
Aš kai negaliu pakęsti to stirnienos kvapo tai mėsą išdalinu kaimynams ar draugams

QUOTE(Gule @ 2010 12 10, 11:48)
Apie stirnieną.
Turiu užsišaldžiusi stirnienos, kuri turi nelabai malonų kvapą. Kaip tą kvapą panaikinti ??? Jau du kartus gaminau, bet gavosi šiaip sau. Pirmą kartą keletą valandų pamirkiau parūgštintame vandenyje, tada parą marinavau (prieskoniai, aliejus). Marinavau parą. Mėsa buvo kietoka, nes tikrai per trumpai marinavau, bet kad ir nemalonus kvapas jautėsi. Antrą kartą mėsą supjausčiau juostelėmis (troškiniui), įtryniau prieskoniais žvėrienai ir užpyliau marinatu (1 stiklinė vyno acto, 2 stiklinės vandens, 1 v.š. druskos, 1 v.š. cukraus) ir laikiau dvi paras. Pagaminus mėsytė buvo labai minkšta, nemalonaus kvapo nebesijautė, tik kiek sausoka, bet svarbiausia, kad actas smarkokai jautėsi. Antrąjį marinatą esu radusi internete. Gal daugokai acto įpyliau ?
Stirnienos dar liko, bet kad nebenoriu eksperimentuoti. Merginos, patarkit, kaip jūs naikinate nemalonų stirnienos kvapą (jei jis yra) !!!
Turiu užsišaldžiusi stirnienos, kuri turi nelabai malonų kvapą. Kaip tą kvapą panaikinti ??? Jau du kartus gaminau, bet gavosi šiaip sau. Pirmą kartą keletą valandų pamirkiau parūgštintame vandenyje, tada parą marinavau (prieskoniai, aliejus). Marinavau parą. Mėsa buvo kietoka, nes tikrai per trumpai marinavau, bet kad ir nemalonus kvapas jautėsi. Antrą kartą mėsą supjausčiau juostelėmis (troškiniui), įtryniau prieskoniais žvėrienai ir užpyliau marinatu (1 stiklinė vyno acto, 2 stiklinės vandens, 1 v.š. druskos, 1 v.š. cukraus) ir laikiau dvi paras. Pagaminus mėsytė buvo labai minkšta, nemalonaus kvapo nebesijautė, tik kiek sausoka, bet svarbiausia, kad actas smarkokai jautėsi. Antrąjį marinatą esu radusi internete. Gal daugokai acto įpyliau ?
Stirnienos dar liko, bet kad nebenoriu eksperimentuoti. Merginos, patarkit, kaip jūs naikinate nemalonų stirnienos kvapą (jei jis yra) !!!
Pabandykit para palaikyti majoneze.Ir suminkstes ir kvapo tikrai nebus

QUOTE(edituke 1976 @ 2010 12 10, 12:13)
Ačiū už patarimą, reiks pabandyt, gal iš trečio karto pagaliau pavyks skaniai pagaminti

