Na va,išsiviriau tą špinatų sriubą Ką tik dvi lėkštes patvarkiau Ačių Pelytte už receptą.Skanu Tik aš vietoj kiaušinio užtarkavau sūrio.Mhhhh.......
Lašišų sriuba
500 g lašišos
300 g prieskoninių daržovių ( morka, petražolės šaknys, saliero gabaliukas)
500 g šparagų (galima šaldytų)
200 g grietinės
Šaukštas sviesto+šaukštas miltų
2 šaukštai citrinų sulčių
Druskos, pipirų
Supjaustom lašišą juostelėm, pasūdom ir paliekam 30 min.
Žuvies nuopjovas užpilti 1,5 ltr pasūdyto vandens, sudėti daržovės ir virti apie 30 min. Nuovirą perkošti, sudėti šparagus ir dar pavirti apie 20 min.
Tada sriuba sutrinti maišikliu, sudėti lašišą ir vėl užvirinti, pabarstyti pipirų, maišant sudėti svieste pakepintus miltus, grietinę, citrinos sultis, suberti krapus ir nukelti nuo ugnies.
500 g lašišos
300 g prieskoninių daržovių ( morka, petražolės šaknys, saliero gabaliukas)
500 g šparagų (galima šaldytų)
200 g grietinės
Šaukštas sviesto+šaukštas miltų
2 šaukštai citrinų sulčių
Druskos, pipirų
Supjaustom lašišą juostelėm, pasūdom ir paliekam 30 min.
Žuvies nuopjovas užpilti 1,5 ltr pasūdyto vandens, sudėti daržovės ir virti apie 30 min. Nuovirą perkošti, sudėti šparagus ir dar pavirti apie 20 min.
Tada sriuba sutrinti maišikliu, sudėti lašišą ir vėl užvirinti, pabarstyti pipirų, maišant sudėti svieste pakepintus miltus, grietinę, citrinos sultis, suberti krapus ir nukelti nuo ugnies.
Gal kas žinot kokį skanų trintos vištienos sriubos receptą?
Verdu labai paprastą salierų sriubą , gal kam įdomu pabandyti :
2 didesnės bulvės tarkuotos burokine tarka
pusė vidutinio saliero šaknies arba visas mažas
1 vidutinė morka
1 mažas svogūnas
lydytas sūrelis
sviesto
******
Į verdantį vandenį sukrėsti tarkuotas bulves - virti 5-7 min. Paskaninti vegeta .
salierą ir morką tarkuoti burokine tarka, labai smulkiai sukapoti svogūną , ištirpdyti keptuvėje apie 100gr. sviesto viska pakepinti kokias 7min. Po to suversti į vandenį kur verda bulvės . Viską pavirti apie 15min.
Prieš baigiant virti sudeti apie 150-200gr. lydyto sūrelio .
Skanu ir greita .
2 didesnės bulvės tarkuotos burokine tarka
pusė vidutinio saliero šaknies arba visas mažas
1 vidutinė morka
1 mažas svogūnas
lydytas sūrelis
sviesto
******
Į verdantį vandenį sukrėsti tarkuotas bulves - virti 5-7 min. Paskaninti vegeta .
salierą ir morką tarkuoti burokine tarka, labai smulkiai sukapoti svogūną , ištirpdyti keptuvėje apie 100gr. sviesto viska pakepinti kokias 7min. Po to suversti į vandenį kur verda bulvės . Viską pavirti apie 15min.
Prieš baigiant virti sudeti apie 150-200gr. lydyto sūrelio .
Skanu ir greita .
"Ubagine"arba ubagu sriuba
virintas saltas vanduo (apie 0,5 l)
cukrus, kad saldu butu, bet kas kaip saldziai megsta
ir juoda duona, sutrupinta gabaliukais..
virintas saltas vanduo (apie 0,5 l)
cukrus, kad saldu butu, bet kas kaip saldziai megsta
ir juoda duona, sutrupinta gabaliukais..
EGZOTIŠKA VIŠTIENOS SRIUBA
ją viriau su natūraliais ryžiais. kadangi jie verda 40 min., tai pirmiausia juos ir sudėjau į verdantį vandenį. po kiek laiko dėjau morkų, likus apie 20 min. - kalafiorų, paprikos, poro, šlakelyje aliejaus pakepto smulkinto svogūno ir kelias smulkinto česnako skilteles, griežinėliais supjaustytų pievagrybių, likus apie 10 min. - nedideliais kubeliais supjaustytą vištos krūtinėlę, plonai pjaustytos cukinijos, smulkintų pomidorų (prieš tai nuplikytų ir nuluptų). pagrindinis prieskonis buvo karis, kiti tradiciniai - druska, pipirai, lauro lapelis. į išvirusią sriuba įdėjau daug kapotų petražolių ir išjungus ugnį dar palaikiau apie 15 min., kad būtų aromatingesnė. išėjo kvapni, spalvinga sriuba, visi valgytojai gyrė
skanaus!
ją viriau su natūraliais ryžiais. kadangi jie verda 40 min., tai pirmiausia juos ir sudėjau į verdantį vandenį. po kiek laiko dėjau morkų, likus apie 20 min. - kalafiorų, paprikos, poro, šlakelyje aliejaus pakepto smulkinto svogūno ir kelias smulkinto česnako skilteles, griežinėliais supjaustytų pievagrybių, likus apie 10 min. - nedideliais kubeliais supjaustytą vištos krūtinėlę, plonai pjaustytos cukinijos, smulkintų pomidorų (prieš tai nuplikytų ir nuluptų). pagrindinis prieskonis buvo karis, kiti tradiciniai - druska, pipirai, lauro lapelis. į išvirusią sriuba įdėjau daug kapotų petražolių ir išjungus ugnį dar palaikiau apie 15 min., kad būtų aromatingesnė. išėjo kvapni, spalvinga sriuba, visi valgytojai gyrė
skanaus!
