Mes skiepijamės tiek, kiek numato gydytojų rekomendacijos. Dar kažkiek prisimenu savo gautus skiepus.
Tačiau neprotinga būtų visiškai palikti vaiką nuo skiepų. Juk nesvarbu, kad Jūs visaip stengsitės laikytis higienos reikalavimų, vartosit vitaminus, papildus... Jūs turit galvot ir apie tai, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonių nesirūpina savimi, kad jie čiaudi ir kosti aplink tuberkuliozės užkratu ir pan...
Tai vienas kitas "bakstelėjimas" palyginus su kartais nepagydoma liga - tik juokas.
Labas mamos,
su šventėmis ir linkėjimai visoms, visoms...
Mes ka tik iš poliklinikos... Mes jau po skiepų... Visai neskauda ir nebaisu... Tiesiog mano mažiukui sesutė į lūpų kamputį ilašino vakcinos ir viskas... Jokių dūrių, jokių ašarų... Linksmi su sūneliu grįžome namo - dabar jis miega...
O ir pačiai širdy kažkaip ramu, kad dar nuo vienos ligos apsaugojau savo mažutėlį.
su šventėmis ir linkėjimai visoms, visoms...
Mes ka tik iš poliklinikos... Mes jau po skiepų... Visai neskauda ir nebaisu... Tiesiog mano mažiukui sesutė į lūpų kamputį ilašino vakcinos ir viskas... Jokių dūrių, jokių ašarų... Linksmi su sūneliu grįžome namo - dabar jis miega...
O ir pačiai širdy kažkaip ramu, kad dar nuo vienos ligos apsaugojau savo mažutėlį.
su tuo ir sveikinu.
aš irgi jaučiuosi panašiai, kai padarau gerą darbą...
o kas gali būti geriau, kaip žinojimas, kad apsagojai savo vaiką nuo ligos...
aš irgi jaučiuosi panašiai, kai padarau gerą darbą...
o kas gali būti geriau, kaip žinojimas, kad apsagojai savo vaiką nuo ligos...
QUOTE(asva @ 2006 12 21, 13:04)
O kiek mazyliui laiko? Jam turėtų ir temperatūra kilti?
Dabar svarbiausia girdyti jam daug skysciu
Dabar svarbiausia girdyti jam daug skysciu
Mano mazyliui trys su puse menesiuko. Nebuvo jam Rota viruso, pasirodo as pati kazka ne taip suvalgiau... Bet po to kosmaro nusprendziau skiepyti savo maziuka nuo rota viruso. Paskaiciau cia komentarus, kaip sunkiai vaikai serga, supratau, kad geriau uzbegti ligai uz akiu...
QUOTE(Bailiuke13 @ 2006 12 27, 13:04)
Mano mazyliui trys su puse menesiuko. Nebuvo jam Rota viruso, pasirodo as pati kazka ne taip suvalgiau... Bet po to kosmaro nusprendziau skiepyti savo maziuka nuo rota viruso. Paskaiciau cia komentarus, kaip sunkiai vaikai serga, supratau, kad geriau uzbegti ligai uz akiu...
Pats metas, kol vaikas maziukas. Kiek girdejau reikia suskiepyti iki puses metuku ir tada jau ramu. Gaila, kad kai maniskis buvo tokio amziaus apie skiepus nuo rota viruso nebuvo ir girdet bent jau Lietuvoj...
Kai sirgo maniskis, daug domejausi sia liga. Ja gali susirgti net ir visai mazi kudikeliai. Daktare sake, kad beveik kiekvienas vaikas perserga rotavirusiniu gastroenteritu iki 5 metu amziaus, net ir ne po viena karta...
O vakcina nuo rotaviruso yra geriama, tai jeigu leidzia kisene, tikrai nera ko abejoti...
