, jei paliks puse skydliaukės tai gal daug greičiau, bet jei išpjaus visą, tai kol hormonai susireguliuost tikrai negalėsi sportuot. Aš pvz 3mėnesius net į darbą nėjau schmoll.gif bet kiekvienam individualiai 4u.gif

aišku, ačiū labai 4u.gif
reiškia viskas paaiškės po operacijos...
Atsakyti