Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(Fregata @ 2010 07 13, 18:01)
Merginos, turiu gabaliuka briedienos  bigsmile.gif Gal kas koki firmini recepta turit? Niekada neteko dar is jos gamint  blush2.gif

schmoll.gif žinau, tik kad žiauriai skanus briedis autoklave, dar plovas su juo skanus, o šiaip neiko rimto negirdėjau, deja.. 4u.gif


Beje, darkart padėkavosiu už Stirniena kinietiškai receptą aciuks.gif liuksiškas patiekalas ir dažnai gaminamas mano virtuvėje thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.N.A.S: 13 liepos 2010 - 22:18
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 07 14, 00:17)
schmoll.gif  žinau, tik kad žiauriai skanus briedis autoklave, dar plovas su juo skanus, o šiaip neiko rimto negirdėjau, deja.. 4u.gif
Beje, darkart padėkavosiu už Stirniena kinietiškai receptą aciuks.gif liuksiškas patiekalas ir dažnai gaminamas mano virtuvėje thumbup.gif


smile.gif smagu kad "prilipo" receptas smile.gif as irgi kai netyngiu, pagaminu smile.gif siaip palyginus daug laiko uzimantis daiktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 07 14, 09:14)
smile.gif smagu kad "prilipo" receptas smile.gif as irgi kai netyngiu, pagaminu smile.gif siaip palyginus daug laiko uzimantis daiktas smile.gif

na nepasakyčiau, kai įsicinkinim tai viens du thumbup.gif
Atsakyti
o kame ir kiek laiko jūs mirkos žvėrieną. Konkrečiai dabar turiu stirnienos šonkaulių, tai pasiskaičiau, kad reikia parą mirkyti parūgštintame vandenyje. o kuom geriausiai rūgštinti: actu, citrinos rūgštim, gal kokiu vynu???
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 08 31, 18:53)
o kame ir kiek laiko jūs mirkos žvėrieną. Konkrečiai dabar turiu stirnienos šonkaulių, tai pasiskaičiau, kad reikia parą mirkyti parūgštintame vandenyje. o kuom geriausiai rūgštinti: actu, citrinos rūgštim, gal kokiu vynu???


paprastai as nemirkau zverienos ax.gif

bet siaip tai pripilu salto vandens ir sliuksteliu acto is butelio. Neziuriu kiek, manau nelabai svarbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 08 31, 18:53)
o kame ir kiek laiko jūs mirkos žvėrieną. Konkrečiai dabar turiu stirnienos šonkaulių, tai pasiskaičiau, kad reikia parą mirkyti parūgštintame vandenyje. o kuom geriausiai rūgštinti: actu, citrinos rūgštim, gal kokiu vynu???


i salta vandeni ispaudziu citrinu sulciu ir imetu ja pacia ir palieku nakciai...
Atsakyti

QUOTE(Fregata @ 2010 08 31, 18:02)
bet siaip tai pripilu salto vandens ir sliuksteliu acto is butelio. Neziuriu kiek, manau nelabai svarbu smile.gif



QUOTE(sabatini @ 2010 09 03, 14:26)
i salta vandeni ispaudziu citrinu sulciu ir imetu ja pacia ir palieku nakciai...

pasakykit, dabar perskaiciau ir issigandau, niekad nemirkiau žvėrienos, kaip tik dabar nusivaliau stirniena, nusiploviau, palikau truputi kad vanduo išbėgtu ir ruošiausi eit kažkaip pamarinuoti ja, dabar perskaičiau kad mirkote ja, kodel? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2010 09 06, 18:39)
pasakykit, dabar perskaiciau ir issigandau, niekad nemirkiau žvėrienos, kaip tik dabar nusivaliau stirniena, nusiploviau, palikau truputi kad vanduo išbėgtu ir ruošiausi eit kažkaip pamarinuoti ja, dabar perskaičiau kad mirkote ja, kodel? 4u.gif

aš nemirkau 4u.gif Taip, kad nesigąsdink ir gamink mirksiukas.gif O mirko tam, kad ištrauktų kvapą. Bent jau man nerujojančio žvėries mėsa nesmirdi mišku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2010 09 06, 18:47)
aš nemirkau  4u.gif Taip, kad nesigąsdink ir gamink  mirksiukas.gif O mirko tam, kad ištrauktų kvapą. Bent jau man nerujojančio žvėries mėsa nesmirdi mišku  lotuliukas.gif

karsta.gif
jau galvoju būsiu kažka praleidusi, nes jau n kartu kepiau ir niekad nemirkiau g.gif
o kaip tu stirniena darai? turiu tokiu nedideliu karbonado dydzio gamaliuku, grynos mesos ir šonkaliuko jaunos stirnikes, galvoju ką čia mandriau pribūrus g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2010 09 06, 19:39)
pasakykit, dabar perskaiciau ir issigandau, niekad nemirkiau žvėrienos, kaip tik dabar nusivaliau stirniena, nusiploviau, palikau truputi kad vanduo išbėgtu ir ruošiausi eit kažkaip pamarinuoti ja, dabar perskaičiau kad mirkote ja, kodel? 4u.gif

as nemirkau paprastai, nebent turi kvapa nekoki (tuo atveju, jei susauta per vidurius pvz).

nesigasdink, viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Kaip paruosti stirnos sonkauliukus,gal kas turi skanu recepta? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2010 09 06, 18:52)

o kaip tu stirniena darai? turiu tokiu nedideliu karbonado dydzio gamaliuku, grynos mesos ir šonkaliuko jaunos stirnikes, galvoju ką čia mandriau pribūrus g.gif


ruošiu kaip ir kitą mėsą. Daraui ir guliašą, ir plovą, kepsnius, čenakus, didesnius gabalus pamarinavus tiesiog taip orkaitėje ir iškepu (kepu rankovėje, prieš pabaigą ją prakerpu ir mėsytę apskrudinu), susimalu faršą,ir iš jo balandėlius, kotletus, kukulius, na viską smile.gif
QUOTE(Calmness @ 2010 09 07, 10:42)
Kaip paruosti stirnos sonkauliukus,gal kas turi skanu recepta? biggrin.gif

skanu pamarinuoti ir kepti rankovėje 4u.gif
Atsakyti