Devina, sveikinu
Tikiu, klausei apie mane. Aš nemažai pasakojus IUI ir kit skyreliuose, bijau nusibosti, tai čia nebepasakojau:) Kažkaip nelabai su manim kas bendrauja, suprantu, tikriausiai visos jau čia labaisusibendravusios nuo seniau ar šiaip pažįstamos..
Aš dariausi 8 IUI. 3 metus nesusilaukiam, vyro sperma bloga. LAnkiausi pas B, kišom pinigus, darėm IUI, nepatiko man B elgesys, nuėjau į VK (aš kaunietė), Žilaitienė padarė tyrimus,. B sakė, kad neikas neaišku ir nieko nepakeisi. Ž nusiuntė į echoskopiją Kaune, kažkokiu labai jau šūstru nauju echoskopu, tai pamatė ir mažą varikocelę, ir prostatitą (seniai persirgtą), bet sako, tai nelabai turi įtakos. Bet padarė imuninį tyrimą, kurio niekas anksčiau nedarė. Pasirodo, spermoje yra imunoglobulinų, kurie trukdo apvaisinti, todėl IUI gal net negalėjo pasisekti.. Po tiek pinigų kišimo, laiko, skausmo, ašarų sužinoti tokį dalyką nebuvo labai smagu. Teko priimti sprendimą, kad reikia žengti kitą žingsnį. O dar padarė pasėlį ir irgi kažką rado, penktadienį eisim kalbėtis pas Ž, jei reikės gydyti, IVF gali nusikelti.
Nenorėjau IVF, pas mane viskas ok, darė laparaskopiją, viską ištyrė, labai tikėjausi, kad sperma pagerės, pavyks natūraliai arba su IUI. Kvailiausia, kad A tipo iki paruošimo būdavo labai nedaug, 7-10 mln, procentais - 0 arba 1. Aš sėdau prie interneto, radau labai daug medžiagos, sudariau vyrui visokių vitaminų grafiką, 3 mėn gėrė ir įsivaizduokit - dabar A 12 proc. Ir tą pačią dieną sužinojau, kad tai nieko nereiškia dėl imuninių priežasčių
IVF'o labai bijau:( Ne tik dėl pinigų ir kt. Labai bijau nesėkmės, persileidimo.. Žinau, niekas nuo to neapsaugotas. Bet atrodo.. IUI -suleido kažką ir lauki, ir tai jau man būna krizės po nesėkmės. O čia..JAu įsodino, jau beveik turi, ir jeigu.. Bijau, merginos.. O dar man nuo hormonų prastai, jau IUI užteko: ciklas sutrikinėjo, temperatūra kilo virš 38, mmm nelabai normalios. Bijau, kad ir save sugadinsiu ir tada jau mums niekas nebepadės..
Žinau, kad reikia kovoti su visom baimėm. Ir kovosiu, ir nugalėsiu. Ir darysiu IVF. Kiek reikės. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be mažiuko..