Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(tiramisu @ 2006 10 12, 17:52)
Man dare punkcija . Nustate , kad nepiktybinis . O tu tą straipsnį skaitei ?

Perskaiciau ta straipsni. Oi, nezinau, kiek zmoniu/daktaru, tiek nuomoniu. O del punkcijos - zinoma, Dieve duok, kad nebutu piktybinis mazgas, bet man is triju punkciju tik viena, paskutine, parode, kad yra blogu dalyku. Na, bet man echoskopuotojas irgi itare.
O del pacios operacijos, jeigu nuspresi, tai nesijaudink taip smarkiai. Ji tikrai nera labai baisi. Zinoma, sunku laukti. Mane po pietu operavo, tai ta pacia diena pati nuejau i tualeta. O trecia diena ketvirta jau gali namo vaziuoti.
Kalcio trukuma jauciu, bet nedideli, suciulpiu kartais tablete, plaukai neslenka ir svorio nepriaugau (tfu x 3), net priesingai, nukritau per pirma menesi, bet tai del streso. Dabar atsistaciau, deja.
laikykis, sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 12 spalio 2006 - 21:40
QUOTE(Upytė @ 2006 10 11, 08:57)
As nors gal jau ire rasiau, pasikartosiu - paneigdama visas prognozes, susijusias su nestumais ir vaikais, pagimdziau abu 41 savaites, pernesiojau, ir abu gime aipe 4 kg svorio. Ir nei su vienu negrese persileidimas.
Beje, merginos, geriau planuokites tureti berniukus ( lotuliukas.gif ), nes tai paveldima liga, kuri ypac perduodama mergaitems  g.gif

lotuliukas.gif as pastojimus galiu kada noriu susiplanuoti (anu kartus pirma menesi), tik pasigimdziau viena 36, kita 37savaiciu ir abi virs 4 kg (tai nors tiek gerai, kad anksciau gime, o jei ne doh.gif ). Nestumai lengvi buvo, tik del paveldijimo nekas , bet jau dabar jodo gauna, tai gal isizeis ir nesusirgs biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Upytė @ 2006 10 10, 15:15)
Labai Tau aciu, nuraminai  rolleyes.gif Nes skaitydama praeita tema susidariau ispudi, kad beveik visoms, kurioms buvo operuota skydlaiuke, rado piktuku  verysad.gif Nors pries tai per punkcija nerado.
Smagu, kad tau viskas gerai  4u.gif Nes bijojau, kad va dabar tai gerai jauciuosi, o jeigu po operacijpos bus blogai? Nagus gi nusigrauzt gali  g.gif

Nu as siandien prirasysiu blush2.gif . Mano teciui operavo ir jam itarinejo piktybini, bet kai isoperavo pasirode, kad ne (nors gal butu buve gerai radiacijos gauti unsure.gif ). Ir labai gerai jautesi ir randas greit uzgijo, ir jau metai daugiau patenkintas biggrin.gif .
Atsakyti
labux

smagu, kad yra palaikanciu, visgi ne taip baisu. Ryt einu pas Kazanaviciu, galutinai del punkcijos atsakymo, ka ten rado...Nors tel pasake, kad niekur nesidesim, reiks operuot.

Klausykit, mamces (ir ne tik) - tos, kurios turit (ar turejot) hyperfunkcija - kaip jums su miegu? Man kartais ziauri nemiga uzeina verysad.gif O dabar miegu kaip sernas. Nes viena is sios ligos pozymiu yra nemiga... verysad.gif

Mia, o kas tavo mergicoms su skydliauke, kad rasai "ne kas"?Smagu, kad teciui viskas gerai smile.gif Nors kiek girdejau, vyrai retai serga skydl ligomis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upytė: 13 spalio 2006 - 07:02
QUOTE(Upytė @ 2006 10 13, 06:59)
Klausykit, mamces (ir ne tik) - tos, kurios turit (ar turejot) hyperfunkcija - kaip jums su miegu? Man kartais ziauri nemiga uzeina  verysad.gif O dabar miegu kaip sernas. Nes viena is sios ligos pozymiu yra nemiga... verysad.gif

Mia, o kas tavo mergicoms su skydliauke, kad rasai "ne kas"?Smagu, kad teciui viskas gerai  smile.gif Nors kiek girdejau, vyrai retai serga skydl ligomis... g.gif

