Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(bertė @ 2006 10 22, 14:46)
Pakeiciau jodo data - gulsiu lapkricio pabaigoje.
Barone, as kazkur skaiciau, kad kalcio trukumas turetu praeiti. Mazdaug per trejeta menesiu tos liaukutes galutinai atsistato. Nebijok, jos vistiek ims dirbti. Mat jos yra keturios, jeigu kuria nors isoperuoja su skydliauke, kitos suakyvina savo veikla, tik reikia laiko.  O endokrinologe ar negali siusti daryti kalcio tyrimu? O gal galima uzsimoketi uz  ta tyrima, juk vienas tyrimas nubutu labai brangu. Nors pradzioje.
O kaip tavo Tg tyrimai, ar darei? Kaip jautiesi be tyroksino, juk tu jau penktadieni gulsi jodui?
Sekmes visoms, laikykimes

O kaip tu pakeitei datą? Ar taip galima g.gif
Aš tikiuosi kad atsistatys, ir viskas bus gerai. Bet jei jos visos yra išoperuotos, kas tada g.gif Juk chirurgas sakė kad jų nesimato g.gif
Endokrinologė gali siųsti kalcio tyrimams, bet pas ją nelengva pakliūti, reikia laukti po kelis mėnesius. Aišku gal ir galima mokamus darytis, bet kai dėl mūsų pas gydytojų patekimo tvarkos tenka kitus tyrimus darytis mokamus, o dar plius važinėju į kauną pas endokrinologę, nes pas mus net pakliūti pas gydytoją problema, tai viską sudėjus gaunasi brangoka ir taip, o jei dar kas dvi savaites darytis kalcio tyrimus mokamus, kurie man priklauso ir taip unsure.gif Tiesą sakant jau pavargau nuo tokio gydytojų stumdymo unsure.gif Norisi nusispjauti, ir kaip bus taip unsure.gif
Be tiroksino gal ir nieko jaučiuosi, tik miego labai noriu, nors gal čia ne dėl to, bet tiesiog ištisai noriu miego doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 22 spalio 2006 - 16:45
QUOTE(Baronė @ 2006 10 22, 18:43)
O kaip tu pakeitei datą? Ar taip galima g.gif
Aš tikiuosi kad atsistatys, ir viskas bus gerai. Bet jei jos visos yra išoperuotos, kas tada g.gif Juk chirurgas sakė kad jų nesimato g.gif
Endokrinologė gali siųsti kalcio tyrimams, bet pas ją nelengva pakliūti, reikia laukti po kelis mėnesius. Aišku gal ir galima mokamus darytis, bet kai dėl mūsų pas gydytojų patekimo tvarkos tenka kitus tyrimus darytis mokamus, o dar plius važinėju į kauną pas endokrinologę, nes pas mus net  pakliūti pas gydytoją problema, tai viską sudėjus gaunasi brangoka ir taip, o jei dar kas dvi savaites darytis kalcio tyrimus mokamus, kurie man priklauso ir taip unsure.gif Tiesą sakant jau pavargau nuo tokio gydytojų stumdymo unsure.gif Norisi nusispjauti, ir kaip bus taip unsure.gif
Be tiroksino gal ir nieko jaučiuosi, tik miego labai noriu, nors gal čia ne dėl to, bet tiesiog ištisai noriu miego doh.gif

Barone, suprantu, kad pikta, lyg neuztektu vien tokios diagnozes, dar reikia kenteti del sveikatos sistemos problemu. Laikykis, pradzia sunki, viskas po truputi susitvarkys.
sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 22 spalio 2006 - 17:17
Ačiū, berte, už palaikymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 10 22, 13:46)
bet Tg nudziugino - 0,02.  Turiu vilties, kad nedauges, 3 x tfu. Pakeiciau jodo data - gulsiu lapkricio pabaigoje.

0,02 tai labai mažai 4u.gif gal tau užteks ir vienos jodo procedūros. Gerai, kad tu parašei kai mano tg jau nukritęs, o tai būčiau šoką gavus, kad mano 6,9 buvo blink.gif blink.gif
Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Baronė @ 2006 10 22, 16:43)

Nuo to nuo to, aš irgi pirmą kartą labai miego norėjau, o antrą kartą jau visai normaliai buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugne @ 2006 10 20, 15:10)
Upyte, kaip pakliuvai pas Beišą? Labai labai reikia...

Parasysiu Tau i az jo tel.

