Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

Savaitgalį man užfundijo šviežios briedienos, tai vakar gaminau iš jos guliašą ax.gif Kadangi gavosi tikrai labai skanus, pasidalinsiu receptu, gal kam nors kada nors pravers mirksiukas.gif

BRIEDIENOS GULIAŠAS

Mėsą supjausčiau nedideliais gabaliukais ir parą marinavau žvėrienos prieskoniuose su trupučiu alyvuogių aliejaus (man labiausiai patinka Santa marios prieskoniai žvėrienai). Pasimarinavus apkepiau, įdėjau kelis skilteles griežinėliais pjaustyto česnako, dar šiek tiek pakepiau, įpyliau vandens ir troškinau apie valandą. Kadangi nemėgstu visokių dirbtinių sultinių, tai kad vanduo, kuriame troškinosi mėsa nebūtų prėskas, dėjau meksikietiškų prieskonių. Ant kitos keptuvės pakepinau svogūną ir šiaudeliais pjaustytą morką, sudėjau į briedieną toliau troškintis. Kol troškinosi, ant keptuvės svieste pakepinau šaukštą miltų, ir skiesdama vandeniu padariau padažą. Įdėjau pora šaukštų pomidorų padažo. Padažą sudėjau į briedieną, dar įdėjau pora šaukštų grietinės ir dar 10 min patroškinau.


Šiaip tikslaus gamybos laiko negaliu pasakyti, reik žiūrėt, kad mėsa nebūtų labai kieta. Skanaus smile.gif
Atsakyti
As vakar isbandziau viena Discovery kazkuriam kanale nuziureta receptuka - tik ten buvo naudojama kiauliena, as dariau is sernienos (kumpio). Mesa supjausciau galabiukais (kaip plovui) ir pakepinau svieste. Supjausciau morkas ir salieru lapkocius (kokiu 2 cm griezineliais), svoguno kelias galvas (ketvirciais) ir taip pat atskirai pakepinau svieste. Darzoves reikia truputi padruskinti, kad issiskirtu sultys. Tada viska i bendra puoda ir uzpyliau mazdaug 1,5 stiklines balto vyno (stalo). Ir viska troskinau daugiau nei 2 val. (dar prieskoniu pagal skoni, gal zverienos smile.gif
Ir mesa minkstute, ir darzoves skanios, ir netgi mano vaikai valge ir gyre (nors jiems troskiniai ne prie sirdies smile.gif) 4u.gif
Atsakyti
ir as turiu beda, saldiklis luzta nuo zvierienos.
tai sendien sumasciau iskepti is "ozio" kepsniukus. pasiemiau palendrica 10 minuciu pamirkinau vandenyje su siek tiek acto, tada ja supjausciau, sumusiau. visa mesa sudejau i dubeni. i dubeni gausiai pridejau majonezo, ddaug paukstienos prieskoniu (saudos), juoduju pipiru ir 5 skilteles susmulkinto cesnako. viska sumaisiau ir palikau 4 valandas marinuotis. pries kepant kepsniukus apvoliojau tokiame misinyje: dziuveseliai su paprikos skoniu, miltai ir manu kruopos. po to dedam i kiausinio plakini ir vel i dziuvesiu misini ir tada jau kepam keptuveje su aliejumi. kepam kol graziai paruduoja.

ai tiesa dar padariau grybu padaza, tai namiskiai valge, net ausys raitesi. sake, kad laaaabai skanu.
Atsakyti
QUOTE(irinejus @ 2010 10 20, 20:57)
ir as turiu beda, saldiklis luzta nuo zvierienos. 
tai sendien sumasciau iskepti is "ozio" kepsniukus. pasiemiau palendrica 10 minuciu pamirkinau vandenyje su siek tiek acto, tada ja supjausciau, sumusiau. visa mesa sudejau i dubeni. i dubeni gausiai pridejau majonezo, ddaug paukstienos prieskoniu (saudos), juoduju pipiru ir 5 skilteles susmulkinto cesnako. viska sumaisiau ir palikau 4 valandas marinuotis. pries kepant kepsniukus apvoliojau tokiame misinyje: dziuveseliai su paprikos skoniu, miltai ir manu kruopos. po to dedam i kiausinio plakini ir vel i dziuvesiu misini ir tada jau kepam keptuveje su aliejumi. kepam kol graziai paruduoja.

ai tiesa dar padariau grybu padaza, tai namiskiai valge, net ausys raitesi. sake, kad laaaabai skanu.


thumbup.gif bus isbandyta, kaip tik turiu elnienos palendrica ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 09 06, 20:33)
as nemirkau paprastai,  nebent turi kvapa nekoki (tuo atveju, jei susauta per vidurius pvz).


ir as niekada nemirkau g.gif (tokio atvejo dar nebuvo mano medziotojo praktikoje pasitaike biggrin.gif )
Atsakyti
Merginos gal žinot kur Kaune rūkina mėsą.Prikimšau šernienos dešrų-norėčiau perleist per dūmą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 10 20, 20:11)
ir as niekada nemirkau  g.gif  (tokio atvejo dar nebuvo mano medziotojo praktikoje pasitaike  biggrin.gif )

O jūs kada pabandykit pamirkyt, ir tada pamatysit ar verta ar ne.

Nes praktiškai visada mirkau parūgštintame vandenyje, kad specifinis kvapas dingtų
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 11 08, 09:18)
O jūs kada pabandykit pamirkyt, ir tada pamatysit ar verta ar ne.


as kazkaip jokio specifinio kvapo ir neuzuodziu....

nors is zverienos daug ka gaminu, bet stai vakar pabandziau pirma syki balandelius. kaip pirma karta, tai thumbup.gif
pastaba: farsas gavosi kiek sausokas. tai manau, kad reiktu arba riebios kiaulienos imalt, arba kiek ji skystesni padaryti idejus grietines/majonezo arba tiesiog ipilus pieno.
Atsakyti
As ir is zverienos viska darau, nepamenu kada valgiau kiauliena ar jautiena smile.gif ypac skanu vytinta stirna niam niam smile.gif dar kai pati pasigamini mmm
Atsakyti
QUOTE(4love @ 2010 11 14, 22:06)
As ir is zverienos viska darau, nepamenu kada valgiau kiauliena ar jautiena smile.gif ypac skanu vytinta stirna niam niam smile.gif dar kai pati pasigamini mmm



Nagi nagi... papasakok kaip gi ją vytini??? bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos perverciau jusu puslapiukus nzn ar perziurejau, o gal is tikro neradau kaip paruošti skaniai stirnienos šonkauliukus?

Kažkada kai dariau tai mėsa kieta gavosi doh.gif

o kaip jūs tą parūkštintą vandeni darote?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 25, 20:27)
Merginos perverciau jusu puslapiukus nzn ar perziurejau, o gal is tikro neradau kaip paruošti skaniai stirnienos šonkauliukus?

Kažkada kai dariau tai mėsa kieta gavosi doh.gif

o kaip jūs tą parūkštintą vandeni darote?

o man tai nepatiko stirnienos šonkauliukai. ir atrodo pamarinavau, bet kai iškepiau orkaitėje tai paskui valgant taukai (ar kaip jie ten vadinasi g.gif ) stingo ant gomurio. tai nusprendžiau šonkauliuku nebekepti.

o vandenį rūgštinu labai paprastai. į vandenį šliūkšleliu šlakelį acto, kad vos jaustųsi actas.
Atsakyti