Minesota - bravissimo Šlepetytės - tikrai fainuoliškos
O čia pora adatėlėm veltų mano sagių:
super sagės, ypač antra labai graži
QUOTE(ievuschka @ 2006 09 26, 08:37)
tikrai fainuoliškos
QUOTE(ievuschka @ 2006 09 26, 08:37)
O čia pora adatėlėm veltų mano sagių:
labai gražu
Ačiū, merginos, už pagyras.
Ievuschka, tavo sagės labai fainos. Žemės spalvos labai tinkamos rudeniui
Ievuschka, tavo sagės labai fainos. Žemės spalvos labai tinkamos rudeniui
Taip patiko *Divos* kostiumelis, kad pabandziau ir as Tik beda, per mazas isejo na, kita kart didesni darysiu, o kol kas labai patenkinta pirmu blynu
QUOTE(JulieTa @ 2006 09 26, 08:20)
man irgi kazkaip fainiau su adatom sausuoju budu velti... kazkaip fainaaa. del to ir neprisiruosiu suvelt koki tasiuka, ir supratau, kad tapkes, man visai nemielos, tik tiek faina, kad ranku darbas...
o kostiumukas visai mielai atrodo...
o kostiumukas visai mielai atrodo...
na- bet zinok kokios jos patogios tos sliopkes..vaikstai kaip basas...
o del adateliu- nu cia kaip kam.. man irgi is pradziu adateles labai patiko, bet tada slapiai tik kreivi kilimukai gaudavosi ir skyletos tasytes..o kai pamaciau kiek galimybiu slapio velimo yra, tai rimtai uzsikabliavau.. juolab, kad adatelem laabai nemazai darbo yra ir gaunasi tik zaisliukai, o cia- realus praktiski silti ir mieli daiktai:)
Minusas slapio velimo- kad reikia tam tikru salygu- bent jau stalo, muilo, ir kad niekas netampytu pusdieni...ir nepaliksi ilgam pusiau apvelto daikto, o, kadangi cia nemazai mamyciu su mazais vaikais- tai ne taip lengva to laiko istaikyti... Nors jei mano vaikas geroj nuotaikoj, tai jau kai dekoras prikimba veliam kartu- ir jis padeda ir visai smagu jam tom putom taskytis... tik tenka deliotis vilna ir pradeti bent velti kol jis miega arba ieskoti aukstesnio stalo, kad jis nepasiektu, bo labai gi idomu ka ten ta mamka daro... Nu bet tikiuosi, kad kuo toliau tuo lengviau eis sutarti..))cia taip- mano pamastymai:)) jeigu ka:)
Papildyta:
Vita_V- saunuole:))) nu ka- ir visai nesudetinga, tiesa?) o rezultatai tai tikrai dziugina..)))
QUOTE(VITA_V @ 2006 09 26, 11:06)
Taip patiko *Divos* kostiumelis, kad pabandziau ir as Tik beda, per mazas isejo na, kita kart didesni darysiu, o kol kas labai patenkinta pirmu blynu
Labai gražu , VITA_V ,šaunuolė
Man iškilo klausimėlis-o tie švarkiukai ir kelnytės ar ne per kieti? Ar lengva vaikiukui sulenkt rankytes,kojytes, ar veltas drabužis "nelūžta"?
Pvz.šlepetės tarsi ir turi būti storesnės,tvirtesnės.Gal visokius rūbus, šalikus,skraistes reikia daryti tiesiog plonesnius,mažiau vilnos sluoksnių dėti ar kaip?
