Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(uolma @ 2009 11 25, 23:13)
Mes acte laikome, tam, kad kraują ir spec. kavpą nutrauktų, o jau marinavimas jau kitas dalykas. Su actu bent 3 val. palaikyt tai tikrai. Ko dedam tai būtinai į žvėrieną, tai citrinos sulčių, aliejaus, ir daug svogūno, o prieskoniai tai ko turim, bet dažnaiusiai, tai medžiotojų prieskonių ir šašlyko preiskonių, pipiro, ir truputį druskos. Pagal tokį receptą užtenka ir paros laiko marinuot. Kaip MB juokauja iš vakaro dar kniaukė  lotuliukas.gif


Pagal draugo medžiotojo patarimą (jis mums ir parūpina mėsos retsykiais) aš acte laikau tik tą mėsą, kuri pakraujavo nušaunant, o kitos net plauti nereikia ax.gif Visada taip darau ir super, bet iš esmės ir palaikyta parūgštintame vandenyje mėsytė bus labai skani. Šitos mėsos ko gera neįmanoma sugadinti smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

kaip marinuojat zuikiena? Per nakti palaikiau vandeny su pora saukstu acto, dabar reiktu koki marinata pasiruosti, bet nenoriu naudot acto... Gal ka patarsit greito, kad maziau virtuvej knistis? doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 11 27, 12:23)
Sveikos,

kaip marinuojat zuikiena? Per nakti palaikiau vandeny su pora saukstu acto, dabar reiktu koki marinata pasiruosti, bet nenoriu naudot acto... Gal ka patarsit greito, kad maziau virtuvej knistis?  doh.gif  blush2.gif


Pati nedariau, bet čia receptukai iš SM, gal pagelbės smile.gif 4u.gif

Zuikiena

Taigi reiks:
kiškis
2 morkos
3 svogūnai
4-5 š. aliejaus
2 š. majonezo
0,5 kg pievagrybių
0,5 st. alaus arba balto vyno (aš darau su alumi)

Į puodą sudėti pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytą kiškieną ant jų svogūnus, majonezą, įpilti truputi vandens ir troškinti. Kai viskas gerai įkaista įpilti stipraus alaus. Troškinti 2-2,5 val. Iki troškinimo pabaigos likus maždaug 20 min. suberti pjaustytus pievagrybius.
_____________________________________________________________________________
Kiškį (kraliką) užmerkiame vandenyje, jei laukinis, tai pilu acto jei naminis tai ne, pamirkau per naktį, tada supjaustau gabaliukais ir pamarinuoju, prieskoniu dedu įvairių, čiobrelių, baziliko, petražolių, šaldytų krapų, svogūno, česnako, druskos, pipirų, viską sumaišau, tada uždedu majonezo ir įpilu marinuotų agurkų skystimo, vėl viską išmaišau ir palieku pasimarinuoti, kuo ilgiau tuo geriau. Va čia ir paslaptis, kad marinuoju ne acte, nuo kurio mėsa sausėja, o marinuotų agurkų skystime, aišku nereikia pilti litrais, tada pamarinuotą mėsą pavolioju miltuose ir apkepu keptuvėje, apkeptą sudedu į molinį arba stiklinį troškintuvą, pripjaustau morkų, svogūno, įpilu vandens ir į orkaitę. Troškinu apie 1 val. Prieš baigiant troškintis, įpilu sojų padažo, įdedu grietinės ir pomidorų padažo, dar truputi patroškinu.
Taip pamarinuotus zuikio gabaliukus galima kepti ant groteliu kaip šašlyką, tik pamarinuoti reikia ilgiau, kad jaustųsi prieskoniai
______________________________________________________________________________
Troškintas zuikis

Imam zuikį, nukaulinam, susmulkinam norimais gabaliukais, para marinuojam (pasidarau 3% marinatą su įvairiais prieskoniais), po to apkepam keptuvėj ir metam į puodą troškinti kartu su daržovėmis (morkos, svogūnas, paprika). Į pabaigą įberiam norimų prieskonių pagal skonį ir mažą pakelį grietinėlės.
________________________________________________________________________________
ZUIKIENA GARSTYČIŲ PADAŽE

Apie 1 kg zuikienos;
3 šaukštai kvietinių miltų;
2 šaukštų margarino arba sviesto;
Apie 300-400 ml sultinio (gali būti ir iš kubelių);
2-3 šaukštų garstyčių;
Maža saujelė džiovintų čiobrelių;
100 gr grietinėlės;
Pipirų, druskos.

Jei zuikiena šaldyta, atšildykite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Pavoliokite gabaliukus kvietiniuose miltuose.
Pašildykite keptuve su riebalais. Partijomis pakepinkite zuikieną, kad iš visų pusių gražiai pagelstų. Perdekite mėsą į puodą.
Supilkite į puodą sultinį ir įmaišykite garstyčias ir čiobrelius. Uždenkite puodą ir troškinkite mėsą maždaug 30 minučių arba kol suminkštės. Likus iki troškinimo pabaigos 10 minučių, supilkite grietinėlę. Pagardinkite (pagal skonį) druska ir pipirais.
Patiekti su ryžiais.
_______________________________________________________________________________
TROŠKINTAS TRIUŠIS

1.Triušis 1kg
2.Obuoliu sultys (kad apsemtu triušieną)
3.Pipirai,druska,česnakas
4.Svogūnai 3
5.Morkos 3
6.Miltai
7.Sviestas
8.Grybai
9.Rūkyti lašinukai
10.Sultinio(jautienos 1 kubeli)
11.Adžikos
12.Grietinės

Triušį palaikome 1 valandą obuoliu sultyse, po to išpilame sultis ir įtriname triušį su prieskoniais druska, pipirais, česnaku, pavoliojame miltuose ir pakepame svieste.
Paspirginam spirgučius,sudedame sutarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus,ant pačio galo sudedame grybus ir dar truputi pakepinam (iki 3min)
Viską sudedame į troškintuvą ir užpilam vandeniu, kad apsemtu iki pusės, įdedame vieną kubelį sultinio ir troškinam. Baigiant troškintis įdedame adžiką ir grietinės pagal skonį.
Patiekiama su karštomis bulvėmis.
Atsakyti


Stirnienos kepenėlės.

