QUOTE(Fregata @ 2009 11 27, 12:23)
Sveikos,
kaip marinuojat zuikiena? Per nakti palaikiau vandeny su pora saukstu acto, dabar reiktu koki marinata pasiruosti, bet nenoriu naudot acto... Gal ka patarsit greito, kad maziau virtuvej knistis?
Pati nedariau, bet čia receptukai iš SM, gal pagelbės
Zuikiena
Taigi reiks:
kiškis
2 morkos
3 svogūnai
4-5 š. aliejaus
2 š. majonezo
0,5 kg pievagrybių
0,5 st. alaus arba balto vyno (aš darau su alumi)
Į puodą sudėti pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytą kiškieną ant jų svogūnus, majonezą, įpilti truputi vandens ir troškinti. Kai viskas gerai įkaista įpilti stipraus alaus. Troškinti 2-2,5 val. Iki troškinimo pabaigos likus maždaug 20 min. suberti pjaustytus pievagrybius.
_____________________________________________________________________________
Kiškį (kraliką) užmerkiame vandenyje, jei laukinis, tai pilu acto jei naminis tai ne, pamirkau per naktį, tada supjaustau gabaliukais ir pamarinuoju, prieskoniu dedu įvairių, čiobrelių, baziliko, petražolių, šaldytų krapų, svogūno, česnako, druskos, pipirų, viską sumaišau, tada uždedu majonezo ir įpilu marinuotų agurkų skystimo, vėl viską išmaišau ir palieku pasimarinuoti, kuo ilgiau tuo geriau. Va čia ir paslaptis, kad marinuoju ne acte, nuo kurio mėsa sausėja, o marinuotų agurkų skystime, aišku nereikia pilti litrais, tada pamarinuotą mėsą pavolioju miltuose ir apkepu keptuvėje, apkeptą sudedu į molinį arba stiklinį troškintuvą, pripjaustau morkų, svogūno, įpilu vandens ir į orkaitę. Troškinu apie 1 val. Prieš baigiant troškintis, įpilu sojų padažo, įdedu grietinės ir pomidorų padažo, dar truputi patroškinu.
Taip pamarinuotus zuikio gabaliukus galima kepti ant groteliu kaip šašlyką, tik pamarinuoti reikia ilgiau, kad jaustųsi prieskoniai
______________________________________________________________________________
Troškintas zuikis
Imam zuikį, nukaulinam, susmulkinam norimais gabaliukais, para marinuojam (pasidarau 3% marinatą su įvairiais prieskoniais), po to apkepam keptuvėj ir metam į puodą troškinti kartu su daržovėmis (morkos, svogūnas, paprika). Į pabaigą įberiam norimų prieskonių pagal skonį ir mažą pakelį grietinėlės.
________________________________________________________________________________
ZUIKIENA GARSTYČIŲ PADAŽE
Apie 1 kg zuikienos;
3 šaukštai kvietinių miltų;
2 šaukštų margarino arba sviesto;
Apie 300-400 ml sultinio (gali būti ir iš kubelių);
2-3 šaukštų garstyčių;
Maža saujelė džiovintų čiobrelių;
100 gr grietinėlės;
Pipirų, druskos.
Jei zuikiena šaldyta, atšildykite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Pavoliokite gabaliukus kvietiniuose miltuose.
Pašildykite keptuve su riebalais. Partijomis pakepinkite zuikieną, kad iš visų pusių gražiai pagelstų. Perdekite mėsą į puodą.
Supilkite į puodą sultinį ir įmaišykite garstyčias ir čiobrelius. Uždenkite puodą ir troškinkite mėsą maždaug 30 minučių arba kol suminkštės. Likus iki troškinimo pabaigos 10 minučių, supilkite grietinėlę. Pagardinkite (pagal skonį) druska ir pipirais.
Patiekti su ryžiais.
_______________________________________________________________________________
TROŠKINTAS TRIUŠIS
1.Triušis 1kg
2.Obuoliu sultys (kad apsemtu triušieną)
3.Pipirai,druska,česnakas
4.Svogūnai 3
5.Morkos 3
6.Miltai
7.Sviestas
8.Grybai
9.Rūkyti lašinukai
10.Sultinio(jautienos 1 kubeli)
11.Adžikos
12.Grietinės
Triušį palaikome 1 valandą obuoliu sultyse, po to išpilame sultis ir įtriname triušį su prieskoniais druska, pipirais, česnaku, pavoliojame miltuose ir pakepame svieste.
Paspirginam spirgučius,sudedame sutarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus,ant pačio galo sudedame grybus ir dar truputi pakepinam (iki 3min)
Viską sudedame į troškintuvą ir užpilam vandeniu, kad apsemtu iki pusės, įdedame vieną kubelį sultinio ir troškinam. Baigiant troškintis įdedame adžiką ir grietinės pagal skonį.
Patiekiama su karštomis bulvėmis.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Jei žmogų būtų galima sukryžminti su katinu, tai labai pataisytų žmogų, bet gerokai sugadintų katiną". Markas Tvenas
Fredulis internete
Simbulis internete