VITA_V , Diva - pasidalinkit patirtim,kaip jūs darėt
QUOTE(*Diva* @ 2006 09 26, 10:23)
Minusas slapio velimo- kad reikia tam tikru salygu- bent jau stalo, muilo, ir kad niekas netampytu pusdieni...ir nepaliksi ilgam pusiau apvelto daikto, o, kadangi cia nemazai mamyciu su mazais vaikais- tai ne taip lengva to laiko istaikyti... Nors jei mano vaikas geroj nuotaikoj, tai jau kai dekoras prikimba veliam kartu- ir jis padeda ir visai smagu jam tom putom taskytis... tik tenka deliotis vilna ir pradeti bent velti kol jis miega arba ieskoti aukstesnio stalo, kad jis nepasiektu, bo labai gi idomu ka ten ta mamka daro... Nu bet tikiuosi, kad kuo toliau tuo lengviau eis sutarti..))cia taip- mano pamastymai:)) jeigu ka:)
Del laiko tai tikrai.. kantrybes tu ruri oho kiek daug! Vakar megztuka veliau 3 val (nuo 11 iki 2 nakties), tai ne viena kart tave prisiminiau kiek gi laiko ir jegu reikejo, kad visa kostiuma padaryti.. o dar ir Zodziu, SAUNUOLE!
Nu va, vos vos tilpom, kad nors nuotrauka padaryti
Papildyta:
QUOTE(ievuschka @ 2006 09 26, 10:37)
Labai gražu , VITA_V ,šaunuolė
Man iškilo klausimėlis-o tie švarkiukai ir kelnytės ar ne per kieti? Ar lengva vaikiukui sulenkt rankytes,kojytes, ar veltas drabužis "nelūžta"?
Pvz.šlepetės tarsi ir turi būti storesnės,tvirtesnės.Gal visokius rūbus, šalikus,skraistes reikia daryti tiesiog plonesnius,mažiau vilnos sluoksnių dėti ar kaip?
As dejau tik 2 sluoksnius, kad kietas nebutu, bet vistiek, nelabai patogu aprengti Kita karta darysiu su uzsegimu priekyje (ar nugaroje)
na del storumo- tai jie kietesni aisku nei medziaginiai, bet is merino vilnos- ner ir labai kieti- as storu neveliu- rubams dejau 3 sluoksnius. vaikui patogu, o be to ji su laiku kiek as suprantu prasinesioja, siek tiek minksteja. cia sliopkes taip bent jau daro. o sliopkiu irgi- vaikams kietesnes darau, kad sunkiau butu nusimaut ir forma laikytu, o siaip sau galima ir plonesnes- tik pado geriau nepamirst prisiut- kad nesusinesiotu bevaikstant.. na- a-lia vilnones kojines gaunasi..
jei jau norisi minkstu rubu- galima velt pora sluoksniu ant marles pvz- bet tada ir silumos savybiu maziau lieka, o ziemai norisi tikrai silo daikto vaikui.. nezinau- as savo busimam vaikeliui zadu kombinzona velt- be jokiu marliu ir pan- kad siltas daiktas butu...)
jei jau norisi minkstu rubu- galima velt pora sluoksniu ant marles pvz- bet tada ir silumos savybiu maziau lieka, o ziemai norisi tikrai silo daikto vaikui.. nezinau- as savo busimam vaikeliui zadu kombinzona velt- be jokiu marliu ir pan- kad siltas daiktas butu...)
Sveikos velejos,
pora menesiu nebuvau, tai vos beatpazhystu...tobulejat ne dienom o valandom
lyg tycia uzsukau:)
man labai patinka velti megzti darbeliai, nes lankstesni, minkstesni nei ish vilnos.Vaseliu esu pabandzius tik gabaleli, man nelabai patiko, nes standus kai susivelia, bet kokiems kilimeliams tai super Tik su galiukais gali but rizikinga,- kiekviena vilna veliasi kitaip, gali nepavykt,- jei viena trauksis smarkiai, kita tik siek tiek, gali labai ishsikraipyt gatavas darbelis. Nors neriant vasheliu ne taip smarkiai traukiasi, gal ir nieko baisaus. Geriausia pasibandyt pavyzdelius, kad trauktusi daugmaz vienodai. Esu bandzius is panasiai besitraukianciu galiuku megzti 'raina' darbeli,- labai nebjauriai gavosi.
