Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(irinejus @ 2010 11 26, 18:14)
o man tai nepatiko stirnienos šonkauliukai. ir atrodo pamarinavau, bet kai iškepiau orkaitėje tai paskui valgant taukai (ar kaip jie ten vadinasi  g.gif ) stingo ant gomurio. tai nusprendžiau šonkauliuku nebekepti.

o vandenį rūgštinu labai paprastai. į vandenį šliūkšleliu šlakelį acto, kad vos jaustųsi  actas.

o ką siūlai daryti, nes kaip tik turiu juos ir kiek ka esu dariusi visada kieti gaunasi, o glajus tai taip visada jauciasi doh.gif
Atsakyti
pasidalinsiu zverienos sonkauliuku receptu, bent mes labai megstam smile.gif

taigi, sonkauliukus uzmarinuojam su megstamais prieskoniais, geriausiai is vakaro. Ir verdam juos obuoliu sultyse. Gaunasi minksti,ir skonis fantastiskas thumbup.gif mums netgi skaniau nei kepti essen.gif
Atsakyti
greitam marinavimui naudoju kivi. PVZ. darant sernienos kepsniukus 15 min pamarinuoju itarkavusi kivi su prieskoniais ir kepu dziuvesliuose. smile.gif
Stirnienos sonkauliukus pvz. apkepu. pakepu morku ir svogunu, prisiskutu bulviu. sudedu viska i greitpuodi, pridedu prieskoniu visokiu (mairunai, zverienos, druska, mesos prieskoniai, pipirai, kmynai), uzdarau ir troskinu. smile.gif
Atsakyti
Blyn ir aš galėjau greitpuodį troškinti doh.gif gal būtų minkštesni buvę unsure.gif

Apie kivi ir aš esu girdėjusi tik niekaip neišbandau ax.gif

o Jūs kai verdate obuolių sultyse nebūna rūgšti mėsa? g.gif
Atsakyti
greitpuodyje viskas labai munksta gaunasi, tik reik nepervirti. As kazkur nuo uzvirimo 20 min paverdu ir viskas. isjungiu.

O su kivi elgtis reikia atsargiai. nes per ilgai pamarinavus mesa tampa na kaip cia pasakius tokia kaip kose. bent jau man. blush2.gif

as zveriena(sonkauliukus, sriuba su zverienos kaulais) dazniausiai ruosiu greitpuodyje. Net ta pati sernienos kumpi, greitpuodyje aperdu ir po to vyno ir prieskoniu marinate kepu orkaiteje. mesa gaunasi sultinga ir labai minksta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingerele: 29 lapkričio 2010 - 14:24
QUOTE(Ingerele @ 2010 11 29, 15:21)
... Net ta pati sernienos kumpi, greitpuodyje aperdu ir po to vyno ir prieskoniu marinate kepu orkaiteje. mesa gaunasi sultinga ir labai minksta

gal galima butu to marinato receptuka blush2.gif

siaip tai as taip pat praktiskai visa zveriena ruosiu greitpuodyje.
Atsakyti
Turiu stirnienos nugarinės išsiėmus iš šaldiklio, ir dabar galvojų, ką čia su ja skanaus pagaminus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 29, 14:15)
Blyn ir aš galėjau greitpuodį troškinti  doh.gif  gal būtų minkštesni buvę unsure.gif

Apie kivi ir aš esu girdėjusi tik niekaip neišbandau ax.gif

o Jūs kai verdate obuolių sultyse nebūna rūgšti mėsa? g.gif

nea, jauciasi siek tiek rugstele,bet kadangi mesa buna prieskoniuose issimarinavusi tai ta rugstele tokio pikantiskumo priduoda, bet jos tikrai nera daug.
Atsakyti
MB saslykus ir is kiaulienos visad marinuoja obuoliu sultyse...
Atsakyti
[quote=janna,2010 11 29, 16:39]

jokio recepto neturiu biggrin.gif pasidarau prieskoniu(zverienos, mesos, pipiru, druskos ir.tt.t) misini, apvolioju mesos gabala jame ir apipilu vynu sausu. smile.gif
Atsakyti
[quote=Ingerele,2010 12 01, 12:23]
[quote=janna,2010 11 29, 16:39]
jokio recepto neturiu biggrin.gif pasidarau prieskoniu(zverienos, mesos, pipiru, druskos ir.tt.t) misini, apvolioju mesos gabala jame ir apipilu vynu sausu. smile.gif
[/quote]

acius 4u.gif
Atsakyti
Apie stirnieną.
Turiu užsišaldžiusi stirnienos, kuri turi nelabai malonų kvapą. Kaip tą kvapą panaikinti ??? Jau du kartus gaminau, bet gavosi šiaip sau. Pirmą kartą keletą valandų pamirkiau parūgštintame vandenyje, tada parą marinavau (prieskoniai, aliejus). Marinavau parą. Mėsa buvo kietoka, nes tikrai per trumpai marinavau, bet kad ir nemalonus kvapas jautėsi. Antrą kartą mėsą supjausčiau juostelėmis (troškiniui), įtryniau prieskoniais žvėrienai ir užpyliau marinatu (1 stiklinė vyno acto, 2 stiklinės vandens, 1 v.š. druskos, 1 v.š. cukraus) ir laikiau dvi paras. Pagaminus mėsytė buvo labai minkšta, nemalonaus kvapo nebesijautė, tik kiek sausoka, bet svarbiausia, kad actas smarkokai jautėsi. Antrąjį marinatą esu radusi internete. Gal daugokai acto įpyliau ?
Stirnienos dar liko, bet kad nebenoriu eksperimentuoti. Merginos, patarkit, kaip jūs naikinate nemalonų stirnienos kvapą (jei jis yra) !!!
Atsakyti