QUOTE(Russne @ 2006 10 20, 17:15)
Pasigirsiu - teises vakar išlaikiau thumbup.gif  thumbup.gif Dar vienas pasiekimas mano gyvenime ax.gif

Valioooo 4u.gif

Dar kol kas bandau neskaityt Jusu bedu po operaciju doh.gif Gal man viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedera @ 2006 10 20, 15:15)
Sveikutės mielosios,

Tikiuosi visos jaučiatės gerai, na bent kiek galima geriau turint omenyje visokias mus kamuojančias bėdas.
Nutariau kreiptis patarimų. Artėja žiema, laikas apsirūpinti vitaminais, maisto papildais ir t.t. Nuėjus į vaistinę man akyse ir galvoje viskas susisuka nuo jų gausos ir susinervinusi nieko nenusiperku. Pasidalinkit mintim, kas ką vartojat.
Na aš žinau, kad negalima jodo, reikia atsargiai su kalciu. Patartinos omega rūgštys, vit.     B, truputis vario, truputis seleno, L-karnitinas. Bet dar ir nervus reikia truputį paraminti...O kaip su visokiom ežiuolėm? Ir kaip visa tai suderinti vienoje tabletėje...

Man irgi aktulau būtų sužinoti kaip su tais vitaminais. Aš pati šiuo metu geriu ežiuolę su vitaminu C. Užpernai geriau gal nuo spalio iki balandžio, tai net sloga rimtesnė nebuvo jokia prikibus. O pernai negėriau, tai kaip gripas aplankė buvo ne kas g.gif
Pasidalinkim patirtim 4u.gif

Russne, sveikinu įsigijus teises 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teressa: 23 spalio 2006 - 09:48
Ačiū visoms už sveikinimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Joliuke,viskas turi būti gerai,juk baisiausia jau praeityje.
Russne-šaunuolė.
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2006 10 22, 20:34)
0,02 tai labai mažai 4u.gif gal tau užteks ir vienos jodo procedūros. Gerai, kad tu parašei kai mano tg jau nukritęs, o tai būčiau šoką gavus, kad mano 6,9 buvo blink.gif  blink.gif
Sėkmės 4u.gif
Papildyta:

Nuo to nuo to, aš irgi pirmą kartą labai miego norėjau, o antrą kartą jau visai normaliai buvo ax.gif

Joliuke, atsiprasau, nenorejau isgasdinti. Bet sitas rodiklis vienas nelabai informatyvus, ji reikia lyginti ir t. t., skaiciau ivairiu teoriju. Bet kuriuo atveju, kad taip is tavo lupu i Dievo ausi...
O fiziskai imu jausti nekaip, gal tas mano 0,08 TTH (maziausia norma 0,26) pradeda veikti: ir sirdis paklebetuoja, ir kazkoks nedidelis vidinis virpuliukas ima. Manau, reikes kartoti tyrimus ir ziureti, nes baisoka, kas bus, kai vaistus nutrauksiu pries joda.
A, tarp kitko, as klausiau gydytojo, ar galima skiepytis nuo gripo, sake, kad tik po jodo.
Sekmes visoms,
Atsakyti
Merginos, jeigu skaitote angliskai, cia labai daug, gera sisitema ir suprantamai pateiktos informacijos apie skydliaukes ca.

http://www.eurothyro...a...20 Belgium"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 23 spalio 2006 - 15:13
QUOTE(Joliuke @ 2006 10 21, 22:25)
Kalcigraną geriu, nes buvo pradėjusios rankosd ir kojos tirpt labai, tai gydytojas liepė pagert. Dabar jau stengiuos kuo mažiau, kol netirpsta, tol negeriu, lyg tais gerėja. Mano TTh tyrimai geriant tyroxiną buvo 0,26 čia jau  ant ribos, bet paliko. Kokie dabar bus sužinosiu tik trečiadienį. O tiroglobuliną irgi dariaus. Iš pradžių buvo 6,9, paskui 1,23, o dabar matysim.
RUSNE sveikinu įsigyjus teises 4u.gif

va, noredama kompensuoti isgasdinima, idedu 'teorijos' apie Tg (merginos, atsiprasau, jeigu skaitet), matai, tau viskas eina geryn. dziugu