Virbalus reikia pasirinkti maziausiai 2 numeriais didesnius, nei megztum iprastai. I ploti visada traukiasi maziau ( nuo 1/6 iki 1/3 mezginio dydzio), nei i ilgi (net iki 1/2 dydzio). Siaip sunkiai prognozuojami siulai...geriausia isbandyt. Jei tingi megzti, gali atsiplesht kokiu 20-30 cm siulo ir su karstu vandeniu ir muilu suvelt rankose kamuoliuka,- iskart suprasi,kurie siulai velsis gerai, kurie maziau, o kuriu visai nesuvelsi
pora menesiu nebuvau, tai vos beatpazhystu...tobulejat ne dienom o valandom
QUOTE(tokom @ 2006 09 23, 10:17)
uups (tikiuosi uzsuksi greitu laiku cia ) reikia baisiai pagalbos.... kiek pamenu esi mezgusi vilnonius daikciukus ir skalbyklej velusi... gali papasakoti kaip pasirenki virbalus ir kiek uzlaida gaminiui darai, kad suvelus gautusi tavo norimas dydis... ir beje ar bandei pvz kokiu nors vasheliu nerti
dariau generaline Leninine tvarka namuose ir atradau siulgaliu vilnoniu, tai bizas uzejo kilimelius prie lovos pasidaryti, kad ziema padus pakutentu
dariau generaline Leninine tvarka namuose ir atradau siulgaliu vilnoniu, tai bizas uzejo kilimelius prie lovos pasidaryti, kad ziema padus pakutentu
lyg tycia uzsukau:)
man labai patinka velti megzti darbeliai, nes lankstesni, minkstesni nei ish vilnos.Vaseliu esu pabandzius tik gabaleli, man nelabai patiko, nes standus kai susivelia, bet kokiems kilimeliams tai super Tik su galiukais gali but rizikinga,- kiekviena vilna veliasi kitaip, gali nepavykt,- jei viena trauksis smarkiai, kita tik siek tiek, gali labai ishsikraipyt gatavas darbelis. Nors neriant vasheliu ne taip smarkiai traukiasi, gal ir nieko baisaus. Geriausia pasibandyt pavyzdelius, kad trauktusi daugmaz vienodai. Esu bandzius is panasiai besitraukianciu galiuku megzti 'raina' darbeli,- labai nebjauriai gavosi.
Virbalus reikia pasirinkti maziausiai 2 numeriais didesnius, nei megztum iprastai. I ploti visada traukiasi maziau ( nuo 1/6 iki 1/3 mezginio dydzio), nei i ilgi (net iki 1/2 dydzio). Siaip sunkiai prognozuojami siulai...geriausia isbandyt. Jei tingi megzti, gali atsiplesht kokiu 20-30 cm siulo ir su karstu vandeniu ir muilu suvelt rankose kamuoliuka,- iskart suprasi,kurie siulai velsis gerai, kurie maziau, o kuriu visai nesuvelsi
upps dekavoju... o kokioj temperaturoj skalbi??
QUOTE(VITA_V @ 2006 09 26, 11:47)
Del laiko tai tikrai.. kantrybes tu ruri oho kiek daug! Vakar megztuka veliau 3 val (nuo 11 iki 2 nakties), tai ne viena kart tave prisiminiau kiek gi laiko ir jegu reikejo, kad visa kostiuma padaryti.. o dar ir Zodziu, SAUNUOLE!
Papildyta:
As dejau tik 2 sluoksnius, kad kietas nebutu, bet vistiek, nelabai patogu aprengti Kita karta darysiu su uzsegimu priekyje (ar nugaroje)
Papildyta:
as irgi mieliau rengciau su uzsegimu, bet nesu siuveja ir uztrauktuka visad kazkaip kreivai sleivai isut gaunas ir tik viska sugadinu..)) o sagu nenorejau, norejau kad butu max siltas.. o aprengti padariau virsuj didele skyle uzsegama su "knopkem" ir maunu per apacia:) Tada rankos lengvai lenda...))