Nezinau ar nepasikartosiu, nes man kaip naujokei, tai nuolat pasiseka taip padaryt...
O dabar galvoju, kad gal jau busiu ir pati rasius Neatsimenu
Taigi, as tai verdu barscius, kaip vyras ismoke:
dedu perlines kruopas, kai paverda bulves(kartais dar ir morku), vistienos slaunele, sultinio kubeli ir kai jau beveik isverda marinuotu burokeliu stiklainiuka.
Man tai labai skanu ir kitaip niekad nebenoriu virti...
O dabar galvoju, kad gal jau busiu ir pati rasius Neatsimenu
Taigi, as tai verdu barscius, kaip vyras ismoke:
dedu perlines kruopas, kai paverda bulves(kartais dar ir morku), vistienos slaunele, sultinio kubeli ir kai jau beveik isverda marinuotu burokeliu stiklainiuka.
Man tai labai skanu ir kitaip niekad nebenoriu virti...
QUOTE(aaagnex @ 2005 10 05, 14:01)
Nezinau ar nepasikartosiu, nes man kaip naujokei, tai nuolat pasiseka taip padaryt...
O dabar galvoju, kad gal jau busiu ir pati rasius Neatsimenu
Taigi, as tai verdu barscius, kaip vyras ismoke:
dedu perlines kruopas, kai paverda bulves(kartais dar ir morku), vistienos slaunele, sultinio kubeli ir kai jau beveik isverda marinuotu burokeliu stiklainiuka.
Man tai labai skanu ir kitaip niekad nebenoriu virti...
O dabar galvoju, kad gal jau busiu ir pati rasius Neatsimenu
Taigi, as tai verdu barscius, kaip vyras ismoke:
dedu perlines kruopas, kai paverda bulves(kartais dar ir morku), vistienos slaunele, sultinio kubeli ir kai jau beveik isverda marinuotu burokeliu stiklainiuka.
Man tai labai skanu ir kitaip niekad nebenoriu virti...
Man ir pačiai būtų įdomu sužinoti daugiau apie TRINTAS sriubas Bent jau pirmoje žinutėje taip pasakyta, kad bus kalbama apie jas...
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 05, 17:26)
Man ir pačiai būtų įdomu sužinoti daugiau apie TRINTAS sriubas Bent jau pirmoje žinutėje taip pasakyta, kad bus kalbama apie jas...
Atsiprasau, kazkaip pagalvojau, kad cia apie visas sriubas kalbama - cia taip supratau is temos pavadinimo ir kitu zinuciu, bet pasirodo cia kalbama tik apie TRINTAS sriubas
KA gi matyt ne ten busiu pataikius, nes trintos sriubos niekad neverdu - nors gal ir reiktu - sunelis taip nori viska su mum kartu valgyt...
QUOTE(aaagnex @ 2005 10 06, 09:02)
Atsiprasau, kazkaip pagalvojau, kad cia apie visas sriubas kalbama - cia taip supratau is temos pavadinimo ir kitu zinuciu, bet pasirodo cia kalbama tik apie TRINTAS sriubas
KA gi matyt ne ten busiu pataikius, nes trintos sriubos niekad neverdu - nors gal ir reiktu - sunelis taip nori viska su mum kartu valgyt...
KA gi matyt ne ten busiu pataikius, nes trintos sriubos niekad neverdu - nors gal ir reiktu - sunelis taip nori viska su mum kartu valgyt...
taigi kalbama apie tai, kas įeina į pavadinimą. jei turi klausimų, ar receptų tinkamų pavadinimui, tai prašom pasidalinti.
beje, peržiūrėjau visą šią temą apie sriubas, tavo priekaištas nepagrįstas. Čia yra visokių sriubų, ir trintų ir ne. Gal tiesiog nepastebėjai, kad šita tema susideda iš 9 puslapių?? (puslapiai matosi viršutiniame kiariajame kampe, arba apačioje).
Toskanietiška tiršta sriuba
1/2 itališkos duonos
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 skardinės pupelių
1 skardinė pomidorų savose sultyse
sultinys
druska ir pipirai
Duona supjaustyti kubeliais ir pakepinti 150 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 10 min.
Česnakus sukapoti, o svogūnus supjaustyti ir kepiti keptuvėje kol suminkštės arba paskrus. Tada nuvalius pomidorus nuo odelių, juos supjausčius kubeliais įpilti į keptuvę su pupelėm, ant nedidelės ugnies virinti 5 min. Įpilti sultinį bei įmesti duonos skrebučius, pavirti 5 min. ir pagardinti druska bei pipirais.
Skanaus!
Beje tai yra tiršta sriuba ir labai greitai gaminama ir skani. Niam niam
1/2 itališkos duonos
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 skardinės pupelių
1 skardinė pomidorų savose sultyse
sultinys
druska ir pipirai
Duona supjaustyti kubeliais ir pakepinti 150 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 10 min.
Česnakus sukapoti, o svogūnus supjaustyti ir kepiti keptuvėje kol suminkštės arba paskrus. Tada nuvalius pomidorus nuo odelių, juos supjausčius kubeliais įpilti į keptuvę su pupelėm, ant nedidelės ugnies virinti 5 min. Įpilti sultinį bei įmesti duonos skrebučius, pavirti 5 min. ir pagardinti druska bei pipirais.
Skanaus!
Beje tai yra tiršta sriuba ir labai greitai gaminama ir skani. Niam niam