As tai irgi miegu, nemiga buvo tik per nestumus, o dabar tai tikriausiai istisai ismiegociau biggrin.gif
Vyresnei biski itarinejo, bet dabar dare tyrimus lyg viskas gerai. Gal per paauglyste susitvarkys (paauglyste 10m doh.gif ).
Iki Cernobilio vyrai visai nesirgdavo, o dabar jau vis daugiau. Bet teciui veziukas, iseme inksta ir pasvitino ir tada labai greitai islindo striuma. Bet dabar dziaugiuosi, kad visiems tvarkosi ir as prie kompanijos tikiuosi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 10 13, 07:59)
labux

smagu, kad yra palaikanciu, visgi ne taip baisu. Ryt einu pas Kazanaviciu,  galutinai del punkcijos atsakymo, ka ten rado...Nors tel pasake, kad niekur nesidesim, reiks operuot.

Klausykit, mamces (ir ne tik) - tos, kurios turit (ar turejot) hyperfunkcija - kaip jums su miegu? Man kartais ziauri nemiga uzeina  verysad.gif O dabar miegu kaip sernas. Nes viena is sios ligos pozymiu yra nemiga... verysad.gif

Kai mano hormonai buvo pranokę visas ribas, tai mane kankindavo nemiga kartais. Būdavo iki kokios 1-2 neužmiegu, tai keldavausi, išsikepdavau bulvyčių su kefyriuku blush2.gif kokią knygą paskaitydavau ir jei pasisekdavo kokią 5 užmigdavau, o 6 keldavaus į darbą doh.gif Bet būdavo ir taip, kad tom pačiom nemiegotom akim darban eidavau, nes bent jau man kai nesimiega geriau net nesigulti į lovą.
O kartais miegodavau kaip užmušta. Vos atsiguldavau iškart užmigdavau ir žadintuvas vos prikeldavo. Tik draugas sakydavo, kad labai neramiai miegu, pastoviai vartausi - ant vieno šono net 5 min. neišgulėdavau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 10 12, 12:46)
labas, nezinau, ar tai paguoda: as tik du menesiai po operacijos,  irgi  jauciu visokiu negerumu - ir guzas atsiranda, ir smaugia kartais, ypac kai susinervinu, ir balsas pakimsta kai daugiau pakalbu. Be to, dar kaklas patines ir truputi 'nutirpes' toj pusej, kur buvo auglys. O kaip kitoms?

Sveika 4u.gif Man po antros operacijos jau praėjo trys mėnesiai, tai dar šiek tiek aptirpęs randas ir oda aplink jį, gydytoja sakė kol nervai nesuaugs, tol ir bus aptirpęs, o nervai auga ilgai, gali ir pusę metų praeiti unsure.gif

QUOTE(tiramisu @ 2006 10 12, 16:07)
Ušsirašiau į eilę operacijai . Adenoma .
O šiandien perskaičiau straipsnį apie chirurginius metodus skydliaukės gydymę
http://www.health-ua...icles/1352.html
Susimasčiau . Ar ištikruju reikia skubėti su operacija . mazgas 1,9 cm . Per metus laiko nepasikeitė .
Kaip jums atrodo ?
Man dare punkcija . Nustate , kad nepiktybinis . O tu tą straipsnį skaitei ?

Aš dabar jau turiu tik vieną nuomonę, kad mazgus reikia operuoti. Deja iš savo karčios patirties. Man buvo darytos 3 punkcijos ir visos jos rodė kad viskas yra gerai, be pakitimų, deja, kai mazgą išoperavo(to norėjau pati, nes jis augo), pasirodė kad jis piktybinis. Taigi, punkcija neparodo tikslių rezultatų, gerai jei pataiko į židinį, o jei ne - va ir tokie rezultatai unsure.gif

