Ne routa virusas, o ROTA. Ir zinok, sesele teisi, tikrai verta nuo jo pasiskiepyti, nes tai žiauriai slyksti liga, kuria visos seimos nariai gali susirfti.
mano mazgius irgi sirgo, tai patikek, kaip baisu buvo. Vaikas savaite vemia, viduriuoja, temperatura kyla, o tu nezinai ka daryti.
Dabar jei tureciau galimybr, tikrai skiepyciau
mano mazgius irgi sirgo, tai patikek, kaip baisu buvo. Vaikas savaite vemia, viduriuoja, temperatura kyla, o tu nezinai ka daryti.
Dabar jei tureciau galimybr, tikrai skiepyciau
Rotavirusinė vakcina yra geriama, o ne leidžiama Ji nėra įtraukta į skiepų kalendorių ir yra mokama.
o kaip ją sugirdo mėnesio kūdikiams? Įpila į pieną? Juk vaikas gali atpilti, tai sudie, vakcina ir visi pinigėliai...
QUOTE(dange @ 2006 12 19, 11:04)
Rotavirusinė vakcina yra geriama, o ne leidžiama Ji nėra įtraukta į skiepų kalendorių ir yra mokama.
geriama? super, net nepagalvočiau, kad taip gali būti... o kad mokama, tai nieko gero... jaučiu, labai brangu...
QUOTE(stropi mamyte @ 2006 12 19, 10:30)
geriama? super, net nepagalvočiau, kad taip gali būti... o kad mokama, tai nieko gero... jaučiu, labai brangu...
Vienos dozės kaina apie lt, reikia dviejų dozių (revakcinuojama po sav).
Daugiau info gali pasižiūrėti čia rotaviruso vakcina
Visai neseniai su mazuoju gulejau ligononeje su rota virusu. Prasidejo viskas atrodo nekaltai, vaikas pradejo vemti, viduriuoti. Ir niekaip negalejau sustabdyti nei vemimo nei viduriavimo. nepadejo jokios smectos, nei kitokie man zinomi vaistai. Antra nakti jau kvietem greitaja. Gydytoja ikalbejo mus gulti i ligonine, nes vaikas jau buvo netekes daug skyscio. O ligonineje nustate rota virusa. Brr. Buciau zinojus apie tokius skiepus, tikrai buciau skiepijus, nesvarbu kiek kainuoja...
Oi! ka tu kalbi! tikrai ne del nesvariu namu vaikas suserga ROTA. Kaip mums gydytojas sake, gali buti ir labai aukštu sanitariniu salygų namai. Vaikiukas gali uzsikresti bet kur net keiaciant vykstiklus. Reikia labai minimalaus kiekio bakterijos, kad si liga uzpultu mazyli.
Musu namai tikrai tvarkingi - valytoja du kartus per savaite juos is pagrindu isvali ir aukle tvarko, bet vis tiek sirgome.
baugu net prisiminti
Papildyta:
Man tai atrodo, geriau nepagaileti tu keliu litu ir sugirdyti vaikui ta vakcina - tada bus garantuota ramybe
Niekad nezinai, kada liga gali uzklupti - kelioneje per kokia svete ar atostogas?
Isivaizduok kiek jegu gali pareikalauti. Juo labiau, kad skysciu netekimas labai pavojingas vaikui
Musu namai tikrai tvarkingi - valytoja du kartus per savaite juos is pagrindu isvali ir aukle tvarko, bet vis tiek sirgome.
baugu net prisiminti
Papildyta:
Man tai atrodo, geriau nepagaileti tu keliu litu ir sugirdyti vaikui ta vakcina - tada bus garantuota ramybe
Niekad nezinai, kada liga gali uzklupti - kelioneje per kokia svete ar atostogas?
Isivaizduok kiek jegu gali pareikalauti. Juo labiau, kad skysciu netekimas labai pavojingas vaikui
Esi neteisi Žinoma, rankų plovimas ir geri higienos įgūdžiai yra svarbūs, tačiau netgi preciziškai laikantis visų atsargumo priemonių, rotaviruso užkrečiamumas ir imlumas infekcijai yra didžiulis. Didžiausia rizikos grupė yra "kolektyviniai" vaikai ty esantys darželiuose, mokyklose ir pan. Mažiukams gali "parnešti" vyresni broliukai ar sesutės, o tp suaugę šeimos nariai, kurie dažnai serga besimptome ligos forma ty nevemia ir neviduriuoja, tačiau išskiria sukėlėją į aplinką.