O iš kur tas kvapas ? Vyras sako, kad nuo lajaus.
Aš vistik pirmiauisa palaikyčiau parūgštintame actu vandenyje dėl kvapo parą (man visada padeda), tik nepadaugint acto, o poto nuplovus jau marinuočiau su prieskoniais, citrinos sultimis ir majonezu.
as palaikau parūkštintame vandenyje, o tada i greitpuodi su prieskoniais, minkstute gaunasi ir man niekas nesmirdi
QUOTE(uolma @ 2010 12 10, 23:57)
Aš vistik pirmiauisa palaikyčiau parūgštintame actu vandenyje dėl kvapo parą (man visada padeda), tik nepadaugint acto, o poto nuplovus jau marinuočiau su prieskoniais, citrinos sultimis ir majonezu.
Matomai, mano klaida buvo ta, kad palaikiusi acto marinate, aš mėsos nenuploviau - kvapo nebeliko, bet actas per daug jautėsi.
O kiek acto pilti į vandenį, kad nepadaugint ir nepamažint ?
Aš tai kai parneša mėsą vakare (ji būna jau kibire), užpilu šaltu vandeniu ir acto iš akies, bet manau bus apie pusė stiklinės ar mažiau. Ir palieku per naktį, ryte ar apie pietus ją sutvarkau, supjaustau, kad gatavai išėmus tik prieskonių ar marinato tereikia. Aš nesu labai žvėrienos mėgėja (aplamai mėsos galiu tik kartą-du per savaitę valgyti), bet kvapo tai nėra. Visai skanu.
O kietumas tai pagrinde tikrai ne nuo marinato priklauso. Bet nuo gyvulio- jo amžiaus, kuri mėsa ir pan. Kartais užtenka kelias minutes ant keptuvės pakepti ir jau laaaabai minkšta, o kartais 3-4 valandas orkaitėje troškinu.
Mano senelis ir tėtis medžiotojai nuo paauklystės (nemeluoju, kiti laikai buvo). Mano tėtis jau 14-15м. zuikius su savo tėčiu medžiodavo. Dabat ir mano vyrą pritravino. Tai va, noriu pasakyti, kad actą į kibirą pilu, tik kai mano tėvas nemato (vyras tai nieko nesupranta, tik medžiotoją "primeta"). Kaip rėkt tada gaunu, kad mėsą gadinu. Bet man ji gražesnė ir malonesnė, be kvapo . Nors tiesos tame yra, jei netyčia acto padauginu, tai katinas jos ir nebevalgo, nors šiaip gatavas tame kibire gyvent.
O kietumas tai pagrinde tikrai ne nuo marinato priklauso. Bet nuo gyvulio- jo amžiaus, kuri mėsa ir pan. Kartais užtenka kelias minutes ant keptuvės pakepti ir jau laaaabai minkšta, o kartais 3-4 valandas orkaitėje troškinu.
Mano senelis ir tėtis medžiotojai nuo paauklystės (nemeluoju, kiti laikai buvo). Mano tėtis jau 14-15м. zuikius su savo tėčiu medžiodavo. Dabat ir mano vyrą pritravino. Tai va, noriu pasakyti, kad actą į kibirą pilu, tik kai mano tėvas nemato (vyras tai nieko nesupranta, tik medžiotoją "primeta"). Kaip rėkt tada gaunu, kad mėsą gadinu. Bet man ji gražesnė ir malonesnė, be kvapo . Nors tiesos tame yra, jei netyčia acto padauginu, tai katinas jos ir nebevalgo, nors šiaip gatavas tame kibire gyvent.
QUOTE(Gule @ 2010 12 10, 19:16)
Ačiū už patarimą, reiks pabandyt, gal iš trečio karto pagaliau pavyks skaniai pagaminti 
O iš kur tas kvapas ? Vyras sako, kad nuo lajaus.

O iš kur tas kvapas ? Vyras sako, kad nuo lajaus.
Keista ,kad jauciasi kvapas.Mano vyras kai parnesa stirnienos niekada nemirko jokiuose actuose,nei parukstintam vandenyje.Kvapo niekada nebuna .Patarimas:kai vyras nulupa stirna,pirminiam apdorojime,lai pasalina visa laju ir palieka tik maza pavirsini riebaliuka


QUOTE(edituke 1976 @ 2010 12 12, 16:37)
Keista ,kad jauciasi kvapas.Mano vyras kai parnesa stirnienos niekada nemirko jokiuose actuose,nei parukstintam vandenyje.Kvapo niekada nebuna .Patarimas:kai vyras nulupa stirna,pirminiam apdorojime,lai pasalina visa laju ir palieka tik maza pavirsini riebaliuka
Kavapo tikrai nebus 


Kai pirmą kartą pagaminau stirnieną (kelias valandas buvau pamirkiusi parūgštintame vandeny ir tada parą marinavau), kvapas nedingo. Matyt, mūsų klaida buvo ta, kad parneštą stirnieną pernąkt laikėme šaltai ne visą nupjaustę lajų, nors jo buvo likę kur ne kur. Na, kitą kartą jau žinosiu, kaip paruošti mėsytę užšaldymui. Tik va kameroje dar turiu porą gabaliukų su kvapeliu: reiks parą laiką palaikyt parūgštintam vandeny, o tada dar kokią parą marinuot.
Į kamerą negalima dėt mirkytos ir plautos mėsos. Sudedu į kamerą kokią parvežė, o atšildžius tada tik plaunu ir marinuoju.
QUOTE(uolma @ 2010 12 13, 01:34)
Į kamerą negalima dėt mirkytos ir plautos mėsos. Sudedu į kamerą kokią parvežė, o atšildžius tada tik plaunu ir marinuoju.
na, vat ir as taip darau. i kamera saldymui sudedu tik susipjaustyta, ispjaustyta ir "surusiuota" mesa.
o visi kiti dalykai, tokie kiap mirkimai, ir marinavimai jau pries pat gaminima. nors tiesa pasakius mirkau labai retai.
gal as tiesiog neuzuodziu...


