Įkraunama...
Įkraunama...

Help! Po skiepo skauda kojytę

Gabrielei Mildai
nors vakcinos yra nuo tų pačių litų, tačiau iš tiesų jų efektyvumas skirtingas. Juk mokslas nestovi vietoje. Kuriamos vis naujesnės, tobulesnės technologijos, ypač
kūdikių vakcinacijoje. Mokslininkai pastebėjo, kad pašalinę reakciją po skiepo sukelia kokliušo ląstelinė vakcina. Todėl naujausių technologijų pagrindu buvo sukurta vakcina, kurioje kokliušo komponentas yra išgrynintas. Kūdikiui suleidžiama ne visa kokliušo bakterijos lazdelė, o tik keletas jos dalelių. Būtent dėl to net apie 10 kartų sumažėja pašalinių reakcijų tokių, kaip karščiavimas po skiepo.
Atsakyti
Supratau... Iš tiesų dėl vaiko nieko negaila - skiepysim geresne vakcina. Ir visdėlto ar bus galima po skiepų eiti su vaiku į lauką, ar galima vaiką maudyti? Nes po pirmųjų skiepų tai dvi savaites namie prasėdėjome.
Atsakyti
QUOTE(Gabrielė Milda @ 2005 10 26, 10:15)
Nes po pirmųjų skiepų tai dvi savaites namie prasėdėjome.


Jeigu vaikas gerai jauciasi, nekarsciuoja, aisku, kad galima eiti i lauka. Tik maudytis berods pora dienu nerekomenduoja, o gal tik viena. Sesele, kuri skiepijo, turi pasakyti.
O del mokamu skiepu, tai man pikta tik del vieno dalyko, kad ju nekompensuoja valstybe. Latvijoje, kiek teko skaityti, sitas geresnes vakcinas vaikai gauna uz dyka...
Atsakyti
daug bardako pas mus dar Lietuvoje... Manau, kad visi tėvai dėl vaikų sveikatos pinigėlių nepagailėtų. Žinoma, suprantu, kad ne visi išgali. Tačiau, galim paskaičiuoti kiek man kainavo tos dvi savaitės namuose.. Esu vertėja ir šiuo metu verčiu naują knygą, taigi per tas dvi savaites, kai vaikas blogai jautėsi, prie darbo galėjau prisiėti tik dvi valandas. sad.gif Neuždirbau mažiausiai 500 Lt, o dar ,,dovanėlė" atvažiavusiai gydytojai, vaistai, nervai...cry.gif Būčiau dvigubai sumokėjusi už gerą vakciną...
Atsakyti
QUOTE(Gabrielė Milda @ 2005 10 26, 07:31)
Būčiau dvigubai sumokėjusi už gerą vakciną...



Tai reikejo is karto pirkti mokamas vakcinas. Jeigu per savaite tiek uzdirbi, tikrai galejai sau leisti susimoketi uz skiepus...
Atsakyti
net neneigiu, kad galėjau. Tačiau mano gydytoja nieko neužsiminė apie alternatyvą - nors kiekvieną kartą pas ją eidama nunešu ir ,,lauktuviu". Aš tikėjausi, kad ir taip gydytoja daro viską, kas geriausia... O pasirodo, pats privalai ieškoti informacijos, klausti... Dėl to ir sėdžiu čia forume..
Atsakyti
Persa, nepersa.....musu mociute vaiku gydytoja, tai liepe butinai skiepyti tik mokama, o ir tai dickis po paskutinio karsciavo pora dienu. tai kas butu nuo nemokamo buve? doh.gif Dukra skiepiju taip pat mokamais, jai praktiskai jokiu karsciavimu nebuvo, gal tik po antrojo irzlesne buvo.
dabar mastau apie skiepa nuo vejaraupiu, gal reiks dicki paskiepyti pavasari g.gif
Atsakyti
aš pati dirbu vaikų slaugytoja ir visada girdžiu, kaip gydytoja informuoja tėvus apie galimas reakcijas po skiepų ir tai, kad yra alternatyva. Juk mums maloniau, kai mūsų mažieji pacientai ir jų tėveliai yra patenkinti... Tiesa, kai kurie pediatrai gali net filmą parodyti apie ligas, nuo kurių skiepijama. Mamos, paprašykite.
Atsakyti
Prieš dešimt metų nebūdavo tos komercinės vakcinos. Tai abu vyresniuosius vaikus praskiepijom tomis, kurios buvo- valstybinės, nemokamos. Jokių baisybių tuomet neatsitiko. Na, nebent temperatūra buvo šiek tiek pakilusi.
Savo mažiausiąjį jau šiais laikais skiepijom tik komercine vakcina. Tiesiog alergiškas jis. Po pirmojo skiepo nebuvo jokios reakcijos. Po antrojo skiepo vaikas baisiai rėkė kelias valandas, buvo tai mieguistas, tai vėl baisiai neramus. Bet temperatūros neturėjom. Nors buvau išsigandusi, kas tam vaikui darosi.
Labai bijojau trečio skiepo. Tačiau vėl šį kartą nebuvo jokios reakcijos.

Taigi, nereiškia, kad pasikartos tas pats po kitų paskiepijimų, kas buvo po pirmojo. Tačiau tavo vietoj rinkčiausi mokamą vakciną.

Tiek mokamos, tiek valdiškos poveikis yra toks pat. Tiesiog kai pjau anksčiau daug kas minėjo, pašalinės reakcijos skiepijant mokama vakcina pasireiškia daug rečiau.

Po skiepo tą pačią dieną į lauką eiti nerekomenduojama. Ir maudyti nerekomenduojama. Visa tai tam, jog manoma, kad iškart po skiepo šiek tiek pasilpsta imuninė sistema, nes kovoja su per vakciną gautais kūneliais. Todėl galima šiek tiek lengviau galima pasigauti bet kokį kitą virusiuką ar peršalti. Aišku, tas imunitetas pasėda labai labai nežymiai. Bet vistiek geriau pasisaugot. Tagi tiek.
Kas dar neaišku, prašom klausti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta: 26 spalio 2005 - 13:10
Nesuprantu, jeigu jokio skirtumo tarp mokamos ir nemokamos vakcinos, tai kam pinigus moketi, juk pasaliniai reiskiniai vis tiek buna ir nuo tos, ir nuo tos. O ir kanuoja vienas "malonumas" virs 100 litu, jei neklystu...
Atsakyti
Tai būtent ir aiškinam, kad skirtumas tas, jog tų pašalinių reakcijų su mokama vakcina žymiai mažiau pasitaiko ir lengvesnės jos.

Atsakyti
mažiukas ką tik paskiepytas užmigo. Grįžome iš poliklinikos, oi, kaip užkniso eilės... sad.gif na dabar žiūrėsim, pasiteisins mokami skiepai, ar ne. Tiesa, tik išėjusi iš poliklinkos susigriebiau, kad nepaklausiau gydytojos, doh.gif kaip dabar bus su vaiko imunitetu. Girdėjau, kad jis tampa silpnesnis? Gal kas žinote?
Atsakyti