Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(Spurgitta @ 2012 10 23, 14:19)
o briedienos faršas tiesiog malta briediena? ar dar kažko įmaišyta? ne per sausas būna?
skaniai skamba  ax.gif


Jei lazanijai vien briediena, man tai nesausa, nes as ta padaza toki skysta darau ir daug, kad apsemtu, tada uzdengiu su folija kai kepu ir pabaigoj nuimu, surio ant virsaus dar, biskiuk pakepu ir viskas.
O kai kotletus darau tai tada jau jo, tiesiog paprastu kiaulienos lasiniu imalu ( tiksliau vyras imala, jo laimikis jo ir visas juodas darbas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Migluzee @ 2012 10 24, 11:14)
Jei lazanijai vien briediena, man tai nesausa, nes as ta padaza toki skysta darau ir daug, kad apsemtu, tada uzdengiu su folija kai kepu ir pabaigoj nuimu, surio ant virsaus dar, biskiuk pakepu ir viskas.
O kai kotletus darau tai tada jau jo, tiesiog paprastu kiaulienos lasiniu imalu ( tiksliau vyras imala, jo laimikis jo ir visas juodas darbas smile.gif

Nu reikės pabandyt, nors kažkaip nedrąsu ax.gif Kietas briedis pasitaikė, vakar virš 2.5 val. troškinau, dar ne visai suminkštėjo doh.gif tai lazanijoj is viso būtų guma jaučiu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurgitta: 24 spalio 2012 - 13:18
QUOTE(Spurgitta @ 2012 10 22, 08:26)
Mėsą pamarinuojų žvėrienos prieskoniuose per naktį arba ilgiau. Tada į troškintuvą ir troškinu 180-200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Po valandos į troškintuvą dedu bulves, pjaustytas morkas ir svogūnus, užpilu mažą pakelį grietinėlės ir dar troškinu valandą. Receptas niekada nepavedė  thumbup.gif


atidengus troškinat ar uždengus? ax.gif kaip tik dabar darau su stirniena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudonplaukė 12 @ 2012 10 24, 20:19)
atidengus troškinat ar uždengus?  ax.gif  kaip tik dabar darau su stirniena  smile.gif

geriau uždengus. o jeigu abejojat dėl mėsos jaunumo, tai geriau ilgiau troškinkit (tą pirmąją dalį, be daržovių). cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2012 10 25, 08:13)
geriau uždengus. o jeigu abejojat dėl mėsos jaunumo, tai geriau ilgiau troškinkit (tą pirmąją dalį, be daržovių). cool.gif


dėkui, iš pradžių troškinau uždengus, vėliau į pabaigą atidengus. mėsa tai jauno stirniuko, labai skaniai gavosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudonplaukė 12 @ 2012 10 25, 13:29)
dėkui, iš pradžių troškinau uždengus, vėliau į pabaigą atidengus. mėsa tai jauno stirniuko, labai skaniai gavosi  drinks_cheers.gif

thumbup.gif
Atsakyti
savaitgalį dariau kepenėles stirnienos pagal aguonėlės receptą

http://aguonele.blog...-obuoliais.html

žinokit, kažkas nerealaus, skonis pasakiškas, pirmą kartą taip skaniai kepenėles valgiau, o dar su taure raudono vyno wub.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo atradimu smile.gif prieš kokius metus laiko nusipirkau greitpuodį
tai žvierienos ruošime jis man nepamainomas dalykas kiek laiko susitaupo na o troškinių skanumas tai niam niam . user posted image
niekaip ypatingai neruošiu taip pat kaip ir kiaulieną troškinukai- plovai smile.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudonplaukė 12 @ 2012 10 29, 16:10)
savaitgalį dariau kepenėles stirnienos pagal aguonėlės receptą

http://aguonele.blog...-obuoliais.html

žinokit, kažkas nerealaus, skonis pasakiškas, pirmą kartą taip skaniai kepenėles valgiau, o dar su taure raudono vyno  wub.gif


Nu va, verysad.gif
sestadieni vyras stirnos kepeneliu parnese, tai sekmadieni kepiau, tai taip sociai lietuviskai standartiskai su bulviu kose ir svogunu-grietines padazu. Skanu buvo, bet jei buciau uzmacius jusu recepta buciau bandzius thumbup.gif

Del troskinimo na man niekaip nesigauna kad jau taip butu thumbup.gif skanu, bet ne fantastiska. Noreciau kad mesyte butu lengva, lengvai pjautusi ir kramtytusi, o pas mane visada gaunasi ji tokia standi (nezinau kaip issireiksti kitaip). Kazka netaip darau, nzn. Gal orkaites f-ja ta netinka, bet atrodo viska ant tos pacios kepu, is pamarinuoju kelias dienas ir uzdengus troskinu. kiauliena normaliai gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Migluzee: 30 spalio 2012 - 15:14
QUOTE(RASALIU @ 2012 10 29, 17:27)
Noriu pasidalinti savo atradimu  smile.gif  prieš kokius metus laiko nusipirkau greitpuodį
tai žvierienos ruošime jis man nepamainomas dalykas  kiek laiko susitaupo na o troškinių skanumas tai niam niam  . user posted image
niekaip ypatingai neruošiu taip pat kaip ir kiaulieną troškinukai- plovai smile.gif
4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pritariu, turėjau senovinį drinks_cheers.gif , kuris man jau taip gerai neveikė, nusipirkau naują, be kurio nežianau ką daryčiau su žvėriena ir ne tik. thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Atsiprašau už kvailą klausimą bet kai mes ne medžiotojai, tai nežinom. blush2.gif Gavom stirnienos ir dabar man sukasi galvoj- o jos nereikia tikrint? Ta prasme, šernieną tai žinau kad tikrina nuo trichaneliozės. O stirna? Ji neplatina jokių ligų? blush2.gif Bijau šeimą užmaitint dabar blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 10 31, 17:47)
Labas vakaras. Atsiprašau už kvailą klausimą bet kai mes ne medžiotojai, tai nežinom. blush2.gif  Gavom stirnienos ir dabar man sukasi galvoj- o jos nereikia tikrint? Ta prasme, šernieną tai žinau kad tikrina nuo trichaneliozės. O stirna? Ji neplatina jokių ligų? blush2.gif  Bijau šeimą užmaitint dabar blush2.gif  doh.gif



Tikrai nereikia smile.gif Gamink ir valgyk į sveikatą mirksiukas.gif
Atsakyti