Norma
· sveiki asmenys 3 - 25 ng/ml
· pašalinus skydliaukę 0 - 5 ng/ml

Tireoglobulino (TG) matavimas taikomas diferencijuoto skydliaukės vėžio (papiliarinė-folikulinė karcinoma) ir kitų skydliaukės ligų diagnostikoje. Po pilno chirurginio skydliaukės pašalinimo tireoglobulino koncentracija serume turėtų nukristi iki reikšmių, artimų nuliui. Jeigu tireoglobulino kiekis po operacijos nesumažėja, tuomet galima įtarti esant nepilną naviko pašalinimą arba metastazes. Tireoglobulino koncentracija turi būti sekama nustatant pakaitinį tiroksino preparatų gydymą pooperaciniame skydliaukės vėžio periode. Pooperaciniame periode sekant ligonį rekomenduojama tireoglobulino tyrimą atlikti kas mėnesį, vėliau – kas trys mėnesiai. Jeigu, praėjus kuriam laikui po chirurginio naviko pašalinimo, TG koncentracija padidėja virš 5 ng/ml – pirmiausia reikėtų patikrinti ar nėra skydliaukės vietoje lokalių recidyvo židinių. Tačiau TG padidėjimas net ir nesant radioaktyvaus jodo kaupimo, yra pavojingas ligos progresavimo požymis. TG padidėjimas gali būti ir metastazinio išplitimo požymis. TG rodiklio jautrumas ankstyvai recidyvų ir metastazių diagnostikai – 90 % (tačiau apie 80% metastazavusių navikų randama aukštos TG reikšmės – paprastai aukštesnės, nei 200 ng/ml). Tireoglobulino koncentracija gali padidėti ir kitų skydliaukės ligų metu. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad TG padidėjimas charakteringas ne visiems skydliaukės vėžiams, o tik diferencijuotiems – papiliarinei-folikulinei karcinomai.
TG rodiklis nepakeičiamas sekant skydliaukės vėžio pooperacinį gydymą ir jo eigą. Tačiau šis rodiklis negali būti naudojamas pirminei skydliaukės vėžio diagnostikai. Labai sumažėjusios (kartais iki 0 ng/ml) reikšmės gali būti įgimtos atireozės atvejais. Tireoglobulinas yra skydliaukės folikulinių epitelinių ląstelių sekrecijos produktas (didelio molekulinio svorio glikoproteinas). Šį baltymą organizmas naudoja T4 ir T3 hormonų deponavimui. Tireoglobulinas – vienas geriausių testų įrodant thyrotoxicosis factitia (būklė, kuomet tyčia arba netyčia naudojami tiroksino preparatai, pvz. psichiatrinės patologijos metu, simuliuojant skydliaukės ligą, dirbtinai siekiant sukelti tachikardiją ir t.t.). Tikrosios hipertireozės metu tireoglobulino koncentracija būna normoje arba padidėjusi. Thyrotoxicosis factitia metu tireoglobulino koncentracija sumažėja. Kiti laboratoriniai testai thyrotoxicosis factitia atveju yra identiški hipertireozei (TSH sumažėjimas ir FT4 bei FT3 padidėjimas). Tireoglobulino nustatymo negalima naudoti sekant anaplastinės ar meduliarinės karcinomos eigą. Tačiau TG nustatymas yra naudingas norint paremti poūmio tiroidito diagnozę ar sekti gūžio gydymo dinamiką. Jeigu naujagimių kraujyje nerandama tireoglobulino, tuomet irgi galima įtarti skydliaukės sklaidos trūkumus.

Padidėjimas
· Diferencijuotas skydliaukės vėžys,
· Nepakankamas chirurginis vėžio pašalinimas arba metastazės,
· Grave’s liga (apie 20 – 50 %) atvejų,
· Toksinis gužys, ūmus arba poūmis tiroiditas,
· Visi hipertireozės atvejai.

Sumažėjimas
· Įgimta atireozė,
· Thytotoxicosis factitia,
· Gydymas skydliaukės hormonais, L-tiroksinu,
· Badavimas,
· Skydliaukės vėžys; jeigu atsiranda buvusio padidėjimo fone – geras atsakas į gydymą, naviko masė sumažėjo. Pokyčiai (ankstesnio lygio atžvilgiu) svarbūs ir normos ribose. Kritine riba laikoma 5 ng/ml koncentracija. Onkologijoje svarbu remtis geriausiomis, jautriausiomis TG matavimo technologijomis.

Kur atliekamas šis tyrimas galite rasti čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 23 spalio 2006 - 15:26
QUOTE(Ugne @ 2006 10 20, 17:10)
Upyte, kaip pakliuvai pas Beišą? Labai labai reikia...

ups, kokia as siandien aktyvi...
Ugne, as turiu Beisos mobiluji tel., ar reikia?
Atsakyti