Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

Na va,išsiviriau tą špinatų sriubą thumbup.gif Ką tik dvi lėkštes patvarkiau tongue.gif Ačių Pelytte už receptą.Skanu 4u.gif Tik aš vietoj kiaušinio užtarkavau sūrio.Mhhhh.......
Atsakyti
Lašišų sriuba 4u.gif

500 g lašišos
300 g prieskoninių daržovių ( morka, petražolės šaknys, saliero gabaliukas)
500 g šparagų (galima šaldytų)
200 g grietinės
Šaukštas sviesto+šaukštas miltų
2 šaukštai citrinų sulčių
Druskos, pipirų
Supjaustom lašišą juostelėm, pasūdom ir paliekam 30 min.
Žuvies nuopjovas užpilti 1,5 ltr pasūdyto vandens, sudėti daržovės ir virti apie 30 min. Nuovirą perkošti, sudėti šparagus ir dar pavirti apie 20 min.
Tada sriuba sutrinti maišikliu, sudėti lašišą ir vėl užvirinti, pabarstyti pipirų, maišant sudėti svieste pakepintus miltus, grietinę, citrinos sultis, suberti krapus ir nukelti nuo ugnies.
Atsakyti
QUOTE(rasute su3 @ 2005 05 24, 13:01)
merginos,gal žinot SALENKOS receptą? laugh.gif


cia rasi Salianka
Atsakyti
Gal kas žinot kokį skanų trintos vištienos sriubos receptą? 4u.gif
Atsakyti
Verdu labai paprastą salierų sriubą , gal kam įdomu pabandyti :
2 didesnės bulvės tarkuotos burokine tarka
pusė vidutinio saliero šaknies arba visas mažas
1 vidutinė morka
1 mažas svogūnas
lydytas sūrelis
sviesto

******
Į verdantį vandenį sukrėsti tarkuotas bulves - virti 5-7 min. Paskaninti vegeta .
salierą ir morką tarkuoti burokine tarka, labai smulkiai sukapoti svogūną , ištirpdyti keptuvėje apie 100gr. sviesto viska pakepinti kokias 7min. Po to suversti į vandenį kur verda bulvės . Viską pavirti apie 15min.
Prieš baigiant virti sudeti apie 150-200gr. lydyto sūrelio .
Skanu ir greita .
Atsakyti
"Ubagine"arba ubagu sriuba

virintas saltas vanduo (apie 0,5 l)
cukrus, kad saldu butu, bet kas kaip saldziai megsta
ir juoda duona, sutrupinta gabaliukais..

Atsakyti
EGZOTIŠKA VIŠTIENOS SRIUBA
ją viriau su natūraliais ryžiais. kadangi jie verda 40 min., tai pirmiausia juos ir sudėjau į verdantį vandenį. po kiek laiko dėjau morkų, likus apie 20 min. - kalafiorų, paprikos, poro, šlakelyje aliejaus pakepto smulkinto svogūno ir kelias smulkinto česnako skilteles, griežinėliais supjaustytų pievagrybių, likus apie 10 min. - nedideliais kubeliais supjaustytą vištos krūtinėlę, plonai pjaustytos cukinijos, smulkintų pomidorų (prieš tai nuplikytų ir nuluptų). pagrindinis prieskonis buvo karis, kiti tradiciniai - druska, pipirai, lauro lapelis. į išvirusią sriuba įdėjau daug kapotų petražolių ir išjungus ugnį dar palaikiau apie 15 min., kad būtų aromatingesnė. išėjo kvapni, spalvinga sriuba, visi valgytojai gyrė ax.gif
skanaus!
Atsakyti
Nezinau ar nepasikartosiu, nes man kaip naujokei, tai nuolat pasiseka taip padaryt...
O dabar galvoju, kad gal jau busiu ir pati rasius ax.gif Neatsimenu cry.gif
Taigi, as tai verdu barscius, kaip vyras ismoke:
dedu perlines kruopas, kai paverda bulves(kartais dar ir morku), vistienos slaunele, sultinio kubeli ir kai jau beveik isverda marinuotu burokeliu stiklainiuka. wub.gif
Man tai labai skanu ir kitaip niekad nebenoriu virti...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2005 10 05, 14:01)
Nezinau ar nepasikartosiu, nes man kaip naujokei, tai nuolat pasiseka taip padaryt...
O dabar galvoju, kad gal jau busiu ir pati rasius ax.gif Neatsimenu cry.gif
Taigi, as tai verdu barscius, kaip vyras ismoke:
dedu perlines kruopas, kai paverda bulves(kartais dar ir morku), vistienos slaunele, sultinio kubeli ir kai jau beveik isverda marinuotu burokeliu stiklainiuka. wub.gif
Man tai labai skanu ir kitaip niekad nebenoriu virti...


Man ir pačiai būtų įdomu sužinoti daugiau apie TRINTAS sriubas ax.gif Bent jau pirmoje žinutėje taip pasakyta, kad bus kalbama apie jas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 05 spalio 2005 - 16:41
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 05, 17:26)
Man ir pačiai būtų įdomu sužinoti daugiau apie  TRINTAS sriubas  ax.gif Bent jau pirmoje žinutėje taip pasakyta, kad bus kalbama apie jas...


Atsiprasau, kazkaip pagalvojau, kad cia apie visas sriubas kalbama - cia taip supratau is temos pavadinimo ir kitu zinuciu, bet pasirodo cia kalbama tik apie TRINTAS sriubas blush2.gif
KA gi matyt ne ten busiu pataikius, nes trintos sriubos niekad neverdu - nors gal ir reiktu - sunelis taip nori viska su mum kartu valgyt...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2005 10 06, 09:02)
Atsiprasau, kazkaip pagalvojau, kad cia apie visas sriubas kalbama - cia taip supratau is temos pavadinimo ir kitu zinuciu, bet pasirodo cia kalbama tik apie TRINTAS sriubas blush2.gif
KA gi matyt ne ten busiu pataikius, nes trintos sriubos niekad neverdu - nors gal ir reiktu - sunelis taip nori viska su mum kartu valgyt...


taigi kalbama apie tai, kas įeina į pavadinimą. jei turi klausimų, ar receptų tinkamų pavadinimui, tai prašom pasidalinti.
beje, peržiūrėjau visą šią temą apie sriubas, tavo priekaištas nepagrįstas. Čia yra visokių sriubų, ir trintų ir ne. Gal tiesiog nepastebėjai, kad šita tema susideda iš 9 puslapių?? (puslapiai matosi viršutiniame kiariajame kampe, arba apačioje).
Atsakyti
Toskanietiška tiršta sriuba
1/2 itališkos duonos
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 skardinės pupelių
1 skardinė pomidorų savose sultyse
sultinys
druska ir pipirai

Duona supjaustyti kubeliais ir pakepinti 150 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 10 min.
Česnakus sukapoti, o svogūnus supjaustyti ir kepiti keptuvėje kol suminkštės arba paskrus. Tada nuvalius pomidorus nuo odelių, juos supjausčius kubeliais įpilti į keptuvę su pupelėm, ant nedidelės ugnies virinti 5 min. Įpilti sultinį bei įmesti duonos skrebučius, pavirti 5 min. ir pagardinti druska bei pipirais.

Skanaus!

Beje tai yra tiršta sriuba ir labai greitai gaminama ir skani. Niam niam 4u.gif
Atsakyti