O vakcina nuo rotaviruso yra geriama, tai jeigu leidzia kisene, tikrai nera ko abejoti...
klaiepdoje dabar siaucia rotavirusas.
mes ka tik atsirgos 3 dienas, tik su viduriavimu.
praeitiais metais - viduriavimas ir temperatura.
o pries du metus kai vaikui buvo vos dvi savaites, as sirgau sunkiai :vemimas, temperatura, viduriavimas, matyt organizams po gimdumo buvo visai nusilpes. vaika maitinau, todel jis nesusirgo, manau buten ta mano liga ir suveike kaip skiepas, jis gavo atikuniu ir kitais metais labai lengvai sirgo... MAMOS, maitkite krutimi
o pries du metus kai vaikui buvo vos dvi savaites, as sirgau sunkiai :vemimas, temperatura, viduriavimas, matyt organizams po gimdumo buvo visai nusilpes. vaika maitinau, todel jis nesusirgo, manau buten ta mano liga ir suveike kaip skiepas, jis gavo atikuniu ir kitais metais labai lengvai sirgo... MAMOS, maitkite krutimi
QUOTE(Rituska @ 2006 12 28, 09:45)
klaiepdoje dabar siaucia rotavirusas.
Maitinau , maitinau - beveik iki dviejų metų. Vos tik išėjo į lopšelį (kaip tik du mėnesius jau nebemaitinau - po trijų savaičių ir atsidūrėm reanimacijoj su tuo rota taip kad nieko tai neišgelbsti- tyik problema pasistūmi toliau
Man labai gaila, kad mano mažoji jau per dielė skiepytis (jai jau irgi du metai) - nė nedvejodama skiepyčiau, nežiūrėdama į jokias kainas...
as taipogi manau kad skiepai gerai, taciau manoji labai sunkiai pernesa,tirpsta ranka, bloga darosi. Beto ji kaip ir as paniskai bijo adatu tad skaudu ziuret kai mergaite dreba is skausmo ir is baimes, as jai sakau, kad reikia skiepytis, nes paskui bus blogiau, bet vargselei stresas nuolat
QUOTE(stropi mamyte @ 2006 12 19, 10:23)
Sesutė vėl siūlo skiepyti vaiką... o aš taip paniškai bijau visokių adatų, brrr... Net silpna pasidaro, kiek gi tą vaiką galima badyti? Jis taip rėkia, skauda gi žmogui...
O gal galima apseiti iš vis be skiepų, nes, man atrodo, kad pagrindinius jau suskiepijo..
O gal galima apseiti iš vis be skiepų, nes, man atrodo, kad pagrindinius jau suskiepijo..
Sia problema mes issprendeme taip,kadangi esame tik uz skiepus,tai atsisakyti minciu nebuvo,bet kadangi man gaila ziureti i skiepijama vaika,tai as prie kabineto atiduodu vaika vyrui ir jie eina skiepitis,o as i kita kolidoriu kad negirdet sunaus verkimo.Jie susitvarko ir ateina i kita kolidoriu,vaikas jau buna paskiepitas ir apsiramines.As tik vedu vaika kraujuka priduot,nes neverkia ir nuo erkinio skiepitis,nes neskausmingas duris i petuka.
Esama jau beveik visus skiepus praeje,jokiu sunkiu reakciju nebuvo.kt savaite laukia dar nuo erkinio vienas ir paskutinis tas nuo kokliusas,difterija,stablige,polimelitas,hepatitas B.O poto busim ramus iki 6 metu.
Mano vaikuciui ant rankytes kur buvo skiepyta dar ligonineje toje vietoje susidare toks juodas guzelis ir vis niekaip nepraeina. Dar ligonineje man sake, kad turi susidayti sasas, bet sake nieko nedaryti, nukris savaime, bet vaikui jau 3 men. ir mums niekaip nepraeina. Musu gydytoja dabar atostogauja, bet ar verta sunerimti del to ir vezti vaika pas kita gydytoja, ar cia vis dar taip turi buti? Neprisimenu tik nuo ko skiepyjo .
QUOTE(future @ 2007 07 03, 13:25)
Mano vaikuciui ant rankytes kur buvo skiepyta dar ligonineje toje vietoje susidare toks juodas guzelis ir vis niekaip nepraeina. Dar ligonineje man sake, kad turi susidayti sasas, bet sake nieko nedaryti, nukris savaime, bet vaikui jau 3 men. ir mums niekaip nepraeina. Musu gydytoja dabar atostogauja, bet ar verta sunerimti del to ir vezti vaika pas kita gydytoja, ar cia vis dar taip turi buti? Neprisimenu tik nuo ko skiepyjo .
cia tas skiepas kur turi ispuliuoti...ar ispuliavo?..mansikei tuoj bus 2 men tai neseniai isbego puliai is to spuodo..bet jis dar liko toks violetinis