Palaikiau parą šaltame vandenyje keisdama vandenį, nuploviau, supjausčiau gabaliukais ir kepiau įkaitintame aliejuje papipirinus ir padruskinus kol apkeps iš abiejų pusių. Apkepus visus gabaliukus sudėjau į keptuvę ir ant viršaus išspaudžiau keletą skiltelių česnako, įdėjau žolinių ir ožragės miltelių prieskonių. Dar pakelpiau, per tą laiką pusračiais plonai susipjauščiau svogūną, sudėjau svogūną ant kepenų ir troškinau kol jie pasidarė permatomi. Tada supyliau 35 % grietinėlės induką ir išjungiau. gavosi super skanu
[/quote]
Dar prie kepenėlių tinka obuoliai
Atsakyti
O gal kas turite ir kokių gerų receptukų iš šernienos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(redgill @ 2010 01 11, 20:35)
O gal kas turite ir kokių gerų receptukų iš šernienos?

Patiekalai iš šernienos.
Žvėrienos paruošimas.
Atsakyti
QUOTE(redgill @ 2010 01 11, 21:35)
O gal kas turite ir kokių gerų receptukų iš šernienos? ax.gif

dariau tokius sernienos suktinukus :
para mesa mirkiau vandeny su trupuciu acto,tada supjausciau kaip karbonadui,plonai, ismusiau,uzdejau zverienos prieskoniu,tada plona riekute rukytos sonines ir dar uzdejau kiaulienos farso su prieskoniais,susukau ir susmeigiau smeigtukais,truputi pakepiau,tada i puoda dejau troskinti,pridejau svogunu,morku,pabaigoj pomidoru padazo,buvo labai skanu
Atsakyti
Sveikos,
visokią mėsytę marinuoju čiobreliais, mairūnais, raudonėliais... folijoj guli geras dvi - tris dienas... tada kepu orkaitėj kaip kepsnius, kartais visą gabalą... jei turite stirnienos, tai labai skanu ją troškinti orkaitėj su daug daržovių (morka, svogūnu, salieru, kartais dedu pomidoru s/s) ir grybais.... wub.gif mėsa būna nesausa, sultinga, kvapni ax.gif svečiai svaigsta cool.gif
Prieš porą dienų dariau plovą su stirniena... niam niam...
Šiaip man žvėriena yra ta pati mėsa, kaip ir kiauliena.... tik ji žymiai sveikesnė.... todėl mano manymu, su ja viską galima gaminti, kas gaminama su PC mėsa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuliuks: 13 sausio 2010 - 15:59
QUOTE(Ievuliuks @ 2010 01 13, 16:57)
visokią mėsytę marinuoju čiobreliais, mairūnais, raudonėliais... folijoj guli geras dvi - tris dienas... tada kepu orkaitėj kaip kepsnius,  kartais visą gabalą... jei turite stirnienos, tai labai skanu ją troškinti orkaitėj su daug daržovių (morka, svogūnu, salieru, kartais dedu pomidoru s/s) ir grybais....  wub.gif mėsa būna nesausa, sultinga, kvapni  ax.gif svečiai svaigsta  cool.gif

mane labiausiai domina pats marinavimas.. ax.gif nes pvz nesugebu iškept nesauso didelio mėsos gabalo orkaitėj schmoll.gif
sakykit, o kaip jūs tą stirnieną troškinat orkaitėj? g.gif kiek liako, kokioj temperatūroj ir pan? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 14, 09:57)
mane labiausiai domina pats marinavimas.. ax.gif nes pvz nesugebu iškept nesauso didelio mėsos gabalo orkaitėj schmoll.gif
sakykit, o kaip jūs tą stirnieną troškinat orkaitėj? g.gif  kiek liako, kokioj temperatūroj ir pan? 4u.gif

kepk kepimo rankovėj, ir tik į kepimo pabaigą prakirpk ją, kad mėsytė šiek tiek apsktustų. Tikrai gausis ne sausa mėsytė.
Aš marinuoju:
majoneze + prieskoniai;
majoneza+ pomidorų padažas +prieskoniai,
svogūnai (daug, beveik tiek pat kiek mėsos)+prieskoniai + pomidorų padažas (kartais su juo, kartais be jo),
svogūnai+ raud. vynas + prieskoniai


Atsakyti
Aš stirną marinuoju - aliejus, žoliniai prieskoniai, šiek tiek imbiero, šiek tiek sojos, šiek tiek spausto česnako, citrinos sultys, šaukštas medaus 4u.gif Niekada nebūna sausa biggrin.gif Prieš kepant galima įdėti biški pom. padažo ir majonezo.

Sveikos 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2010 02 04, 17:12)
Aš stirną marinuoju - aliejus, žoliniai prieskoniai, šiek tiek imbiero, šiek tiek sojos, šiek tiek spausto česnako, citrinos sultys, šaukštas medaus  4u.gif Niekada nebūna sausa  biggrin.gif Prieš kepant galima įdėti biški pom. padažo ir majonezo.

Sveikos  4u.gif  lotuliukas.gif

aha, aš irgi marinuoju aliejus + prieskoniai drinks_cheers.gif bet medaus niekad nedėjau g.gif reiks pabandyt 4u.gif
Atsakyti