Mergaitės, paaiškinkit man, pasidariau tyrimus, ar jie normalūs g.gif Mano akimis žiūrint normalu, o kaip jums atrodo g.gif
TTH - 1,66(gydytoja sakė sekti kad būtų apie 1, tai manau kad čia neblogi g.gif )
PTH - 19,82
Atsakyti
Labux

tai va - sestadieni Kazanavicius surase litalinja atsakymu ir nusiunte pas Beisa (t.y. dave jo tel). Sian pasiskambinau, tai paklausiau, kad galeciau tiketis buti papjauta? lotuliukas.gif Tai paskae, kad tik apie vasario men doh.gif Mama mija, as tiek neislauksiu...Noriu cia ir dabar biggrin.gif Be to, bijau, kad dar oftalmopatija vienai akiai prasideda (tokia negraziai patinus), sakiau Kzanaviciui, tai sake tvarkysim po operacijos. Tai jeigu jos laukt reiks 4 men, tai visai akys isvirs? Tai kad dar abi, o dabar tik viena... Man taip baisu darosi, tik su ta mintim ir gyvenu... Kas bus?
Tai sian pas savo senaja daktarka nuvariau, pasiskundziau, isliejau siela, dar pasakiau kad ja "isdaviau". Tai ji man nedelsiant israse hormonu, kurie stabdo ta akiu virtima (prednizolono pakaitala, nuo kurio ne taip storejama). Ar kuri geret?

Na va, issiliejau, labai jau man liudna... verysad.gif

Tiesa, mano gydytoja rekomendavo operuotis Raudonam kryziu (vilniuje) pas ...neprisimenu pavardes doh.gif Gal kas ka giordejot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upytė: 16 spalio 2006 - 12:42
QUOTE(Baronė @ 2006 10 11, 11:32)
Sveikos 4u.gif Jau senokai buvau užsukusi pas jus. Ruošiuosi jodui, jau penkios dienos kai nebegeriu tiroksino, kol kas jaučiuosi neblogai, tikiuos kad ir toliau taip bus smile.gif

labas, Barone, kaip jautiesi be tiroksino? Man irgi nusimato jodas, bet truputi veliau. 

Atsakyti
Sveikos,merginos.Senokai lankiausi-visai neliko optimizmo.Grįžau iš Baranausko ir vėl reikės važiuoti(jau 4 kartą).Kažkoks paliktas sveiko audinio gabalėlis ir jį gali "juoduoti" kiek nori,jis napasinaikins , o jei operuoti-tai irgi neišpjausi mikroninių dalelių.
Bet rašau ne dėl to.Joliuke,tu naudojai lašus detoxit,bet ar pastebėjai, kad vienoje sudedamojoje dalyje yra jodo?Anotacijoje taip ir parašyta ,ar nekreipei dėmesio?
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2006 10 16, 15:09)
Sveikos,merginos.Senokai lankiausi-visai neliko optimizmo.Grįžau iš Baranausko ir vėl reikės važiuoti(jau 4 kartą).Kažkoks paliktas sveiko audinio gabalėlis ir jį gali "juoduoti" kiek nori,jis napasinaikins , o jei operuoti-tai irgi neišpjausi mikroninių dalelių.
Bet rašau ne dėl to.Joliuke,tu naudojai lašus detoxit,bet ar pastebėjai, kad vienoje sudedamojoje dalyje yra jodo?Anotacijoje taip ir parašyta ,ar nekreipei dėmesio?

labas, Silvija.ss, uzjauciu. Laikykis, viskas susitvarkys. Ar gydytojai nesiulo kokiu nors alternatyvu, negi taip ir 'juoduosies' n kartu? Man mat dar tik nusimato pirmas kartas, tai irgi neprideda entuziazmo kolegiu nesekmes. Na tikekimes, visos bedos laikinos. O kas tave operavo?
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 10 16, 13:42)
labas, Barone, kaip jautiesi be tiroksino? Man irgi nusimato jodas, bet truputi veliau.

Sveika 4u.gif Ačiū, kol kas nieko, visai neblogai jaučiuosi, galėtų visada taip būti tongue.gif Sakau gal dar hormonai iš kraujo neišėjo, dėl to nieko nesijaučia g.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija.ss @ 2006 10 16, 13:09)

Sveika 4u.gif Na tikėkimės, kad tas 4 kartas tau jau bus paskutinis
O kas dėl detox, tai dabar jau susinervinau, nu neperskaičiau šito blink.gif blink.gif . O ką tas jodas daro mums kai esam be skydliaukės g.gif Man atrodo jo yra ir tyroxine g.gif Ketvirtadienį važiuoju pas Kazanavičių, teks prisipažinti, tikiuos neprisidirbau baisiai
Atsakyti